Článek

SANEP: V čele vládního kabinetu je v hodnocení Andrej Babiš

 
Jak ukázal aktuální listopadový exkluzivní průzkum společnosti SANEP, který se zabývá pravidelným hodnocením důvěryhodnosti ministrů koaliční vlády premiéra Bohuslava Sobotky, nejlépe hodnoceným členem vlády zůstává vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš. Ten se aktuálně těší přízni v souhrnu 44,9% domácí populace.
01.12.2015 12:21 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (7810 článků)
Podobné články

Sobotka sesadil Babiše

 
Podle průzkumu společnosti SANEP v hodnocení důvěryhodnosti ministrů koaliční vlády má po více než roce činnosti vládního kabinetu největší důvěru občanů samotný předseda vlády Bohuslav Sobotka, který podle SANEP poprvé sesadil z prvního místa ministra financí Andreje Babiše, jenž je tak prý na druhém místě hodnocení.
30.03.2015 14:31 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (7810 článků) , Bohuslav Sobotka (7829 článků)

SANEP: Nejlépe hodnoceným ministrem vlády premiéra B. Sobotky je Andrej Babiš

 
Jak ukázal aktuální exkluzivní průzkum společnosti SANEP, který se zaměřil na hodnocení důvěryhodnosti ministrů koaliční vlády premiéra Bohuslava Sobotky po necelém půlroku činnosti, největší důvěře se v červenci se ziskem 41,7% kladných hlasů těší ministr financí a šéf hnutí ANO 2011 Andrej Babiš, který tak v čele vystřídal svoji stranickou kolegyni a ministryni pro místní rozvoj Věru Jourovou.
21.07.2014 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (7810 článků)

Deficit vládního sektoru v roce 2014 byl 2 % HDP, dluh poklesl o 23,6 mld. Kč na 42,6 % HDP

 
Deficit vládního sektoru v roce 2014 činil podle údajů ČSÚ[1] 85,3 mld. Kč, což představuje 2,0 % hrubého domácího produktu (HDP). Deficit vládního sektoru byl ovšem ovlivněn řadou jednorázových změn v celkovém rozsahu 44,6 mld. Kč (tj. 1,0 % HDP). Dluh vládního sektoru meziročně klesl o 23,6 mld. Kč na 1 816,1 mld. Kč (tj. 42,6 % HDP). K jeho snížení došlo především díky lepšímu řízení likvidity státní pokladny.
01.04.2015 11:31 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Průzkum: V hodnocení členů vlády je nadále v čele premiér Bohuslav Sobotka

 
Jak ukázal aktuální exkluzivní průzkum společnosti SANEP, který se zabývá pravidelným hodnocením důvěryhodnosti ministrů koaliční vlády premiéra Bohuslava Sobotky, stejně jako v březnu se i v květnu těší největší důvěře se ziskem 42,5% kladných hlasů premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD, který již v březnu sesadil z prvního místa do té doby nejlépe hodnoceného ministra financí a šéfa hnutí ANO 2011 Andreje Babiše. Ten se tak stává se ziskem 39,8% kladných hlasů druhým nejlépe hodnoceným členem vládního kabinetu.
29.05.2015 13:21 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (7810 článků) , Bohuslav Sobotka (7829 článků)

Babiš: Cícer skončí v čele Finančního analytického útvaru, nahradí do Kazda

 
Ředitel Finančního analytického útvaru ministerstva financí Milan Cícer ve funkci končí, ministr financí Andrej Babiš (ANO) již má jeho nástupce. Cícer podle Babiše odchází na vlastní žádost, z rodinných důvodů požádal o přeložení do Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Babiš to dnes řekl v České televizi. Uvedl také, že by měla být obnovena finanční policie. Ředitel Finančního analytického útvaru (FAÚ) ministerstva financí Milan Cícer ve funkci končí, ministr financí Andrej Babiš (ANO) již má jeho nástupce. Měl by jím být Libor Kazda, bývalý vedoucí plzeňské expozitury protikorupční policie. Cícer podle Babiše odchází na vlastní žádost, z rodinných důvodů požádal o přeložení do Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Babiš to dnes řekl v Otázkách Václava Moravce České televize. Uvedl také, že by měla být obnovena finanční policie. Kazda dnes na dotaz ČTK textovou zprávou sdělil, že zatím nechce žádné skutečnosti komentovat. 
02.02.2014 13:20 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (7810 článků)

Nejlepší známku v průzkumu dostal ministr Pospíšil. OZNÁMKUJTE TAKÉ

 
V hodnocení členů vlády Petra Nečase, v němž účastníci průzkumu společnosti SANEP měli možnost ohodnotit jednotlivé členy vládního kabinetu známkami od jedné do pěti, získal nejlepší průměrnou známku ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.
29.09.2010 14:50 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Pospíšil (1674 článků) , Jiří Pospíšil (1674 článků) , Petr Nečas (9177 článků)

Průzkum SANEP: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek v čele pelotonu hejtmanů posiluje. Na olomouckého hejtmana Jiřího Rozbořila doléhá jeho obvinění

 
V čele hodnocení představitelů územně samosprávných celků - krajů, mezi něž patří i hl. město Praha, je již od dubna loňského roku hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek. Ten tak s aktuálním ziskem v souhrnu 51,2% kladných hlasů obyvatel Jihomoravského kraje zůstává jediným hejtmanem, který získal nadpoloviční podporu obyvatel svého kraje. Oproti srpnovému šetření společnosti SANEP pak navíc posílil o tři deseti procentního bodu.
02.11.2015 14:21 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2249 článků)

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odbobné poroty stala Nejvstřícnější bankou za roku 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procentního bodu. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procentního bodu a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procentního bodu.
18.06.2014 16:40 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty stala Nejvstřícnější bankou za 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procent a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procent.
19.06.2014 09:40 |

podobné články

Šílené a depresivní, svěřil se Andrej Babiš lidem se svými pocity. Volič mu doporučil Okamuru

 
REPORTÁŽ Do zálohy by si Babiš mohl nechat Okamurův Úsvit. Další námět na koaliční vyjednávání dostalo hnutí ANO od občanů na diskusi v Olomouci. Andrej Babiš se svým týmem pokračuje v debatách s lidmi i po volbách. Chce od nich i hodnocení výkonů jednotlivých poslanců na veřejných fórech.
14.11.2013 11:51 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (7810 článků)

Většina lidí hájí Kocoura Mikeše, tvrdí agentura Sanep

 
Boj o českého Kocoura Mikeše se dostal i do průzkumů agentury SANEP, která se jinak zabývá spíše politickými tématy. SANEP například tvrdí, že v podstatě absolutní většina dotázaných se neztotožňuje s názorem romských aktivistů, kteří označili Mikeše za rasistické.
27.04.2010 10:05 |

podobné články

Většina lidí hájí Kocoura Mikeše, tvrdí agentura Sanep

 
Boj o českého Kocoura Mikeše se dostal i do průzkumů agentury SANEP, která se jinak zabývá spíše politickými tématy. SANEP například tvrdí, že v podstatě absolutní většina dotázaných se neztotožňuje s názorem romských aktivistů, kteří označili Mikeše za rasistické.
27.04.2010 10:30 |

podobné články

Suverénem voleb ČSSD. Koalice výrazně oslabuje, zjistil SANEP

 
Koalice ODS, TOP 09 a VV by podle květnového průzkumu společnosti SANEP ztratila většinu ve sněmovně. Zatímco po loňských volbách měla 118 poslanců a nyní po odchodu rebelů 115, podle hypotetického volebního modelu SANEP by jich po případných volbách bylo už jen 83.
12.05.2011 13:50 |

podobné články

SANEP: Hnutí ANO 2011 nadále potvrzuje roli favorita voleb do Evropského parlamentu

 
Třetí exkluzivní průzkum voleb do Evropského parlamentu (dále jen EP) společnosti SANEP, nadále potvrzuje v roli favorita letošních eurovoleb hnutí ANO 2011 s lídrem Pavlem Teličkou. Ten by podle aktuálního průzkumu společnosti SANEP získal podporu 19,1% voličů, kteří by se zúčastnili voleb do EP.
02.04.2014 12:35 |

podobné články

Andrej Babiš stále nejdůvěryhodnějším členem vlády

 
Důvěryhodnost ministrů koaliční vlády premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) prověřovala v září společnost SANEP. Nejvíce získal ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš, obdržel 40,2 procenta kladných hlasů. S menším odstupem se na druhé místo dostal předseda vlády Sobotka s 39,9 procenty hlasů. Na třetím místě je ministr obrany Martin Stropnický se ziskem 39,1 procenta hlasů. Končící ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO) si pohoršila a dostala se na páté místo.
29.09.2014 12:20 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (7810 článků) , Martin Stropnický (1365 článků) , Věra Jourová (338 článků) , Bohuslav Sobotka (7829 článků)

Andrej Babiš, Miroslav Kalousek, Bohuslav Sobotka... Hádejte, koho mají lidé nejraději

 
Nejlepší ministr financí vlád České republiky je ten stávající – předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Myslí si to pětina z více než čtyř tisíc respondentů, které mezi 7. a 14. lednem oslovila společnost SANEP. Na druhém místě se dle SANEPU poněkud překvapivě umístil místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.
09.03.2015 11:21 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (7810 článků) , Bohuslav Sobotka (7829 článků) , Miroslav Kalousek (5866 článků)

Babiš v čele financí představuje konflikt zájmů, zlobí se europoslankyně Grässleová

 
Šéf hnutí ANO a podnikatel Andrej Babiš představuje v čele ministerstva financí vážný konflikt zájmů, prohlásila členka Evropského parlamentu Ingeborg Grässleová, která s kolegy přijela prověřovat chyby v kontrole a auditech fondů EU. Babiš by se měl jako ministr svých firem vzdát, tvrdí Grässleová. Babiš v reakci na její vyjádření sdělil, že dodržuje zákon o střetu zájmů, a neplánuje svúk majetek prodávat.
27.03.2014 16:05 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (7810 článků)

Ministryně Válková odejde, očekává Andrej Babiš

 
Ministryně spravedlnosti Helena Válková prý nejspíš ve vládě skončí. I předseda hnutí ANO, které ji do kabinetu vyslalo, Andrej Babiš očekává, že předloží svou rezignaci. A v hnutí už se začíná spekulovat, kdo by profesorku trestního práva, která se ve funkci ministryně spravedlnosti příliš neosvědčila, mohl v čele resortu nahradit. Nejčastěji zmiňovanou variantou je povýšení prvního náměstka Roberta Pelikána.
10.02.2015 07:36 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (7810 článků) , Helena Válková (313 článků)