Článek

RECENZE: Topologická groteska ve Vile Štvanice

 
Když si režisér a šéf divadelního souboru, vystudovaný matematik, objedná u dramatika, absolventa teoretické fyziky, hru o jednom z nejslavnějších matematických problémů, tzv. Poincarého domněnce, zní to slibně. Zvláště když se jedná o Ivo Kristiána Kubáka (a dramaturgyni Marii Novákovou) a jeho soubor Tygr v tísni a René Levínského, jehož texty patří k tomu nejzajímavějšímu, co se v českém divadle po roce 1989 zrodilo.
30.01.2016 13:55 |

podobné články

Podobné články

Skopeček (ODS): Andrej Babiš na ČT - Trochu groteska, trochu smutný příběh

 
Jen ať zvou Andreje Babiše do Událostí, komentářů jako dnes častěji. Klidně i znovu bez oponenta, on si stačí sám. Trochu groteska, trochu smutný příběh....
04.06.2014 07:25 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (12424 článků)

Kriminální groteska! Lochte a jeho kumpáni si prý celé přepadení vymysleli

 
Z kauzy oloupených amerických plavců se pomalu stává groteska. Podle brazilských úřadů si totiž čtveřice atletů celé nedělní přepadení vymyslela. Ve skutečnosti prý oni sami poničili čerpací stanici a dostali se do sporu s ochrankou. Informovala o tom agentura Reuters.
18.08.2016 18:40 |

podobné články

Recenze: Knihy Podfuk a Štvanice létu padnou jako ulité

 
Kromě toho, že je nejvyšší čas na výběr plavek, co vám perfektně sednou v této sezoně, je třeba se poohlížet i po knize, kterou nebudete chtít odložit ani u bazénu. Dvě z nich bychom měli – napínavé, akcí nabité tituly Podfuk a Štvanice Janet Evanovichové a Lee Goldberga.
02.06.2017 16:10 |

podobné články

Osobnosti: Lee Goldberg (1 článek)

»Štvanice«? Ne! Láska!

 
PRAHA (nem) – Ti dva už se nemilují? Rozešli se? Spálili mezi sebou mosty? Tlachy! Žádná »štvanice« mezi tenisovými milenci Nicole Vaidišovou (20) a Radkem Štěpánkem (30) neprobíhá. Ba naopak, ti dva spolu právě teď vesele vrkají na pražské Štvanici!
15.07.2009 02:05 |

podobné články

Osobnosti: Nicole Vaidišová (112 článků) , Radek Štěpánek (833 článků)

Semelová (KSČM): Kdo bude povolán k zodpovědnosti za demolici Štvanice?

 
Jako zastupitelka HMP mám velké obavy o osud zimního stadionu Štvanice. Před několika měsíci, kdy jsem celou záležitost interpelovala, jsem byla ubezpečována, že se nic neděje a bác, už se stadion demoluje a záhadně rychle a padají trestní oznámení.
02.06.2011 13:55 |

podobné články

Mystic Sk8 Cup je tady už 17 let

 
To co znamená vršovický „Ďolíček“ pro Bohemáky, znamená určitě Štvanice pro skejťáky! Ne snad že by neexistovala další známá místa, ale Štvanice má zkrátka svojí mystiku a to nejen proto, že už 17. rokem se zde od 15. do 17. července bude konat závod nazvaný Mystic Sk8 Cup!
27.06.2011 02:05 |

podobné články

U pražské Štvanice plavala mrtvola

 
Lidské tělo objevili ve středu navečer svědci ve Vltavě poblíž ostrova Štvanice v Praze 7. Jde o muže známé totožnosti, kriminalisté předběžně vyloučili cizí zavinění na jeho smrti, řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.
29.05.2013 19:50 |

podobné články

Po návratu z Egypta domů ho čeká ŠTVANICE! Za kolik si může Kramný změnit jméno?

 
Petr Kramný dál zůstává v Egyptě a trvá na tom, že se smrtí své manželky Moniky a dcery Klárky nemá nic společného. Nedokáže si představit, že po návratu domů ho čeká štvanice.
05.09.2013 12:05 |

podobné články

Praha zveřejnila výsledky soutěže o budoucí podobu ostrova Štvanice

 
Zástupci hlavního města v čele s primátorem Tomášem Hudečkem v úterý vyhlásili dlouho očekávané výsledky architektonické soutěže na budoucí podobu ostrova Štvanice. Odborná porota se nakonec rozhodla neudělit první místo, vítězem je proto studio RKAW, jež se svým návrhem získalo pomyslnou stříbrnou medaili.
12.11.2013 20:11 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Hudeček (655 článků)

Divadelní festival německého jazyka začne 21. listopadu

 
Dva prology, jeden v Praze a další ve Vídni, bude mít Pražský divadelní festival německého jazyka, jehož 19. ročník se uskuteční od 21. listopadu do 1. prosince. Do metropole přiveze to nejlepší z Hamburku, Berlína, Lucemburku a Mnichova. Cenu Josefa Balvína za nejlepší inscenaci německojazyčného textu získala skupina Tygr v tísni za projekt Meyrink, Nováková, Kubák: GOLEM Štvanice. Prezentován bude na původním místě na ostrově Štvanice alespoň videoinstalací. Předprodej vstupenek na festival bude zahájen 27. října.
01.10.2014 14:10 |

podobné články

Provoz dnes zahájí divadelní prostor Vila Štvanice

 
Dnes večer bude zahájen provoz v novém divadelním prostoru Vila Štvanice, který společně otevírají soubory Tygr v tísni a Geisslers Hofcomoedianten. Má být místem pro divadelní produkce, koncerty, výtvarné dílny i pro setkávání v příjemném prostředí baru na tomto pražském ostrově.
31.10.2014 04:30 |

podobné články

Votava (LEV21): Listopadová štvanice na prezidenta

 
Smutný den. Prezident České republiky se stal cílem štvanice v přímém přenosu TV.
18.11.2014 14:56 |

podobné články

Říkají jí „zastávka smrti“: Lidé mají z nové pražské stanice na Štvanici strach

 
Nová tramvajová zastávka Štvanice ještě ani nefunguje a už má spoustu kritiků. Lidem vadí, že vyrostla uprostřed magistrály, a jízdní pruhy se tak najednou stáčí doprava. „Štvanice bude tramvajovou zastávkou smrti,“ vzkazují lidé radnici Prahy 7.
29.11.2015 06:20 |

podobné články

Na ostrově Štvanice hořelo, dým se valil do okolí: Na místě došlo k výbuchům

 
Na ostrově Štvanice začal v dopoledních hodinách hořet jeden z místních objektů. Pražští hasiči potvrdili informaci, že požár vznikl v místní dílně. Při příjezdu hasičů byly dokonce slyšet výbuchy. Ačkoliv plameny zachvátily budovu v plném rozsahu, zasahující jednotky dostaly živel pod kontrolu.
05.01.2017 12:10 |

podobné články

Kolony na magistrále: Dělníci staví novou zastávku tramvaje »Štvanice«

 
Konec magistrály na Hlávkově mostě se od pondělí potýká s dopravním omezením. V oblasti ostrova Štvanice Technická správa komunikací (TSK) zahájila stavbu tramvajové zastávky, která měla vzniknout už v minulosti. Stavební úpravy naštěstí nepotrvají dlouho, hotovo má být v pátek 17. března. Termín prací se podřídil jarním prázdninám, které právě probíhají v Praze 1 až 5.
13.03.2017 17:30 |

podobné články

DPP prozkoumá vytížení zastávky Štvanice: Za hodinu tam vystoupilo šest lidí a pes

 
Používají cestující v Praze staronovou tramvajovou zastávku Štvanice na stejnojmenném ostrově? Otázka, kterou si od zahájení provozu na konci března stále pokládá spousta lidí. Někteří kritizují, že je zastávka k ničemu, její semafory pro chodce pouze zdržují dopravu na magistrále a nikdo ji nevyužívá. Redakce Blesk.cz na místě počítala cestující, Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) chystá podrobnější průzkum na konci dubna.
13.04.2017 06:20 |

podobné články

Západ Německa je slepý a rozcapený. Mají bobky, proti AfD je štvanice. Mám tady problém, svědčí hrdá krajanka z ex-NDR

 
ROZHOVOR „Nechápu, kdo Merkelovou volil, kdo mohl hodit hlas pro stranu, která dostala Německo do katastrofálního stavu. Jasně je na tom znát, jak je Západ slepý,“ říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Bohumila Kamenzová, která podniká v Německu. Všímá si rozhádanosti AfD i ataků vůči ní. „Strana je označována jako fašistická. Mediální kampaň proti ní je úplně šílená, je to štvanice. Žijeme v demokracii, lidé je volili, tak nevím vůbec, proč se rozčilují. To pak není demokracie. Když média a ostatní politici osočují tuto stranu tímto způsobem, je to velice nedemokratické. Mají z nich bobky,“ vypozorovala.
26.09.2017 18:20 |

podobné články

Lesy Praha: Třicítku netopýrů jsme vysvobodili z poraženého stromu ze Štvanice

 
Dramatické chvilky prožila skupina 30 netopýrů rezavých z ostrova Štvanice v centru Prahy, které jsme přivezli do naší Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy začátkem listopadu. Za svůj dočasný zimní příbytek si totiž nešťastně vybrali narušený strom, který byl určen k pokácení. Netopýry schované v dutině kmene jsme však nemohli jednoduše vytáhnout, a tak s námi v kusu poraženého stromu museli podniknout cestu do stanice, kde jsme je ze dřeva vysvobodili.
24.11.2017 20:15 |

podobné články

Nečas byl obětí dominy a slaboch! A paní Talmová by měla dokázat své závažné obvinění, nebo se omluvit. Topolánek s manželkou vytáhli na světlo kauzy Nečase a Dalíka. A je zle

 
ANKETA Je Petr Nečas oběť? Ano. Na tom se s kandidátem na prezidenta Mirkem Topolánkem řada poslanců či bývalých elitních politiků shodne, možná se rozcházejí jen v tom, čí nebo čeho obětí vlastně je. V hodnocení situace Nečase dává za pravdu kandidátovi na prezidenta i Vlastimil Tlustý, kterého lze těžko podezírat, že by byl právě Topolánkův fanoušek. „Já bych pro to použil slovo štvanice, mnoho let trvající štvanice. Z toho, co zatím bylo zveřejněno, on nic nespáchal. Mně je ho také líto,“ řekl na adresu Nečase. ParlamentníListy.cz položily dotaz nejen k hodnocení situace expremiéra Nečase, které zaznělo od Mirka Topolánka, ale ptaly se i na vyjádření jeho manželky Lucie Talmanové, která se v souvislosti s lobbistou Markem Dalíkem domnívá, že byl spáchán „vážný justiční zločin“.
18.12.2017 20:30 |

podobné články

Osobnosti: Mirek Topolánek (2141 článků) , Lucie Talmanová (129 článků) , Vlastimil Tlustý (218 článků) , Petr Nečas (9260 článků)