Článek

Sběratel, nebo šílenec? Neuvěříte, za jaký balík se prodala tahle fotka BRAMBORY!

 
Kevin Abosch je fotograf hvězd. Před jeho objektivem stál Johnny Depp nebo Yoko Ono. Jenomže to už je asi pro sběratele umění nuda. Kevin nedávno přišel k pořádnému balíku díky jinému "modelu". A tím byla brambora.
25.01.2016 10:41 |

podobné články

Osobnosti: Johnny Depp (703 článků) , Yoko Ono (70 článků)
Podobné články

Zapečené brambory v troubě, aneb chutná rychlovka

 
Zapečené brambory v troubě jsou rychlým a vděčným receptem, na který často vsadí nejedna hospodyňka. Jsou vhodné nejen jako chutná příloha k masu, ale s klidným srdcem je můžete povýšit i na hlavní chod například k večeři. Zapečené brambory v troubě se dají připravit na nespočet lákavých receptů – se šunkou, s česnekem, se sýrem, s masem a spousta dalších variací, mezi kterými si každý dokáže najít tu svoji. Oloupat brambory, nakrájené je poskládat na plech a dát zapéct – mnozí z vás by si možná řekli, že na tom není vůbec nic těžkého. Pravda, není. I tak se ale zapečené brambory v troubě ne vždy vydaří přesně podle našich představ. Na vině může být odrůda, tloušťka slupky nebo způsob pečení. I tak je ale tento recept vhodnou volbou, pokud potřebujete udělat rychlou přílohu nebo bleskovou večeři. Tak se pojďme podívat na dnešní recept, kterému zaručeně přijdete na chuť! Na zapečené brambory v troubě budete potřebovat Další předností tohoto receptu je skutečnost, že na jeho přípravu nepotřebujete zbytečně mnoho ingrediencí a zpravidla si bohatě vystačíte s tím, co máte doma. Na přípravu budete potřebovat: brambory olivový olej sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a červenou papriku Postup přípravy: Brambory, které je možné použít i se slupkou, pouze opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte buď na kolečka nebo na měsíčky. Pokud máte brambory, které je potřeba ještě oloupat, tak je oloupejte. Do připravené mísy dejte nakrájené brambory, zakapejte je olivovým olejem a pořádně je promíchejte, aby se olej dostal ke všem kouskům brambor. Následně ještě přidejte koření a opět pořádně promíchejte, aby se chuť do brambor dostatečně vsákla. Takto ochucené a připravené brambory vyskládejte na plech, který je dobrý vyložit pečicím papírem. Přikryjte brambory alobalem nebo poklopem a pečte je 25 minut při 200°C, poté poklop nebo alobal sundejte, trochu snižte teplotu... Čtěte více Příspěvek Zapečené brambory v troubě, aneb chutná rychlovka pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
01.04.2016 02:25 |

podobné články

Brambory z Česka, nebo z dovozu? Pěstitelé řekli, jaké by si určitě nekoupili

 
Brambory jsou nedílnou součástí jídelníčku většiny Čechů. Jíme je vařené, pečené a nejen o Vánocích je přidáváme do tradičního salátu. Letošní úroda domácích brambor bude v porovnání s loňskem nižší o deset až 15 procent, protože část polí trpěla suchem. Jejich cena v obchodech by přesto výrazně růst neměla, výpadek nahradí dovoz. Jsou ale brambory z dovozu vůbec kvalitní? Je lepší kupovat balené, nebo volné brambory? Přečtěte si naše „bramborové desatero“.
18.10.2017 07:00 |

podobné články

Jak vybrat brambory na salát? Nejlepší jsou rohlíčky, ale stačí i typ A

 
Základ bramborového salátu je jasný: domácí majonéza, zelenina a brambory. Jak ale vybrat ty nejlepší brambory? Vyznáte se ve varných typech? A víte, co jsou rohlíčky nebo brambory Annabelle?
22.12.2015 06:05 |

podobné články

Bramborový salát na 3 různé způsoby

 
Bramborový salát na váš stůl rozhodně nepatří jen o Vánocích. Ačkoli se jedná o neodmyslitelnou součást Štědrovečerní večeře, mnoho z vás si na něm s oblibou pochutná i během roku. Jistě i vy máte svůj osvědčený recept, na který můžete bez rozmyslu vsadit horkou kartu, neboť nejen vám, ale i vaší rodině, blízkým či přátelům pokaždé zachutná. Proč to ale jednou nezkusit jinak? Bramborový salát může mít mnoho podob, my vám prostřednictvím dnešního článku přinášíme 3 zajímavé recepty, jak si bramborový salát připravit, aby pokaždé nebyl na jedno brdo. Záleží jen na vás, zda se pro jednou vzdáte osvědčené klasiky a troufnete si na něco nového! 1. Pikantní bramborový salát s cibulí a chilli Připravte si tyto ingredience: 850 g brambor 2 větší cibule nasekanou zelenou petrželku 3 lžíce slunečnicového oleje Na zálivku potřebujete: 100 ml octu 2 lžičky soli (dle chuti) 3 lžíce krupicového cukru (dle chuti) 1 chilli papričku nasekanou na drobno mletý pepř (dle chuti) Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na plátky a naskládejte do mísy. Na oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibulku. Smíchejte ingredience na zálivku s 1 l vody a tu přidejte k cibulce – přiveďte k varu. Vzniklým nálevem zalijte brambory v míse a nechte cca 2 hodinky uležet. Před podáváním sceďte a posypte nasekanou petrželkou. 2. Bramborový salát s majonézou Připravte si tyto ingredience: 650 g brambor 1 menší cibuli 1 větší mrkev 200 g šunkového salámu půl jablka 2-3 sterilizované okurky 4-6 lžic majonézy (dle chuti) sůl a pepř (dle chuti) citronovou šťávu (na dochucení) 2-3 vejce Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout. Mrkev uvařte do měkka a nechte vychladnout. Brambory, mrkev a na tvrdo uvařená vajíčka nakrájejte na drobné kostičky. Smíchejte s majonézou. Osolte a opepřete dle chuti, případně okyselte citronovou... Čtěte více Příspěvek Bramborový salát na 3 různé způsoby pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.11.2015 07:25 |

podobné články

Recepty - brambory ze zahrádky na několik způsobů

 
Brambory jsou vděčnou potravinou, která na našem stole už dávno zdomácněla. Brambory mohou být skvělou přílohou i základem pro různé lahůdky. Ovšem máme několik druhů, které je třeba rozlišovat.
21.10.2011 00:10 |

podobné články

Óda na brambory: Torta di patate

 
Brambory nemusí být jen vařené s kmínem.  Tak třeba gratinované brambory s honosným jménem  Torta di patate se stanou kulinářským svátkem.
05.09.2014 00:10 |

podobné články

VELKÝ RÁDCE: Jak poznat při nákupu jedovaté brambory!

 
Brambory patří k evergreenům českého jídelníčku. Bramboráky, bramborové knedlíky, brambory jako příloha, zkrátka neobejdeme se bez nich. Víte, jak je vybrat a jak je skladovat?
28.02.2015 12:20 |

podobné články

Ušetřete za brambory! Poradíme, jak je vybrat a skladovat, aby dlouho vydržely!

 
Nechce se vám v zimě platit za předražené brambory? Kvůli extrémně teplému létu jich prý navíc bude málo. U dobrého pěstitele seženete brambory minimálně dvakrát levněji než v obchodě. Poradíme vám, jak je vybrat i skladovat.
05.10.2015 09:55 |

podobné články

Jak »omladit« brambory?

 
Staré brambory už moc parády nenadělají, ale v kuchyni ještě mohou posloužit. Na hranolky, kaši či knedlíky se totiž pořád hodí lépe než vodnaté nové brambory.
25.04.2016 05:15 |

podobné články

Jezte zdravě – pstruh na másle

 
O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné i minerální látky v podobě vápníku, fosforu, železa či zinku. I přes tuto skutečnost se ale u nás ryby netěší takové popularitě, jakou by si zasloužily a většina lidí se jim i přes jejich pozitivní vliv na naše zdraví stále vyhýbá. Škoda. Jestliže i ve vaše jídelníčku ryby chybí, pak je ten nejvyšší čas to napravit. V dnešním článku si představíme chutný recept, který je nejen obsahově vysoce kvalitní, ale zároveň i chuťově výborný. Pstruh na másle zaručeně nadchne i vaše chuťové buňky a donutí vás litovat skutečnosti, že jste si tuhle dobrotu nepřipravili už dávno! Pstruh na másle – recept Chutný recept na pečené pstruhy na másle a bylinkách je vhodný nejen pro ty z vás, kteří se rozhodli stravovat zdravě, ale i pro ty, kteří si rádi smlsnou na dobré rybě! Potřebujete: 2 pstruhy 2 citrony 70 g másla brambory dle uvážení 4 větvičky rozmarýnu sůl 150 ml bílého vína olivový olej dle uvážení Postup: Začněte tím, že si oloupejte a nakrájíte brambory, které necháte v klidu vařit, zatímco svou pozornost budete věnovat přípravě pstruhů. Až se vám budou brambory vařit, vykuchejte si pstruhy, které důkladně omyjte a potom dobře osušte. Do kůže ryb udělejte z obou stran několik drobných zářezů. V misce si smíchejte lístečky rozmarýnu, mletý pepř a olivový olej. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do zářezů poté naneste ochucený olej. Břišní dutinu pstruhů osolte a vyplňte plátky citronů a másla. Poté můžete dát ryby péct do předehřáté trouby na 200°C. Příspěvek Jezte zdravě – pstruh na másle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Státní zemědělský intervenční fond začíná vydávat rozhodnutí na produkci bílkovinných plodin, chmel a konzumní brambory

 
Tento týden začíná Státní zemědělský intervenční fond (SZIF), který administruje zemědělské dotace, vydávat rozhodnutí na VCS – bílkovinné plodiny. V těsném sledu budou následovat rozhodnutí na chmel a konzumní brambory. Na uvedené dotace, o které se žádalo v rámci Jednotné žádosti 2016, jsou vyčleněny tyto částky: Na bílkovinné plodiny téměř 460 milionů korun, na chmel přes 85 milionů korun a na konzumní brambory přes 50 milionů korun.
12.02.2017 07:35 |

podobné články

Úroda je letos menší: Brambory zdraží!

 
Čím hloupější sedlák, tím větší brambory. Tak praví lidová moudrost. Jenže letos zřejmě i ten nejzabedněnější farmář sklidí podstatně menší hlízy. Úroda bude zkrátka podle odhadu statistiků nižší. A bude se to týkat i obilí. Zdraží tedy brambory a pečivo?
11.07.2017 05:15 |

podobné články

Nový rekord: Čínská oltářní socha se vydražila za 16 miliónů korun

 
Čínská oltářní socha z dynastie Ming se v sobotu v Brně prodala v aukci za 16,2 miliónu korun. Je to nejvyšší cena, jakou v Česku zaplatil sběratel za asiatiku. Uvedla to Markéta Kropáčková z Aukčního domu Zezula. Celkem se v sobotu v Brně v aukci prodala díla a umělecké předměty za zhruba 24 miliónů. Částka je bez aukční přirážky 18 procent.
03.11.2012 23:30 |

podobné články

Kostra mamuta Montyho se prodala za 6,6 miliónu

 
Za 189 tisíc liber (zhruba 6,6 miliónu korun) včetně provize pro aukční síň se tento týden v Británii prodala téměř kompletní kostra mamuta, uvedla BBC. Kostru našli před desítkami let ve východní Evropě, jejím novým majitelem se stal nejmenovaný britský soukromý sběratel.
29.11.2014 12:01 |

podobné články

Tahle fotka dojala už tisíce lidí: Vidíte to taky?

 
Tahle fotka dostává na Twitteru tisíce lidí. Holky, co oslavily osmnácté narozeniny a můžou poprvé do kasina. A ta babička, která se s nimi fotí. Jaký je příběh této fotky?
05.02.2017 07:35 |

podobné články

Senátní kandidát, jakého jste ještě neviděli: Hubí štěnice, drsně promlouvá o podvodech cikánů, a chudým daroval pračku

 
ROZHOVOR Sázím na zoufalou bílou většinu, říká před volbami sběratel, herec, zakladatel Válečného muzea Sudety a podnikatel v realitách Jiří Maria Sieber (Řád národa). Mostečan, který denně jedná s dlužníky, hubí štěnice a kandiduje do senátu, si momentálně užívá nečekaných reakcí v kauze pračky, kterou se rozhodl darovat chudým. „Cikáni dostávají ročně pětatřicet tisíc na nový nábytek, tahle skončila zpeněžená v bazaru. Může sloužit někomu, kdo si toho bude vážit,“ říká k případu, za který byl dokonce udán policii. Někteří jeho tvář znají z reklam, jiní si jej vybaví třeba z pořadu Jana Krause, kde byl představen jako sběratel klystýrů. Jak snáší předvolební špínu člověk, který je ochoten postiženým splnit sen o moři?
06.09.2016 20:40 |

podobné články

Osobnosti: Jan Kraus (1013 článků) , Jiří Kraus (50 článků) , Jiří Kraus (50 článků)

Proč zařadit do svého jídelníčku batáty?

 
Řešíte své stravovací návyky? Ideální j dát sbohem všemu nezdravému a naopak do jídelníčku zařadit věci zdravé. Samozřejmě hlavním cílem by měla být také rozmanitost. Jednou z možností, kterou doporučíme, jsou batáty. Proč? Batáty Příprava je velmi jednoduchá Jelikož na ně můžete pohlížet stejně, jako na klasické brambory, budete poměrně jasně a dobře vědět, jak je upravit. Přinášíme recept na batáty, který bude spojený s těmi nejčastějšími postupy tepelné úpravy. Je jedno, jaký zvolíte, jelikož vždy budou chutnat skvěle. Co tedy můžete? Připravit kaši. Batáty uvařit. Upéci je v troubě. Budou vám velmi chutnat I když je přirovnáváme ke klasickým bramborám, neznamená to, že chutnají stejně, jako ony. Chutnají totiž mnohem lépe. Některé z vás je označují jako sladké brambory, což už leccos naznačuje. Pokud se podíváme na jejich vzhled, tak jsou lehce načervenalé, čímž se odlišují primárně. Jejich chuť je skutečně lehce nasládlá a některé konzumentky je přirovnávají k tomu, jako by došlo ke křížení klasických brambor a mrkve. Rozhodně ale chutnají dobře. Jsou bohaté na mnoho živin Ani toto nelze opomíjet. Pokud chcete začít žít zdravě, potom jsou osvědčenou volbou. Co všechno obsahují? Je to třeba tolik nezbytný a doporučovaný vitamín C. Potom nesmíme zapomenout ani na betakarotén, nebo mnoho vlákniny. K tomu všemu přidejme širokou škálu vitamínů a minerálů a je jasné, že jsou jasnou volbou. Batáty jsou běžně dostupné A kde je pořídit? Není to nic složitého, jelikož dnes už jsou běžně dostupné ve většině supermarketů. Navíc jejich ceny rozhodně nejsou nijak vysoké, což nahrává tomu, že možnost zařadit j d svého jídelníčku je poměrně snadná pro každou z vás. Přesvědčte se o tom třeba i vy sama. A to hned při vašem prvním nákupu, až budete v regálech vybírat něco, co je skutečně velmi zdravé a také dobré. Příspěvek Proč zařadit do svého jídelníčku batáty? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.11.2017 08:55 |

podobné články

2+1 tip na zdravou večeři

 
Kdo se alespoň trochu zajímá o své zdraví a záleží mu na tom, aby tělu zbytečně nenakládal větší zátěž nežli je nutné, ten moc dobře ví, že by si měl dát raději zdravou večeři, nežli večeři plnou tuků, cukrů a jiných škodlivých složek. Většina lidí si pod pojmem zdravá večeře představí talíř plný něčeho zeleného, co nejenže nemá žádnou chuť, ale po čem bude mít za chvíli stejně hlad. Tahle domněnka je ale úplně nesmyslná. I zdravou večeři si můžete připravit tak, aby vás zasytila a především aby vám zachutnala. Že je něco zdravé přeci ještě neznamená, že je to dobré nebo snad hladové. Co kdybychom vám v dnešním článku dali tip na 3 zdravé večeře, po kterých se budete olizovat až za ušima? Pár tipů na zdravou večeři Večeře je posledním jídlem dne, které musí vaše tělo zasytit na celou noc. Rozhodně to ale neznamená, že se na večeři musíte doslova přežrat, abyste do rána vydrželi a nezačalo vám kručet v břiše. Vymysleli jsme pro vás 3 tipy na zdravou večeři, po které nebudete mít hlad a která vám zaručeně zachutná. 1. Kuřecí maso s brokolicí a bramborem Budete potřebovat: 100 g kuřecích prsou 100 g brambor 50 g brokolice 50 g cottage sýra pepř a sůl Postup: Brambory umyjte a uvařte ve slupce. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete a na trošce oleje orestujte dozlatova. Na páře uvařte brokolici, kterou natrhejte na růžičky. Hotové maso, brokolici a nakrájené brambory dejte na talíř a ozdobte cottage sýrem. 2. Špagety s šunkou a limetkami a okurkou Budete potřebovat: 100 g špaget 50 g šunky 100 g salátové okurky 1 jarní cibulku šťávu z limetky Postup: Špagety uvařte podle návodu, šunku nakrájenou na kostičky lehce orestujte na malém množstvím oleje a smíchejte s uvařenými špagetami. Přidejte nakrájenou okurku,... Čtěte více Příspěvek 2+1 tip na zdravou večeři pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.10.2017 09:10 |

podobné články

Šárka Záhrobská: Prodala křišťálovou helmu! Za 100 000 korun

 
Lyžařka Šárka Záhrobská prodala svou přilbu za 100 000 korun. No, prodala, přesněji ji vydražila ve prospěch Nadace Terezy Maxové.
21.11.2009 02:10 |

podobné články

Osobnosti: Tereza Maxová (405 článků) , Šárka Strachová (206 článků)