Článek

Recenze: Vzkříšení je hereckým koncertem Dejvického divadla, který ke konci zbytečně zvážní

 
Vzkříšení potěší hlavně ty, kteří si dejvickou scénu natrvalo zamilovali a oddaně jí fandí.
15.06.2016 10:45 |

podobné články

Podobné články

Křesťané slaví Kristovo vzkříšení na velikonoční neděli

 
Velikonoční neděle nebo Boží hod velikonoční je největší slavností církevního roku, při níž se slaví Kristovo vzkříšení a vítězství nad smrtí. Na počest vzkříšení Ježíše Krista se konají slavnostní bohoslužby a chodí se ke svatému přijímání.
27.03.2016 05:00 |

podobné články

Představení Modrovous - odvěké téma muže a ženy na prknech Dejvického divadla

 
Režisérské duo Tejnorová - Tománek uvedlo na prkna Dejvického divadla hru Modrovous s podtitulem Tři příběhy o jednom příběhu. Hlavním tématem hry je pojetí vztahu muže a ženy, respektive vládnoucího muže a prokleté ženy. Zjistěte, v čem spočívají tyto atributy přiřknuté oběma pohlavím.
02.01.2014 16:20 |

podobné články

Křesťané si dnes připomínají zmrtvýchstání Krista. Končí půst

 
Neděle zmrtvýchvstání je největší slavností křesťanského církevního roku, připomíná vzkříšení ukřižovaného Ježíše Krista. Předcházela jí velikonoční noc, která zvěstuje smrt a vzkříšení v jediném celku.
20.04.2014 08:25 |

podobné články

Nová DVD: Díra u Hanušovic, Pojedeme k moři a Strážci Galaxie

 
Miroslav Krobot natočil jako svůj první celovečerní hraný snímek Díra u Hanušovic s hereckým ansámblem Dejvického divadla. Jeden z nejpopulárnějších českých herců současnosti Jiří Mádl představuje svůj režijní debut, rodinný film Pojedeme k moři. Studio Marvel přináší dobrodružství zcela nového hvězdného týmu ve filmu Strážci Galaxie.
02.12.2014 07:06 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Mádl (357 článků) , Miroslav Krobot (100 článků)

Nová DVD: Nepovedenej kšeft, Láska na první dobrou a Vzkříšení démona

 
Americká komedie Nepovedenej kšeft je plná nezřízených pitek. Láska na první dobrou je skutečný příběh muže, který se stal v devadesátých letech nejbohatším Britem. Skupina vědců se snaží posunout poznání až na samou hranici božství ve filmu Vzkříšení démona.
14.07.2015 10:56 |

podobné články

Nová DVD - Okamžik vzkříšení, Válka nevěst i Pekelní andělé

 
Tento týden můžete z DVD novinek shlédnout například psychologické drama s tématikou holokaustu Okamžik vzkříšení, romantickou komedii Válka nevěst nebo válečný film Howarda Hughese Pekelní andělé.
04.08.2009 06:30 |

podobné články

Osobnosti: Howard Hughes (2 články)

Vzkříšení herce Čenského: Po kafi s HORNOVOU v ORDINACI!

 
Čenský se na své televizní vzkříšení hodně těší. „Je pravda, že jsem se dlouho na obrazovce neukázal a byl vidět jen v divadle. Ordinace pro mě bude novou zkušeností,“ řekl Šípu herec.
01.03.2010 00:10 |

podobné články

Vzkříšení herce Čenského: Po kafi s HORNOVOU v ORDINACI!

 
Čenský se na své televizní vzkříšení hodně těší. „Je pravda, že jsem se dlouho na obrazovce neukázal a byl vidět jen v divadle. Ordinace pro mě bude novou zkušeností,“ řekl Šípu herec.
02.03.2010 09:15 |

podobné články

Na Velikonoční neděli si křesťané připomínají vzkříšení Krista

 
Na Velikonoční neděli neboli na Boží hod velikonoční si křesťané připomínají vzkříšení Ježíše Krista. Oslavy této události začínají většinou už v na Bílou sobotu večer.
04.04.2010 06:50 |

podobné články

Princ dává naději ke vzkříšení Holešovské výzvy. Všechno prý bylo jinak

 
Holešovská výzva raketově upoutala na přelomu loňského a letošního roku tisíce Čechů. V březnu jich tisíce vylákala i do ulic. Poté přišel propad a postupný rozklad této protestní iniciativy. S odstupem několika měsíců se přece jen objevují snahy o její vzkříšení, byť s osobou, která nebyla s původní Holešovskou výzvou tak spojována jako Slávek Popelka.
26.07.2012 17:10 |

podobné články

15 extrémně divných a trapných obrázků ukazujících Velikonoce v plné nádheře

 
Oslavovat "Velikonoce":http://www.extra.cz/tema/velikonoce je ve své podstatě dost podivná tradice. Víte vůbec, co se oslavuje? Ve své podstatě brutální vražda "Ježíše Krista":http://www.extra.cz/tema/jezis-kristus. Můžete namítat, že se ve skutečnosti oslavuje jeho vzkříšení, ale kdyby ho někdo pár dní předtím brutálně nemučil, nepřibil na kříž a nenechal vykrvácet, k žádnému vzkříšení by docházet nemuselo.
21.04.2014 09:15 |

podobné články

Filmové premiéry: Vybíjená, Chappie, Vzkříšení démona, Perný den a My jsme nejlepší

 
Do kin jde adaptace další knihy Michala Viewegha, komedie Vybíjená. Režisér filmů District 9 a Elysium Neil Blomkamp představuje novou sci-fi Chappie. O možnosti a úskalí zmrtvýchvstání je horor Vzkříšení démona. V rámci Projektu 100 přichází do kin slavný Perný den se čtveřicí The Beatles. Tématem švédského komediálním dramatu o nesmrtelnosti punku My jsme nejlepší! je dospívání.
12.03.2015 07:11 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (164 článků) , The Beatles (68 článků)

Studentka z Turecka popisuje, jaké je to mít u hranic vraždící fanatiky z Islámského státu

 
ROZHOVOR Sedm studentů z několika zemí světa navštívilo Střední odbornou školu strojní a elektrotechnickou ve Velešíně. Mezi nimi i dvacetiletá Sinem z Turecka. Té se ParlamentníListy.cz zeptaly, jak se žije jí a její rodině v Turecku v době, kdy celý svět s hrůzou sleduje počínání islámských radikálů. Sinem, která je na první pohled velká optimistka a většinou dobře naladěná, při otázkách na Islámský stát zvážní, a i když říká, že jí a jejích blízkých se nic, co se vztahuje k Islámskému státu, bezprostředně netýká, na některé dotazy nechce ani odpovídat.
27.02.2015 15:41 |

podobné články

3 věci, které vašemu vzhledu zbytečne přidávají léta

 
Ačkoli se snažíte líčit podle nejnovějších trendů, působíte unaveným dojmem a co víc – vaše okolí vám hádá více let, nežli kolik vám ve skutečnosti je. Ptáte se sama sebe, kde je chyba a co děláte špatně, že i přes veškerou snahu působíte starší, což žádná žena nechce. Možná chybujete v líčení a sázíte na prvky, které vám zbytečně přidávají léta – a v tom bude zakopaný pes. Líčení k ženám neodmyslitelně patří. Make-up nám umožňuje zamaskovat nedostatky a dodat si sebevědomí. Každá z nás chce být krásná a na své okolí působit přitažlivě. Jenže ne vždy se nám to daří. Proč? Někdy zkrátka děláme chybičky, které nám přidávají léta a jsou tak viníkem toho, že na naše okolí působíme starší. A to přece nechceme, ne? Chyby v líčení, které vám přidávají léta Líčíte se? A líčíte se správně? Možná sledujete nejnovější trendy v líčení, se kterými se snažíte udržet krok. Mnohdy si myslíme, že jsou dané prvky a fígle pro nás ty pravé, ale ne vždy je tomu tak. Nemusíte se přestat líčit, jestliže vám make-up pomáhá cítit se lépe a přitažlivěji, pak si jen dejte pozor na přešlapy, které vám přidávají léta a to úplně zbytečně. Postačí, pokud se širokým obloukem vyhnete následujícím třem prohřeškům. Umíte kouzlit s řasenkou? První chybou v líčení, o které se v dnešním článku zmíníme, je řasenka – spíše její špatné použití. Ne všem ženám příroda do vínku nadělila krásné a husté řasy, které by nepotřebovaly zvýraznit, není se proto čemu divit, že drtivá většina z nás zkrátka po řasence sáhnout musí. Jenže pokud si s řasenkou pohrajete špatně, pak si uškodíte. A v čem je tedy chyba? Pokud si řasenku nanesete na dolní řasy – tady platí, že méně je více. Nepřehánějte to, jinak se dolní řasy slepí a váš pohled bude... Čtěte více Příspěvek 3 věci, které vašemu vzhledu zbytečne přidávají léta pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.01.2017 08:45 |

podobné články

Hraju zmetka a náramně jsem si to užil, tvrdí herecká hvězda Neužil

 
Příchod do Dejvického divadla před deseti roky mu změnil život. Z benjamínka se záhy stal bavičem souboru, jehož oblíbenou disciplínou je imitace. V současnosti už Václav Neužil (37) hraje ve většině inscenací divadla. A záhy přišly i filmové a seriálové role.
11.09.2009 15:00 |

podobné články

Osobnosti: Pamela Anderson (554 článků)

RECENZE: Pondělky se zločinem, vraždy i podvůdky

 
Nový krimiseriál Případy 1. oddělení natočený podle skutečných zločinů, které řešila pražská „mordparta“, i komediální seriál Čtvrtá hvězda z dílny režiséra Jana Prušinovského, dramatika Petra Kolečka a herců Dejvického divadla, včera na ČT 1 odstartovaly novou televizní sezónu. Docela úspěšně.
07.01.2014 14:10 |

podobné články

Osobnosti: Jan Prušinovský (30 článků)

RECENZE: Tam, kde čas plyne pozpátku. Miroslav Krobot představuje filmovou Díru u Hanušovic

 
Se svým domácím týmem, tedy s herci pražského Dejvického divadla, jehož byl léta uměleckým ředitelem a přivedl ho ke slávě, natočil Miroslav Krobot svůj první film Díra u Hanušovic.
24.07.2014 11:35 |

podobné články

Osobnosti: Miroslav Krobot (100 článků)

RECENZE: Kakadu jako dům a svět z písku

 
Vstoupit do zvláštního způsobu myšlení a konání autistů bývá pro kumštýře výzvou. Pro obyčejné smrtelníky je to jiný svět, těžko pochopitelný a uchopitelný. Zkusili to také Karel František Tománek a Jiří Havelka, kteří uvedli na scénu Dejvického divadla v Praze Kakadu.
22.12.2014 14:46 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Havelka (28 článků)

Kampaň proti přerušení činnosti opery končí koncertem zdarma

 
Několikaměsíční kampaň proti pozastavení činnosti opery Národního divadla Brno vyvrcholí v sobotu 14. ledna koncertem v brněnské katedrále. Program je poděkováním veřejnosti, která operu podpořila podpisem petice nebo jiným způsobem. Umělci proto vystoupí zdarma, sdělila ČTK operní pěvkyně a organizátorka koncertu Jitka Zerhauová.
08.01.2012 11:40 |

podobné články