Článek

Recenze: Vše o Habsburcích vás poučí i pobaví. Jak to bylo s podvody a incestem?

 
Potřebujete-li vědět něco o Habsburcích, zeptejte se Karla Vocelky! Bez legrace. Tenhle rodilý Vídeňák má tohle téma lidově řečeno v malíčku. Ostatně, vystudoval dějiny a germanistiku, dějiny umění, etnografii a orientalistiku a jeho specializací jsou dějiny raného novověku. Přednáší na Vídeňské univerzitě a po přečtení téhle knihy nebudete pochybovat, že jeho studenti se při jeho slovech rozhodně nenudí.
06.03.2016 21:25 |

podobné články

Podobné články

Sobotka našel svou vlastní Nagyovou: Poučí se z Nečasových chyb?

 
Bohuslav Sobotka finišuje jednání o nové vládě a věří, že jeho kabinet vznikne do půlky ledna. Pomalu a jistě tak vytváří tým, který by měl mít coby premiér po ruce. Patrně již také našel i svou šéfku kabinetu - Bělu Hejnou. Kauzám typu Nagyová se však chce prý vyhnout. Poučí se skutečně z chyb svých předchůdců, jak přesvědčuje?
02.01.2014 09:20 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (8719 článků)

Recenze: Betonová zahrada ve Švandově divadle nešokuje incestem, ale oslovuje existenciální úzkostí

 
Pražské Švandovo divadlo jako první scéna mimo Velkou Británii uvedlo v premiéře jevištní adaptaci slavné novely Iana McEwana Betonová zahrada, známou u nás z knižní i filmové verze. Nastudování se ujal umělecký šéf souboru Dodo Gombár, Betonovou zahradu zdramatizovala ve spolupráci s režisérem spisovatelka Petra Hůlová.
02.02.2016 10:15 |

podobné články

Osobnosti: Petra Hůlová (19 článků)

Pojišťovny loni odhalily pojistné podvody za půl miliardy. Jaké jsou triky podvodníků?

 
Pojistné podvody trápily největší tuzemské pojišťovny i v loňském roce. Řada pojišťoven proto investuje nemalé prostředky do vlastních týmů detektivů, kteří odhalují podvodníky. Jen v roce 2010 odhalily podvody za zhruba půl miliardy korun.
18.01.2011 11:45 |

podobné články

Europoslanec Zdechovský: Proč jsou v Česku tolerovány podvody na autech?!

 
V České republice kvetou podvody s přetáčením tachometrů, ale očividně to nikoho nezajímá. Zatímco v Belgii má každé auto Car pass a podvody se snížily na minimum, v České republice se k zavedení podobného opatření nikdo nemá.
17.07.2015 21:11 |

podobné články

Padá na vás deprese? Takhle se jí zbavíte!

 
S blížícím se koncem léta, stále kratšími dny a delšími večery, ustupujícími příjemnými teplotami a nutností vytáhnout ze skříně teplejší oblečení začíná stále více lidí pociťovat, že na ně padá deprese. Najednou se již tolik nesmějete, vaše nálada stále častěji klesá k bodu mrazu, nic vás nebaví a pro nic se nemůžete nadchnout. Jestliže i vy začínáte mít pocit, že se známky deprese podepisují i na vás, přečtěte si náš dnešní článek. Nedovolte, aby vás deprese ovládla a začněte proti ní bojovat. Našli jsme pro vás hned několik způsobů, díky kterým můžete dát depresi sbohem a začněte se konečně usmívat. 4 tipy, jak se zbavit deprese Deprese je strašák, který nečeká na pozvání a nečekaně se nabourá do vašeho života. Dlouhými kostnatými prsty se kolem vás začne omotávat a ve chvíli, kdy vás bude mít dokonale v hrsti, bude opravdu velmi složité ji přemoci. Bojovat proti ní začněte ihned, co zpozorujete první příznaky. Jak na to vám prozradí následující řádky! Neohlížejte se zpátky Na spoustu lidí padne špatná nálada ve chvíli, kdy se zničeho nic zamyslí nad tím, co ve svém životě měli a už nemají, co se jim dříve dařilo a teď už nedaří nebo s kým byli a už nejsou. Jestliže se ke vzpomínkám neumíte vracet s trochou nadsázky, pak to raději vůbec nedělejte. Zkrátka co bylo, to bylo. Usmějte se Možná byste nevěřili, jak silný dokáže být i jeden úsměv, ke kterému ani nemusíte mít pádný důvod! Zkrátka se naučte alespoň jedenkrát denně usmát, v tom lepším případě od srdce zasmát, což působí jako skvělá prevence proti depresi. Usmívat se mlžete sami na sebe v zrcadle, na prodavačku v obchodě, na cizí lidi na ulici nebo na řidiče tramvaje. Pečujte o sebe Máte-li depresi, udělejte si čas jen sami pro sebe a buď si zajděte na manikúru,... Čtěte více Příspěvek Padá na vás deprese? Takhle se jí zbavíte! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.08.2016 17:35 |

podobné články

TO JE ZRŮDA! Rakušan 40 let VĚZNIL a ZNEUŽÍVAL své DVĚ DCERY!

 
Rakousko je šokováno incestem, který v mnohém připomíná případ Josefa Fritzla. Muž ve vesnici St. Peter am Hart v okrese Braunau desítky let zneužíval své dvě duševně zaostalé dcery, informuje ve čtvrtek webový portál deníku Kurier.
25.08.2011 16:25 |

podobné články

Humor na sociálních sítích: 15 fotek, které vás zaručeně pobaví!

 
V době sociálních sítí můžeme být rádi, že díky Facebooku a Twitteru na nás vyskakuje každý den jedna vtipná fotka za druhou. Zde je 15 kousků, které vás zaručeně pobaví.
20.04.2014 05:45 |

podobné články

Signály, že by vám prospěla změna zaměstnání

 
Chodíte-li do práce s odporem, každé ráno se probouzíte s bolestmi žaludku, nerozumíte si s kolegy a vaše pracovní náplň vás upřímně ani moc nebaví, pak by vám možná prospěla změna zaměstnání, se kterou by se do vašeho života vnesl úplně nový nádech. Nikde není psáno, že na tomtéž místě musíte zůstat věčně. Pokud se trápíte, práce vám nejde, nebaví vás nebo se na pracovišti jednoduše necítíte dobře, nemá cenu čekat na zázrak, že se to třeba jednoho dne změní. S největší pravděpodobností ne. Jestliže se poznáte v následujících signálech, pak byste se měli vážně zamyslet, jestli by nebylo od věci odejít. Uvidíte, že vám změna zaměstnání jedině prospěje! Jak poznáte, že by vám prospěla změna zaměstnání? Našli jsme pro vás několik signálů, které naznačují, že vaše stávající práce není nic pro vás. Nebojte se tedy upřímně zamyslet nad tím, jestli má vaše aktuální zaměstnání právě ve vašem případě dobré vyhlídky do budoucna. Vaše pracovní náplň vás nenaplňuje Den co den děláte tu samou činnost, kterou vykonáváte tak nějak ze setrvačnosti. Pracovní náplň vám vůbec nic neříká, nebaví vás a zadané úkoly plníte spíše s odporem, což se mnohdy projeví i na výsledcích. Zkrátka to není to pravé ořechové, čemu byste se chtěli věnovat. Tak proč setrváváte na místě, které je pro vás spíše přítěží? Má cenu chodit každý den do práce, kde vás nutí dělat to, čemu nerozumíte, v čem se neorientujete a co vás nenaplňuje? My říkáme jednoznačné ne! Nekomunikujete s kolegy Nezáleží na tom, zda pracujete jednotlivě nebo jste součástí nějakého týmu. Se svými kolegy zkrátka vycházet musíte, protože v práci je to především o lidech. Pokud ve vás vaši kolegové vzbuzují špatní pocity, nerozumíte si s nimi a v podstatě spolu v práci ani nekomunikujete, pak je více než logické, že se vám v zaměstnání nelíbí.... Čtěte více Příspěvek Signály, že by vám prospěla změna zaměstnání pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.08.2016 05:00 |

podobné články

4 rady jak zatočit s migrénou

 
Jak zatočit s migrénou, když vás nesnesitelně bolí hlava, žaludek máte jako na vodě a tyto obtíže přetrvávají několik dní? S bolestí hlavy jsme se setkali snad všichni. Zatímco někdo může mluvit pouze o občasných potížích, které do pár hodin odezní, jsou mezi námi i tací, kteří znají skutečnou bolest hlavy trvající i 72 hodin, při které vás bolí každý vlas na hlavě. Podle statistik trpí bolestí hlavy 90% lidí. Překvapit nás může při únavě, větší námaze, ale i při nachlazení. Jenže není bolest jako bolest, migréna je mnohem horší. Nepříjemné pulsování v hlavě, pocity nevolnosti a zvracení. Pojďme si říci, jak zatočit s migrénou! Chcete poradit, jak zatočit s migrénou? Trpíte často na migrénu? Sužují vás ostré a silné bolesti hlavy, na které nezabírají prášky a které vás pokaždé naprosto ochromí? Lámete si hlavu, jak se těchto nepříjemných pocitů zbavit? Pak si přečtěte dnešní článek, ve kterém možná objevíte způsoby, jenž vám od bolestí pomohou. Bylinky Ač to možná zní jako z úst našich babiček, které nedaly na bylinky dopustit, věřte, že sypaný čaj z těch správných pomocníčků může být vaší propustkou z šílených bolestí hlavy. Připravte si odvar z máty, majoránky nebo dobromyslu, skvělou volbou je i méně známá guarana. Česnek Česnek je nepostradatelný nejen v kuchyni, když připravujeme chutné pokrmy, ale může nám pomoci i proti migréně. Jak? Pokud vás přepadne bolest hlavy, přikládejte si plátky česneku přímo na kůži, ale obalte jej předtím v kapesníku nebo gáze, jinak by mohl kůži ublížit. Klid Když se nad tím zamyslíte logicky, pak dospějete k závěru, že není lepší pomoci, nežli zalézt někam, kde budete mít klid. Přece když vás bolí hlava, pak vám vadí každý hlasitější zvuk. Až vás přepadne migréna, dejte si špunty do uší, zalezte si pod peřinu a nic nedělejte. Jenom odpočívejte. Guarana Již zmíněná... Čtěte více Příspěvek 4 rady jak zatočit s migrénou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.01.2017 09:00 |

podobné články

To vás pobaví: Michal z Hotelu Paradise se živí jako reklamní králíček

 
Že soutěžící z reality show Hotel Paradise rozhodně nepatří mezi intelektuální elitu národa a že mezi nimi není ani jeden univerzitní profesor, to asi nikoho nepřekvapí. Přesto pobaví informace, kterou nám poslala čtenářka. Michal Rockwood (22) se totiž živí jako růžovoučký reklamní králíček!
12.04.2012 17:05 |

podobné články

Začal vás nesnesitelně bolet zub? Neodkládejte pohotovost

 
Dobrý zubař vám musí nejenom poskytnout prvotřídní služby, ale také by vás měl naučit, jak se máte o svůj chrup starat. Přesto vás může překvapit náhlá a nesnesitelná bolest, ať už v důsledku zánětu a kazu nebo úrazu.  V takovém případě neváhejte a vyrazte na pohotovost, co nejdříve. Nejlepší pohotovost v Praze Zubních pohotovostí není v Praze zase tolik, kolik byste čekali. Navíc má spousta zařízení  i přes označení „pohotovost“ stanovené ordinační hodiny. Pokud vás už někdy nesnesitelná bolest zubů překvapila, víte, že do druhého dne se s ní prostě vydržet nedá. Soukromá klinika MUDr. Stuchlíka zaručuje svým registrovaným pacientům okamžité ošetření. Předejdete tak bezesným nocím a ušetříte si spoustu trápení. Stomatologická klinika disponuje bezbariérovým přístupem, takže je vhodná i pro obtížně pohyblivé pacienty. Stal se vašemu dítěti zubní úraz, ale bojí se zubaře? Speciálně vyškolení lékaři se o vaší ratolest postarají a ošetří ji v příjemném prostředí uzpůsobeném pro dětské pacienty. Mějte zuby jako ze škatulky Kromě pohotovosti poskytuje klinika služby v podobě zavádění zubních implantátů, aplikaci zubních korunek nebo třeba dentální hygienu. Speciálně na dentální hygieně vás lékař naučí správně používat mezizubní kartáčky a zubní nit, abyste předešli tvorbě mezizubních kazů. Během těchto ošetření vás také zbaví zubního kamene a váš chrup bude zase čistý a zcela hladký.  V případě, že máte zuby zdravé a zbavené zubního kamene, můžete si na klinice MUDr. Stuchlíka nechat odborně vybělit chrup. Dobrá zpráva pro ty, co se bojí zubaře V případě, že patříte mezi skupinu úzkostlivějších pacientů, kteří mají z návštěvy stomatologa opravdu velký strach, je pro vás připravená analgosedace. K tomuto uspání pacienta se přistupuje během náročnějších zubních zákroků a jeho největší výhodu představuje šetrnost k organismu. Analgosedace spolehlivě zmírní vaši úzkost. Klinika MUDr. Stuchlíka zajišťuje širokou škálu služeb v příjemné prostředí v centru Prahy. Pohodlně se tam dostanete autem nebo městskou hromadnou dopravou. Návštěvu zubaře nepodceňuje v případě preventivních prohlídek, ani v případě akutní... Čtěte více Příspěvek Začal vás nesnesitelně bolet zub? Neodkládejte pohotovost pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
13.11.2015 07:10 |

podobné články

Jak se na pracovišti vyrovnat se šikanou od šéfa

 
Šikana od šéfa je nepříjemné, ale bohužel ne tak vzácné téma, od kterého se společnost distancuje. Nevhodné chování ze strany nadřízeného zažívají nejen ženy, ale i muži – ti se však s touto situací mnohdy dokážou poprat daleko lépe, nežli něžné pohlaví. Máte-li pocit, že si na vás váš šéf tzv. zasedl, dělá vám na pracovišti naschvály, případně vás zesměšňuje před ostatními kolegy, pak je na čase jednat. Pokud i vás potkala nepříjemná zkušenost v podobě šikanování od vašeho nadřízeného, pak určitě není na místě sedět s rukama založenýma v klíně a nic nedělat. Nejenže tak trpí vaše sebevědomí, ale zároveň dotyčnému dáváte jasno najevo, že má nad vámi moc. A to je špatně. Šikana od šéfa si vyžaduje radikální řešení. Jaké? To se dozvíte v dnešním článku! Šikana od šéfa – jak se s ní vyrovnat? Šikanuje vás šéf? Dává vám nepřiměřené množství úkolů, shazuje vás před ostatními, dělá vám naschvály, má nemístné poznámky nebo vás dokonce veřejně uráží? Pak si to rozhodně nenechte líbit! Poradíme vám, jak se k této situaci postavit. Otevřená debata Jestliže se vám chování vašeho nadřízeného nelíbí, pak mu to na rovinu řekněte. Jednejte s ním tak, jak on jedná s vámi. Pokud se k vám chová jako ke kusu hadru na koštěti, pak zde nemá co dělat jakákoli úcta. Nebojte se ukázat drápky a dejte jasně najevo, že s vámi takhle jednat nebude. Musíte mu ukázat, že si sami sebe vážíte a že se sebou nenecháte zametat. Je potřeba postavit se mu jako rovný rovnému. Odkažte se na vyšší místa Nepomohla otevřená debata tváří v tvář? Pak přistupte k dalšímu kroku a obraťte se na vyšší místa. Je-li nad vaším šéfem ještě někdo výše postavený, jděte za ním a přímo mu řekněte, co se u na vašem pracovišti děje. Doporučujeme mít před tímto... Čtěte více Příspěvek Jak se na pracovišti vyrovnat se šikanou od šéfa pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.07.2016 04:50 |

podobné články

Účinná pomoc proti svědění hlavy

 
Každý z nás určitě moc dobře ví, jak dokáže být svědění hlavy nepříjemné a otravné. Příčin, kvůli kterým vás hlava svědí, může být hned několik. Ačkoli je to věc nepříjemná, dá se vyléčit. Znáte ten pocit, kdy vás úmorně svědí hlava a vy se tak musíte pořád drbat? Pojďme si společně říci, co za svěděním hlavy může stát a především jak se tohoto problému zbavit. Máme pro vás hned několik tipů! Příčiny svědění hlavy Již výše jsme nastínili, že může být hned několik důvodů, kvůli kterým vás trápí svědění hlavy, jež vás nutí neustále se drbat a tím i pocity svědění zhoršovat. Mezi nejčastější příčiny patří: lupy suchá pokožka serboroická dermatitida lupénka Pokud máte některý z výše zmíněných problémů, nebylo by od věci navštívit lékaře a domluvit se na způsobu léčby. Jestliže ale víte, že žádným onemocněním netrpíte, ale přesto vás hlava svědí, pak vyzkoušejte následující tipy, jak se svědění pokožky hlavy zbavit. Jak se zbavit nepříjemného svědění Octový oplach Ocet je skvělý pomocník a to nejen v domácnosti. Jablečný či klasický ocet můžete použít i v případě, kdy vás svědí hlava. Stačí smíchat deci octa s půl litrem teplé vody a touto směsí si opláchnout hlavu. Zápachu se nemusíte bát, do pár minut vyčpí. Citronová masáž Obdobně jako ocet funguje i šťáva z citronu, kterou stačí smíchat s vodou a opláchnout si s ní hlavu. Možné rovněž je vzít čistou citronovou šťávu a vmasírovat si ji do pokožky hlavy – ke kořínkům. Tam necháte šťávu hodinu působit a poté opláchnete vlažnou vodou. Kokosový olej O pestrém využití kokosového oleje se toho napsalo a napovídalo již mnoho, spousta lidí ale neví, že představuje účinnou pomoci v případě svědění pokožky hlavy. Jak na to? Vmasírujte si ho ke konečkům vlasů, čímž postižené místo vyživíte a zbavíte se svědění. Stejně tak lze použít... Čtěte více Příspěvek Účinná pomoc proti svědění hlavy pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
24.02.2017 14:50 |

podobné články

Výzva 21 – recenze

 
Předně je důležité si vysvětlit, co to vůbec Výzva 21 je. Jedná se o program lidem pevně odhodlaným změnit svůj životní styl k lepšímu tím, že se začnou zdravě stravovat a pravidelně cvičit. Nejde pouze o cvičení, ale postupně získávané informace a znalost, jak je v praxi využít. Nechybí motivační část, což je velmi důležité. Hodně lidí začne a také rychle skončí. První týden je zcela zdarma, aby si každý člověk mohl vyzkoušet a osahat, jak to zhruba funguje a poznat blíže zakladatele Tomáše. Ten je pro ty úspěšnější, kteří to nevzdají a Výzvu 21 absolvují vždy k ruce, pokud potřebujete jakoukoliv radu ohledně cvičení či jídelníčku. Co vše se ve Výzvě 21 naučíte Naučíte se udělat si cvičební plán a ten dodržovat. Což je klíčové, protože pokud nemáte předem jasno a naplánováno – nelze se čeho chytat a jen těžko si vytvoříte návyk. Určitě po vás nikdo nechce, abyste ze dne na den zrušili knedlíky a začali chroupat mrkev. Vše jde postupně a nenásilně. Výzva 21 se skládá ze 4 modulů po 21 dnech. V každé fázi se dozvíte něco nového a postupně se zvedá i náročnost cvičení. Sama momentálně končím třetí modul a mám překvapující výsledky. Osobně jsem nepotřebovala ani tak moc hubnout, jako spíš vytvořit návyk a dozvědět se spoustu informací. Dobrá rada nad zlato Možná odvětíte, ale ty dnes najdete kdekoliv na internetu. To je bezpochyby pravda, ale musíte vědět, co přesně hledáte. Samu od sebe by mě určitě nenapadlo hledat informace, jak si změřit rychlost metabolismu, co dělat, když je zpomalený. Proč je důležitá detoxikace u likvidace nejspodněji uložených tuků, jak aplikovat do stravy sacharidové vlny a mnoho dalších věcí. Program je sestaven důmyslně s nejčastěji kladenými otázky a zaměřením na nejčastější problémy všech smrtelníků. U nás holek je to většinou i při nízké váze spodní bříško a zbavit se... Čtěte více Příspěvek Výzva 21 – recenze pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.05.2016 03:15 |

podobné články

Killzone HD pobaví, ale zub času je na hře znát

 
Killzone, střílečka z první osoby pro PlayStation 2, která vyšla v roce 2004, měla být zabijákem konkurenčního Halo pro Xbox. Nestalo se tak, ale hra si vysloužila slušnou fanouškovskou základnu a dvě řadová pokračování. Teď je zpět na PlayStation 3 v HD remaku, který pobaví, ale hned několik neduhů neskryje.
21.11.2012 14:52 |

podobné články

Jak na pozitivní myšlení

 
Pozitivní myšlení rozhodně má něco do sebe. Chcete-li být ve svém životě šťastní, pak se musíte i na těžké období a překážky, které vám osud postaví do cesty, dívat z té lepší stránky a snažit se i na těch nejhorších věcech najít něco pozitivního. Myslíte si, že je to nemožné? Pak vás rádi přesvědčíme o opaku! Pozitivní myšlení je dar, kterému se ale můžete naučit. Zatímco někdo je věčný optimista s širokým úsměvem na rtech, jiný naopak na všem vidí to špatné a pro svůj pesimistický přístup k životu jen málokdy zažívá šťastné chvilky. Přitom s úsměvem jde všechno lépe! Pozitivní myšlení není o předstírání! Kdo chce myslet pozitivně, nemusí se přetvařovat. O přetvářku a předstírání tady totiž vůbec nejde. Pozitivní myšlení neznamená ani to, že v sobě budete potlačovat negativní emoce. Naopak ztráty, smutek nebo například hněv musíte plně prožívat, poučit se z nich a snažit se na jejich místo dosadit něco lepšího. Pozitivní přístup k životu – jak na to? Hledět na svět přes tmavá sklíčka brýlí k ničemu nevede. Možná ani vás již nebaví se neustále mračit, stresovat se a mít špatnou náladu. Proto jsme pro vás připravili několik tipů, díky kterým budete k životu přistupovat pozitivně. Naučte se na sebe usmívat. Nevěřili byste, kolik pozitivní energie vám může dodat jeden obyčejný úsměv. Usmívejte se nejen na lidi kolem sebe, ale především na sebe do zrcadla. Zažijete-li něco špatného, vezměte si tužku a papír a pečlivě si napište, jaké výhody to pro vás bude mít do budoucna. Zamyslete se nejen nad krátkodobou, ale i dlouhodobou perspektivou. Založte si soubor v počítači, kam si svědomitě zapište vše hezké, co o vás někdo řekl. Nezáleží na tom, zda vás pochválí nadřízený v práci nebo vám přítel řekne, že vám to sluší. Až budete mít špatný den, pak si všechna... Čtěte více Příspěvek Jak na pozitivní myšlení pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.07.2016 16:30 |

podobné články

Máme tu další povedený vánoční song. Chlapecká kapela United5 možná zpívá i o vás!

 
Máte rádi klučicí kapely a dojmou vás vánoční písničky? Tak máme něco pro vás. Chlapci ze skupiny United5 si pro své fanoušky připravili song, který vás nejen naladí na svátky, ale hlavně pobaví.
24.12.2015 11:51 |

podobné články

Recenze: Příběh ze severu vypráví o faktuře, přesto vás pobaví!

 
Představte si... Je vám skoro čtyřicet let, žijete v relativním poklidu obklopený vlastním líným stereotypem, pracujete na poloviční úvazek ve videopůjčovně a nic moc od světa nechcete... Náhle ale přijde zpráva, která celý váš dosavadní život obrátí naruby.
23.03.2016 20:45 |

podobné články

NEMOCENSKÁ - 3. část: Podvody vás mohou přijít hodně draho!

 
Podvody s nemocenskou nejsou v dnešní době ničím neobvyklým. Zapojují se do nich už i lékaři. Jaké pokuty za falešnou pracovní neschopnost hrozí?
07.03.2014 13:00 |

podobné články