Článek

RECENZE: Většina lidí by mohla být šťastná, ale jsou líní něco změnit

 
Spisovatelka a písničkářka Bronnie Wareová kdysi opustila nudné bezpečné povolání, aby se věnovala péči o umírající a umělecké tvorbě. Po knížce Čeho před smrtí nejvíce litujeme pokračuje titulem Rok pro změnu.
25.11.2015 14:45 |

podobné články

Podobné články

Podle čeho poznáte, že je nejvyšší čas změnit práci?

 
Každé ráno vstáváte rozmrzelí, máte špatnou náladu a při pouhé představě času stráveného v zaměstnání se vám obrací žaludek jako po několika jízdách na kolotoči. Máte problém vykopat se z postele, nastartovat vás nedokáže ani pořádný šálek silného kafe a jakmile se za vámi zavřou dveře práce, pociťujete úzkost a ovládá vás bezmoc. V takovém případě se nabízí otázka: není ten správný čas změnit práci?! Možná jste nad tím ještě nepřemýšleli, ale vaše podvědomí vám už nějaký čas vysílá jasné signály. Pokud jste je až do dnešního dne vědomě ignorovali, teď u byste neměli. Co když má vaše tělo pravdu a je správný čas změnit práci, která vás s největší pravděpodobností vysává? Jak poznat, že je čas změnit práci? Je jedno, zda do stávajícího zaměstnání docházíte dva roky, pět let nebo jste tam několik měsíců. Pokud vám daná práce nesedí a je pro vaše zdraví hrozbou, pak se není čemu divit, že se vás vaše tělo snaží chránit. Možná vám zmíněnou únavou, špatnou náladou, pesimistickým pohledem na svět nebo nekontrolovatelnou nevolností, čelem oroseným studeným potem a koleny připomínajícími želé snaží varovat, že je něco špatně. Jak tedy poznat, že je čas změnit práci? Signál první: je vám zle, jen když na práci pomyslíte O tomhle signálu jsme se v článku již zmínili. Projevuje se tak, že se vám udělá špatně už při pouhé představě, ať už si představíte cokoli spojeného s prací – šéfa, úkoly, kolegy. Signál druhý: cítíte se nedocenění Možná už nějaký čas trávíte na jedné a té samé pracovní pozici a nemůžete se hnout z místa. Ani ne tak proto, že byste na to neměli, ale proto, že vám vedení nedá ani jedinou příležitost. Pokud ale víte, že máte navíc, je zbytečné zůstávat někde, kde si vašeho talentu, umu a nadšení neumí vážit. Signál třetí: máte špatné... Čtěte více Příspěvek Podle čeho poznáte, že je nejvyšší čas změnit práci? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.04.2017 05:25 |

podobné články

Jak a v čem vám může těhotenství změnit život?

 
V ruce držíte pozitivní těhotenský test, na které jsou jasně viditelné dvě čárky, po nichž mnoho že tolik touží. V hlavě již spřádáte plány, jak tuto skvělou novinu oznámíte rodině a zároveň přemýšlíte nad tím, jak vám může těhotenství změnit život. Čeho všeho se budete muset vzdát? Co bude minulostí a na co si naopak budete muset zvyknout? Uvidíte vše pořád stejně, nebo na dané věci budete mít odlišný názor? Může vám těhotenství změnit život? Rozhodně! Ne nadarmo se o tomto stavu přezdívá, že je to jedno z nejkrásnějších období v životě každé ženy. Ačkoli je pravda, že těhotenství často provází celá řada komplikací a neduhů – především pak nevolnost, pálení žáhy, natékání končetin a podobně. Těhotenství vám ale může změnit život i po jiné stránce, nežli po té zdravotní. Pojďme si o tom říci více! Změníte priority Jsou ženy, které odjakživa prahnou po rodině a nic pro ně nemá takový význam. Ale pak jsou tu i ženy, které naopak dávají přednost kariéře a rodinu tak odsouvají na druhou kolej. A právě tady je těhotenství zlomovým okamžikem, protože se často stává, že s rostoucím životem pod srdcem najednou změní své priority. Více se bojíte Další změnou, kterou zaznamená poměrně velké procento těhulek, je větší strach. Před otěhotněním jste možná tolik nevnímala situaci, která se děla ve světě, ale jakmile jste otěhotněla, pak jste to najednou začala vidět v jiném světle. Těhotné ženy se prostě více bojí. Jednou a dost. Nebo ne? Mnoho těhotných žen tvrdí, zvláště pak ke konci těhotenství, že jedno dítě stačí. Že už nikdy více nechtějí být těhotné, protože co s budeme nalhávat, je to náročné období jak po fyzické, tak i po psychické stránce. I o tomto přesvědčení vás ale těhotenství může přesvědčit, proto nikdy neříkejte nikdy. Příspěvek Jak a v čem vám může těhotenství změnit život? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.05.2017 17:55 |

podobné články

Vladimír Dlouhý nečekaně od podlahy: Mladí jsou líní a vláda i EU je v tom ještě podporují. S tímto chcete dělat ekonomický růst?

 
Prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý je rád, že se české ekonomice daří, ale obratem varuje, že to nebude trvat věčně. Růst naší ekonomiky narazí na byrokratické bariéry, ale nejen na ně. Mnohem horší je, že jsou mladí lidé moc líní. Nelíbí se jim, když šéf volá v 8 večer. Dlouhý si prý takové pozornosti šéfa za mlada cenil. A nejhorší na tom všem je, že EU tuhle hrůzu ještě podporuje, když se snaží občany EU přetvořit v hýčkané lenochy.
20.05.2016 11:35 |

podobné články

Osobnosti: Vladimír Dlouhý (461 článků) , Vladimír Dlouhý (461 článků)

Líní a nevzdělaní novináři, zrušit ČT. Jakl vystoupil v debatě o médiích a takto to dopadlo

 
Bývalý tajemník Václava Klause Ladislav Jakl, který je také absolventem Fakulty žurnalistiky na Univerzitě Karlově, kde za totality složil mimo jiné také zkoušku z propagandy, a Radim Valenčík, absolvent matematiky na Oděské státní univerzitě, se v Debatním klubu společně zamýšleli, jestli je rolí médií informovat nebo formovat veřejné mínění. Nakonec se shodli, že jsou v naší zemi média vesměs využívána k manipulaci. Dle Jakla jsou čeští novináři až na výjimky líní, nevzdělaní a velmi povrchní.
05.05.2014 19:10 |

podobné články

Paroubek se zastal Řeků proti Klausovi. Nejsou líní. Dluhy dělá pravice

 
Prezident Václav Klaus se obul do Řecka. Do demokratické a spojenecké země, která je s naší republikou v mimořádně přátelských vztazích. Do Řecka jezdí ročně asi půl milionu Čechu na dovolenou, v době diktatury plukovníků Československo otevřelo Řekům náruč a mnoho jich tu získalo azyl. Nicméně Klausovi připadají Řekové líní. Sedí prý pod cypřiši a popíjejí ouzo. Podle expředsedy ČSSD a bývalého premiéra Jířího Praoubka je pan prezident poslední dobou poněkud mimo, ale na druhou stranu opravdu perlí.
02.09.2011 16:30 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8524 článků)

Paroubek se zastal Řeků proti Klausovi. Nejsou líní. Dluhy dělá pravice

 
Prezident Václav Klaus se obul do Řecka. Do demokratické a spojenecké země, která je s naší republikou v mimořádně přátelských vztazích. Do Řecka jezdí ročně asi půl milionu Čechu na dovolenou, v době diktatury plukovníků Československo otevřelo Řekům náruč a mnoho jich tu získalo azyl. Nicméně Klausovi připadají Řekové líní. Sedí prý pod cypřiši a popíjejí ouzo. Podle expředsedy ČSSD a bývalého premiéra Jířího Paroubka je pan prezident poslední dobou poněkud mimo, ale na druhou stranu opravdu perlí.
02.09.2011 18:55 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8524 článků)

Podle Del Bosqueho byli Španělé v generálce s Čínou líní

 
Trenér španělských fotbalistů Vicente del Bosque vytkl svým svěřencům, že v nedělní generálce před mistrovstvím Evropy v duelu s Čínou byli líní. Na druhou stranu na svém mužstvu ocenil velké množství šancí a touhu jít za vítězstvím.
04.06.2012 17:30 |

podobné články

Otrávený rybník na Tachovsku: Kapři, líni a karasi! Vše pochcípalo

 
Kapři, líni a karasi plovoucí břichem vzhůru. Tak vypadal rybník, který se nachází v areálu Záchranné stanice živočichů ve Studánce na Tachovsku. Vodu v něm totiž někdo otrávil. Nic živého tady nemělo šanci přežít.
05.07.2013 09:20 |

podobné články

Adamovská konečně přiznala barvu. Na Johna už nemyslí, je šťastná se Štěpánkem!

 
Krásná herečka Zlata Adamovská (54) kápla božskou a přiznala, že je šťastná. A to s hereckým kolegou Petrem Štěpánkem. "Víte, tyhle věci já už si budu nechávat pro sebe, ale… Můžu vám říci, že jsem šťastná," napráší na sebe v dnešním pořadu Prásk herečka.
19.05.2013 11:40 |

podobné články

Osobnosti: Zlata Adamovská (439 článků) , Petr Štěpánek (554 článků) , Petr Štěpánek (554 článků)

Veronika Freimanová: S milencem jsem šťastná!

 
Veronika Freimanová (55) je znovu šťastná. Úsměv jí vrátil jihočeský architekt Vladimír Bouček. „Není co skrývat. Vždyť jsme spolu už nějakou dobu. Máme se rádi a já jsem velmi šťastná,“ řekla Blesku hvězda Sněženek a machrů. A přiznala, že novou lásku vřele přijaly i obě její dcery, které má s exmanželem, režisérem Jaroslavem Brabcem (56).
01.12.2010 13:20 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Freimanová (156 článků) , Jaroslav Bouček (18 článků)

Šťastná výherkyně SAZKAmobil šance si odnáší jackpot ve výši 250 000 Kč

 
V pondělí 17. listopadu padnul další jackpot SAZKAmobil šance, letos už celkem potřetí. Šťastná výherkyně paní Marta Ž. z východních Čech si odnáší 250 000 Kč. K výhře jí pogratulovala i Šťastná SIMka od SAZKAmobilu.
02.12.2014 10:40 |

podobné články

Hodláte dodržet svá novoroční předsevzetí? Víme, jak na to!

 
Rozhodla jste se být v roce 2014 opravdu šťastná, ať to stojí, co to stojí? Začněte u svého partnerského života! Víme, že najít toho pravého nebo minimálně někoho, s kým budete alespoň šťastná, je těžké. Kolikrát jste se už spálila, proseděla bezedné noci v slzavém údolí a svůj smutek zajídala čokoládou? Je na čase vše změnit a zabrousit do bohaté nabídky krasavců.
24.01.2014 15:05 |

podobné články

Průzkum STEM: Veřejnost častěji než dříve považuje nezaměstnané za lidi bez skutečného zájmu o práci

 
Jasná většina veřejnosti (70 %) se domnívá, že stát by měl zajistit práci těm, kteří chtějí pracovat. Třípětinová většina občanů (59 %) považuje určitou míru nezaměstnanosti za pozitivní prvek, který vede lidi k úctě k práci. Nadpoloviční většina české veřejnosti (57 %) si myslí, že většina nezaměstnaných jsou lidé bez opravdového zájmu o práci. Od minulého průzkumu v roce 2014 se výrazně zvýšil podíl lidí, kteří tento názor zastávají (o 18 procentních bodů).
07.06.2016 10:30 |

podobné články

Výzva 21 – recenze

 
Předně je důležité si vysvětlit, co to vůbec Výzva 21 je. Jedná se o program lidem pevně odhodlaným změnit svůj životní styl k lepšímu tím, že se začnou zdravě stravovat a pravidelně cvičit. Nejde pouze o cvičení, ale postupně získávané informace a znalost, jak je v praxi využít. Nechybí motivační část, což je velmi důležité. Hodně lidí začne a také rychle skončí. První týden je zcela zdarma, aby si každý člověk mohl vyzkoušet a osahat, jak to zhruba funguje a poznat blíže zakladatele Tomáše. Ten je pro ty úspěšnější, kteří to nevzdají a Výzvu 21 absolvují vždy k ruce, pokud potřebujete jakoukoliv radu ohledně cvičení či jídelníčku. Co vše se ve Výzvě 21 naučíte Naučíte se udělat si cvičební plán a ten dodržovat. Což je klíčové, protože pokud nemáte předem jasno a naplánováno – nelze se čeho chytat a jen těžko si vytvoříte návyk. Určitě po vás nikdo nechce, abyste ze dne na den zrušili knedlíky a začali chroupat mrkev. Vše jde postupně a nenásilně. Výzva 21 se skládá ze 4 modulů po 21 dnech. V každé fázi se dozvíte něco nového a postupně se zvedá i náročnost cvičení. Sama momentálně končím třetí modul a mám překvapující výsledky. Osobně jsem nepotřebovala ani tak moc hubnout, jako spíš vytvořit návyk a dozvědět se spoustu informací. Dobrá rada nad zlato Možná odvětíte, ale ty dnes najdete kdekoliv na internetu. To je bezpochyby pravda, ale musíte vědět, co přesně hledáte. Samu od sebe by mě určitě nenapadlo hledat informace, jak si změřit rychlost metabolismu, co dělat, když je zpomalený. Proč je důležitá detoxikace u likvidace nejspodněji uložených tuků, jak aplikovat do stravy sacharidové vlny a mnoho dalších věcí. Program je sestaven důmyslně s nejčastěji kladenými otázky a zaměřením na nejčastější problémy všech smrtelníků. U nás holek je to většinou i při nízké váze spodní bříško a zbavit se... Čtěte více Příspěvek Výzva 21 – recenze pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.05.2016 03:15 |

podobné články

Změna na každý den – a váš život bude šťastnější!

 
Změna je život. Určitě i vy tuhle větičku znáte a věřte, že se neříká jen tak pro nic za nic. Není každý den posvícení a jistě i vy o tom víte své. Někdy se člověku zkrátka nedaří, má den blbec, všechno mu přijde hloupé a nudné – a někdy si za takové dny můžete vy sami! Přesně tak, čtete správně. Stejně jako si den můžete zkazit si jej můžete i zpříjemnit a mnohdy je to snazší, než si vůbec dokážete představit. Náš dnešní článek vám ukáže, jak na to. Přinášíme vám změnu na každý jeden den v týdnu, kterých budete-li se držet, váš život rázem promění ve šťastnější, veselejší a radostnější. Nestojí za to naše změny zkusit? Změna na pondělí: Dost bylo bílé! Ať si to přiznáte nebo ne, barvy vás v mnohém ovlivňují. Naše první změna se proto týká bílé barvy – pokud máte v šatní skříni bílé kousky oblečení, dnešní den na ně zapomeňte. Pondělí totiž patří jasným odstínům! Změna na úterý: Projděte se! Nechte internet internetem a jděte ven. Čerstvý vzduch vám udělá dobře, na procházce si pročistíte mysl a navíc uděláte něco málo pro své zdraví. Přizvete-li si na procházku i partnera, pak vám hned bude veseleji – přeci jen ve dvou se to lépe táhne! Změna na středu: Udělejte něco bláznivého! Svět patří bláznům! Středeční změna proto žádá jediné: odhoďte na chvíli vážnou tvář a udělejte něco, co obvykle neděláte. Něco ulítlého, něco šíleného, něco bláznivého! Stačí jedna maličkost a bude vám lépe. Změna na čtvrtek: Staňte se na chvíli dítětem! Děti vás mohou mnohému naučit. Není žádným překvapením, že děti jsou šťastné mnohem častěji, nežli dospělí, tak se jimi inspirujte a ve čtvrtek se alespoň na chvíli staňte malým dítětem. Rázem se na svět budete dívat z úplně jiného úhlu pohledu. Změna na pátek: Ranní... Čtěte více Příspěvek Změna na každý den – a váš život bude šťastnější! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
07.08.2015 08:30 |

podobné články

Morales navěky. Příznivci bolivijského prezidenta chtějí změnit ústavu

 
Stoupenci bolivijského prezidenta Eva Moralese chtějí změnit ústavu, aby mohl kandidovat i počtvrté v roce 2020. Morales, první domorodý prezident Bolívie, je hlavou státu od roku 2006. Kritici změny v ústavě ovšem argumentují tím, že by se Bolívie nakonec mohla změnit v monarchii. 
11.09.2015 10:04 |

podobné články

Péče o vlasy – prevence a náprava

 
Vlasy jsou téměř nevyčerpatelným tématem žen každého věku. Většina se úzkostlivě o své kadeře stará, ať jsou krátké či dlouhé. V koupelnách, které obývají i ženy, je možné nalézt na poličkách různé vlasové přípravky. Přes šampóny, kondicionéry, masky, vlasová séra, neschází ani styling. Od tužidel, laků na vlasy, gelů, vosků, modelovacích past a výjimku netvoří ani barvy na vlasy. Na jejich kvalitě se často podepisuje neustálé fénování, kulmování, žehlení bez vlasové ochrany. Péče o vlasy je neméně důležitá také po barvení, kdy je vhodné dodat vlasům výživu. Faktorů ovlivňujících kvalitu vlasů je nespočet. Výběr správného hřebenu, pravidelné pročesávání, životospráva, pitný režim. To vše může ovlivnit třepivost, lámavost a vypadávání vlasů. Ideální volbou je v tomto případě péče zacílená na výživu zevnitř, ale i zvenčí. Únava, stres, vyčerpání, špatná životospráva nenechají dlouho na sebe čekat. Jak tedy můžeme svým vlasům zajistit tu nejlepší péči? Pomoc nese název keratin Na ošetření keratinem většina žen navštěvovala či stále navštěvuje kadeřnictví. Věříme, že vás mile potěší skutečnost, že tento luxus si můžete dopřát z pohodlí vlastního domova. Už dávno se vlasové přípravky neomezují jen na základní prostředky. Keratin představuje látku organického původu, která je rovněž základní složkou lidského vlasu. Dodává nejen pevnost, ale také lesk a ochranné vlastnosti. Jestliže stále uvažujete, jak oživit mdlé vlasy a zároveň je chránit, pak je to jednoznačně vlasová kůra obsahující keratin. Většina těchto sad má přibalen přehledný postup, jak jí aplikovat krok za krokem. Nehledě na to, že u každé recenze výrobků najdete většinou i video záznamy, což je možná pro vaši představivost ještě lepší. Nepodceňujte prevenci Chceme-li mít na pohled pěkné, pěstěné a zdravě vyhlížející vlasy, musíme se o ně starat pravidelně. To ostatně platí také o naší pokožce. Průběžné zastřihávání konečků, použití vlasového séra a další vlasové potřeby, včetně ochrany proti slunečním paprskům. K létu se neváží jen sluneční paprsky, ale... Čtěte více Příspěvek Péče o vlasy – prevence a náprava pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.09.2015 10:03 |

podobné články

Pravomoci prezidenta: Parlament chce Zemanovi sebrat výsady

 
Změnit ústavu a připravit prezidenta o část jeho výsad. To by mohla být nová zbraň parlamentu, který se postavil proti prezidentovi Miloši Zemanovi kvůli jmenování úřednického premiéra Jiřího Rusnoka. Jak by tedy ústavní změna mohla prezidentovy pravomoci změnit a kdo ji podporuje?
30.06.2013 22:55 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Rusnok (1803 článků) , Jiří Zeman (852 článků)

Řekové slavili. Češi jsou prý podlézaví a moc věří zkorumpovaným médiím

 
REPORTÁŽ Řekové nejsou líní a řeči o jejich vysokých důchodech jsou pohádky. Jako přátele Čechů je štve nenávist vyvolaná zkorumpovanými médii a hloupými politiky. Takový je odkaz z včerejší oslavy řeckého dne nezávislosti v Praze. Na ní se sešla většina Řeků, kteří zde trvale žijí.
26.03.2012 21:14 |

podobné články