Článek

Růžičková kapusta, která chutná jako steak? Vědci už to umí!

 
Řada lidí závislých na nezdravých pokrmech z rychlého občerstvení není schopná změnit svůj jídelníček, protože po vložení zdravějších jídel do úst se jim začne navalovat. Jim by mohl pomoci nový přístroj Taste Buddy, který vyvinuli britští vědci. Zatím dokáže prototyp změnit reakce jazyka tak, aby vnímal sladkou či slanou chuť. Vědci ale tvrdí, že zanedlouho bude umět v ústech vyvolat radikálnější záměny. A tak když se v nich objeví kupříkladu dušená mrkev, člověk bude mít díky přístroji pocit, že jí čokoládu.
18.10.2016 11:05 |

podobné články

Podobné články

5 TOP potravin s pozitivním přínosem pro zdraví

 
Věděli jste, že existují potraviny známé svým přínosem pro zdraví? Pokud ne, pak uděláte dobře, když si přečtete dnešní článek. Mnohdy se totiž jedná o potraviny, které máte doma nebo je běžně konzumujete, akorát netušíte o jejich dopadech na naše zdraví. Potraviny, které se mohou pyšnit přínosem pro zdraví, je kolem nás hned několik. Jsou tu takové, kterém říkáme superpotraviny, což jsou potraviny, jež jsou svým obsahem natolik výjimečné, že zvysoka převyšují ty ostatní. O těch se ale dnes bavit nebudeme, my se podíváme na potraviny s přínosem pro zdraví, které možná máte právě teď ve své lednici nebo spíži. Potraviny s přínosem pro zdraví – které to jsou? Kapusta Hned na začátek si dáme potravinu, nad kterou většina lidí znechuceně ohrnuje nos. Možná si i vy vybavíte školní jídelnu, kde byla kapusta častým obědem a nevzpomínáte na tyhle časy s úsměvem na tváři. Což je škoda. Kapusta totiž obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a antioxidantů, které mají pozitivní vliv na naše zdraví. Dále obsahuje velké množství bílkovin, které jsou pro naše zdraví nezbytné. Ořechy Kdo by si s chutí nepochutnal na oříšcích, které se dají zobat večer u televize, viďte? Napadlo vás ale někdy zamyslet se nad jejich přínosem pro zdraví? Ne? Škoda! Ořechy obsahují vitamíny skupiny B, jež mají pozitivní vliv na naše srdce, paměť i mozkovou činnost. Brusinky Brusinky určitě znáte, možná jen nevíte, jak mohou ovlivnit vaše zdraví. Často jsou doporučovány v případě onemocnění močových cest. Nutno zmínit, že mají výborné antioxidační vlastnosti a jejich specifický obsah působí jako účinná prevence proti vzniku rakovinných onemocnění. A rakovina je strašák, kterého se bojí většina lidí. Výborné jsou nejen čerstvé brusinky, ale i sušené, které jsou k dostání nejčastěji. Borůvky Když už jsme se zmínili o brusinkách, přidáme další drobné ovoce – tentokrát bude řeč o borůvkách, které... Čtěte více Příspěvek 5 TOP potravin s pozitivním přínosem pro zdraví pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.10.2017 20:50 |

podobné články

STEAK po chalupářsku: nejlíp chutná krvavý

 
Máte chuť na steak a chcete si ho připravit na chalupě? Poradíme vám, jak na to.
18.02.2011 00:50 |

podobné články

Chcete, aby byl plodnější? Uvařte mu růžičkovou kapustu!

 
Růžičková kapusta patří do té kategorie zeleniny, kterou buď milujete, nebo nenávidíte. Na světě je zhruba stejný počet těch, kteří ji nemohou ani cítit, jako těch, kteří ji milují.
09.12.2013 11:00 |

podobné články

Zapečené brambory v troubě, aneb chutná rychlovka

 
Zapečené brambory v troubě jsou rychlým a vděčným receptem, na který často vsadí nejedna hospodyňka. Jsou vhodné nejen jako chutná příloha k masu, ale s klidným srdcem je můžete povýšit i na hlavní chod například k večeři. Zapečené brambory v troubě se dají připravit na nespočet lákavých receptů – se šunkou, s česnekem, se sýrem, s masem a spousta dalších variací, mezi kterými si každý dokáže najít tu svoji. Oloupat brambory, nakrájené je poskládat na plech a dát zapéct – mnozí z vás by si možná řekli, že na tom není vůbec nic těžkého. Pravda, není. I tak se ale zapečené brambory v troubě ne vždy vydaří přesně podle našich představ. Na vině může být odrůda, tloušťka slupky nebo způsob pečení. I tak je ale tento recept vhodnou volbou, pokud potřebujete udělat rychlou přílohu nebo bleskovou večeři. Tak se pojďme podívat na dnešní recept, kterému zaručeně přijdete na chuť! Na zapečené brambory v troubě budete potřebovat Další předností tohoto receptu je skutečnost, že na jeho přípravu nepotřebujete zbytečně mnoho ingrediencí a zpravidla si bohatě vystačíte s tím, co máte doma. Na přípravu budete potřebovat: brambory olivový olej sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a červenou papriku Postup přípravy: Brambory, které je možné použít i se slupkou, pouze opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte buď na kolečka nebo na měsíčky. Pokud máte brambory, které je potřeba ještě oloupat, tak je oloupejte. Do připravené mísy dejte nakrájené brambory, zakapejte je olivovým olejem a pořádně je promíchejte, aby se olej dostal ke všem kouskům brambor. Následně ještě přidejte koření a opět pořádně promíchejte, aby se chuť do brambor dostatečně vsákla. Takto ochucené a připravené brambory vyskládejte na plech, který je dobrý vyložit pečicím papírem. Přikryjte brambory alobalem nebo poklopem a pečte je 25 minut při 200°C, poté poklop nebo alobal sundejte, trochu snižte teplotu... Čtěte více Příspěvek Zapečené brambory v troubě, aneb chutná rychlovka pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
01.04.2016 02:25 |

podobné články

Ledová káva je stejně „dietní“ jako pořádný steak s hranolky

 
Zapomeňte na oběd, pokud si na letní zahrádce dáte s přáteli ledovou kávu. Tento nápoj totiž v sobě obsahuje mnohdy tolik kalorií, co nijak dietní steak s hranolky.
27.07.2009 15:40 |

podobné články

Jak jsem vařil steak s pepřovou omáčkou

 
Hovězí steak, věčný problém a postrach tolika lidí – zbytečně. Stačí se držet několika základních pravidel a příprava svíčkové, roštěnky nebo rib eye steaku se stane stejně snadnou jako namazání chleba máslem.
16.04.2012 06:20 |

podobné články

Drobná žena spořádala dvoukilový steak v neskutečném čase

 
Američanka Molly Schuylerová nevypadá vzhledem ke své drobné postavě jako velký jedlík, ale opak je pravda. Tato žena se v soutěžích jedlíků přímo vyžívá a má ráda nové výzvy. Nedávno všechny ohromila, když v restauraci v Portlandu snědla steak o váze dvou kilogramů za pouhé dvě minuty a 44 sekund.
10.01.2014 14:45 |

podobné články

Infografika: Takhle střelil číšníka, protože mu nechutnal steak

 
Když si host v neděli v pelhřimovské restauraci Hodovna na Kolíbce objednal steak, na nic si prý nestěžoval. Téměř celý ho snědl. Číšníkovi pak ale oznámil, že ho nezaplatí protože mu nechutnalo. Došel si domů pro pistoli a dvakrát ho střelil. Do hlavy a břicha! Policie útočníka obvinila z pokusu o vraždu.
21.05.2013 13:15 |

podobné články

Tento muž střílel na číšníka, protože mu nechutnal steak. Hrozí mu 20 let vězení

 
Muže, který v restauraci v Pelhřimově postřelil číšníka, poslal soud do vazby. Jak už jsme informovali, vše se stalo kvůli pouhé hádce o steak. Františku Komínkovi, který dvakrát vystřelil po číšníkovi, hrozí až dvacetileté vězení.
22.05.2013 18:10 |

podobné články

Osobnosti: František Komínek (1 článek)

SVĚTOVÝ REKORD: Tato hubená holka spořádá dvoukilový steak za necelé 3 minuty

 
Nový světový rekord byl pokořen! Mladá žena Molly Schuyler snědla dvoukilový steak za neuvěřitelných 2:44 minut. Překvapující na tom je, že žena neváží více než 50 kg!
09.01.2014 16:05 |

podobné články

Chtěl jsem steak, ne studené žrádlo: Moderátor Top Gearu dal pěstí asistentovi kvůli jídlu!

 
Byl to dlouhý natáčecí den v deštivém anglickém Newcastlu. Jediné, co chtěl moderátor pořadu Top Gear Jeremy Clarkson (54), byl teplý steak v žaludku. Asistent produkce mu ale přinesl tác se studenými pokrmy. Clarkson, který nejde pro sprostá slova daleko, se nakrknul a jednu mu ubalil. Ze světoznámého automobilového pořadu pak byl odvolán.
12.03.2015 15:10 |

podobné články

Osobnosti: Jeremy Clarkson (99 článků)

Vědci tvrdí: Střed Mléčné dráhy chutná po malinách!

 
I galaxie může mít svou chuť, aniž se přitom jedná o čokoládovou tyčinku. Třeba naše domovská Mléčná dráha podle německých astronomů chutná zřejmě jako maliny.
21.04.2009 15:12 |

podobné články

Chutná prý božsky: Cheesecake ze střevních bakterií goril!

 
Chutná božsky. Vypadá jako běžný cheesecake. Většina lidí se ale nesmí dozvědět, co se v tomto dezertu z mléka nachází. Okamžitě by se jim totiž udělalo zle. Cheesecake připravený na jedné japonské univerzitě totiž obsahuje gorilí výkaly. Přesněji řečeno střevní bakterie goril, kterými vědci fermentovali jogurt použitý k přípravě moučníku.
11.08.2015 19:00 |

podobné články

Helena Růžičková (†67) o Bartošové (†48): Co Ivetě předpověděla?

 
Tragická sebevražda zpěvačky Bartošové je bezesporu hlavní událostí tohoto roku v domácím showbyznysu. Bohužel ne příliš veselou. Díky zájmu fanoušků i médií vychází i řada publikací, která se snaží přinést více či méně nové informace a pohledy na život ženy, která byla zpočátku oslavovaná, později často vysmívaná a nakonec už jen politováníhodná. A tak to už zůstane. Ale mohlo to být i jinak, jak kdysi doufala i Helena Růžičková.
15.06.2014 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Helena Růžičková (104 článků) , Iveta Bartošová (6640 článků)

Helena Řůžičková (†67): Přežila syna i manžela

 
Helenu Růžičkovou si diváci vybaví jako ráznou ženu s korpulentní postavou, která si s ničím a s nikým nebere servítky. Málokdo ale ví, že před kamerou se mihla už ve čtyřech letech, konkrétně ve filmové adaptaci románu Babička z roku 1940. Velkou oblíbenost herečky u diváků dokazuje i anketa Blesku o nejlepší herečku. Růžičková zatím s přehledem v hlasování drží první místo.
31.07.2011 08:05 |

podobné články

Osobnosti: Helena Růžičková (104 článků)

Hvězda Ordinace Andrea Růžičková: V seriálu končí, diváci jsou nešťastní!

 
Herečka Andrea Růžičková (32), která se proslavila především jako Marika Lukáčová v Ordinaci v růžové zahradě, v seriálu končí. Těhotná herečka už brzy porodí, a tak už dál nemůže natáčet. Smutní diváci doufají, že se tam ale opět vrátí!
12.06.2017 11:15 |

podobné články

Proč chutná poslední kus čokolády nejlépe? Vědci to zjistili

 
Už jste někdy přemýšleli nad tím, proč vám poslední dílek čokolády chutná ještě o drobet více než ty předchozí? Tak přesně s touto otázkou si lámali své hlavy psychologové z univerzity v Michiganu. A dopátrali se.
13.02.2012 10:30 |

podobné články

Kdy vám bude chutnat červené víno nejvíce?!

 
Požitek z lahodného vína nemusí zaručit ani investice do kvalitní lahve. To, jak víno chutná, totiž ovlivňuje také řada vnějších faktorů. A dost podstatně. Třeba barva interiéru, v němž tento révový mok degustujeme, ale také zvuky, které nás obklopují. Vědci z Oxfordu prokázali, že nejlépe víno chutná v červené místnosti při hře piána.
24.06.2014 07:25 |

podobné články

Grilovaný steak? Horší než cigareta, říkají vědci

 
Vědci zveřejnili výsledky průzkumu. Grilování je podle nich nejčastější příčinou vzniku rakoviny trávícího ústrojí.
25.09.2014 07:00 |

podobné články