Článek

Seďa (ČSSD): K hodnocení Armády ČR Výborem pro obrannou politiku a plánování NATO

 
Ve Výboru pro obranu působím drahně let a vnímám i svoji osobní spoluodpovědnost za současnou situaci v naší armádě. Na svoji obranu však mohu dokladovat dlouholetou a konkrétní kritiku negativních okolností v AČR a MO.
02.03.2016 21:35 |

podobné články

Podobné články

Noviny: NATO kritizuje ČR za nedostatek vojáků a investic do armády

 
Česko by v případě krize bylo schopné poskytnout Severoatlantické alianci mnohem menší vojenský příspěvek, než se od něj očekává. Páteřním útvarům české armády totiž chybí část vojáků a Praha dává málo peněz na stěžejní bojovou techniku. Podle dnešního vydání deníku E15 dospěl k tomuto závěru výbor pro obrannou politiku a plánování NATO. Jeho členové ale ocenili závazek české vlády postupně zvyšovat vojenské výdaje na 1,4 procenta hrubého domácího produktu.
02.03.2016 10:15 |

podobné články

Vondra představil svůj tým, na reformě armády bude pracovat i režisér Marhoul

 
Svůj 15členný tým, který vypracuje novou koncepci České armády, představil v pondělí ministr obrany Alexandr Vondra (ODS). Skupinu odborníků povede náměstek generálního tajemníka NATO pro obrannou politiku a plánování Jiří Šedivý, mezi dalšími členy bude například režisér Václav Marhoul, ředitel nevládní organizace Člověk v tísni Šimon Pánek či šéf české pobočky Transparenty International David Ondráčka.
30.08.2010 12:20 |

podobné články

Osobnosti: Václav Marhoul (35 článků) , Alexandr Vondra (1112 článků) , David Ondráček (75 článků) , Jiří Vondra (73 článků)

HZS ČR: V Bruselu jednal Výbor pro civilní nouzové plánování NATO

 
V bruselské centrále NATO proběhlo v uplynulých dvou dnech (10. - 11. 5.) plenární jednání Výboru pro civilní nouzové plánování (CEPC), kterého se tradičně zúčastňují zástupci MV- generálního ředitelství HZS ČR jakožto příslušného gestora civilního nouzového plánování v ČR.
13.05.2017 14:40 |

podobné články

Antonín Seďa: Společná obranná politika nemůže spočívat ve společné armádě

 
Poslanec za ČSSD Antonín Seďa sleduje právě proběhlý summit Evropské unie, zaměřený na společnou obrannou politiku. Podle jeho názoru ukázal rozdíly mezi chápáním tohoto pojmu mezi jednotlivými členskými zeměmi.
23.12.2013 18:47 |

podobné články

Osobnosti: Antonín Seďa (94 článků)

Obchodní dohoda EU-USA: TTIP se zabývá 15 výborů

 
Práce Evropského parlamentu na jeho postoji k obchodní dohodě mezi EU a USA (TTIP) je v plném proudu. Tzv. gesčním výborem, tedy výborem, který má na starosti vypracování doporučení Komisi jménem celého Evropského parlamentu, je Výbor pro mezinárodní obchod. Dalších 14 výborů má k hodnocení dohody přispět svým stanoviskem. O návrhu postoje celého Evropského parlamentu by poslanci měli jednat a hlasovat na plenárním zasedání ještě před letošním létem.
03.04.2015 21:16 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Jan Campbell: Evropská armáda

 
Přípravě evropské veřejnosti na vytvoření evropské armády slouží rusofobie, a tzv. ruské nebezpečí. Přitom se zapomínají připomenout veřejnosti rizika, která představuje založení evropské armády: a) jako paralelní armády k NATO, nebo b) samostatné armády v případě, že by došlo k neočekávanému rozpuštění NATO (ne však jeho HQ), nemluvě již o válce s použitím technologií využívající umělou inteligenci (AI).
19.06.2017 09:10 |

podobné články

Střelec v uniformě afghánské armády postřelil 14 vojáků NATO a zabil amerického generála

 
Muž v uniformě afghánské armády v úterý zahájil palbu do afghánských a zahraničních vojáků na výcvikové akademii u Kábulu. Postřelil čtrnáct vojáků NATO, včetně německého brigádního generála, a zabil jednoho amerického generála. Dnes také zahynuli v provincii Herát čtyři civilisté při leteckém útoku Severoatlantické aliance (NATO) zaměřeném proti bojovníkům hnutí Taliban. Tyto incidenty podrývají důvěru mezi afghánskými bezpečnostními silami a NATO. 
05.08.2014 15:15 |

podobné články

Seďa (ČSSD): Společná obranná politika se nesmí smrsknout na euroarmádu

 
Skončený summit Evropské unie v Bruselu, který měl řešit společnou obrannou politiku, ukázal na konkrétní rozdíly v přístupu jednotlivých zemí.
23.12.2013 11:12 |

podobné články

Podobné dění jako před první a druhou světovou válkou, přehnaný strach z Ruska. Politici ke konvoji NATO

 
Z PROFILŮ Kritici našeho členství v NATO neříkají veřejnosti pravdu, protože Česká republika není schopna si sama zajistit svoji vnější bezpečnost. V odpovědi na dotaz čtenáře to uvedl na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz poslanec Antonín Seďa (ČSSD), když odpovídal na otázku týkající se tématu konvoje americké armády. Ten by měl projíždět českým územím ve dnech 29. března až 1. dubna. O tomto tématu se ale diskutovalo i na profilech dalších politiků.
25.03.2015 16:36 |

podobné články

Osobnosti: Antonín Seďa (94 článků)

Lachnit (ČSSD): Udržitelný rozvoj sociálních služeb a služeb navazujících není jen pojem

 
Historicky plánování sociálních služeb metodou komunitního plánování bylo v Praze přijato usnesením č. 903 Rady hlavního města Prahy, dne 15.7.2008 schválením dokumentu Komunitní plánování sociálních služeb v Praze a mělo přinést cestu spravedlivého financování sociální oblasti.
08.08.2011 22:55 |

podobné články

Martin Koller: Přijedou alegorické obrněné vozy USA, bude družba. Trotlové se budou radovat. Slyšte, jaký je stav naší armády. Válka s Ruskem? Tak si uvědomte, že...

 
Vojenský analytik Martin Koller obsáhle odpovídá na otázky ParlamentníchListů.cz ohledně aktuální zprávy o přejezdu konvoje armády USA přes naše území, ale rovněž se zaobírá otázkami bojeschopnosti české armády, hrozeb hybridní války ze strany Ruska a možného ,,jaderného" rozměru dnešní napjaté situace mezi Západem a Ruskem. Koller, který odešel z armády jako podplukovník a dále působil na ministerstvu obrany, nešetří ostrými výrazy a nařčeními ze zanedbání obrany země směrem ke špičkám armády i ministerstva.
16.03.2015 10:56 |

podobné články

Seďa (ČSSD): Zasedání Zvláštní skupiny pro Středomoří a Blízký východ a Podvýboru pro partnerství NATO

 
Ve dnech 4. až 6.11.2014 jsem se zúčastnil jako člen Zvláštní skupiny pro Středomoří a Blízký východ společného zasedání s Podvýborem pro partnerství NATO PS NATO. Toto zasedání se konalo v Aténách v řeckém parlamentu a celý program byl zaměřen na bezpečnostní a ekonomické problémy regionu.
10.11.2014 09:41 |

podobné články

Předák ČSSD Seďa: Nelze tolerovat rozšiřování nůžek mezi úzkou skupinou nejbohatších a velkou skupinou chudých. Volný trh nic nevyřeší. A systém USA...

 
ROZHOVOR Místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa říká, že neoliberalismus, jako základ současného pojetí světa, musí skončit a je pouze otázkou, co jej nahradí. Dělit společnost na ty, kteří žijí pouze ze sociálních dávek a na ty, kteří na ně pracují, odmítá. Rodina je základ státu a genderová politika jí nepřispívá. Seďa se vyjádřil i k dalším problémům týkajícím se budoucnosti českého národa i lidstva.
15.08.2015 19:56 |

podobné články

Osobnosti: Antonín Seďa (94 článků)

Postřílejí nás Američané? Poslanec Seďa z ČSSD odpovídá čtenářům

 
Z PROFILŮ Poslanec Antonín Seďa (ČSSD) odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Zmínil i amerického velvyslance v Praze Andrewa Schapira, který vyjádřil podporu muslimské komunitě v Brně. Seďa má na případ jasný názor.
13.03.2016 20:21 |

podobné články

Osobnosti: Antonín Seďa (94 článků)

Průzkum STEM: Popularita u nejlépe hodnocených politiků je mírně oslabena

 
I přes další snížení podílu příznivých hodnocení zůstává ministr financí A. Babiš nejlépe hodnoceným politikem. Horší hodnocení zjišťujeme rovněž u dalších politiků na předních místech žebříčku popularity, M. Stropnického, B. Sobotky a M. Chovance, příznivý názor na ně má polovina veřejnosti. Ostatní členy vlády veřejnost hodnotí podobně jako na konci roku 2015, pouze u J. Dienstbiera a K. Šlechtové je podíl pozitivních hodnocení mírně vyšší. Noví první místopředsedové opoziční ODS a TOP 09 A. Udženija a M. Ženíšek nejsou zatím mezi občany příliš známí, stejně jako předseda hnutí Úsvit M. Lidinský.
04.04.2016 11:25 |

podobné články

Panasonic oznamuje dlouhodobou spolupráci s Mezinárodním olympijským výborem

 
Panasonic System Communications Company Europe s potěšením oznamuje další významný milník v dlouholetém partnerství s MOV (Mezinárodním olympijským výborem). Na konci roku 2013 proběhlo oficiální slavnostní znovuotevření Olympijského muzea pro širokou veřejnost ve švýcarském Lausanne, kde je instalováno více než 150 audiovizuálních řešení Panasonic.
28.01.2014 20:10 |

podobné články

Ministr Zaorálek podepsal Memorandum o vzájemné spolupráci s Českým olympijským výborem

 
Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek 6. listopadu 2015 podepsal Memorandum o vzájemné spolupráci mezi Ministerstvem zahraničních věcí a Českým olympijským výborem. Memorandum sport představuje jako efektivní nástroj pozitivního vnímání ČR v zahraničí, zároveň navazuje na úspěšnou spolupráci při zajišťování české účasti na olympijských hrách. Cílem prohlášení je zintenzivnit sportovní diplomacii ČR, která zařadí aktivity ČOV pro podporu zdravého životního stylu do svých forem prezentace na mezinárodní úrovni.
07.11.2015 10:11 |

podobné články

Osobnosti: Lubomír Zaorálek (2163 článků)

Interplan: 6 zásad pro plánování staveb s efektivním a levným provozem

 
Při plánování nových budov se stále častěji skloňují slova jako efektivita a úspornost. Důvody jsou zřejmé, náklady na provoz se totiž neustále zvyšují. Pokud se na finanční otázku fungování stavby nebere při plánování ohled, může majitel v průběhu její životnosti zaplatit až několikanásobek ceny za pořízení. Poradíme vám, jaké jsou základní principy fungování efektivních budov, které platí u rodinných domů i komerčních objektů.
16.04.2013 18:00 |

podobné články