Článek

Recenze: Viewegh ztratil lehkost a nadhled. Biomanžel je víc terapií než literaturou

 
Román Biomanžel postrádá lehkost, přirozenost i nadsázku. Snahu o cynismus a vtip ze sebe Viewegh páčí násilím.
02.11.2015 07:05 |

podobné články

Podobné články

RECENZE: Biomanžel. Střet duly a bytostného racionalisty

 
Poslední novelu Michala Viewegha s názvem Biomanžel nelze zařadit k tomu lepšímu, co napsal. Recykluje v ní motivy, které použil již v předchozích prózách, a jako celek kniha není vtipná, odvážná ani myšlenkově bohatá.
18.11.2015 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (165 článků)

Viewegh žádá vyšší odškodné od bulváru, Ústavní soud vyhověl jeho stížnosti

 
Spisovatel Michal Viewegh si podal stížnost k Ústavnímu soudu (ÚS) už v roce 2009. Žádá vyšší odškodnění od bývalého vydavatele deníku Aha! za zprávu o údajném poměru s milenkou. ÚS jeho žádosti v pondělí dopoledne vyhověl. Kauzu tak bude znovu řešit Městský soud v Praze. Další články k tématu: Potvrzeno: Vašut dostane od bulváru milionové odškodné Marek Vašut trhl rekord, vysoudil na bulváru milionové odškodné Umělci zopakují bojkot bulváru, Viewegh si stěžuje u Ústavního soudu Nejvíc se zase prodává Viewegh, bodoval ale i životopis Steva Jobse Knižní tipy: Vieweghův deník snad není banální. Lze jej ale ignorovat RECENZE: Vieweghova novinka je spíš ukecaný příspěvek z­ časopisu pro muže
19.03.2012 11:20 |

podobné články

Osobnosti: Marek Vašut (104 článků) , Michal Viewegh (165 článků)

Viewegh vydá Biomanžela

 
V říjnu vyjde nový román Michala Viewegha s názvem Biomanžel.
14.09.2015 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (165 článků)

Viewegh útok na Klause neschvaluje, ale chce ho pochopit

 
Spisovatel Michal Viewegh odmítá označovat chrastavský incident jako atentát. "To samozřejmě nebyl žádný atentát, jak by to rád vykládal Václav Ferdinand Klaus – stejně jako „Sarajevo“ nebyl žádný atentát, ale pokus slušnější části ODS postavit se čelem ke skandálu s podvodným financováním strany," řekl Viewegh v rozhovoru pro Právo.
02.10.2012 05:05 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (165 článků) , Václav Klaus (8702 článků)

Pokud jde o Klause, taky jsem už sahal po revolveru, říká literát Viewegh

 
Spisovatel Michal Viewegh na sebe upozornil další peprnou kritikou prezidenta Václava Klause, která se dostala až do názvu jeho nového románu „Mráz přichází z Hradu“. Shodou okolností má vyjít v době, kdy se v Chrastavě po prezidentovi dokonce střílelo, byť z airsoftové hračky. Úmysly „atentátníka“ se Viewegh snaží pochopit a připouští, že sám obrazně sahal po revolveru na Klause už mnohokrát.
02.10.2012 07:55 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (165 článků) , Václav Klaus (8702 článků)

Michal Viewegh se půl roku po tom, co málem zemřel, objevil poprvé ve společnosti

 
Spisovateli "Michalu Vieweghovi":http://www.extra.cz/tema/michal-viewegh (50) se před půl rokem naprosto změnil osud. Lékaři ho tehdy odvezli s podezřením na srdeční příhodu do nemocnice, kde se zjistilo, že má prasklou aortu. Viewegh byl několik minut bez kyslíku a kvůli tomu nemohl po propuštění z nemocnice vůbec psát. Navíc ho kromě fyzických potíží trápily i psychické problémy.
20.05.2013 15:50 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (165 článků)

RECENZE: Royal Republic hrají rock s lehkostí a nadhledem

 
Švédská čtveřice Royal Republic je zábavná. Na svém novém řadovém albu Weekend Man přináší lehké rockové písně, ze kterých prýští nečekaný nadhled, lehkost provedení a stejně tak schopnost napsat pasáže i celé kusy melodické, úderné a zapamatovatelné.
21.04.2016 16:00 |

podobné články

Další růst počtu dětských pacientů léčených protonovou terapií

 
Americké společnosti Pediatric Proton Foundation (PPF) a National Association for Proton Therapy (NAPT) ve středu 23. 10. 2013 publikovaly zprávu o nové statistice případů dětí s onkologickým onemocněním léčených v USA protonovou terapií. Zpráva říká, že přestože v roce 2012 nebyl růst počtu léčených případů tak dramatický jako mezi lety 2010 a 2011 (nárůst o 32 %), trend je kontinuálně stoupající. Proti roku 2010, kdy bylo odléčeno protonovou terapií 465 amerických dětí, absolutní počet 694 v roce 2012 představuje 33 % zvýšení.
24.10.2013 14:20 |

podobné články

Růžička: Naše hra postrádá lehkost a takový ten správný drajv

 
Lehkost a drajv postrádá ve hře, kterou předvedla hokejová reprezentace v dosavadním průběhu mistrovství světa, uznávaný kouč Vladimír Růžička. Svou roli už podle jeho názoru sehrává i nervozita českých hráčů, jejichž cesta do čtvrtfinále nebude jednoduchá.
09.05.2013 21:00 |

podobné články

Osobnosti: Vladimír Růžička (306 článků) , Vladimír Růžička (302 článků)

Zlomený Viewegh se utápí v depresích: Horší se mu zrak, ztratil paměť a možná už nikdy nebude psát!

 
Spisovatel Michal Viewegh (50) prožívá nejhorší období svého života. Po prosincové náhlé srdeční příhodě, kdy mu praskla aorta a jeho mozek byl při operaci chvíli bez kyslíku, trpí fyzickými i psychickými problémy.
14.04.2013 21:25 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (165 článků)

RECENZE: Michal Viewegh se vrací na výsluní

 
Po předchozí próze Můj život po životě, která byla silně pod vlivem zdravotních událostí autora, se Michal Viewegh částečně oprostil od teskného sebezpytu a lítosti nad sebou samým, a jak napovídá titul nové sbírky povídek, vrací se zpět do literární hry.
14.05.2015 09:53 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (165 článků)

Viewegh: Proč jsou Češi ospalé pandy, když na Slovensku zuří Gorila

 
Česká republika se nachází ve vrcholném stadiu mafiánského kapitalismu, píše ve svém komentáři pro MF DNES spisovatel Michal Viewegh. Východisko nevidí. Na Slovensku vyšly proti zkorumpovaným politikům do ulic desetitisíce lidí. Víme toho snad na politiky o tolik méně než Slováci? hledá spisovatel důvody, proč u nás lidé místo rozhněvaných goril připomínají spíše ospalé pandy.
11.02.2012 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (165 článků)

Vladimír Renčín: snad mám nadhled nad sebou i nad dobou

 
Jeden z nejvýznamnějších českých kreslířů, karikaturistů a ilustrátorů. Jeho humor a nadhled, obsažený v tisících kresbách si získaly srdce široké veřejnosti. Desítky knih, jichž je autorem či ilustrátorem dokládají mimořádnou šíři jeho umělecké aktivity. Letos se dožívá 70 let. V pátek prezident republiky ocenil Renčína medailí Za zásluhy.
29.10.2011 19:55 |

podobné články

Osobnosti: Vladimír Renčín (11 článků)

Michal Viewegh: K filmu mám různé výhrady

 
Spisovatel Michal Viewegh popisuje v rozhovoru s Právem své dojmy z filmu natočeného podle jeho románu Případ nevěrné Kláry. "Italové trvali na vlastním scénáři a režisér Roberto Faenza říká, že se nechal mým románem jenom volně inspirovat. Tím je řečeno vše," konstatuje autor.
12.06.2009 10:05 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (165 článků) , Roberto Faenza (1 článek)

Michal Viewegh: Povídky o lásce vyjdou v říjnu

 
Hostem on-line rozhovoru byl nejúspěšnější český spisovatel Michal Viewegh.
17.06.2009 16:20 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (165 článků)

Michal Viewegh: Za další román rozdá 100 000!

 
Spisovatel Michal Viewegh se rozhodl podílet na svém dalším románu spolu se širokou veřejností. Sám napíše pouze první kapitolu, popíše charakter hlavních hrdinů a naznačí směr příběhu. Ostatní je už na spoluautorech.
03.08.2009 11:05 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (165 článků)

ŽEBŘÍČKY drtí literární mašina Viewegh

 
Nejpopulárnější český spisovatel současnosti Michal Viewegh vydal Povídky o lásce a okamžitě se vyhoupl na první místo tabulky nejprodávanějších knížek.
14.10.2009 15:35 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (165 článků)

Michal Viewegh autor Románu pro muže byl hostem rozhovoru se čtenáři

 
Spisovatel Michal Viewegh byl hostem on-line rozhovoru se čtenáři tn.cz. Ptali jste se na nový film Román pro muže.
30.09.2010 14:20 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (165 článků)

Michal Viewegh byl jmenován vyslancem dobré vůle UNICEF

 
Spisovatel Michal Viewegh byl jmenován národním vyslancem dobré vůle Dětského fondu OSN (UNICEF). Připojil se tak k dvěma vyslancům UNICEF v České republice, kterými jsou od roku 1992 herečka Jiřina Jirásková a od roku 2006 hokejista Patrik Eliáš.
16.02.2011 16:30 |

podobné články

Osobnosti: Patrik Eliáš (248 článků) , Michal Viewegh (165 článků) , Jiřina Jirásková (416 článků)