Článek

RECENZE: Vesaliovo tajemství nevyhlíží jako prvotina

 
Barcelona, květen 1888. Několik dní před zahájením Světové výstavy jsou ve městě nalezena zohavená těla řady mladých dívek. Právě v té době se tam vrátil Daniel Amat, mladý profesor z Oxfordu, jenž předtím obdržel zprávu, že jeho otec zemřel za podivných okolností.
08.03.2016 13:50 |

podobné články

Podobné články

Recenze: Co spojuje anatomický rukopis a zohavené mrtvoly v kanálech Barcelony?

 
Historický thriller plný náhlých zvratů, bestiálně znetvořených mrtvol a notné dávky tajemství - tak by se dal popsat literární debut autora Jordiho Llobregata. Ve své knize Vesaliovo tajemství nás přivede do Barcelony před koncem 19. století. Medicína, průmysl i vývoj společnosti jako takové jsou na vzestupu. A spolu s tím i vrah, který hledá tajemství věčného života.
05.04.2016 14:35 |

podobné články

3 tajemství krásy, která musíte znát

 
Vidíme-li nádhernou ženu, která na nás působí dojmem, že je absolutně spokojená a nic jí nechybí, lámeme si hlavu nad tím, jaká jsou její tajemství krásy. Odjakživa se držíme představy, že krásné ženy taková tajemství mají, protože kdyby ne, vypadaly by asi tak nějak, jako my – obyčejné smrtelnice, jež mají dle svého názoru do dokonalého vzhledu hodně daleko… Možná i vy chcete znát ona tajemství krásy, díky kterým byste si mohla zvýšit sebevědomí, cítit se lépe ve vlastním těle, líbit se sama sobě a zároveň i lidem ve vašem okolí. Každá z nás chce být krásná a je jedno, zda zrovna vynáší pytel plný odpadků, nakupuje v obchodním centru, chystá se na pracovní pohovor nebo sedí doma na pohovce u oblíbeného seriálu. Pojďme si prozradit tajemství krásy Jak to sakra dělá? Je tak krásná, přímo dokonalá! Vypadá spokojeně, určitě musí mít nějaký fígl! Pokud i vám podobné fráze proběhnou hlavou ve chvíli, kdy spatříte krásnou ženu, pak jste tu správně. Teď společně s námi můžete odhalit tajemství, která stojí za dokonalým vzhledem žen, jež vídáme na ulici, v televizi nebo v módních časopisech. Jste připravené? Jdeme na to! Tajemství č. 1: Arašídy vám zajistí krásné a lesklé vlasy! Mít krásné vlasy, plné lesku, života a zdraví – no řekněme si, milé dámy, která z nás po tom netouží. Ne všem byla dána do vínku bohatá hříva, která i bez kdovíjaké péče vypadá dobře, má objem a nechybí jí lesk. Jestliže ani k vám nebyla příroda štědrá, ba přímo naopak, doporučujeme vám vsadit na arašídy. Ty jsou známé pro vysoký obsah vitamínů B a vlákniny, které vám zajistí bujné vlasy hýřící zdravím a krásou. Tajemství č. 2: Pevný zadeček díky špenátu? Zkuste to! Ačkoli se traduje, že se za pěkným a pevným ženským zadečkem otočí jen muži, není to vůbec... Čtěte více Příspěvek 3 tajemství krásy, která musíte znát pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.03.2017 03:15 |

podobné články

Básnická prvotina Z inkoustu noc

 
Z inkoustu noc se jmenuje básnická prvotina Venduly Vartové-Eliášové, autorky prozaického Polabského herbáře, v roce 1999 vydaného sborníku mýtů a pověstí středního Polabí.
03.07.2013 13:20 |

podobné články

Tereza Kostková: Manželská krize?

 
Herečka Tereza Kostková (36) den sv. Valentýna příliš nevyhlíží. Nemá snad komu projevit svou lásku?
14.02.2013 05:10 |

podobné články

Osobnosti: Tereza Kostková (654 článků)

Recenze: Němá dívka skrývá děsivé tajemství o tragédii z loňského léta

 
Prvotina britské autorky Abbie Rushtonové zavádí čtenáře do života teenagerky Megan, který rozhodně není průměrně obyčejný. Megan totiž nemluví. Ne že by se narodila němá, ale přestala mluvit po událostech minulého léta.
30.05.2016 09:30 |

podobné články

Recenze: Podívejte se do New Yorku budoucnosti, kde světu vládnou peníze, luxus a tajemství

 
Prvotina americké autorky Katharine McGee vás zavede do futuristického světa Manhattanu roku 2118. Starý New York tak, jak ho známe, už neexistuje, jeho dominantou se stala supermoderní tisícipatrová věž, kterou obývá milion lidí.
22.11.2016 16:05 |

podobné články

Recenze: „Suchý hadr na dně mořském“ budete hltat jako tajný deníček holky od vedle

 
Suchý hadr na dně mořském. Tak se jmenuje prvotina Ivany Chřibkové, bývalé šéfky portálu Nova.cz a pořadu Volejte Novu. Naposledy jsem ji ještě jako kolegyni potkal právě na Nově. Vím, že se pak odstěhovala do zahraničí a začala psát. A udělala dobře. Její knížka vám zlepší náladu, i když není jen o veselých věcech.
26.11.2015 12:15 |

podobné články

RECENZE: „Prvotina“ bez humbuku

 
Je škoda, že český čtenář si knihu Volání kukačky nepřečte tak, jak ji autorka Joanne Kathleen Rowlingová (alias David Galbraith) zamýšlela – totiž jako detektivní prvotinu neznámého spisovatele. Není to poprvé, co se uchýlila ke hře se jmény. První díl Harryho Pottera podepsala iniciálami J. K. proto, aby coby ženská autorka neodradila čtenáře chlapce.
30.01.2014 08:25 |

podobné články

Osobnosti: Harry Potter (1185 článků) , David (23 článků) , Joanne Rowling (55 článků)

RECENZE: Odsun Němců jako téma románu

 
Za svůj předloňský debut Na kopci získal Jiří Březina cenu Jiřího Marka za nejlepší českou detektivku. Jeho beletristická prvotina vznikla na popud sázky, druhý román Promlčení už je však cíleným navázáním na autorovu předešlou detektivní tvorbu. I v něm se drží svých osvědčených a fungujících strategií.
10.08.2015 16:00 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Marek (227 článků) , Jiří Marek (227 článků)

RECENZE: Na Vinohradech o minulosti, rodině a štěstí

 
Prvotina Poslední z Haussmanů anglického dramatika Stephena Beresforda se řadí ke hrám, které se vypořádávají s tématem rodiny a rodinných vztahů nikoli laciným způsobem.
24.02.2014 15:10 |

podobné články

RECENZE: Rozpadlý americký sen africké imigrantky

 
Prvotina původem zimbabwské autorky NoViolet Bulawayo (jméno je uměleckým pseudonymem) začíná v africkém slumu a končí v americkém Detroitu. Hlavní hrdinka a vypravěčka, řečená Miláček, nás provází svou cestou za lepší existencí, aby nakonec ona vytoužená hranice, za níž se život stává šťastným a naplněným, zmatněla a takřka vymizela.
06.05.2015 08:20 |

podobné články

Recenze: Debut scenáristy Temného případu je strhující krimi

 
Prozaická prvotina amerického scenáristy Nica Pizzolatta patří k tomu nejlepšímu ze žánrové produkce na pomezí kriminálního románu a noirového thrilleru.
18.08.2015 10:36 |

podobné články

Recenze: Ztráta sestry Laurel přivede k terapii s Cobainem a Winehousovou

 
Prvotina americké autorky vás provede příběhem patnáctileté Laurel, kterou nedávno zasáhla smrt její sedmnáctileté sestry. Laurel změní školu i přátele, ale se smrtí své nejbližší osoby se vyrovnává po svém – píše sérii dopisů mrtvým osobnostem, ve kterých vypráví svůj příběh, kde se prolíná její minulost i současnost.
18.01.2016 14:45 |

podobné články

Nové knihy: Vermes, Eco, Kafka, Poláček i Eugenides

 
Novinky tohoto týdne zahajuje mimořádný humorný kus německého autora Timura Vermese a pokračují detektivním příběhem Ira Kena Bruena. Pozornost si zasluhuje nový soubor textů italského vědce a prozaika Umerta Eca, Josef Čermák, znalec Kafkova díla, nabízí svůj pohled na tuto světově proslulou osobnost, podobně jako Jan Poláček v případě Ladislava Fukse. Vychází rovněž prvotina dnes už známého Američana Jeffreyho Eugenidese. Britka Alison Weirová zavádí na dvůr Jindřicha VIII. a rovněž britská modelka a prozaička Katie Priceová představuje nablýskaný svět dnešních celebrit. A jako vždy nádavkem dva komiksy, první věnovaný Bartu Simpsonovi, druhý předchází legendárního Strážce.
04.10.2013 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Ladislav Fuks (8 článků) , Bárt Simpson (29 článků) , Jan Čermák (58 článků)

Odcházení je znamení bezmoci, míní literární historik

 
Bývalý prezident Václav Havel se jako režisér příliš neosvědčil. Jeho prvotina vyvolala velmi různorodé reakce.
26.03.2011 13:40 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4441 článků)

Nové knihy: Pekárková, Enger, Rollins i Simpsonovi

 
Novinky tohoto týdne zahajuje dávná prvotina populární české autorky Ivy Pekárkové. Norský bestsellerista Thomas Enger nabízí další detektivku, stejně jako Američan James Rollins thriller související se vznikem křesťanství. Zaujmou i knihy věnované Janu Pavlu II. či Martinu Stropnickému. A nádavkem komiksový sešit, který jistě potěší.
25.04.2014 07:10 |

podobné články

Osobnosti: Martin Stropnický (1434 článků) , James Simpson (3 články) , James Thomas (5 článků)

Laďa Kerndl se naučil zpívat česky!

 
Český král swingu a jazzu a světová hvězda ve svém oboru Laďa Kerndl (64) vydal nové album. Tentokrát je to jeho prvotina, kterou nazpíval česky!
14.11.2009 08:00 |

podobné články

Osobnosti: Laďa Kerndl (44 článků)

Palahniukova kniha Neviditelné nestvůry útočí agresivitou i něhou

 
České překlady románů Chucka Palahniuka již patří k téměř klasickému repertoáru nakladatelství Odeon. Po knihách Snuff, Program pro přeživší, Klub rváčů a dalších vychází jeho prvotina Neviditelné nestvůry ve skvělém překladu Richarda Podaného.
01.04.2010 11:10 |

podobné články

Osobnosti: Chuck Palahniuk (31 článků)

Vyšla prvotina Ivana Hlase, něžná oslava hanspaulského blues

 
Muzikant Ivan Hlas (narozen 1954) se vytasil se svou literární prvotinou Za barevným sklem, v níž barvitě a chytlavě opisuje dobu dospívání v pražských Dejvicích, Hanspaulce a Červeném vrchu. Období prvního ohmatávání kytary a hledání bigbítových a bluesových tónů.
17.04.2010 07:00 |

podobné články

Osobnosti: Ivan Hlas (38 článků)