Článek

Recenze: Vzkříšení je hereckým koncertem Dejvického divadla, který ke konci zbytečně zvážní

 
Vzkříšení potěší hlavně ty, kteří si dejvickou scénu natrvalo zamilovali a oddaně jí fandí.
15.06.2016 10:45 |

podobné články

Podobné články

Křesťané slaví Kristovo vzkříšení na velikonoční neděli

 
Velikonoční neděle nebo Boží hod velikonoční je největší slavností církevního roku, při níž se slaví Kristovo vzkříšení a vítězství nad smrtí. Na počest vzkříšení Ježíše Krista se konají slavnostní bohoslužby a chodí se ke svatému přijímání.
27.03.2016 05:00 |

podobné články

Představení Modrovous - odvěké téma muže a ženy na prknech Dejvického divadla

 
Režisérské duo Tejnorová - Tománek uvedlo na prkna Dejvického divadla hru Modrovous s podtitulem Tři příběhy o jednom příběhu. Hlavním tématem hry je pojetí vztahu muže a ženy, respektive vládnoucího muže a prokleté ženy. Zjistěte, v čem spočívají tyto atributy přiřknuté oběma pohlavím.
02.01.2014 16:20 |

podobné články

Křesťané si dnes připomínají zmrtvýchstání Krista. Končí půst

 
Neděle zmrtvýchvstání je největší slavností křesťanského církevního roku, připomíná vzkříšení ukřižovaného Ježíše Krista. Předcházela jí velikonoční noc, která zvěstuje smrt a vzkříšení v jediném celku.
20.04.2014 08:25 |

podobné články

Nová DVD: Díra u Hanušovic, Pojedeme k moři a Strážci Galaxie

 
Miroslav Krobot natočil jako svůj první celovečerní hraný snímek Díra u Hanušovic s hereckým ansámblem Dejvického divadla. Jeden z nejpopulárnějších českých herců současnosti Jiří Mádl představuje svůj režijní debut, rodinný film Pojedeme k moři. Studio Marvel přináší dobrodružství zcela nového hvězdného týmu ve filmu Strážci Galaxie.
02.12.2014 07:06 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Mádl (353 článků) , Miroslav Krobot (100 článků)

Nová DVD: Nepovedenej kšeft, Láska na první dobrou a Vzkříšení démona

 
Americká komedie Nepovedenej kšeft je plná nezřízených pitek. Láska na první dobrou je skutečný příběh muže, který se stal v devadesátých letech nejbohatším Britem. Skupina vědců se snaží posunout poznání až na samou hranici božství ve filmu Vzkříšení démona.
14.07.2015 10:56 |

podobné články

Nová DVD - Okamžik vzkříšení, Válka nevěst i Pekelní andělé

 
Tento týden můžete z DVD novinek shlédnout například psychologické drama s tématikou holokaustu Okamžik vzkříšení, romantickou komedii Válka nevěst nebo válečný film Howarda Hughese Pekelní andělé.
04.08.2009 06:30 |

podobné články

Osobnosti: Howard Hughes (2 články)

Vzkříšení herce Čenského: Po kafi s HORNOVOU v ORDINACI!

 
Čenský se na své televizní vzkříšení hodně těší. „Je pravda, že jsem se dlouho na obrazovce neukázal a byl vidět jen v divadle. Ordinace pro mě bude novou zkušeností,“ řekl Šípu herec.
01.03.2010 00:10 |

podobné články

Vzkříšení herce Čenského: Po kafi s HORNOVOU v ORDINACI!

 
Čenský se na své televizní vzkříšení hodně těší. „Je pravda, že jsem se dlouho na obrazovce neukázal a byl vidět jen v divadle. Ordinace pro mě bude novou zkušeností,“ řekl Šípu herec.
02.03.2010 09:15 |

podobné články

Na Velikonoční neděli si křesťané připomínají vzkříšení Krista

 
Na Velikonoční neděli neboli na Boží hod velikonoční si křesťané připomínají vzkříšení Ježíše Krista. Oslavy této události začínají většinou už v na Bílou sobotu večer.
04.04.2010 06:50 |

podobné články

Princ dává naději ke vzkříšení Holešovské výzvy. Všechno prý bylo jinak

 
Holešovská výzva raketově upoutala na přelomu loňského a letošního roku tisíce Čechů. V březnu jich tisíce vylákala i do ulic. Poté přišel propad a postupný rozklad této protestní iniciativy. S odstupem několika měsíců se přece jen objevují snahy o její vzkříšení, byť s osobou, která nebyla s původní Holešovskou výzvou tak spojována jako Slávek Popelka.
26.07.2012 17:10 |

podobné články

15 extrémně divných a trapných obrázků ukazujících Velikonoce v plné nádheře

 
Oslavovat "Velikonoce":http://www.extra.cz/tema/velikonoce je ve své podstatě dost podivná tradice. Víte vůbec, co se oslavuje? Ve své podstatě brutální vražda "Ježíše Krista":http://www.extra.cz/tema/jezis-kristus. Můžete namítat, že se ve skutečnosti oslavuje jeho vzkříšení, ale kdyby ho někdo pár dní předtím brutálně nemučil, nepřibil na kříž a nenechal vykrvácet, k žádnému vzkříšení by docházet nemuselo.
21.04.2014 09:15 |

podobné články

Filmové premiéry: Vybíjená, Chappie, Vzkříšení démona, Perný den a My jsme nejlepší

 
Do kin jde adaptace další knihy Michala Viewegha, komedie Vybíjená. Režisér filmů District 9 a Elysium Neil Blomkamp představuje novou sci-fi Chappie. O možnosti a úskalí zmrtvýchvstání je horor Vzkříšení démona. V rámci Projektu 100 přichází do kin slavný Perný den se čtveřicí The Beatles. Tématem švédského komediálním dramatu o nesmrtelnosti punku My jsme nejlepší! je dospívání.
12.03.2015 07:11 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (163 článků) , The Beatles (68 článků)

Studentka z Turecka popisuje, jaké je to mít u hranic vraždící fanatiky z Islámského státu

 
ROZHOVOR Sedm studentů z několika zemí světa navštívilo Střední odbornou školu strojní a elektrotechnickou ve Velešíně. Mezi nimi i dvacetiletá Sinem z Turecka. Té se ParlamentníListy.cz zeptaly, jak se žije jí a její rodině v Turecku v době, kdy celý svět s hrůzou sleduje počínání islámských radikálů. Sinem, která je na první pohled velká optimistka a většinou dobře naladěná, při otázkách na Islámský stát zvážní, a i když říká, že jí a jejích blízkých se nic, co se vztahuje k Islámskému státu, bezprostředně netýká, na některé dotazy nechce ani odpovídat.
27.02.2015 15:41 |

podobné články

3 věci, které vašemu vzhledu zbytečne přidávají léta

 
Ačkoli se snažíte líčit podle nejnovějších trendů, působíte unaveným dojmem a co víc – vaše okolí vám hádá více let, nežli kolik vám ve skutečnosti je. Ptáte se sama sebe, kde je chyba a co děláte špatně, že i přes veškerou snahu působíte starší, což žádná žena nechce. Možná chybujete v líčení a sázíte na prvky, které vám zbytečně přidávají léta – a v tom bude zakopaný pes. Líčení k ženám neodmyslitelně patří. Make-up nám umožňuje zamaskovat nedostatky a dodat si sebevědomí. Každá z nás chce být krásná a na své okolí působit přitažlivě. Jenže ne vždy se nám to daří. Proč? Někdy zkrátka děláme chybičky, které nám přidávají léta a jsou tak viníkem toho, že na naše okolí působíme starší. A to přece nechceme, ne? Chyby v líčení, které vám přidávají léta Líčíte se? A líčíte se správně? Možná sledujete nejnovější trendy v líčení, se kterými se snažíte udržet krok. Mnohdy si myslíme, že jsou dané prvky a fígle pro nás ty pravé, ale ne vždy je tomu tak. Nemusíte se přestat líčit, jestliže vám make-up pomáhá cítit se lépe a přitažlivěji, pak si jen dejte pozor na přešlapy, které vám přidávají léta a to úplně zbytečně. Postačí, pokud se širokým obloukem vyhnete následujícím třem prohřeškům. Umíte kouzlit s řasenkou? První chybou v líčení, o které se v dnešním článku zmíníme, je řasenka – spíše její špatné použití. Ne všem ženám příroda do vínku nadělila krásné a husté řasy, které by nepotřebovaly zvýraznit, není se proto čemu divit, že drtivá většina z nás zkrátka po řasence sáhnout musí. Jenže pokud si s řasenkou pohrajete špatně, pak si uškodíte. A v čem je tedy chyba? Pokud si řasenku nanesete na dolní řasy – tady platí, že méně je více. Nepřehánějte to, jinak se dolní řasy slepí a váš pohled bude... Čtěte více Příspěvek 3 věci, které vašemu vzhledu zbytečne přidávají léta pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.01.2017 08:45 |

podobné články

Třetí etapa restaurování lunet v hlavním foyeru Národního divadla ukončena

 
Od 19. ledna do 8. června 2015 probíhala závěrečná etapa restaurování nástěnných maleb (František Ženíšek Vzkříšení umění, Mikoláš Aleš Zřídla, Rudohoří, Severní průsmyky, Jizera, Boj se saní) ve foyeru na 1. balkoně historické budovy Národního divadla.
11.06.2015 16:06 |

podobné články

Osobnosti: Mikoláš Aleš (1 článek)

RECENZE: Pondělky se zločinem, vraždy i podvůdky

 
Nový krimiseriál Případy 1. oddělení natočený podle skutečných zločinů, které řešila pražská „mordparta“, i komediální seriál Čtvrtá hvězda z dílny režiséra Jana Prušinovského, dramatika Petra Kolečka a herců Dejvického divadla, včera na ČT 1 odstartovaly novou televizní sezónu. Docela úspěšně.
07.01.2014 14:10 |

podobné články

Osobnosti: Jan Prušinovský (30 článků)

RECENZE: Tam, kde čas plyne pozpátku. Miroslav Krobot představuje filmovou Díru u Hanušovic

 
Se svým domácím týmem, tedy s herci pražského Dejvického divadla, jehož byl léta uměleckým ředitelem a přivedl ho ke slávě, natočil Miroslav Krobot svůj první film Díra u Hanušovic.
24.07.2014 11:35 |

podobné články

Osobnosti: Miroslav Krobot (100 článků)

RECENZE: Kakadu jako dům a svět z písku

 
Vstoupit do zvláštního způsobu myšlení a konání autistů bývá pro kumštýře výzvou. Pro obyčejné smrtelníky je to jiný svět, těžko pochopitelný a uchopitelný. Zkusili to také Karel František Tománek a Jiří Havelka, kteří uvedli na scénu Dejvického divadla v Praze Kakadu.
22.12.2014 14:46 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Havelka (28 článků)

Kampaň proti přerušení činnosti opery končí koncertem zdarma

 
Několikaměsíční kampaň proti pozastavení činnosti opery Národního divadla Brno vyvrcholí v sobotu 14. ledna koncertem v brněnské katedrále. Program je poděkováním veřejnosti, která operu podpořila podpisem petice nebo jiným způsobem. Umělci proto vystoupí zdarma, sdělila ČTK operní pěvkyně a organizátorka koncertu Jitka Zerhauová.
08.01.2012 11:40 |

podobné články