Článek

Recenze: Výstřední David Bowie si na Blackstar hraje s posluchači na schovávanou

 
Nové album Blackstar testuje fanoušky, jestli svému hrdinovi ještě pořád rozumí.
08.01.2016 08:00 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků)
Podobné články

David Bowie vydává Blackstar. Které jeho album máte nejraději?

 
David Bowie, který je považován za průkopníka nových hudebních trendů, vydává 8. ledna své nové album s názvem Blackstar. Jak bude úspěšné ukáže až čas. Jeho starší tvorbu si ale můžeme připomenout již nyní. Které album máte nejraději vy?
08.01.2016 11:41 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků)

RECENZE: Bowieho odklon od rocku, více jazzu a rozloučení

 
V pátek 8. ledna, v den svých devětašedesátých narozenin, vydal David Bowie nové studiové album Blackstar. Jeho základy byly položeny už v roce 2014, kdy se setkal se svým dlouholetým spolupracovníkem, skladatelem a producentem Tonym Viscontim a bubeníkem Zackem Alfordem. Bowie se pak na nějaký čas stáhl do ústraní, aby mohl na písních pro novinku v klidu pracovat.
12.01.2016 11:55 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků)

David Bowie vydá "naprosto bláznivé" album. Ovlivnily ho německé kapely Kraftwerk a Can

 
Britský zpěvák David Bowie vydá na začátku příštího roku po třech letech nové album, které ponese název Blackstar. Deska se dostane do prodeje 8. ledna v den hudebníkových 69. narozenin, uvedl britský deník The Daily Telegraph. Celkem sedm nových písní bylo nahráno v New Yorku a jsou prý "naprosto bláznivé". Deník The Times uvedl, že album ovlivnily německé kapely Kraftwerk a Can. Titulní singl bude představen 19. listopadu. Je prý dlouhý deset minut a obsahuje gregoriánský chorál, soulovou část, elektronické beaty a Bowieho unikátní vokály, popsal britský list. Ihned po zveřejnění informace o vydání alba zaplavili Bowieho fanoušci sociální sítě svými nadšenými reakcemi.
26.10.2015 09:45 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků)

David Bowie podlehl rakovině

 
Jeden z největších inovátorů populární hudby, zpěvák a skladatel David Bowie podlehl rakovině jen krátce poté, co mu v pátek, v den 69. narozenin vyšlo nové album Blackstar. Televizi SkyNews to v pondělí sdělil Bowieho vydavatel. Smutnou zprávu pak potvrdil na sociálních sítích jeho syn.
11.01.2016 08:10 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků)

David Bowie (✝69) byl mistrem extravagance: 5 bizarních fotek z jeho pestrého repertoáru

 
Pouhé dva dny poté, co hudební vizionář David Bowie oslavil 69. narozeniny a při té příležitosti vydal své poslední album Blackstar, přišla nečekaná zpráva o jeho smrti. Zpěvák, jehož archiv ukrývá řadu podivuhodných snímků, se s fanoušky nemohl rozloučit dojemnějším způsobem.
11.01.2016 10:50 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků)

Vydal album a zemřel. David Bowie podlehl rakovině

 
Zpěvák David Bowie oslavil 8. ledna narozeniny, vydal své poslední album a navždy odešel. Britskému hudebníkovi bylo v pátek devětašedesát a k výročí si nadělil osmadvacáté studiové album. Vydal ho v den svého narození k velké radosti svých skalních fanoušků. Jmenuje se Blackstar a má jazzový nádech, jaký úspěch bude mít album u fanoušků se už bohužel nikdy nedozví. Krátce po vydání svého alba podlehl rakovině.
11.01.2016 12:10 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků)

David Bowie byl rockový mimozemšťan číslo jedna. Ke své kariéře přistupoval jako k uměleckému dílu

 
Bowie zemřel jen tři dny po svých devětašedesátých narozeninách, kdy vydal své poslední studiové album Blackstar. Na zpěváka vzpomíná Karel Veselý.
11.01.2016 10:45 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků)

Bowie ze své smrti udělal umělecké dílo, říká producent. Podívej, jsem v nebi, vzkázal fanouškům klipem tři dny před smrtí

 
„Podívejte se na mě, jsem v nebi. Mám jizvy, které nejsou vidět…“ těmito slovy začíná skladba Lazarus z desky Blackstar, kterou David Bowie (†69) vydal v pátek. V neděli zemřel po 18měsíčním boji s rakovinou. Klip k těžké písni je plný bolesti. Byl to tajný vzkaz fanouškům? Cítil zpěvák, že jeho konec se blíží...?
11.01.2016 17:45 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků)

Poslední album Davida Bowieho ožije na Instagramu. Bude z něj seriál

 
Blackstar, poslední album nedávno zesnulého zpěváka Davida Bowieho, se objeví na Instagramu v 16dílné minisérii nazvané "Unbound". Bude se jednat o "vizuální interpretaci" hudby, jak uvedli autoři projektu. Carolynn Cecilia a Nikki Borges získali loni přístup k albu ještě před jeho vydáním a ztvární ho dle svých slov "bez jakýchkoli limitů či podmínek ze strany Bowieho". Díly nemají lineární příběh a hlavním cílem je ukázat divákům obrazy, které vyvolává hudba, texty a výtvarné návrhy alba Blackstar. Série má premiéru 25. února a další díl bude zveřejněn vždy v pondělí, úterý, čtvrtek a pátek.
25.02.2016 16:40 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků)

Adele získala 5 cen Grammy, poklonila se Beyoncé a zhroutila se při vzpomínce na George Michaela

 
Britská zpěvačka Adele získala s albem 25 a písní Hello pět cen Grammy a proměnila tak všechny své letošní nominace na tyto prestižní americké ceny. Její hlavní soupeřka v 59. ročníku těchto cen, americká zpěvačka Beyoncé, která byla nominovaná v devíti kategoriích, dostala dvě Grammy. Pět cen Grammy dostal posmrtně britský hudebník David Bowie a jeho album Blackstar. Česká zástupkyně, pěvkyně Magdalena Kožená, nominaci v cenu neproměnila.
13.02.2017 07:25 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků) , Magdalena Kožená (28 článků)

RECENZE: Suede jsou jako děti Davida Bowieho

 
Nedávno zemřel zpěvák a skladatel David Bowie. V pátek vyšlo nové album britské skupiny Suede, sedmé v její diskografii. Formace, která své roky slávy žila v devadesátých letech v éře britpopu, v roce 2003 skončila a sedm let poté se na scénu vrátila, jím Bowiemu vzdala hold. Pokud chcete vědět, co Bowie znamenal pro britskou scénu, poslouchejte album Night Thoughts.
27.01.2016 13:40 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků)

David Beckham: Bradku jsem měl kvůli Bradu Pittovi

 
Sám je vzorem pro miliony lidí po celém světě, ale i David Beckham se občas opičí. A to po nikom menším než je David Beckham se občas opičí. A to po nikom menším než je David Beckham se občas opičí. A to po nikom menším než je David Beckham se občas opičí. A to po nikom menším než je David Beckham se občas opičí. A to po nikom menším než je David Beckham se občas opičí. A to po nikom menším než je David Beckham se občas opičí. A to po nikom menším než je David Beckham se občas opičí. A to po nikom menším než je Brad Pitt . Slavný fotbalista teď přiznal, že si zkoušel nechat narůst bradku právě jako hollywoodský idol. Brad ji má jen kvůli nové roli, ale i tak mu sluší. Ovšem David si ve vousech připadal divně.
19.11.2009 14:15 |

podobné články

Osobnosti: Brad Pitt (1586 článků) , David Beckham (1005 článků)

Nová CD - Honza Homola, Kašpárek v rohlíku i David Bowie

 
Příval hudby se v letních měsících neredukuje jen na festivaly, zajímavé věci můžeme najít i na stříbrných discích. Honza Homola z Wohnoutů přichází se sólovou deskou Homolka Tobolka, nejen dětem je určeno album Kašpárka v rohlíku a živou deskou o sobě dává vědět i sám David Bowie.
08.07.2009 05:45 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků) , Jan Homola (17 článků)

Tohle je nejnovější klip Davida Bowieho. Šokující video je plné krve a děsivých erotických scén!

 
Zpěvák "David Bowie":http://www.extra.cz/tema/david-bowie (66) se nikdy nebál svými vystoupeními šokovat veřejnost. Jeho videoklip k písni The Next Day je ale zatím asi jeho nejkontroverznější počin.
09.05.2013 21:55 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků)

Kristus nebo antikrist? David Bowie jako Ježíš provokuje církev v novém videu

 
Pokud pro zhlédnutí nového videa The Next Day potřebujete něco víc než jméno David Bowie, tohle vás určitě přesvědčí. Video vzbudilo kritiku u americké Katolické ligy, a když se něco nelíbí jim, můžete čekat dobrou zábavu.
15.05.2013 12:10 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků) , Ježíš Kristus (57 článků)

Na cenu Mercury byl navržen i veterán David Bowie

 
Rockový veterán David Bowie byl navržen na hudební cenu Mercury, která se uděluje za nejlepší britské nebo irské album roku. Bowieho album The Next day je podle bookmakerů favoritem – společně s AM sheffieldských rockerů Arctic Monkeys.
12.09.2013 15:35 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků)

Tenhle extravagantní umělec se stal nejlépe oblékaným Britem. Sledujte jeho 10 nejšílenějších kreací

 
Zpěvák "David Bowie":http://www.extra.cz/tema/david-bowie-1 (66) se stal nejlépe oblékaným Britem všech dob. V anketě se mu podařilo porazit i takové postavy dějin, jako byla například královna Alžběta I., která skončila na druhém místě, nebo vévodkyně z Devonshiru Georgiana Cavendish, která se podle ankety měsíčníku BBC History Magazine dostala na třetí místo.
20.10.2013 13:50 |

podobné články

Osobnosti: Alžběta I. (2 články)

FOTO Arctic Monkeys a David Bowie kralují britskému popu

 
Kapela Arctic Monkeys vyhrála dvě nejvýznamější kategorie Brit Awards 2014, sedmašedesátiletý David Bowie se stal britským zpěvákem roku. Podívejte se na fotografie z vyhlašování v londýnské 02 Areně.
19.02.2014 23:55 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků)

FOTO Arctic Monkeys a David Bowie kralují britskému popu

 
Kapela Arctic Monkeys vyhrála dvě nejvýznamější kategorie Brit Awards 2014, sedmašedesátiletý David Bowie se stal britským zpěvákem roku. Podívejte se na fotografie z vyhlašování v londýnské 02 Areně.
19.02.2014 23:55 |

podobné články

Osobnosti: David Bowie (200 článků)