Článek

RECENZE Život je život trapně oslavuje české maloměšťáctví

 
Recenze nového filmu režiséra Milana Cieslara Život je život, ve kterém hrají Ondřej Vetchý a Simona Stašová.
22.05.2015 11:51 |

podobné články

Osobnosti: Milan Cieslar (23 článků) , Ondřej Vetchý (217 článků) , Simona Stašová (325 článků)
Podobné články

Věci veřejné á la Drábek: Trapné, trapné, trapné

 
Věci veřejné machrují. Místo reforem a bez ohledu na koaliční partnery. Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek celou mediální kauzu kolem nejmenší vládní strany hodnotí stručně: Trapné, trapné, trapné.
15.05.2011 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Jaromír Drábek (1070 článků)

Trapné, trapné, trapné, komentoval ministr Drábek aféry VV

 
Aféry Věcí veřejných jejich koaličního partnera netěší. „Nerozumím jim a vlastně nechci rozumět,“ uvedl ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) v nedělním diskusním pořadu na TV Prima. Podle něj je chování VV "trapné, trapné, trapné..." Situaci považuje TOP 09 za vážnou, ale zároveň chce dokončit reformy.
15.05.2011 12:50 |

podobné články

Osobnosti: Jaromír Drábek (1070 článků)

Maloměšťáctví, trapné výlevy. Odborník seknul uctívače Schwarzenberga a vysmál se ODS

 
POLITOLOGOVÉ K předčasným volbám chybí jen něco málo přes měsíc. Politolog Pavel Kopecký tak má několik tipů, na co by si voliči měli dát pozor. Ať už jde o záměry Andreje Babiše či angažmá Karla Schwarzenberga v předchozích pravicových koalicích.
23.09.2013 15:15 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (10207 článků) , Karel Schwarzenberg (3652 článků)

RECENZE: Film podle Rowlingové barvitě líčí maloměšťáctví a podrazy

 
Třídílný film Prázdné místo natočený na motivy úspěšného románu J. K. Rowlingové bude na HBO GO k vidění již 9. března, tedy s předstihem oproti televizní premiéře na HBO. První část bude na HBO GO přístupná všem návštěvníkům zdarma a bez registrace. Televizní premiéra bude 29. dubna ve 20:00.
06.03.2015 16:11 |

podobné články

České Švýcarsko oslavuje 15 let od svého vzniku

 
Národní park České Švýcarsko letos oslavuje 15 let od svého vzniku. Správa národního parku České Švýcarsko jubileum a město Krásná Lípa toto jubileum připomněly vernisáží fotografií Václava Sojky a koncertem houslového virtuosa Jaroslava Svěceného v sobotu 18. července 2015. Po boku starostů z regionu své gratulace připojili mezi jinými také náměstek ministra životního prostředí Vladimír Dolejský, ředitel Správy Národního parku Saské Švýcarsko Dietrich Butter nebo senátor Zbyněk Linhart.
21.07.2015 22:01 |

podobné články

Osobnosti: Jaroslav Svěcený (41 článků)

Proč krásná Jenny nechtěla zavřít oči a myslet na Anglii

 
Britský film Škola života zanechává nejednoznačný dojem. Na jedné straně jsou tu poměrně zajímavě prokreslené postavy bojující s šedí maloměšťáctví a hledající hranice osobní svobody, na straně druhé otřepaná story o tom, jak mladou naivku svede starší světák a pak se provalí, že není zase tak hodný, jak se zdálo. To vše zabalené do módního retro kabátku.
31.03.2010 13:00 |

podobné články

KSČM patří do parlamentu, míní Dolejš. Falešné hrdinství kůlu v plotě je na nic

 
Poslanec Jiří Dolejš (KSČM) odpověděl na dotaz jednoho ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Zdůraznil, že KSČM podle jeho názoru patří do parlamentu a vymezil se vůči těm stranickým kolegům, kteří volají po návratu k revolučním ideálům KSČM či stalinismu. Přesně to načnuli komunisté na Praze, když předsedu strany Vojtěcha Filipa označili za revizionistu a obviňovali spolustraníky, že podlehli maloměšťáctví a parlamentarismu.
15.01.2012 08:30 |

podobné články

Osobnosti: Vojtěch Filip (872 článků) , Jiří Dolejš (441 článků)

Poslankyně Pastuchová: Nejsme asi ještě zralí na to, zbavit se maloměšťáctví

 
Pokud by všichni poslanci opravdu hájili zájmy občanů ČR, nebyli bychom svědky toho, co se dnes ve sněmovně odehrává. Často mám pocit zmaru, říká Jana Pastuchová (ANO). V rozhovoru, který poskytla naší redakci, zhodnotila nejen fungování dolní komory a především opozice. Ohlédli jsme se ale i za uplynulým rokem a za jejím dosavadním působením ve sněmovně. Který z navržených zákonů považuje za nejzásadnější a o co by se chtěla zasadit ve druhé polovině svého mandátu? Vyjádřila se také ke kritice změn jednacího řádu sněmovny, o něž hnutí ANO usiluje. Prozradila nám, proč prosazuje zákaz kouření v restauracích, a navrhla další možná opatření na podporu protidrogové politiky.
02.01.2016 12:11 |

podobné články

Karel Gott oslavuje sedmdesátiny

 
Třiatřicetinásobný Český slavík Karel Gott oslavuje v úterý životní jubileum. Jeho přátelé i fanoušci mu gratulují k sedmdesátým narozeninám, které ho zastihly v plné osobní i tvůrčí síle. Na pondělní večer pozval několik stovek hostů do pražského hotelu Ambassador, kde se konala velkolepá narozeninová party.
14.07.2009 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Karel Gott (4423 článků)

Vettel je náš nový hrdina, oslavuje Německo mladého šampiona

 
Německo oslavuje svého nového motoristického hrdinu Sebastiana Vettela, který dokázal jako nejmladší závodník v dějinách vyhrát seriál formule 1.
15.11.2010 16:15 |

podobné články

Osobnosti: Sebastian Vettel (452 článků)

Aguilera oslavuje třicítku s milencem, syna (2) hlídá manžel

 
Christina Aguilera oslavuje. Dnes se dožívá třicítky a nikoho nenechává na pochybách, s kým tento velký den stráví. Se svým novým milencem Mattem Rutterem v Londýně. Propaguje zde totiž svůj nový film Burlesque.
18.12.2010 19:15 |

podobné články

Osobnosti: Christina Aguilera (294 článků)

Dienstbier oslavuje. Je z něj senátor

 
Jiří Dienstbier oslavuje. Všechny hlasy jsou sečteny a věc je rozhodnuta - stal se z něj senátor za Kladensko.
26.03.2011 16:05 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Dienstbier st. (754 článků)

Corvette – akcelerace k 60. výročí

 
Chevrolet při letošním Festivalu rychlosti oslavuje 45.výročí modelu Camaro a Corvette má již 60.let. Tohle krátké video oslavuje právě životní cestu Corvette. Pěknou neděli.
01.07.2012 10:25 |

podobné články

Opel Corsa slaví 30 let

 
Opel by měl upéct velký dort. Jeho Corsa oslavuje již 30.výročí od svého vzniku. Na youtube se objevilo tohle stylové video, které výročí oslavuje. Vyrábí se od roku 82 a prodává se odjakživa téměř po celém světě. Momentálně je na trhu čtvrtá generace označená písmenem D. Corsa A se vyráběla až do roku 1993, v roce 1989 dostala facelift. Corsa B se poté vyráběla od roku 93 až do roku 2004, některé trhy dostaly i verzi combi a pick-up a z béčkové Corsy vzešla také pseudo-sportovní Tigra. Corsa C se vyráběla v letech 2000 až 2006 a v polovině v roce 2003 dostala facelift. Nynější Corsa D byla představena v roce 2006 v Londýně. Verze OPC Nurburgring je jedním z nejlepších ostrých hatchbacků.
31.08.2012 14:25 |

podobné články

Masový vrah Breivik oslavuje v dopise rasistickou vražedkyni

 
Ženě, která je v Německu obžalovaná v případu vražd devíti tureckých a řeckých imigrantů a jedné policistky, poslal Breivik vroucný dopis. Oslavuje v něm její hrdinství a vyzývá ji k dalšímu šíření nacistických myšlenek.
18.11.2012 21:00 |

podobné články

Nová alba: Polemic, Daniel Mrózek, Killing Joke nebo Katapult

 
Slovenská ska legenda Polemic oslavuje pětadvacet let existence a vydává k tomu album se zajímavými hosty. Ideální dávka hudby na prosluněné počasí, které se konečně přihlásilo. Daniel Mrózek, známý z Hlasu Československa, vydává svůj debut, Killing Joke nabízejí výběr svých singlů a například Katapult oslavuje životní jubilea svého frontmana, samozřejmě také albovou kolekcí.
01.05.2013 08:00 |

podobné články

Osobnosti: Daniel Mrózek (37 článků)

15 extrémně divných a trapných obrázků ukazujících Velikonoce v plné nádheře

 
Oslavovat "Velikonoce":http://www.extra.cz/tema/velikonoce je ve své podstatě dost podivná tradice. Víte vůbec, co se oslavuje? Ve své podstatě brutální vražda "Ježíše Krista":http://www.extra.cz/tema/jezis-kristus. Můžete namítat, že se ve skutečnosti oslavuje jeho vzkříšení, ale kdyby ho někdo pár dní předtím brutálně nemučil, nepřibil na kříž a nenechal vykrvácet, k žádnému vzkříšení by docházet nemuselo.
21.04.2014 09:15 |

podobné články

Dnes je Boží hod vánoční! Víte, co se oslavuje?

 
Na dnešek připadá Boží hod vánoční, první a pro křesťany nejdůležitější vánoční den, kdy se oslavuje narození Ježíše Krista.
25.12.2014 07:50 |

podobné články

Syn Hugha Hefnera se cítí trapně ve společnosti otcových přítelkyň. Jsou mladší než on

 
Cooper Hefner má dvacet let. Jeho otec Hugh Hefner má čtyřiaosmdesát let a několik přítelkyň, které jsou mnohdy mladší než samotný Cooper. Jediný potomek zakladatele magazínu Playboy vyrůstá po otcově boku a musí celý život přehlížet prsaté blondýny plazící se po Hughovi. Možná také proto přesně takové typy nevyhledává. A někdy se v jejich přítomnosti cítí trapně.
08.02.2012 10:25 |

podobné články