Článek

RECENZE: Zmapovaná země písničkáře Oldřicha Janoty

 
Komplet osmi CD archívních nahrávek Ultimate Nothing pomáhá zaplnit bílá místa na plánku umělecké cesty hudebníka a básníka Oldřicha Janoty. Obsahuje především snímky nevydané na oficiálních nosičích, z období jen sporadicky zachycených předchozími retrospektivními tituly.
11.03.2016 08:15 |

podobné články

Osobnosti: Oldřich Janota (4 články)
Podobné články

Špidla je připraven kandidovat za ČSSD, Paroubek se pustil do Janoty

 
Dosluhující eurokomisař Vladimír Špidla je podle předsedy ČSSD Jiřího Paroubka připraven kandidovat za sociální demokraty do podzimních voleb v Senátu. Šéf ČSSD Jiří Paroubek to oznámil na pondělní tiskové konferenci v Lidovém domě, kde se ostře pustil do ministra financí Eduarda Janoty a jeho druhému balíku hospodářských opatření, které označil za překvapivé a skandální.
25.01.2010 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Paroubek (3169 článků) , Vladimír Špidla (239 článků) , Eduard Janota (204 článků)

Lotyšsko odmítá obavy Janoty, že nesplatí ČR půjčku

 
Lotyšsko v pátek odmítlo výrok českého ministra financí Eduarda Janoty, který ve čtvrtek řekl, že má obavy, zda bude Riga schopna splatit zahraniční finanční pomoc v objemu 7,5 miliardy eur.
05.02.2010 19:35 |

podobné články

Osobnosti: Eduard Janota (204 článků)

Přišel o život, ne o důstojnost. Místní advokátka promlouvá k případu Jaroslava Janoty, který se zabil kvůli exekutorům a soudu

 
Český politický aktivista, předseda Spolku Šalamoun John Bok zveřejnil na svém facebookovém profilu dopis od advokátky ze Zlína JUDr. Jany Rejžkové. Ta se rozčílila nad stavem české justice kvůli sebevraždě Jaroslava Janoty z Napajedel, jenž skočil z balkonu krátce před nástupem do výkonu trestu. Tvrdil totiž, že střelba na exekutory, za kterou měl nastoupit do vězení, nebyla úmyslná.
06.03.2017 07:25 |

podobné články

Anička: Policie přerušila rozsáhlé pátrání v Troji

 
Anička Janatková (9) zmizela už před dvěma týdny. Den co den po ní pátrají stovky policistů, hasičů, vojáků. Na čtvrtek se však již žádná velká pátrací akce nechystá. Prohledali snad již oblast kolem pražské Troji dokonale? Podle policejní mluvčí Andrey Zoulové ano. "Oblast kolem Troji byla dnešního dne zmapována," uvedla pro Blesk.cz. Co to vlastně znamená?
27.10.2010 20:40 |

podobné články

10 největších mýtů o klíšťatech!

 
V České republice jsou zmapována území s největším výskytem klíšťat v Evropě. A je jasné, že klíšťata mají hlavně v letních dovolenkových měsících žně. I když jich v těchto měsících není nejvíc, mnohem více lidí se totiž pohybuje v přírodě a pravděpodobnost »chytit « klíště se pro většinu lidí výrazně zvyšuje. A takové kousnutí může znamenat velmi nebezpečné onemocnění encefalitidou, která může skončit ochrnutím, psychickými poruchami a dokonce i smrtí. Je namístě si tato rizika uvědomit a nepodléhat mýtům, které se o klíšťatech tradují.
17.07.2011 17:45 |

podobné články

Nová alba: Oldřich Janota, nominovaní na Grammy nebo Beata Hlavenková

 
V tomto týdnu je možné si obstarat kolekci osmi cédéček Oldřicha Janoty nebo novou desku Beaty Hlavenkové. K dispozici jsou na jednom albu i písně nominovaných na ceny Grammy či novinky kapel Kula Shaker nebo Drowning Pool.
17.02.2016 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Oldřich Janota (4 články)

RECENZE Písničkář Sufjan Stevens nachází naději ve smrti

 
Recenze nové desky amerického písničkáře Sufjana Stevense, který vydal po pěti letech nové album Carrie & Lovell.
07.05.2015 13:01 |

podobné články

Osobnosti: Sufjan Stevens (2 články) , Carrie Stevens (1 článek)

Milenka Oldřicha Navrátila: Je vdaná a muže má za mřížemi

 
Nová láska Oldřicha Navrátila (58) má vadu na kráse. Monika, s níž chodí filmový Emil Nádeníček z Básníků už rok, je stále ještě vdaná, a navíc její manžel sedí. Podnikatel Tomáš O. dostal za majetkovou trestnou činnost sedm let, ale do výkonu trestu v určenou dobu nenastoupil. „Tomáš se ukrýval dva a půl roku doma. Byl to teror pro celou rodinu,“ vzpomíná na dobu před více než třemi lety Navrátilova přítelkyně.
31.05.2011 09:10 |

podobné články

Osobnosti: Oldřich Navrátil (77 článků)

Kronika Oldřicha S. pojede na americký festival

 
Nový krátkometrážní film Rudolfa Šmída Kronika Oldřicha S. míří na americký festival dokumentárních filmů Silverdocs nedaleko Washingtonu.
05.06.2012 10:20 |

podobné články

Osobnosti: Oldřich Nový (65 článků)

Přítelkyně Oldřicha Kaisera: Víme, co je zač

 
Tajuplná přítelkyně herce Oldřicha Kaisera má už jméno. Jde o Blanku Wernischovou, bývalou manželku novináře Wernische a exsnachu známého básníka Ivana Wernische.
10.07.2012 05:25 |

podobné články

Osobnosti: Oldřich Kaiser (290 článků) , Ivan Wernisch (5 článků)

Největší láska filmového velikána Oldřicha Nového? Ani žena Alice, ani milenka Adina!

 
Nebyla to ani Adina Mandlová, s níž kdysi zažil krátký milostný románek, ani Hana Vítová, s níž kamarádil, ale dokonce ani jeho vlastní žena Alice Wienerová Mahlerová. Největší láskou Oldřicha Nového byla totiž jeho dcera Jana.
10.11.2012 08:55 |

podobné články

Osobnosti: Oldřich Nový (65 článků) , Adina Mandlová (92 článků) , Hana Vítová (28 článků)

Amputace nohy Jarušky z Kouzelníka vyděsila i Oldřicha Kaisera: Donutí ho to seknout s chlastem?

 
Neřízený styl života, léta prolitá alkoholem a několik krabiček cigaret denně. Tak žila herečka a diabetička Jaroslava  Hanušová (64), známá Jaruš z Kouzelníka, které lékaři museli amputovat nohu. To vyděsilo i jejího přítele a alkoholika Oldřicha Kaisera (58). Donutí ho to přestat konečně s pitím?
22.10.2013 20:20 |

podobné články

Osobnosti: Oldřich Kaiser (290 článků)

Jde ve šlépějích svého otce? Dcera Oldřicha Kaisera skončila kvůli alkoholu na psychiatrii

 
Dcera Oldřicha Kaisera  (58) Karolína Kaiserová (30) po svém tatínkovi nezdědila jen herecké vlohy, ale bohužel prý i sklon k alkoholu.
08.01.2014 09:15 |

podobné články

Osobnosti: Oldřich Kaiser (290 článků) , Karolína Kaiserová (3 články)

Černý (O.K. strana): K (ne)aktivitám Oldřicha Vlasáka v europarlamentu

 
Tak trochu s údivem jsem si přečetl reakci Oldřicha Vlasáka (ODS) na článek „Čeští střelci mobilizují síly“ uveřejněný v časopisu „Zbraně a náboje“ číslo 4/2014, který vyjasňuje spekulace o záměru Evropské komise výrazně zpřísnit podmínky pro civilní držení zbraní.
13.04.2014 14:20 |

podobné články

Osobnosti: Oldřich Vlasák (31 článků)

Tato žena mu náramně svědčí: Podívejte, jaký štramák je z Oldřicha Kaisera

 
Zpěvačka Dáša Vokatá oslovila Oldřicha Kaisera  (59) před asi třemi lety, jestli by s ní nechtěl vystupovat a na pódiu předčítat básně Ivana Martina Jirouse, řečeného Magor. "Já s Magorem dvacet let žila a Oldu oslovila po jeho smrti," řekla Vokatá Super.cz. Kaiser to tehdy vzal a od té doby jsou spolu.
09.05.2015 12:20 |

podobné články

Osobnosti: Oldřich Kaiser (290 článků)

Nesnesitelná lehkost světa Oldřicha Tichého

 
Výstavu velkoformátových obrazů malíře Oldřicha Tichého si mohou prohlédnut návštěvníci v pardubické Východočeské galerii. Kolekce děl, mapující tvorbu jeho poslední tvůrčí dekády, nese název Co je nahoře, je i dole. Toto pojmenování symbolizuje pronikání různých světů, duchovních a protichůdných významů přes sebe i do sebe.
26.03.2016 06:55 |

podobné články

Osobnosti: Oldřich Tichý (26 článků)

Narozeninovou párty Oldřicha Dudka (70) spláchla velká voda! Místo vína a šunky jen mop a kýbl!

 
Křupavé řízečky, voňavá šunka, několik bas vína a karibský rum. Oslava 70. narozenin humoristy Oldřicha Dudka byla dokonale připravená. Jenže se přehnala průtrž mračen a na zemi stálo skoro deset čísel vody!
02.06.2016 10:05 |

podobné články

Nad českou politikou se vznáší přízrak Řecka

 
Řecko by se mělo stát podle ministra financí Eduarda Janoty varováním pro české politiky. Tato země se totiž díky velkým dluhům ocitla na pokraji bankrotu, přestože se rozhodlo snížit mzdy ve veřejném sektoru, zrušit předčasné odchody do penze a naopak zvýšit věk odchodu do důchodu o dva roky.
12.02.2010 05:50 |

podobné články

Osobnosti: Eduard Janota (204 článků)

RECENZE: Dotek věčnosti Leonarda Cohena

 
Nedělní třetí pražská návštěva kanadského písničkáře Leonarda Cohena dopadla podobně fenomenálně jako dvě předchozí (2008 a 2009). Kdo čekal, že věkovitý bard už těžko může nabídnout něco jiného než usedlou podívanou s deklamovaným zpěvem, zmýlil se. Naštěstí.
22.07.2013 11:25 |

podobné články

Osobnosti: Leonard Cohen (150 článků)