Článek

RECENZE: Xavier Baumaxa potřeboval zvážnět

 
Litvínovský písničkářský bard Xavier Baumaxa bere život vážněji, než činil dosud. Alespoň podle materiálu na novém albu Pijano. Pakliže byl z minulých let znám jako drzoun, vtipálek a provokatér, aktuálně jím sice v některých písních zůstal, současně ale výrazně posunul do popředí vážnější tón. A nutno konstatovat, že to jeho tvorbě prospělo.
29.04.2015 11:11 |

podobné články

Osobnosti: Xavier Baumaxa (11 článků)
Podobné články

Xavier Baumaxa: Nevěřím interpretům, kteří si nedovedou sami napsat text

 
Svérázný zpěvák, muzikant a skladatel Xavier Baumaxa, vlastním jménem Lubomír Tichý (39), vydal před několika týdny nové album Dawntempo. Financovat mu jej pomohli fanoušci, což je pomalu se rozvíjející způsob, díky kterému mohou umělci natočit album a současně přijít na to, jestli o jejich písničky vůbec někdo stojí. Xavier Baumaxa uspěl, a své dárce po zásluze odměnil. Hovoří i o Xavilandu, inspiraci chůzí a o tom, jak svůj hlas propůjčil Tomáši Klusovi.
07.09.2013 15:05 |

podobné články

Osobnosti: Xavier Baumaxa (11 článků)

Skromný XAVIER BAUMAXA: Jsem BURÁNEK REGIONÁLNÍHO CHARAKTERU

 
Písničkář Xavier Baumaxa, zvaný Xavi, si ve svých písních často dělá legraci z kdekoho a kdečeho. Rozhovory s ním dokazují, že sám sebe z toho rozhodně nevyjímá! Nos nahoru, přes své úspěchy, rozhodně nemá, svým posluchačům zásadně říká "moje pudlikum“ a reprobednám "lepráky“…
22.09.2011 22:15 |

podobné články

Osobnosti: Xavier Baumaxa (11 článků)

Nová alba: Blur, Drake, Shawn Mendes, Xavier Baumaxa a další

 
Největší událostí týdne je vydání nového alba britských Blur. Je to novinka po dvanácti letech a svět jí věnuje značnou pozornost. Na světě je i další nahrávka kanadského rappera Drakea, pro kanadskou scénu je jistě důležitý i šestnáctiletý Shawn Mendes. S novým dílkem přichází i Xavier Baumaxa.
29.04.2015 07:01 |

podobné články

Osobnosti: Xavier Baumaxa (11 článků) , Shawn Mendes (2 články)

Xavier Baumaxa: Znamení k tomu, abych něco změnil, je dost

 
Zpěvák, skladatel a muzikant Xavier Baumaxa (41) se nachází ve složitém období života. Vypovídá o něm jeho nové album Pijano, které vyšlo před několika dny a jež je ve srovnání s předešlými jeho počiny poněkud hořké. Litvínovský umělec ví, že pokud chce těžké časy opustit, je potřeba zásadně změnit životní styl. Zatím poslední pobídkou udělat to mu byly nedávné divoké oslavy titulu litvínovských hokejistů.
10.05.2015 16:00 |

podobné články

Osobnosti: Xavier Baumaxa (11 článků)

Dusilová a Baumaxa dělají hudbu k divadelním "klipům"

 
Zpěvačka Lenka Dusilová a alternativní písničkář Xavier Baumaxa spolupracují na projektu divadelních "klipů". Premiérové představení hudebních minipříběhů se koná 1. dubna v Paláci Akropolis v Praze.
24.03.2010 12:50 |

podobné články

Osobnosti: Lenka Dusilová (121 článků) , Xavier Baumaxa (11 článků)

Nová alba: Paramore, Sarah Brightman či Xavier Baumaxa

 
Na trh vstupuje očekávané album amerických Paramore, které známe z festivalu Rock for People, nebo novinka Sarah Brightman či oblíbeného Kanaďana Michaela Bublého. Českou scénu reprezentují novinka Xaviera Baumaxy či výběrovka skupiny Fleret.
10.04.2013 08:30 |

podobné články

Osobnosti: Sarah Brightman (3 články) , Xavier Baumaxa (11 článků)

Padl český rekord - vědecký projekt překonal zábavu

 
Nejúspěšnějším projektem českého (a slovenského) davového financování (crowdfundingu) se stal vědecký projekt. Fanoušci budoucí trojmístné základny Hydronaut DeepLab poslali během dvouměsíční sbírky autorům myšlenky celkem 368 284 Kč, čímž byl o téměř 65 000 Kč překonán dosavadní rekord, jehož držitelem byl známý zpěvák Xavier Baumaxa. V případě Hydronauta jde současně o vůbec první vědecký projekt u nás, který do crowdfundingu vstoupil.
27.11.2013 14:07 |

podobné články

Osobnosti: Xavier Baumaxa (11 článků)

Matej Benko: Chtěl bych vidět zeměkouli z oběžné dráhy

 
Hudebník a skladatel Matej Benko (36) nahrál album s názvem Planety. Jsou na něm písničky pro malé i velké a ke spolupráci na jeho realizaci přizval řadu přátel z hudebního světa. Slunce na desce zpívá Richard Müller, Merkur Michael Kocáb, Venuši Klára Vytisková, Zemi Markéta Foukalová, Měsíc Ondřej Ruml, Mars Xavier Baumaxa, Jupiter Radek Pastrňák, Saturn Milan Cimfe, Kometu Yvonne Sanchez, Uran sám Benko, Neptun Oto Klempíř a Pluto nazpíval Dan Bárta.
10.01.2016 12:35 |

podobné články

Osobnosti: Dan Bárta (195 článků) , Richard Müller (319 článků) , Michael Kocáb (621 článků) , Klára Vytisková (115 článků) , Xavier Baumaxa (11 článků) , Ondřej Ruml (125 článků) , Richard Müller (319 článků) , Oto Klempíř (8 článků) , Michael Michael (923 článků) , Ondřej Bárta (8 článků)

Španěl Xavier Tondó: Tragédie! Cyklistu rozdrtilo auto o vrata od garáže!

 
Španělský cyklista Xavier Tondó (✝32) přišel o život při tragické nehodě přímo v domě. Chtěl otevřít garáž, když se rozjelo jeho auto a o vrata ho rozdrtilo.
24.05.2011 12:10 |

podobné články

Režisér filmu Marguerite Xavier Giannoli: Falešný zpěv je velká dřina

 
Jednou z filmových událostí začínajícího podzimu je francouzsko-český film Marguerite, inspirovaný příběhem Američanky Florence Foster Jenkinsové, operní zpěvačky známé jako „královna kraválu”, která se ve 40. letech minulého století proslavila svým příšerným hlasem. Premiéru filmu uvedl v Praze, kde z velké části natáčel, režisér Xavier Giannoli, který poskytl Právu rozhovor.
04.10.2015 14:00 |

podobné články

Osobnosti: Xavier Giannoli (2 články)

Zázrak medicíny: Xavier se narodil z nejstaršího spermatu na světě!

 
Malý Xavier je velký medicínský zázrak. Narodil se totiž z více než 20 let starého spermatu! Jeho otcem je Alex Powell  a když mu bylo 15 let, diagnostikovali mu lékaři vzácnou formu rakoviny.
14.12.2015 05:20 |

podobné články

Osobnosti: Alex Alex (359 článků)

RECENZE Když rodinné album ječí "Mami!", smlouvá s osudem

 
Génius světového filmu Xavier Dolan předkládá ve snímku Mami! "rodinné album" plné hysterického křiku, vypjatých bouří smíchu, řady impulzivních rozhodnutí, okázalých gest a sprostých slov.
04.11.2014 09:15 |

podobné články

RECENZE: Marguerite. Sama uprostřed pokryteckého davu

 
Francouzský režisér Xavier Giannoli uvede dnes v pražském kině Lucerna premiéru filmu Marguerite natočeného ve francouzsko-česko-belgické koprodukci.
24.09.2015 10:46 |

podobné články

Osobnosti: Xavier Giannoli (2 články)

Potřeboval operaci, krev sehnal na černém trhu. Bulharská realita

 
Její 85letý manžel potřeboval okamžitou operaci, ale doktoři jí řekli, ať si krev pro chirurgický zákrok sežene sama. Slavka Petrovová spolkla hořkost a vydala se smlouvat na černý trh mimo státní krevní kliniku. Pro pacienty a rodiny v Bulharsku je to krutá realita.
10.06.2011 14:50 |

podobné články

Norové radí brankáři Lustigovi, jak bránit prostor u tyče

 
Velkou slávu si vysloužil ukrajinský střelec Andrej Ševčenko, který dokázal vstřelit švédskému gólmanovi dva góly - ke každé tyči jeden. Norský deník si Dagbladet si všiml, že brankář Lustig by asi potřeboval potřeboval poradit, jak bránit prostor u tyče, takže požádal svoje čtenáře, jestli by mohly ukázat, jak na to. Posuďte sami, že jejich rady nejsou vůbec špatné
14.06.2012 15:55 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Ševčenko (11 článků)

VIDEO: Kolaps na greenu. Na metr potřeboval čtyři rány!

 
I to se může stát... Golfista Charl Schwartzel už byl na greenu a vzdálenost k jamce byla méně než jeden metr. Jenže ouha, na osmnácté jamce potřeboval na zdánlivě jednoduchý putt čtyři rány.
03.09.2012 14:45 |

podobné články

Rodiče oddalují nástup dětí do školy. Je náročná a stresuje, tvrdí

 
"Potřeboval ještě jeden rok, aby si mohl hrát a ještě trochu vyspět!" Stejně jako Cathrin Wesenbergová u svého syna Oleho se mnoho německých rodičů snaží oddálit nástup svého dítěte do školy. Ole měl nastoupit, když mu ještě nebylo šest let. "Nebyl tak docela schopen plnit školní povinnosti, snadno se rozrušil a některé věci mu ještě nešly. Potřeboval ještě trochu času," říká jeho maminka. 
26.11.2013 07:07 |

podobné články

Po smrti Bartošové štěkl Rychtář po Martuccim: Ivetu jsem dostal tam, kam jsem potřeboval!

 
Před kamerou na povel truchlí a utírá si slzy. Josef Rychtář (56) stále dokola ukazuje obraz, který mu Iveta Bartošová (†48) nakreslila k narozeninám předtím, než skočila pod vlak. Jakmile se ale kamery vypnou, stává se z něj útočící vdovec, z něhož jde hrůza. V zápalu vzteku na svého soka Domenica Martucci vyhrknul, že dostal Ivetu tam, kam potřeboval. Co tím myslel?
04.05.2014 12:50 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6578 článků)

Policista potřeboval záminku k zatčení. Řidiči proto skočil na sklo

 
Argentinský policista Juan Torales potřeboval záminku, proč zatknout stávkující zaměstnance společnosti Lear Company. Neváhal tak skočit na čelní sklo auta, které jelo kolem. Skutálel se z něj a poté nechal řidiče tvrdě zatknout. Incident ale někdo natočil a když se video dostalo na internet, Torales byl propuštěn.
15.09.2014 10:40 |

podobné články