Článek

RECENZE: Tillmansova představa světa

 
S dílem Wolfganga Tillmanse se mohou čeští milovníci moderní fotografie seznámit poprvé. Jde o německého umělce, který našel druhý domov v Londýně a jenž je považován za jednoho z nejzásadnějších tvůrců současnosti. Autor vychází z postmoderní vize, že všechna témata jsou na stejné duchovní i umělecké úrovni, tudíž není žádoucí artefakty co do kvality násilně hierarchizovat.
23.12.2015 08:30 |

podobné články

Podobné články

Jake Gyllenhaal: Jaká představa ho nejvíc vzrušuje?!

 
Herec Jake Gyllenhaal už zkoušel partnerské štěstí s mnoha kráskami. Jeho náručí prošly Reese Witherspoon, Rachel Bilson, Taylor Swift či Alyssa Miller. Jenže žádná nebyla tou pravou. Přitom čtyřiatřicetiletého hrdinu filmu Zkrocená hora prý teď nevzrušuje nic víc než představa, že je manželem a otcem.
18.09.2015 11:00 |

podobné články

Osobnosti: Reese Witherspoon (215 článků) , Jake Gyllenhaal (75 článků) , Rachel Bilson (6 článků) , Taylor Swift (278 článků) , Alyssa Miller (9 článků)

NELA SLOVÁKOVÁ VZKAZUJE ČECHŮM: Až vy budete mrznout, já budu vystavovat zadek u moře

 
Ahoj, přátelé! Jako je to v čudu, protože ta odporná zima nám chtě nechtě už doopravdy začala. Představa, že nás čeká zase minimálně do dubna kosa jako v Rusku mě děsí. Minimálně 7 měsíců tady toho hnusu je otřesná představa.
21.10.2016 08:45 |

podobné články

Povím vám, jaké to je, když vás chtějí upálit jako monstrum! Z nejošklivější ženy světa je hvězda filmového plátna!

 
Představte si, že vám lidé z celého světa každý den nadávají, že jste neošklivějším člověkem na planetě Zemi... Nic moc představa, že? Lizzie Velasquez (26) ví, jaké to je. Vzácná choroba z ní udělala chodící kostru, ale nedokázala zlomit její vůli. A nedokázali to ani posměváčkové, kteří ji šikanují na internetu. Nyní Lizzie veřejnosti představila svůj film, který mapuje její těžký život.
15.03.2015 11:01 |

podobné články

Video, z kterého začnete rozhodně trpět závratěmi! Dva Rusové porušili zákon a vyšplhali na druhou nejvyšší budovu světa!

 
Dnes vám představíme dvojici Rusů, kteří mají větší koule než celé stádo slonů. Jinak si totiž jejich "výšlap" na druhou nejvyšší budovu světa snad ani nelze vysvětlit. Jen představa provedení podobného kousku nás děsí více než Helena Vondráčková bez make-upu.
11.05.2015 11:31 |

podobné články

Osobnosti: Helena Vondráčková (853 článků)

FIFA 13 - recenze

 
Představa, že si tvůrci FIFA her po vydání každého nového dílu sednou, ťukají nervózně propiskama do stolu a horečně přemýšlí, co napsat do bločku za funkce, kterými by ospravedlnili vydání dalšího dílu za rok, je možná naivní. Byly však doby, kdy se s ohledem na formálnost a strojenost „novinek“ v nových FIFA hrách, opravdu zdálo, že tomu tak je. Na ty je však...
29.09.2012 13:10 |

podobné články

RECENZE: No Distance Paradise jsou překvapivě vyspělí

 
No Distance Paradise je čtyřčlenná kapela z Olomouce, která vznikla v gymnaziálním prostředí v roce 2008. Když později vydala singl Hero, ukázalo se, že její představa o hudební řeči je posluchačsky dostatečně přitažlivá, a tak se pozitivní ohlas na skladbu odrazil na její pilnější práci.
26.08.2013 07:05 |

podobné články

Nejúžasnější momentky ze světa slavných aneb Celebrity, jak je vůbec neznáte: Díl první

 
Roztodivné pózy, vždy pečlivé make-upy a nucené pózování jeden s druhým. Taková je obecná představa o všech slavných lidech, vládne mezi nimi nevraživost, závist a žárlivost na lepší úspěch. Jako tomu bylo třeba mezi Stevem McQueenem a Paulem Newmanem při natáčení slavného katastrofického filmu Skleněné peklo. Tradovalo se, že se na place vzájemně nesnesou a oba musí mít ve scénáři stejný počet vět.
10.05.2013 12:30 |

podobné články

Osobnosti: Paul Newman (20 článků)

Dokud nás smrtící kousek nerozdělí! Tenhle čínský pár má pro strach uděláno, nechal se fotit zavěšený na laně stovky metrů nad zemí

 
Mnoho žen si už od dětství představuje to, jak asi bude vypadat jejich "svatební":http://www.extra.cz/jako-staflik-a-spagetka-nejvyssi-muz-sveta-se-ozenil-mrknete-na-jeho-zenu den a fotografie, které z něj vzejdou. Většina touží po romantickém obřadu na zámku či v nějaké exotické destinaci. Jsou tu ale i takové, kterým romantika nic moc neříká a mnohem víc se jim líbí představa svatby plné adrenalinu a snímků, nad kterými budou přátelé kroutit hlavou.
30.10.2013 09:05 |

podobné články

Úžasné fotografie ze světa jídla, o kterém jste jako děti snili! S čokoládou jdou dělat věci nejen v posteli...

 
Taky jste si jako malí někdy představovali, jaké by to bylo zaplavat si v čokoládovém moři, válet se v cukrové vatě nebo bydlet v domě z pendreku? A co takhle pohádková představa, že na stromě místo jablek rostou jitrnice a potokem neteče voda, ale dobře vychlazená dvanáctka? Francouzští fotografové Akiko Ida a Pierre Javelle se těmito fantaziemi nechali inspirovat a zhmotnili svět, ze kterého by byla paf i Alenka z říše divů...
09.01.2014 18:40 |

podobné články

Nejúžasnější hotely světa! Inspirujte se super místy k relaxaci

 
Většina z nás si při slově hotel vybaví odpočinek, relaxaci a pohodu. To je ovšem ta standardní představa o hotelech, jelikož řada z nich je tak unikátní co do designu i zážitků, že se tomu dá málokdy uvěřit.
22.07.2014 18:25 |

podobné články

Mocný hlas Mirka Topolánka: Vzpamatujte se. Míříme do pekel!

 
Podle expremiéra Mirka Topolánka se v posledních týdnech poměrně vyjasnila odpověď na otázku, jaká bude budoucnost světa. Vizi optimistického vítězství demokracie, charakterizovanou slavným sloganem Francise Fukuyamy o „konci dějin“, podle něj jednoznačně poráží chmurná představa očekávaného „Střetu civilizací“ Samuela Huntingtona.
15.01.2015 12:32 |

podobné články

Osobnosti: Mirek Topolánek (1807 článků)

Lidé mimo Evropu či USA znají Západ se seriálů, kde klíčovou roli hraje sex. Migranti mohou brát normální chování žen jako vyzývavé. Těžko se s tím budou vyrovnávat, obává se religionista

 
ROZHOVOR „Mimo Evropu či Spojené státy existuje představa, že Západ je velmi frivolní. Obyvatelé „nezápadního" světa ho znají často jen prostřednictvím seriálů, kde klíčovou roli hraje sex. Skrze masovou kulturu, kde tělesno, sexualita, hraje důležitou roli. Mají tak pocit, že žijeme v každodenním pornu. Těžko jim vysvětlíte, že je to jinak,“ říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz religionista David Václavík.
18.01.2016 18:15 |

podobné články

Lidé mimo Evropu či USA znají Západ ze seriálů, kde klíčovou roli hraje sex. Migranti mohou brát normální chování žen jako vyzývavé. Těžko se s tím budou vyrovnávat, obává se religionista

 
ROZHOVOR „Mimo Evropu či Spojené státy existuje představa, že Západ je velmi frivolní. Obyvatelé „nezápadního" světa ho znají často jen prostřednictvím seriálů, kde klíčovou roli hraje sex. Skrze masovou kulturu, kde tělesno, sexualita, hraje důležitou roli. Mají tak pocit, že žijeme v každodenním pornu. Těžko jim vysvětlíte, že je to jinak,“ říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz religionista David Václavík.
18.01.2016 19:01 |

podobné články

Co vůbec znamená být dobrá v posteli? Tajemství ženského a mužského světa odhaleno!

 
Co vůbec znamená být dobrá v posteli? Děsí vás myšlenka, že byste mohla být lepší, a nevíte, co změnit? Možná se budete divit, ale mužská a ženská představa toho, co je sexy, se trochu liší.
28.02.2016 22:01 |

podobné články

Zabijáci ve francouzském kostele a podřezaný farář. Český katolík odkrývá důležitou věc. Tento útok se prý od předchozích odlišuje

 
ROZHOVOR Celá představa multikulturního světa, či Evropy, je mylný sociální projekt, který přináší trpké ovoce. Tak mluví Petr Bahník, historik, předseda Akce D.O.S.T. a zakladatel petice Křesťané na obranu před ilegální migrací. Poslední útoky ve Francii i v Německu jsou dle jeho slov vedeny proti celé evropské společnosti, evropskému dědictví a všem našim hodnotám. A ty si musíme hájit.
26.07.2016 21:15 |

podobné články

Miliony mužů trpí chorobným strachem z toho, že se jim penis zatáhne do těla

 
Syndrom koro byl donedávna znám především asijské části světa. Trpí jím tam totiž miliony mužů, kteří mají chorobnou představu, že se jejich mužství zmenšuje a jednou se jim zatáhne do těla. Jenže podle amerických odborníků jsou také v euroamerické kultuře miliony jedinců, které trápí stejná utkvělá představa.
29.01.2017 15:30 |

podobné články

RECENZE: Stvoření světa v naivní agitku proměněné

 
Nový český muzikál spatřil světlo světa v pražském Divadle Broadway podle námětu Haliny Pawlowské. Je o stvoření světa a slibuje rodinnou komedii s vyústěním do dneška.
19.04.2014 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Halina Pawlowská (469 článků)

Recenze: Stránky světa vás zavedou do fantaskního světa, kde z knih prýští magie

 
Kniha stránky světa v sobě spojuje příběh o magii, knihách a fantastických dobrodružstvích v nich. Ač se může zdát, že dílo z pera Kaie Meyera je určené pro děti a mladistvé, rozhodně si ho užijí i dospělí milovníci knih.
18.09.2016 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Kai Meyer (1 článek)

God of War: Ghost of Sparta - recenze

 
Kratos není v akčních adventurách žádným nováčkem. Je to už víc než pět let, co světlo světa spatřil první God of War (recenze) a teď ho s velkými ambicemi zase opouští. Fandové se ale nemusejí bát, v posledním dobrodružství je svérázný bůh války opět ve formě. Po...
30.11.2010 07:10 |

podobné články