Článek

RECENZE: Valerian Karoušek je radikálem figurace

 
Tvorbu sochaře Valeriana Karouška (1929-1970) a také 45. výročí jeho tragické smrti pod peruánskou horou Huascarán připomíná výstava v Oblastní galerii v Liberci. Ačkoli jeho vrcholné období trvalo sotva osm let, přesto dokázal za tak krátkou dobu vytvořit díla, která patří k tomu nejlepšímu, co v oblasti sochařství u nás vzniklo.
14.08.2015 09:55 |

podobné články

Podobné články

RECENZE: Obrazy přeplněné smyslností

 
Výstava Ohlédnutí v pražské galerii Nová síň připomíná vybranými díly tvorbu vynikající malířky a grafičky Jaroslavy Pešicové, která zemřela loni v srpnu ve věku devětasedmdesáti let. Spolu s Františkem Ronovským patří v českém malířství mezi nejvýznamnější představitele nové figurace, jejíž počátky spadají do 60. let 20. století.
21.01.2016 08:55 |

podobné články

Besson chystá sci-fi Valerian, Akta X zatím vyvolávají rozpaky

 
Americký list The Hollywood Reporter přišel se dvěma novinkami z oblasti sci-fi. Clive Owen bude hrát v novém projektu, který připravuje Luc Besson, a nová série Akt X je téměř hotová.
20.08.2015 10:15 |

podobné články

Osobnosti: Clive Owen (12 článků) , Luc Besson (20 článků)

Cara Delevingne požádala svoji holku o ruku: Udělala to tím nejkýčovitějším způsobem!

 
Cara je už nějaký ten pátek se svou přítelkyní St. Vincent. Do muzikantky je šíleně zamilovaná a navzdory časově náročným povinnostem se s ní snaží vídat co nejčastěji. Dokonce teď díky natáčení filmu Valerian bydlí obě v Paříži. A právě tam se bývalá modelka, nyní herečka Cara odhodlala k velkému kroku.
11.02.2016 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Cara Delevingne (190 článků)

Návrat ďábelské Annabelle, hororového klauna a další trailerové novinky

 
Uplynulý týden přinesl pěknou řádku nových trailerů všech možných žánrů. Hororový nádech má pokračování snímku Annabelle a remake klaunovského To. Co se týká klasiky, můžete mrknout na novou Mumii či Planetu opic. Francouzský Valerián a město tisíce planet je jeden z nejdražších projektů francouzské kinematografie od dob Pátého elementu, takže určitě bude stát za to. Z dalších snímků je nutné zmínit thriller Personal Shopper s Kristen Stewart v roli osobní nákupčí oblečení pro mediální celebritu, nadčasově vyprávěný klasický příběh Král Artuš: Legenda o meči či animák Coco.
06.04.2017 10:30 |

podobné články

Osobnosti: Kristen Stewart (317 článků)

Kurt Gebauer: Problém současné kultury souvisí s genocidou elit

 
Kurt Gebauer je řazen do skupiny umělců nové figurace a grotesky, z níž se občas úspěšně vymaňuje svým širokým záběrem – od soch přes fotografii až po kresby. Díky sérii soch trpaslíků je označován za jejich otce, zajímavostí také je, že pod tíhou politické a společenské atmosféry sedmdesátých let si na protest založil stát Gebauer.
14.08.2011 12:00 |

podobné články

Zemřel Jiří Načeradský, vůdčí osobnost figurativní malby

 
Profesor Načeradský byl vůdčí osobností tvorby nové figurace 60. let, která navazovala na groteskní tendence v českém umění.
17.04.2014 11:35 |

podobné články

Zemřel Jiří Načeradský, vůdčí osobnost figurativní malby

 
Profesor Načeradský byl vůdčí osobností tvorby nové figurace 60. let, která navazovala na groteskní tendence v českém umění.
17.04.2014 11:35 |

podobné články

Olbram Zoubek devadesátiletý

 
Olbram Zoubek, který ve čtvrtek slaví devadesátiny, je mezi naší veřejností asi nejznámějším současným českým sochařem. Stal se klasikem tzv. nové figurace, která se vrátila k lidskému tělu jako hlavní inspiraci.
21.04.2016 13:05 |

podobné články

Sochy z kamene, kovu i keramiky. V Galerii 9 vystavují díla Michala Moravce

 
Radnice Prahy 9 zve milovníky umění do Galerie 9 na výstavu soch akademického sochaře Michala Moravce. Jeho sochařská tvorba bezesporu patří do nové české figurace. Rád volí kámen, kov i keramické hmoty.
18.04.2017 09:05 |

podobné články

Osobnosti: Martin Michal (289 článků)

S extremistou bych nikdy nespolupracoval, odpovídá Dolejš čtenářce

 
Asistent poslance Jiřího Dolejše Jaromír Petelík (oba KSČM) měl v sobotu na sociální síti Facebook uveřejnit výrok o tom, že "pravičáky je třeba pověsit." Petelík rezolutně prohlašuje, že nic takového sám nenapsal a zdá se, že Dolejš mu věří, protože Petelíka považuje za inteligentního muže. V odpovědi jedné ze čtenářek serveru ParlamentníListy.cz také zdůrazňuje, že se skutečným radikálem by nikdy nespolupracoval.
28.10.2012 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Dolejš (423 článků)

Na dnešek se plánuje velký protest proti islámu: V Praze se ho zúčastní až 4 tisíce lidí!

 
Hlavně po útocích "na pařížskou redakci časopisu Charlie Hebdo":http://www.extra.cz/tema/charlie-hebdo, během nichž bylo zabito 12 lidí, a dalších pět radikálem Amedym Coulibalim třetí den honu na teroristy, se odpůrci islámu shodli na tom, že je také třeba vyslyšet jejich hlas i u nás.
16.01.2015 14:52 |

podobné články

Při středeční razii zemřel i organizátor atentátu Abaaoud

 
Francouzské úřady potvrdily, že radikálem, kterého policie zabila při středeční razii, je skutečně hlavní strůjce pátečních útoků, Belgičan Abdelhamid Abaaoud. Jeho identitu zjistily z otisků prstů. Druhým mrtvým je jeho sestřenice Hasna Aitboulahcenová, která se během zásahu odpálila. Francouzští poslanci dnes vyhověli návrhu premiéra Manuela Vallse a schválili prodloužení výjimečného stavu na tři měsíce. Podle Vallse je totiž reálné riziko hrozby útoku chemickými zbraněmi. 
19.11.2015 11:55 |

podobné články

Režisér Renč pro PL: Množství muslimů v Evropě už je nezvratné. Jejich útoky budou gradovat. Já už mám fobii chodit do davových scén

 
ROZHOVOR „Ten psychopat, co v Nice vraždil, musel mít svou akci dlouho dopředu promyšlenou. Podle mne se nemohl jen tak ze dne na den stát radikálem, navíc si svůj útok asi nepřipravoval ani sám," domnívá se známý český režisér Filip Renč. V rozhovoru ParlamentníchListů.cz tvrdí, že Evropu kvůli imigrantům rozhodně nečeká nijak růžová budoucnost, neboť nikdo neví, kdo a kdy vymyslí ještě něco zákeřnějšího, než byl předešlý útok.
18.07.2016 20:00 |

podobné články

Osobnosti: Filip Renč (509 článků)

Děsivé. V Evropě prý čekají spousty lidí na rozkaz zabíjet

 
Americký deník The New York Times přinesl rozhovor se zatčeným zradikalizovaným Němcem Harrym Sarfem. Ten se s dalším německým radikálem vydal do Sýrie na území ovládané tzv. Islámským státem, příslušník teroristické organizace ale Sarfa odeslal zpět do Německa. Nyní je v Brémách ve věznici a čeká na soud.
05.08.2016 12:30 |

podobné články

V ČT dostal půlhodinu prostoru bývalý islámský radikál z Libye

 
Moderátorka Světlana Witowská přivítala v pátečním Interview ČT24 velmi zvláštního hosta. Islámského radikála z Libye, který se jednoho dne rozhodl, že už nebude radikálem. Zabil jste někoho, ptala se dáma mimo jiné bývalého islámského radikála z Libye Nomana Benotmana.
10.02.2017 19:20 |

podobné články

Osobnosti: Světlana Witowská (127 článků)

„Pil a kouřil marihuanu,“ popsal otec útočníka z Paříže. Za teroristu ho nemá

 
Francouzská policie dále pátrá po motivu útočníka z pařížského letiště Orly, kterého v sobotu zastřelila vojenská hlídka. Policisté zjistili, že předtím, než se pokusil o útok na frekventovaném terminálu, střílel v jednom z pařížských barů a ukradl auto. Jeho otec prohlásil, že syn nebyl islámským radikálem, nýbrž jednal pod vlivem návykových látek.
19.03.2017 19:55 |

podobné články

Konvička: Je to velká pohoda, býti radikálem

 
Má to sice nevýhodu – nosíte nálepku – ale i výhody – nemusíte na lékárnických vážkách vážit každé slovo, svá slova stahovat, omlouvat, dovysvětlovat, cizelovat – a ještě za to vše být trestán. Když totiž ustupujete, snadno skončíte v koutě.
31.03.2017 06:35 |

podobné články

Dánské recenze kritizují "důchodcovské tempo" Havlova Odcházení

 
Hra Odcházení bývalého českého prezidenta Václava Havla v Dánsku nenadchla. Představení, které mělo premiéru v pátek 5. února ve třetím největším dánském městě Odense, vytýkají kritiky především rozvláčnost. Recenze nicméně potvrzují všeobecnou platnost tématu díla, pojednávajícího o nelehkém loučení politika s mocí, když nacházejí jeho paralely v současné dánské politice.
08.02.2010 16:35 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4488 článků)

Mladou Carrie v Sexu ve městě bude hrát Fialka z Burtonova Karlíka

 
Osmnáctiletá AnnaSophia Robbová si zahraje středoškolačku Carrie Bradshawovou. Půjde o příběhy, které dějově předcházejí seriálu Sex ve městě, tedy době, než Carrie objevila Manhattan a stala se novinářkou. Robbová si zahrála rozmazlenou přebornici ve žvýkání ve filmu Tima Burtona Karlík a továrna na čokoládu. Další články k tématu: Kristin Davisová ze Sexu ve městě adoptovala holčičku Decentní Kim Cattrallová: Samantha ze Sexu ve městě je minulostí Miranda ze Sexu ve městě: Být lesbou jsem si zvolila RECENZE: Kdepak komedie s Parkerovou, spíše Sex ve městě bez sexu Filmovým průšvihem roku je Poslední vládce větru i Sex ve městě 2 OBRAZEM: Sex je zase ve městě. Tentokrát dorazil do Londýna Recenze před evropskou premiérou: Sex ve městě dospěl, jen Carrie pořád blázní
28.06.2010 12:24 |

podobné články

Osobnosti: Tim Burton (140 článků) , Jakub Prachař (806 článků) , Kim Kim (1082 článků)