Článek

Recenze: U.N.C.L.E je krycí jméno slastné retrozábavy

 
Snímek je nonsens bez hloubky, dá se však při něm královsky bavit.
22.08.2015 12:30 |

podobné články

Podobné články

Krycí jméno Darwin, Nečas byl pan Nepohoda: Najaté sledovače odhalili sousedi

 
Při projednávání kauzy údajného zneužití Vojenského zpravodajství soudkyně přečetla záznamy ze sledování někdejší manželky premiéra Petra Nečase Radky. Zpravodajci dali ženě krycí jméno „Darwin“ podle názvu ulice, kde s rodinou bydlela. Sledovali ji na nákupech, při vyzvedávání dcery ze školy či na schůzkách s kamarádkou. Nečas dostal krycí jméno pan Nepohoda.
19.05.2015 12:50 |

podobné články

Osobnosti: Petr Nečas (9177 článků)

Janderová (ODS): Socialismus včera a dnes

 
30. prosince 1922 vznikl Sovětský svaz. Pro někoho Země, kde zítra znamená včera (Július Fučík), pro někoho Říše veškerého zla (Ronald Raegan). Zanikl 26. prosince 1991. U jeho zrodu stál diktátor Ujlanov (krycí jméno Lenin) a bandita Džugašvili (krycí jméno Stalin). Jeho posledním představitelem byl Michail Gorbačov. Muž, doma v Rusku zatracován, a venku na Západě obdivován. V tom se, jako ostatně i v mnohém jiném, podobá jeho role úloze Václava Havla. Absurdní je takové tvrzení jen zdánlivě.
08.09.2014 11:41 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4387 článků)

Filmové premiéry: Krycí jméno U.N.C.L.E, Dárek, Uuups! a další

 
V duchu starých bondovek se odehrává špionážní retro Krycí jméno U.N.C.L.E. Psychologický thriller Dárek je režijním debutem herce a spisovatele Joela Edgertona. Uuups! Noe zdrhnul je příběh pro nejmenší o Raťafácích, Grumpíkách a Gryfících. Film Rytmus - sídliskový sen dokumentuje život Patrika „Rytmuse” Vrbovského. Francouzská komedie Pařížská blbka je o blbce, která se chce stát šlechtičnou.
20.08.2015 07:10 |

podobné články

Osobnosti: Joel Edgerton (3 články)

Nová DVD: Krycí jméno U.N.C.L.E., Nesmrtelný, Pixely a Fantastická čtyřka

 
V době studené války v 60. letech se odehrává akční dobrodružství Krycí jméno U.N.C.L.E. Tajemství věčného života odhaluje sci-fi Nesmrtelný. Z klasických videoher vychází komedie Pixely a ve vesmíru - ovšem alternativním - se odehrává Fantastická čtyřka.
15.12.2015 07:05 |

podobné články

Kolaborace, nebo sebedestruktivní hrdinství? Film Krycí jméno Holec vznikl podle povídky Jana Němce

 
Film Krycí jméno Holec na motivy povídky Jana Němce Italská spojka, odehrávající se mezi Prahou a Vídní v dramatickém roce 1968, přijde do kin 22. září. Proměnlivá doba, která směřovala k událostem pražského jara i srpnové okupaci, je rámcem pro špionážní drama, jehož hrdinové jsou ve vypjatých okamžicích postaveni před volbu mezi kolaborací a sebedestruktivním hrdinstvím. V hlavních rolích se objeví Kryštof Hádek, Vica Kerekes a Johannes Zeiler.
26.07.2016 12:55 |

podobné články

Osobnosti: Kryštof Hádek (195 článků) , Johannes Zeiler (1 článek) , Vica Kerekes (127 článků)

Homosexuálové jásají: Izrael zavede občanky, kde můžou být dva otcové či dvě matky

 
Izrael vyšel vstříc rodinám dvou homosexuálních partnerů a především jejich dětem. Identifikační průkazy a dokumenty budou nově také ve dvou dalších variantách, v nichž nebude uvedeno „jméno otce, jméno matky“, ale „jméno otce, jméno otce“ či „jméno matky, jméno matky“. Děti rodičů, kteří mají stejné pohlaví, dosud dostávaly dokumenty, v nichž byla druhá matka uvedena v kolonce jméno otce či druhý otec v kolonce jméno matky.
21.11.2014 18:00 |

podobné články

Velký test make-upů 2: Rozjasňující, krycí, pečující

 
A je tu druhá část našeho velkého testu make-upů. Tentokrát máme na mušce make-upy rozjasňující, pečující a krycí. Posvítili jsme si také na tónovací krémy, jež jsou vhodnou variantou make-upu na jarní a letní období. Které z nich zabodovaly a které naopak ostrouhaly?
17.04.2012 06:40 |

podobné články

Oblíbená akce Hry a hlavolamy je zpět. Vyzkoušíte si i hru roku Krycí jména

 
Novoměstská radnice bude opět hostit herní výstavu Hry a hlavolamy. Koná se od středy 21. září do soboty 24. září a je určena především milovníkům deskových her a mechanických hlavolamů. Budete si moci zkusit oceněnou hru roku Krycí jména nebo si prohlédnout hlavolamy, na jejichž řešení se často přijde až za několik let.
20.09.2016 18:35 |

podobné články

RECENZE: Honička v trabantech, hlášky a Hugh Grant

 
Krycí jméno U.N.C.L.E. se veze na vlně retro komedií plných agentů CIA, KGB a MI5. Naštěstí není jen přehlídkou panáků v cool oblečcích a kloboucích, ale má i dost hezkých nápadů a potutelných fórů.
19.08.2015 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Hugh Grant (129 článků)

RECENZE: Formálně vytříbená historka. Do kin jde bondovská kreace Krycí jméno U.N.C.L.E.

 
Americký televizní seriál The Man from U. N. C. L. E vznikl dva roky poté, co z Velké Británie vyrazil do světa James Bond a slavil jeden úspěch za druhým.
20.08.2015 11:30 |

podobné články

Osobnosti: James Bond (491 článků)

Recenze: Film podle povídky Jana Němce skončil jako brak, nezachrání ho ani Kryštof Hádek

 
Týden po posledním dílu režiséra Jana Němce do kin vstupuje další film inspirovaný jeho osudy. Události srpna 1968 však ukazuje jako ryzí brak. Snímek nazvaný Krycí jméno Holec chce ze skutečných událostí vytěžit kriminální historku plnou erotiky, pletich a tajných služeb.
21.09.2016 09:40 |

podobné články

Osobnosti: Kryštof Hádek (195 článků)

Karel Voříšek na Nově definitivně končí, snaží se očistit své jméno

 
Duo Voříšek - Fialová se už na obrazovce televize Nova neobjeví. Moderátor se s televizí dohodl na ukončení spolupráce. Důvodem je jeho obvinění ze spolupráce s StB, kvůli kterému se teď soudí. Další články k tématu: Voříšek měl krycí jméno Renda. Podle spisů StB udal několik spolužáků Nova stahuje Voříška z obrazovky kvůli zprávám o jeho spolupráci s StB V práci mi Karel chybí, říká Fialová o Voříškovi, který podává žalobu Nova vrací Fialovou do hlavních zpráv, bude je moderovat sama
01.03.2013 17:05 |

podobné články

Osobnosti: Karel Voříšek (345 článků) , Karel Fiala (82 článků) , Karel Fiala (52 článků)

Karel Voříšek se vrací na obrazovku, ulovila ho Prima

 
Devětačtyřicetiletý Karel Voříšek, který musel kvůli podezření ze spolupráce s StB opustit televizi Nova, opět usedne do moderátorského křesla. Bude moderovat hlavní zpravodajskou relaci u konkurenční FTV Prima. Až mu televize najde partnerku, vysílat prý může prakticky okamžitě. Další články k tématu: Karel Voříšek na Nově definitivně končí, snaží se očistit své jméno Nova stahuje Voříška z obrazovky kvůli zprávám o jeho spolupráci s StB Voříšek měl krycí jméno Renda. Podle spisů StB udal několik spolužáků
25.04.2013 12:50 |

podobné články

Osobnosti: Karel Voříšek (345 článků)

RECENZE: Marné hledání skupiny Tokio Hotel

 
Tokio Hotel. Pamatujete si na ně? Když v roce 2005 vydali debutové album Schrei, byli objevem sezóny. Brzy je jejich mladí fanoušci pasovali do role evropských králů emo rocku, jejich koncerty bývaly vyprodány a čtveřice muzikantů z německého Magdeburku si v teenagerském věku vychutnávala slastné pocity slávy.
08.10.2014 13:35 |

podobné články

Jméno královského miminka prozrazeno: Je to George Alexander Louis!

 
Jen dva dny po porodu oznámil mluvčí královského paláce, že syn Williama a Kate dostal jméno George, tedy Jiří. Jde o poctu prapradědečkovi, který jako Jiří VI. vládl Británii v těžkých časech druhé světové války. Zároveň jde o nejužívanější rodové jméno králů windsorské dynastie a novorozený princ tak jednou povládne zemi jako Jiří VII. A protože členové královské rodiny dostávají už tradičně několik jmen, celé jméno prince z Cambridge zní George Alexander Louis, tedy Jiří Alexandr Ludvík.  Táta William a dědeček Charles tak vyšli naprázdno stejně jako favorizované jméno James (Jakub).
24.07.2013 20:30 |

podobné články

Osobnosti: Jiří VI. (4 články) , Georg Alexander (30 článků) , George Alexander (29 článků) , George Alexander (29 článků) , Alexander George (29 článků)

Seznamte se s matkou patnáctileté dcery, která se chce legálně přejmenovat. Jak se má jmenovat? Sexy!

 
Ranea Crabtree absolutně nenávidí své "jméno":http://www.extra.cz/tema/jmeno. Dokonce tak moc, že ho odmítá používat. Když ho jenom vysloví její patnáctiletá dcera Bethany, ihned dostává zaracha. Její jméno není Ranea, to je její prostřední jméno ze křtu. Ve skutečnosti se jmenuje Sheila. Je to jméno, které jí dal její otec, a ona se konečně rozhodla přejmenovat se.
02.02.2014 09:55 |

podobné články

Královský skandál: Princ William a Kate UKRADLI jméno pro svou dcerku!

 
Britský korunní princ William pojmenoval svou dceru jmény tří osob, které ve svém životě považuje za nejvýznamnější – po otci, babičce a matce. První křestní jméno Charlotte má princezna po dědečkovi Charlesovi, neboť je jeho ženskou variantou jako v češtině Karolína ke Karlovi. Druhé jméno Elizabeth – Alžběta je poctou současné panovnici a Williamově babičce Alžbětě II. Konečně třetí jméno je poctou matce, princezně Dianě. Právě toto jméno je trnem v oku některým osobnostem z královské rodiny, které by Dianu z dějin britské monarchie nejraději smazaly. Jenže místo toho musejí teď číst velké novinové články, v nichž Dianin bratr hrabě Charles Spencer zdůrazňuje, že také jeho dvouletá dcera – sestřenice prince Williama – se jmenuje Charlotte Diana.
06.05.2015 05:05 |

podobné články

Osobnosti: Princ William (191 článků) , Diana Spencer (21 článků) , Elizabeth Kate (15 článků) , Kate Spencer (2 články) , Charles Karel (3 články)

Men of War: Condemned Heroes - recenze

 
Trestanecké prapory to měly ve 2. světové válce hodně složité a jejich bojové úkoly se rovnaly sebevražedným misím. Operace v týlu nepřítele, nasazení na první linii a nezáviděníhodné nabíhání na takřka nedobytné pozice s mizivou krycí palbou i šancí na přežití se staly denním chlebem mnoha mužů. Nemluvě o tom, že pevnou součástí pěchotních bataliónů byla...
17.05.2012 20:10 |

podobné články

Babiš byl agentem StB! Měl krycí jméno Bureš

 
Týdeník Euro zveřejnil fotokopii dokumentu, který dokládá, že podnikatel Andrej Babiš spolupracoval s StB. Sám Babiš tvrdí, že pro státní bezpečnost pouze vypracoval analýzu k dovozu surovin. A hodlá se nařčení bránit soudně.
04.12.2011 08:05 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (7808 článků)