Článek

Senátorský klub ODS: Vláda ve věci GDPR zaspala. Dala prostor obchodu se strachem

 
Senát se na své dnešní schůzi zabýval problematikou tzv. Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Senátorský klub ODS v rámci tohoto jednání podpořil usnesení, které upozorňuje na skutečnost, že přestože toto nařízení bylo schváleno již před dvěma lety, vláda v jeho implementaci zaspala a subjekty z veřejného i soukromého sektoru, které by se jím měly řídit, nemají v současnosti dostatek informací o tom, jak při aplikaci postupovat.
15.02.2018 15:00 |

podobné články

Podobné články

Nová online poradna od společnosti CompuGroup Medical pomůže lékařům s přípravou na GDPR

 
Od 25. května 2018 začne platit Obecné nařízení na ochranu osobních údajů neboli GDPR (General Data Protection Regulation). Jedná se o nové nařízení Evropské unie, které významně posiluje ochranu osobních dat. GDPR se dotkne všech oblastí, kde je možné se setkat se zpracováním osobních údajů. Zásadním způsobem se GDPR projeví také ve zdravotnictví, protože nejen zdravotní pojišťovny a nemocnice, ale i ambulantní lékaři nakládají s citlivými osobními údaji např. o zdravotním stavu pacienta. Tato nová pravidla s sebou přináší celou řadu důležitých otázek. Společnost CompuGroup Medical (CGM) proto otevřela na portálu CGM Svět online poradnu, ve které mají lékaři možnost pokládat dotazy související s GDPR, na něž odpovídají odborní poradci ze společnosti VIAVIS a.s.
22.02.2018 14:55 |

podobné články

Předsedkyně ÚOOÚ zahájila konferenci k GDPR

 
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) rozšiřuje zásady zpracování osobních údajů. Ať jde o zákonnost, korektnost a transparentnost, ale například i minimalizaci údajů, omezení doby uchovávání či odpovědnost. Těmito slovy zahájila předsedkyně Úřadu pro ochranu osobních údajů Ivana Janů konferenci GDPR 360°, která se uskutečnila 9. března v Praze.
10.03.2017 10:25 |

podobné články

Ministr školství jednal s předsedou SMS o GDPR na školách

 
Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech jednal s předsedou Sdružení místních samospráv ČR Stanislavem Polčákem o tom, jak usnadnit školám zavedení evropského nařízení GDPR ( General Data Protection Regulation - GDPR ).
06.12.2017 08:40 |

podobné články

Osobnosti: Stanislav Polčák (248 článků)

Jsem šokován, co bude GDPR znamenat pro školy, firmy, živnostníky, píše senátor

 
Celou Evropskou unii podle senátora Valenty obchází strašák jménem GDPR. Jde o nové nařízení, které má zajistit v celé EU lepší ochranu osobních údajů. „Nic proti tomu, ale jak jsem již opakovaně napsal, jsem opět šokován tím, jakou další byrokratickou zátěž bude toto nařízení představovat pro obce, školy, firmy, ale bohužel i malé živnostníky. Navíc GDPR začne platit již 25. května 2018 a za jeho porušení hrozí doslova likvidační pokuty v řádech desítek milionů korun," míní Valenta.
05.01.2018 10:45 |

podobné články

Okamura, Wagnerová a Michálek vytvoří spolu s lidovci nový senátorský klub

 
Nově zvolení senátoři Tomio Okamura, Jan Veleba (oba nezávislí), Libor Michálek (zvolen za Piráty) a Eliška Wagnerová (zvolena za Stranu zelených) vytvoří nový senátorský klub spolu se stávajícími senátory za KDU-ČSL. Ponese název Klub pro obnovu demokracie - KDU-ČSL a nezávislí.
26.10.2012 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Tomio Okamura (1958 článků)

Michálek opouští senátorský klub. Neplní své prohlášení, říká

 
Senátor Libor Michálek (za Piráty) se rozhodl na konci července opustit senátorský Klub pro obnovu demokracie - KDU-ČSL a nezávislí, v němž je místopředsedou. Uvedl to dnes v prohlášení s tím, že sedmičlenný klub prý neplní své prohlášení.
23.07.2014 16:55 |

podobné články

Senátorský klub Starostů mění název a požaduje odpovědnost státních úředníků

 
Dosavadní senátorský klub Starostové a Ostravak s příchodem dvou nových senátorů ze severu Čech mění kromě obsazení i svůj název. Nově se bude nazývat Starostové a nezávislí, tedy totožně, jako celostátní politické hnutí, za které ve volbách kandidovala většina členů klubu. Klub zároveň deklaruje, že jednou z jeho následujících akcí bude snaha prosadit v Senátu novelu zákona o odpovědnosti státních úředníků.
03.11.2014 14:21 |

podobné články

Pavel Vinkler: GDPR by mělo zvýšit ochranu osobních dat občanů a spotřebitelů, zvednout úroveň tuzemského podnikatelského prostředí prostřednictvím zodpovědného zacházení s osobními údaji

 
ROZHOVOR Co přesně znamená GDPR? Kdo za něj nese odpovědnost? Kde vám pomůžou? A jaké jsou v této oblasti vaše povinnosti? Na to odpovídá Pavel Vinkler, ředitel odboru podnikatelského prostředí a vnitřního obchodu Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO).
24.12.2017 11:20 |

podobné články

Senátorský klub ODS má nového předsedu

 
Senátorský klub Občanské demokratické strany zvolil v úterý 8. listopadu pro následující dvouleté funkční období svým předsedou senátora a místopředsedu ODS Miloše Vystrčila. V čele senátorského klubu tak vystřídá Jaroslava Kuberu, který tento post zastával od roku 2012.
11.11.2016 18:05 |

podobné články

Osobnosti: Jaroslav Kubera (588 článků)

Dusno v Senátu kvůli registru smluv. Zástupce ČSSD mluvil o paskvilu, ODS protestovala proti nátlaku Rekonstrukce státu

 
Senát neumožnil rychlé přijetí sněmovní verze novely o registru smluv, která počítá s plošnými výjimkami pro státní a obecní firmy. Navrhl to dnes v úvodu projednávání novely senátorský klub ODS s poukazem na postup protikorupčního sdružení Rekonstrukce státu vůči senátorům. Proti se ale postavil senátorský klub Starostů.
19.04.2017 21:35 |

podobné články

Senátorský klub ODS: Stavební zákon a zákon o kybernetické bezpečnosti jsou příklady nekvalitní práce současné vlády

 
Novela stavebního zákona a novela zákona o kybernetické bezpečnosti, kterými se dnes na své schůzi zabývá Senát, jsou typickými příklady nekvalitní práce současné vlády. Senátorský klub ODS považuje obě tyto novely za vadné a v současné fázi legislativního procesu v zásadě za neopravitelné.
07.06.2017 22:40 |

podobné články

Petr Vinkler: GDPR by mělo zvýšit ochranu osobních dat občanů a spotřebitelů, zvednout úroveň tuzemského podnikatelského prostředí prostřednictvím zodpovědného zacházení s osobními údaji

 
ROZHOVOR Co přesně znamená GDPR? Kdo za něj nese odpovědnost? Kde Vám pomůžou? A jaké jsou v této oblasti Vaše povinnosti? Na to odpovídá ředitel Odboru podnikatelského prostředí a vnitřního obchodu MPO Petr Vinkler.
24.12.2017 10:00 |

podobné články

Lidovci možná kvůli TOP 09 přijdou o senátorský klub

 
Lidovcům dva a půl měsíce před volbami znovu začíná téct do bot. Po odchodu části členské základy a poslanců za exministrem financí Miroslavem Kalouskem do jeho nové strany TOP 09 nyní KDU-ČSL hrozí, že přijde i o senátorský klub.
22.07.2009 04:35 |

podobné články

Osobnosti: Miroslav Kalousek (6319 článků)

Senátorský klub KDU-ČSL se rozpadl

 
Senátorský klub KDU-ČSL se rozpadl. Senátoři Ludmila Müllerová, Adolf Jílek a Václav Jehlička přešli k TOP 09. Ze sedmi členů lidovecké frakce tak zbyli jen čtyři.
08.10.2009 14:00 |

podobné články

Osobnosti: Václav Jehlička (4 články) , Adolf Jílek (14 článků) , Ludmila Müllerová (192 článků) , Václav Jílek (23 článků)

Senátorský klub KDU-ČSL: Zamezme rušení úřadů práce

 
Senátorský klub KDU-ČSL žádá v dopise prezidenta, aby nepodepisoval zákon o rušení úřadů práce.
17.02.2011 10:35 |

podobné články

Senátorský klub ČSSD: Bohuslav Sobotka má naši podporu

 
Senátorský klub ČSSD vyjádřil jednoznačnou podporu předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi.
29.10.2013 17:35 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (9418 článků)

Senátorský klub ČSSD vyjádřil podporu Sobotkovi

 
Senátorský klub ČSSD vyjádřil "plnou podporu" předsedovi strany Bohuslavu Sobotkovi, kterého jeho odpůrci prostřednictvím většiny v předsednictvu strany v neděli neúspěšně vyzvali k odstoupení. Usnesení podpořilo 31 přítomných členů senátorského klubu, tři se hlasování zdrželi, sdělil dnes ČTK mluvčí strany Martin Ayrer.
29.10.2013 17:50 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (9418 článků) , Martin Sobotka (233 článků)

„Na Hradě se podělali strachem ze spodků,“ rýpnul si kníže do prezidenta

 
Karel Schwarzenberg chtěl neděli využít k procházce na Pražský hrad, ale zarazila ho bezpečnostní opatření, která tam spustili po kauze rudých trenýrek vyměněných za prezidentskou standartu. Podle knížete dřív bývaly trenky podělány strachem, nyní je však „někdo“ podělán strachem z trenek. A tak opevnil své sídlo, jako by se chystal útok tanků. Další rýpnutí do Miloše Zemana je na světě.
07.03.2016 15:20 |

podobné články

Osobnosti: Karel Schwarzenberg (3706 článků) , Miloš Zeman (19878 článků) , Karel Schwarzenberg (507 článků)

Schwarz chce obhajovat senátorský mandát jako nezávislý za ODS

 
Ředitel pražské záchranné služby Zdeněk Schwarz by měl obhajovat senátorský mandát jako nezávislý za ODS. Jeho nominaci ještě musí schválit členové ODS v centru města a grémium strany. Dnes to uvedli předsedkyně ODS v Praze 1 Jaroslava Janderová a Schwarz. O senátorské křeslo se pravděpodobně utká především s bývalým rektorem Univerzity Karlovy Václavem Hamplem.
01.07.2014 11:40 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Schwarz (44 článků)