Článek

RECENZE: Tři trojjediné sestry Lenky Lagronové

 
Dramaturgie Divadla na Vinohradech se rozhodla vyhradit program Studiové scény, jak se nyní nazývá komorní prostor ve vinohradské zkušebně, českým a slovenským hrám.
12.11.2015 16:20 |

podobné články

Podobné články

Nová kniha o Třech sestrách pění jak pivo!

 
Radek Diestler a Tři sestry: Tři sestry – 25 let ve 25 obrazech právě vychází! „Dostává se vám do ruky „pěnivá kniha“, koncentrovaný extrakt z desítek, ba stovek večírků, bujarých pitek, oslav a zneužívání alkoholu obecně. Husarské kousky hrdinů těchto historek by zřejmě přežily pouze pár týdnů v ústním podání nebýt okolnosti, že věhlas hudebního souboru Tři sestry je veliký a hudebníci jsou zároveň oním „ku popití“ náchylným bratrstvem - či spíše sesterstvem? Historie jednoho tělesa je zaznamenána v úseku pětadvaceti let – to je v lidském životě podstatná etapa, v životě souboru, který pije jak o život, je to téměř zázrak, že slaví čtvrtstoletí převážně úspěšné existence. Za Soubor kreténů mohu říct, že radostně hledí do dalších let populárské a kalící existence s vírou v základní hodnoty, jako je pivo, kytara, buben, zelená, hotel, opačné pohlaví a Ford Tranzit," tolik píše ve své předmluvě lídr kapely Tři sestry, Lou Fanánek Hagen.
03.05.2010 23:25 |

podobné články

Osobnosti: Lou Fanánek Hagen (52 článků)

Nová kniha o Třech sestrách pění jak pivo!

 
Radek Diestler a Tři sestry: Tři sestry – 25 let ve 25 obrazech právě vychází! „Dostává se vám do ruky „pěnivá kniha“, koncentrovaný extrakt z desítek, ba stovek večírků, bujarých pitek, oslav a zneužívání alkoholu obecně. Husarské kousky hrdinů těchto historek by zřejmě přežily pouze pár týdnů v ústním podání nebýt okolnosti, že věhlas hudebního souboru Tři sestry je veliký a hudebníci jsou zároveň oním „ku popití“ náchylným bratrstvem - či spíše sesterstvem? Historie jednoho tělesa je zaznamenána v úseku pětadvaceti let – to je v lidském životě podstatná etapa, v životě souboru, který pije jak o život, je to téměř zázrak, že slaví čtvrtstoletí převážně úspěšné existence. Za Soubor kreténů mohu říct, že radostně hledí do dalších let populárské a kalící existence s vírou v základní hodnoty, jako je pivo, kytara, buben, zelená, hotel, opačné pohlaví a Ford Tranzit," tolik píše ve své předmluvě lídr kapely Tři sestry, Lou Fanánek Hagen.
06.05.2010 16:30 |

podobné články

Osobnosti: Lou Fanánek Hagen (52 článků)

RECENZE: Hrůzy Apokalypsy jsou perspektivní

 
Malíř a grafik Josef Vyleťal (1940–1989), jehož dílo se vystavuje v galerii v Novém Městě nad Metují, patřil vždy k originálním tvůrcům, kteří své vnitřní běsy dokázali umělecky pojmout tak, že z nich vytvořili dílo zvláštní krásy. Výstava nazvaná Apokalypsa je uměleckým ztvárněním klasické trojjediné otázky – kdo jsme, odkud jdeme a kam směřujeme.
25.08.2015 12:26 |

podobné články

Pláč a víra pod střechou Kolowratu

 
Činohra pražského Národního divadla má „ženskou sezónu“. Po hře Mikve s osmi ženskými postavami přišla dramaturgie s novou hrou Lenky Lagronové Pláč a slibné příležitosti nabízí i Srpen v zemi indiánů, který má premiéru ve Stavovském divadle ve čtvrtek večer.
04.06.2009 08:10 |

podobné články

Činohra Národního divadla připravuje sedm novinek

 
Činohra Národního divadla uvede v nové sezóně sedm premiér. Jsou mezi nimi hry Williama Shakespeara, Moliéra, Antona Pavloviče Čechova i Václava Havla, doplněná původní českou hrou Lenky Lagronové, hrou současného zahraničního dramatika Stefana Massiniho a velkým projektem Jana Antonína Pitínského z dějin českého národního obrození nazvaným Rukopisy aneb Králodvorské a Zelenohorské tajemství.
30.08.2012 09:35 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4382 článků)

Národní divadlo uvede hru o Boženě Němcové

 
Jako břitva je titul nové hry jedné z nejuznávanějších současných českých dramatiček Lenky Lagronové. Její hru inspirovanou osudy nejznámější české spisovatelky Boženy Němcové uvede ve čtvrtek večer soubor Činohry Národního divadla na scéně Stavovského divadla v Praze. Podle autorky i dramaturga Milana Šotka se nejedná o hru čistě biografickou.
31.03.2016 13:45 |

podobné články

Osobnosti: Božena Němcová (71 článků)

Tři sestry porodily během tří dní tři dcery

 
Manželům Mikovi a Joan Bendovým z Minnesoty se během pouhých tří dní rozrostla rodina o tři nové členy. Jejich tři dcery totiž porodily v rozpětí tří dní tři potomky. Všechny tři sestry přitom přivedly na svět dcery, rodily přitom v pořadí od nejstarší po nejmladší.
02.04.2011 13:40 |

podobné články

Z Češky Lenky (34) se stala bangladéšská princezna, ale jen na pár dní

 
Láska Lenky Šlemínové (34) a Arifa (31) překonala tisícikilometrovou vzdálenost, roční odloučení a obrovské kulturní rozdíly. Nakonec vyvrcholila svatbou a z Lenky se na pár dnů stala bangladéšská princezna.
03.05.2016 23:45 |

podobné články

Koncertem sopranistky Hanniganové začínají Struny podzimu

 
Koncertem světoznámé kanadské pěvkyně Barbary Hanniganové začne v pondělí 18. ročník festivalu Struny podzimu. Hudebnice vystoupí v pražské Státní opeře v ojedinělé trojjediné roli pěvkyně, herečky a dirigentky Pražské komorní filharmonie.
23.09.2013 14:05 |

podobné články

Modelkám v rodině vyrůstá konkurence, mají krásné sestry

 
Známé modelky by měly být ve střehu. Jejich mladší sestry jim můžou konkurovat a v některých případech jsou dokonce krásnější. Mladičká Lottie Mossová všechny okouzlila na svatbě své sestry Kate, stejně jako Eliška Šeredová v případě starší sestry Aleny. Krásu dostala do vínku i sestra modelky Laetitie Casta Marie-Ange.
11.10.2011 00:25 |

podobné články

Osobnosti: Laetitia Casta (14 článků) , Kate Moss (571 článků) , Alena Šeredová (569 článků)

Tři sestry slaví 25 let: Fanánek děkoval Magorovi

 
Kapela Tři sestry letos slaví 25. výročí existence. Otcové zakladatelé, inženýr Magor a Lou Fanánek Hagen, při té příležitosti zapátrali v archivech a divoké fotografie mapující jejich vystupování publikovali ve vzpomínkové knize Tři sestry – 25 let ve 25 obrazech.
13.05.2010 06:45 |

podobné články

Osobnosti: Lou Fanánek Hagen (52 článků)

Tři sestry vyjedou na své letní turné ve stylu hippies

 
Skupina Tři sestry oživí své letní turné Gambrinus tour kostýmy ve stylu hippies. Například lídr kapely Lou Fanánek Hagen bude na koncertech vystupovat v růžové uniformě bubeníka Ringo Starra, známé z obalu slavné desky legendárních Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Turné s názvem Tři sestry Gambrinus tour čítající 22 koncertů začne 26. května v Kadani a skončí 8. září v Klatovech. Více informací je na www.trisestrytour.cz.
04.05.2012 19:10 |

podobné články

Osobnosti: Ringo Starr (69 článků) , Lou Fanánek Hagen (52 článků)

Tři sestry a Horkýže Slíže vyprodávají haly

 
Tři sestry a Horkýže Slíže odstartovali v pátek 8. 11. 2013 Bratia a Sestry tour 2013! Hned první tři koncerty tour na Kladně, v Roudnici nad Labem a Ostravě byly beznadějně vyprodány. Krásnou návštěvností nás potěšili i fanoušci v Opavě a ve Zlíně.
18.11.2013 21:36 |

podobné články

Kapela Tři sestry se utápí v slzách: Zemřel její dlouholetý člen

 
Oblíbená česká kapela Tři sestry drží už několik dní smutek. Jejich stálý host, který s kapelou hrál od roku 1993, František »Káca« Kacafírek (†60) v pátek zemřel. Členovi kapel Tři sestry a Zelenáči selhaly životně důležité orgány.
31.10.2016 15:50 |

podobné články

Recenze: Lenny dokazuje, že je víc než jen dcera Lenky Filipové. Aspiruje na objev roku

 
Debutové album Hearts zpěvačky Lenny, dcery Lenky Filipové, je pestré, nechybí mu nadhled a nebojí se posluchače bavit. Více v recenzi Lukáše Bočka.
16.09.2016 08:30 |

podobné články

Osobnosti: Lenka Filipová (94 článků) , Lenny Filipová (56 článků)

Recenze: Lenny dokazuje, že je víc než jen dcera Lenky Filipové. Aspiruje na objev roku

 
Debutové album Hearts zpěvačky Lenny, dcery Lenky Filipové, je pestré, nechybí mu nadhled a nebojí se posluchače bavit. Více v recenzi Lukáše Bočka.
16.09.2016 13:30 |

podobné články

Osobnosti: Lenka Filipová (94 článků) , Lenny Filipová (56 článků)

Recenze: Lenny dokazuje, že je víc než jen dcera Lenky Filipové. Aspiruje na objev roku

 
Debutové album Hearts zpěvačky Lenny, dcery Lenky Filipové, je pestré, nechybí mu nadhled a nebojí se posluchače bavit. Více v recenzi Lukáše Bočka.
16.09.2016 18:35 |

podobné články

Osobnosti: Lenka Filipová (94 článků) , Lenny Filipová (56 článků)

Recenze: Lenny dokazuje, že je víc než jen dcera Lenky Filipové. Aspiruje na objev roku

 
Debutové album Hearts zpěvačky Lenny, dcery Lenky Filipové, je pestré, nechybí mu nadhled a nebojí se posluchače bavit. Více v recenzi Lukáše Bočka.
16.09.2016 23:35 |

podobné články

Osobnosti: Lenka Filipová (94 článků) , Lenny Filipová (56 článků)

Recenze: Lenny dokazuje, že je víc než jen dcera Lenky Filipové. Aspiruje na objev roku

 
Debutové album Hearts zpěvačky Lenny, dcery Lenky Filipové, je pestré, nechybí mu nadhled a nebojí se posluchače bavit. Více v recenzi Lukáše Bočka.
17.09.2016 04:40 |

podobné články

Osobnosti: Lenka Filipová (94 článků) , Lenny Filipová (56 článků)