Článek

RECENZE: Vaněčkovy fotografie hledají řád i v přírodě

 
Rakovnická galerie připravila výstavu fotografií Martina Vaněčka, jehož umělecký pohled na svět výrazně ovlivňuje i jeho technicky zaměřené povolání.
30.10.2015 17:15 |

podobné články

Podobné články

Vytvořte si vlastní fototapetu

 
Pravděpodobně každý z nás má doma nějaké fotografie. Přesto, že je digitální doba mají klasické fotografie své nezaměnitelné kouzlo. Některé fotky určitě stojí za to, aby si je člověk vystavil na dobře viditelném místě. Vhodným řešením je určitě obyčejný foto rámeček, který můžete postavit na pracovní stůl či pověsit na zeď. Jestliže však chcete své vzpomínkové fotografie vystavit originálnějším způsobem, poradíme vám jak na to. Mimo to, že budete mít příjemné vzpomínky na očích, si vytvoříte dekoraci, která bude přitahovat zraky ostatních. Kreativní fotografické koláže Fotografické koláže patří v současné době k velmi oblíbeným. Vztahují se k jednomu konkrétnímu tématu. Jedná se třeba o fotografie ze svatby, dovolené u moře, z různých akcí s přáteli a jiné. K tomu je zapotřebí nechat snímky vytisknout, koupit k nim všelijak tvarované rámečky, a ty následně kreativně umístit na stěnu. V tomto ohledu se fantazii žádné meze nekladou, a proto se nebojte nechat vyniknout svojí kreativitu. Fotografie můžete také upevnit pomocí praktických stojanů, které tvoří spojení několika rámečků různě poskládaných. Výjimku netvoří ani různé tvary: například strom, srdíčko či kytka. Tapeta z fotografií Populárnost fototapet je všeobecně známá, a proč si jí nevytvořit sami z vlastních zásob? V případě, že máte zajímavé fotky z různých dovolených, výletů, snímky dětí, neváhejte a vytvořte si vlastní fototapetu na stěnu. Výhodou je, že ji můžete po nějaké době lehce odstranit a nahradit novou. Možností, jak ozdobit svůj interiér s pomocí vlastních fotografií, které se vám líbí, je nespočet. My jsme vám představili dvě z nich a je pouze na vás vybrat si způsob dekorace z fotografií, který vás nejvíce oslovil. Fotografie můžete lepit buď přímo na zeď, nebo na podklad s pomocí běžně dostupného lepidla.   Příspěvek Vytvořte si vlastní fototapetu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.09.2015 10:03 |

podobné články

7 rad, které vám pomohou vypadat mladší

 
Smíříte se s tím, že vaše tělo pomalu stárne a přijmete tak fakt, že už to lepší nebude, nebo se spolehnete na seznam našich rad, které vám pomohou vypadat mladší? Roky zapsané v občanském průkazu vám sice neubereme, ale můžeme vám poradit, jak si alespoň opticky nějaká léta odmazat. Zub času se nemilosrdně podepisuje na každém z nás. První vrásky tak většina žen snáší velmi těžce. V následujících řádcích vám prozradíme hned 7 rad, které vám pomohou vypadat mladší. Někdy totiž není na škodu jít proti přírodě. 7 rad, které vám pomohou vypadat mladší Korektor pro rozjasnění S přibývajícím věkem naše pokožka pomalu ale jistě stárne a šedne. Zářivá barva je dávno pryč a z tváře se nám tak vytrácí život. Proto se nebojte sáhnout po korektoru, který naneste na vnitřní a vnější koutky vašich očí. Jednoduchý trik, který má skvělé výsledky. Pryč se suchým make-upem Používání suchého typu make-upu vám léta spíše přidá, nežli ubere. Proto je na místě jej zahodit a dát přednost lehčímu krémovému make-upu, který se velice snadno roztírá a pleti lichotí. Správná kombinace očních stínů Jakmile stárneme, projevuje se to na našem vzhledu. Především pak oční víčka klesají, což vůbec nevypadá dobře. Se zvadlými horními víčky vám pomůže správná kombinace očních stínů, kdy je dobré podél řas nanést světlejší odstín a horní víčko naopak ozdobit tmavším odstínem. Vaše oči se jakoby otevřou. Svůdné rty Až se na vaší tváři začnou podepisovat známky stárnutí, můžete pozornost vašeho okolí nasměrovat na vaše rty. Ty si natřete svým oblíbeným odstínem rtěnky a do středu spodního rtu naneste drobné množství lesku. Vaše rty tak budou působit plnějším dojmem. Netypické oblečení Se zajímavým outfitem můžete vypadat mladší. Přibývající věk vám rozhodně nerozkazuje , abyste se zaměřili na neforemné a barevně nevýrazné kousky oblečení. Nebojte se tedy vsadit na extrém a obléknout... Čtěte více Příspěvek 7 rad, které vám pomohou vypadat mladší pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.05.2017 18:10 |

podobné články

Novinky pro trampy: S tímhle budete v přírodě jako v bavlnce!

 
Češi si oblíbili kempování a rok od roku jich tráví dovolenou v přírodě víc. Pro ty, kteří chtějí být v přírodě styloví, nabízíme přehlídku trendů z Výstavy stanů v pražských Letňanech. A co je dnes v kurzu? Třeba stará dobrá bavlna, stany, které nepotřebují tyčky, nebo kempovací gril se, kterým můžete i topit.
08.07.2013 16:00 |

podobné články

Celebrity "sexují" v přírodě: Blanarovičovou láká divokost, Partyšovou pestrost

 
VIDEO: Na pláži, v lese, na louce... Léto k milování v přírodě přímo vybízí. Někdo se těhle "adrenalinových" zážitků celý rok nemůže dočkat, jiný by "TO" jinde než v posteli nikdy nedělal. Jak jsou na tom se sexem v přírodě české celebrity, jsme se jich zeptali v právě otevřeném Crystal baru. A byli jsme překvapeni!
26.07.2013 11:35 |

podobné články

Víme, kdo otrávil naše děti na škole v přírodě: Rodiče připravují hromadnou žalobu

 
Desítky dětí ze školy v přírodě v Žihli skončily v noci ze středy na čtvrtek se střevními potížemi v nemocnici. Dle informací webu Tn.cz se nyní rodiče chystají podat hromadnou žalobu. Objevují se totiž svědectví o tom, že nákaza se nerozšířila od školáka, který by už nemocný přijel, ale že se děti na škole v přírodě otrávily jídlem.
09.04.2016 09:55 |

podobné články

Co to je Slovenská nová vlna? Odpověď najdete v Domě fotografie

 
V pražském Domě fotografie v Revoluční ulici máte možnost zhlédnout výstavu fotografií, jejichž autoři mají několik věcí společných: to, že pochází ze sousedního Slovenska a jejich datum narození se váže k počátku 60. let. Dalším průsečíkem je také to, že studovali na půdě pražské FAMU na Katedře fotografie a ačkoliv nevytvářeli fotky s předem smluvenou koncepcí, jejich fotografie jsou si ideově velmi podobné a spadají do tzv. Slovenské nové vlny.
28.02.2014 17:40 |

podobné články

FOTOGALERIE: Nejzajímavější fotografie roku 2013

 
To je nádhera! Podívejte se na nejzajímavější fotografie pořízené v roce 2013. Fotky byly nafoceny v přírodě, ale i ve vesmíru. Prohlídněte si zázraky přírody, které vám vezmou dech.
22.12.2013 14:52 |

podobné články

Zamilovaný pár se bral, zatímco okolo hořelo! Vznikly z toho ale tyto úžasně dramatické fotografie!

 
Když si vyberete nějaké "pěkné místo v přírodě pro svatbu":http://www.extra.cz/je-libo-bizarni-svatbu-nabizime-10-zombie-dortu-pro-vasi-inspiraci-malinovy-mozek-nebo-zenich-bez-hlavy, možná po prohlédnutí těchto fotek se rozhodnete celé okolí jednoduše zapálit. Mohou totiž vzniknout skvostně dramaticky působící svatební fotografie!
14.06.2014 09:46 |

podobné články

Herec James Franco na titulce magazínu ukázal zadek

 
Třiatřicetiletý herec James Franco rád provokuje. Na předávání Oscarů se převlékl do ženských šatů, prohlašuje, že má rád porno a masturbaci, nedávno na sociální síti zveřejnil fotku s rukou v rozkroku. Na obálce magazínu Flaunt zase předvedl své pozadí. Další články k tématu: James Franco čeká na Oscara za film o horolezci. Pak se vrhne na porno Podtrženo sečteno: Oscary zpestřila hnědá kachna a těsné výsledky RECENZE: Ve Zrození Planety opic vítězí hra na skutečnost Magické skály v Utahu i skladiště. Kde se točil filmový hit 127 hodin RECENZE: 127 hodin s polomrtvým horolezcem posouvá film zase o kus dál
03.11.2011 09:25 |

podobné články

Osobnosti: James Franco (82 článků)

Na škole v přírodě se lehce přiotrávilo 15 dětí

 
Idylická škola v přírodě v jihočeském Hrdoňově se v noci na sobotu změnila v drama! U 15 dětí se náhle objevily prudké zažívací obtíže doprovázené průjmem a zvracením.
06.06.2009 14:15 |

podobné články

Bouřka: Smrt hrozí i uvnitř domu!

 
Za bouřky jsou lidé ohroženi úderem blesku ve volné přírodě i v domech. Podle předpovědi meteorologů by dnes měly postihnout Česko bouřky a prudké deště. Vyplatí se tedy dodržet zásady bezpečnosti nejen při pobytu v přírodě, ale i doma.
02.08.2009 10:10 |

podobné články

Putin se v sibiřské přírodě svlékl do půl těla

 
Ruský premiér Vladimir Putin se nechal nafotit jako zálesák v sibiřské přírodě v Tuvské oblasti u hranic s Mongolskem. Na fotografiích plave v řece, jezdí na koni a loví ryby. Vše v patřičném zálesáckém oblečení - či bez něj.
05.08.2009 10:10 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (2807 článků)

Sex v přírodě: poslední příležitost užít si

 
Teplé letní měsíce se blíží ke konci, na krku máme podzim. Máte poslední možnost užít si někde v přírodě, za 14 dní už může být pozdě.
01.09.2009 09:05 |

podobné články

„Sex v přírodě? Nikdy!“ dušuje se Míša Dolinová

 
Herečka Míša Dolinová (46) opět šokuje. Temperamentní, štíhlá kráska na sebe prozradila, že nikdy neprožila žádné milostné dobrodružství v přírodě.
24.03.2010 06:50 |

podobné články

Klaus vyzval v souvislosti s povodněmi k pokoře k přírodě

 
Zkušenosti ze záplav se kumulují a ukazují, že musí přijít na řadu komplex opatření, která budou vycházet z pokory k přírodě, ze změny systému přístupu k půdě. Řekl to v pondělí prezident Václav Klaus po setkání se starosty letos povodněmi postižených míst v Olomouckém kraji.
14.06.2010 14:35 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8616 článků)

Věrnost je proti přírodě

 
Věrnost? Ta je proti přírodě! Alespoň to tvrdí odborníci, podle kterých je párové soužití pro lidskou rasu nepřirozené. Ani většina zvířat nežije monogamním způsobem života. Být věrní svému partnerovi nám podle nejnovějších vědeckých poznatků nevštípila příroda, ale kultura. Proč jsou častěji nevěrní muži?
27.06.2010 01:36 |

podobné články

Varování: Nevozte z dovolené exotické rostliny a hmyz, škodí české přírodě

 
Státní rostlinolékařská správa (SRS) upozorňuje na to, že dovoz dovolenkového suvenýru v podobě hmyzu nebo rostliny může uškodit české přírodě. Agenturu Mediafax o tom v úterý informoval Jaroslav Matička z lounské pobočky SRS.
26.07.2010 18:50 |

podobné články

Newyorský týden módy: Návrat k přírodě a ústup černé

 
Osmidenní kolotoč přehlídek Týdne módy Jaro/Léto 2011, který hostil kosmopolitní New York, ohlašuje pro nadcházející jaro velký návrat v přírodě. Velké zastoupení na molech měly přírodní materiály. Také módním kolekcím po dlouhé době nevládla černá. "Novou černou" je ale paradoxně bílá. A doplňují ji opět přírodní odstíny - křídová, slonovinová, písková či pergamenová škála.
18.09.2010 12:30 |

podobné články

Zpěvačka Kristína: O Slovensku a jeho přírodě dlouho nikdo nezpíval

 
Slovenská zpěvačka Kristína, která letos reprezentovala svoji zemi v Eurosongu se songem Horehronie, vydala album V sieti ťa mám. "Horehronie je skladba, kterou si budou lidé zpívat i za patnáct let. Je o Slovensku a na posluchače u nás zapůsobila strašně pozitivně. Proto jsem se asi dostala do finále Eurosongu. Navíc u nás dlouho nezpíval nikdo text o své zemi a její přírodě," řekla v rozhovoru Kristína.
08.12.2010 10:00 |

podobné články