Článek

RECENZE: Utěšené písničky Matta Skiby And The Sekrets

 
Matt Skiba je frontman americké punkrockové skupiny Alkaline Trio. Je také člověk, který se rád hudebně hledá a zakládá kvůli tomu další projekty. S jedním z nich, The Sekrets, vydal na prahu června druhé album.
16.06.2015 15:26 |

podobné články

Podobné články

Hvězda seriálu Spartacus Andy Whitfield umřel na rakovinu

 
Hvězda populárního televizního seriálu Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Blood and Sand Andy Whitfield po 18 měsících bitvy prohrál svůj souboj s rakovinou. Zemřel ve svých 39 letech. Tento, původem Waleský, herec a otec dvou dětí v neděli umřel v náručí své manželky.
12.09.2011 21:40 |

podobné články

Osobnosti: Andy Whitfield (5 článků)

Nová alba: Mika, Květy nebo Rolling Stones

 
Tento týden je silný na zajímavé počiny. Ve světě přišli s novými deskami Mika, Barenaked Ladies, Hilary Duff nebo Matt Skiba se svou doprovodnou kapelou The Sekrets, u nás zase Květy či alternativní muzikanti, kteří nahráli coververze písniček Vladimíra Mišíka. Jsou tu ale také reedice historicky zásadních desek Rolling Stones a Metalliky.
17.06.2015 07:06 |

podobné články

Osobnosti: Vladimír Mišík (74 článků) , Hilary Duff (65 článků)

Eddie And The Hot Rods radši hrají, než by chodili do práce

 
V neděli vystoupí v klubu 007 na pražském Strahově anglická pubrocková skupina Eddie And The Hot Rods. Soubor se od půlky sedmdesátých let pohybuje mezi pub rockem a rock´n´rollem, protože však hrál krátké úderné písničky, zaujal i vyznavače punku. Na otázky Novinek odpovídal Barrie Masters.
03.06.2011 09:05 |

podobné články

Come and Play: Chceme být našim fanouškům ještě bližší

 
Písničky opavských Come and Play definují smysl hudby. Jsou přirozené, přitom mají vnitřní sílu, jsou výrazně melodické, přitom ne vtíravé, a lehce si nacházejí cestu do posluchačovy paměti. Od roku 2008, kdy kapelu zpěvák a kytarista Matěj Burda založil, ušla kus cesty. Dostala se až k vydání minialba Heaven (2014), které produkoval Dušan Neuwerth.
06.03.2016 11:50 |

podobné články

Madonna pro Dolce and Gabbana

 
Madonna nám neustále dokazuje, že věk není překážkou k tomu, vypadat skvěle. Naposledy se jí to podařilo v nové kampani pro módní značku Dolce and Gabbana… Zpěvačka Madonna má i ve svých jednapadesáti letech co ukázat. A právě tohoto faktu využívají rády různé módní firmy. Naposledy Madonna propůjčila svoji tvář (i tělo) proslulé značce Dolce and [...]
14.07.2010 22:16 |

podobné články

Osobnosti: Madonna (950 článků)

Cenu Tony za muzikál roku má Kinky Boots od Lauperové

 
Prestižní divadelní cenu Tony za muzikál roku získal projekt Kinky Boots, pod jehož hudbu se podepsala americká zpěvačka italského původu a hvězda 80. let Cyndi Lauperová. Muzikál Kinky Boots získal rovněž cenu za nejlepší hudbu. Prestižní ocenění v kategorii nejlepší divadelní hra obdržela komedie Vanya and Sonia and Masha and Spike.
10.06.2013 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Cyndi Lauper (16 článků) , Sonia (8 článků)

Mezi uchazeči o Rock and Roll Hall of Fame jsou Nine Inch Nails i Lou Reed

 
Nine Inch Nails, Lou Reed, The Smiths, Green Day, Kraftwerk, N.W.A., Joan Jett and the Blackhearts, Chic nebo Sting. Ti všichni mají šanci vstoupit příští rok do Rock and Roll Hall of Fame (Rock’n’rollové síně slávy).
11.10.2014 15:51 |

podobné články

Osobnosti: Lou Reed (39 článků) , Joan Jett (2 články) , Green Day (59 článků)

KONS: Sounáležitost s ostatními zeměmi západní civilizace

 
"There was a very bad relationship between China and the former government of the Czech Republic… Because this government has been very submissive to pressure from the United States and the European Union. Now we are again an independent country and we form our foreign policy which is very based on our own interests." Prezident České republiky Miloš Zeman
03.04.2016 16:25 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (17007 článků)

VIDEO Technical failure? No, it was something else. Czech friend of the Alexandrov Ensemble talks on the fatal aeroplane accident the artists suffered. And she is not alone who is not in line with the official explanation

 
Czech lawyer Miroslava Hustakova, who knew several members of the Alexandrov Ensemble personally, and was also assisting in organizing the choir´s Czech tour, spoke her mind on possible aeroplane crash cause and published her opinion on Facebook the day after the Christmas Eve.
03.01.2017 10:40 |

podobné články

RECENZE: Sympatický chameleon Paolo Nutini

 
Má italské kořeny, skotské vychování a jeho srdce bije v rytmu klasického amerického rhythm and blues. Na své třetí album navíc Paolo Nutini napsal zajímavé písničky, v nichž se zvukem vrátil do šedesátých let a předvádí se jako hlasový chameleon. Není divu, že album je už třetí týden na čele britského prodejního žebříčku.
10.05.2014 11:30 |

podobné články

Osobnosti: Paolo Nutini (2 články)

Of Orcs and Men - recenze

 
Jakmile se to ve světě her zaleskne něčím novým nebo alespoň trochu neokoukaným, většina hráčů okamžitě zbystří svou pozornost. Pravda je taková, že jsme se přejedli různých klišé, která svým vydavatelům zajišťují jisté a tučné výdělky. Prostě chceme změnu! Nemusí jít o nic velkého, ani revolučního, stačí jen, aby to dobře fungovalo. Of Orcs and Men nabízí...
22.10.2012 20:10 |

podobné články

Poetická i vizuální nádhera plná emocí: Recenze Ori and The Blind Forest

 
Les v Nibelu, místo tisíce duchů i výjimečných živočichů a kreatur. Magický hvozd však stihla pohroma a je jen na kouzelném stvoření Ori, aby ho zachránilo. Na své cestě pozná radost, smutek, napětí, zoufalství, ale i boj o život. Ori and The Blind Forest je graficky i hudebně výjimečné dílo, pod jehož pestrobarevnou paletou se skrývá příběh se skutečnou duší.
17.04.2015 12:40 |

podobné články

RECENZE: Marina And The Diamonds využila svých předností

 
Ve Walesu žijící Marina Diamandisová se na hudební scéně pohybuje pod uměleckým jménem Marina And The Diamonds. Svými dvěma prvními alby vstoupila do historie jako dívka ovlivněná popem osmdesátých let, novinkou Froot však svůj vklad mění a modernizuje.
18.04.2015 16:00 |

podobné články

RECENZE: Of Monsters And Men si dopřáli popový luxus

 
Islandská formace Of Monsters And Men byla příjemným překvapením již při vydání debutu My Head Is An Animal v roce 2011. Křehký severský pop na něm spojila s rockem, folkem i barokní hudbou a vznikl útvar, který na posluchače promlouval velmi zřetelně. Dlužno podotknout, že islandské kapely se v té době těšily leckdy až nekritickému obdivu.
09.07.2015 16:51 |

podobné články

Dívky léta se svlékají: O vítězce rozhodne váš hlas!

 
FOTOGALERIE: Oblíbená soutěž Blesku Dívka léta 2009 je téměř ve své polovině. Galerie se nám utěšeně rozrůstá. Blondýnky, brunetky, dlouhonohé, prsaté... Vybírejte, která se stane tou Nej!
15.07.2009 18:10 |

podobné články

Gottova Lucie se pěkně kulatí

 
Už jen šest týdnů zbývá dceři Karla Gotta (70) Lucii Kovaříkové (22) do porodu a bříško jí utěšeně roste.
22.03.2010 05:15 |

podobné články

Osobnosti: Karel Gott (4223 článků)

Sbírka cimrmanovských vynálezů se utěšeně rozrůstá

 
Sbírka vynálezů českého génia Járy Cimrmana vyvrcholí 29. října, kdy dojde v prostorách Národního muzea v Praze k slavnostnímu odhalení za účasti Zdeňka Svěráka. Veřejnost může stále zasílat nové vynálezy.
22.09.2010 15:35 |

podobné články

Osobnosti: Jára Cimrman (262 článků)

Horké léto 2 - obstála česká klasika s Izerem v iOS konkurenci?

 
Zatímco na GoGu se mi záloha starých a starších her od zahraničních firem utěšeně rozrůstá, nikdy mě vlastně nenapadlo, že bych si chtěl podobným způsobem „archivovat“ i hry české, kterých mám u rodičů ve sklepě úplný pytel. Všecko uvnitř jsem hrál, ale sběratelská vášeň mě nepoutá ani k jedné z těch her. Jejich kouzlo, které řadu zahraničních her ještě...
08.12.2010 08:30 |

podobné články

Iveta Bartošová zatrhla synovi bubny, a tak... Artur dál »kyne«!

 
Pro syna opravdu jen to nejlepší?! Zpěvačka Iveta Bartošová (45) se zapřísahá, že pro svého milovaného Artíka (14) udělá, co mu na očích vidí. „Dělá mi samou radost, zlepšil se ve škole...“ pochvaluje si. Proč mu tedy zatrhla jeho jediný koníček – milované bubny? Od té doby totiž Artur dál utěšeně kyne, na dráhu muzikanta zjevně rezignoval a chce se stát raději kuchařem.
16.04.2011 12:15 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6612 článků)