Článek

RECENZE: Thriller, který se čte jedním dechem

 
Novinář Richard Sklář napsal druhý thriller s hrdinkou Robertou s názvem Anděl smrti. Tato spolumajitelka největší ostravské realitní kanceláře Flat & House dostane tip na prodej vily, kterou obývá ing. arch. Zastrčilík.
03.03.2016 08:25 |

podobné články

Podobné články

Podle letáků nakupuje 30 % domácností. Čte je víc než polovina Čechů

 
Papírové letáky obchodníků čte 61 procent českých domácností, ale jen 30 procent podle nich nakupuje. Elektronické verze letáků si čte 15 procent domácností a desetina se podle nich řídí při nákupech. Vyplývá to ze studie GfK Shopping Monitor 2018.
13.12.2017 20:15 |

podobné články

Pumpl EU a začal nový život. Zkuste to také, radí podnikatel

 
PŘÍBĚH Jedním dechem říká, že už by se do toho nikdy nepustil, druhým dechem se zamýšlí nad tím, jak poradit dalším podnikat za pomocí evropských peněz. Úspěšný pětačtyřicetiletý podnikatel David Kostruh, který prostřednictvím Panství Morava, a.s. provozuje ve Starých Těchanovicích, kousek od Kružberské přehrady, Davidův mlýn.
28.04.2012 19:10 |

podobné články

Konvička: Tak jsem si konečně přečetl Podvolení - k dnešním francouzským volbám

 
Dlouho o té knize mluvím, sdílím na fb recenze ... intelektuálové holt rádi mluví o věcech, které znají z druhé ruky - a kdo tvrdí, že ne, ten lže. Četl jsem se zpožděním, ale jedním dechem a přitom vrtěl hlavou, jak ji recenze mohly mít za SATIRU.
07.05.2017 14:05 |

podobné články

Zásuvku nehledejte: Nabijte si mobil vlastním dechem!

 
Nabíjení mobilů ze zásuvky odzvonilo! Brazilský koumák Paulo Lammoglia totiž vynalezl způsob, jak si mobil nabít vlastním dechem!
03.03.2012 12:21 |

podobné články

Grand designéry roku se stali Michaela Tomišková a Jakub Janďourek alias studio DECHEM

 
Ceny Czech Grand Design znají jedenáct nejnovějších laureátů. Grand designérem roku 2014 se v sobotu stalo tvůrčí duo Michaela Tomišková a Jakub Janďourek, společně působící ve studiu DECHEM. Vítězové jako trofej obdrželi kimono z dílny návrhářky Moniky Drápalové, loňské hlavní vítězky. Cenám letos dominovalo sklo.
14.03.2015 21:45 |

podobné články

Le Penová v Praze navrhla rozložit EU zevnitř: „Je u konce s dechem“

 
EU v současné podobě je podle šéfky francouzské Národní fronty Marine Le Penové u konce s dechem. Protiimigrační strany by to měly využít a v příštích evropských volbách za půldruhého roku ji porazit zevnitř s projektem Evropy suverénních národů. Prvním krokem by bylo obnovení hranic mezi státy, instituce typu Evropské komise by zanikly, řekla v sobotu Le Penová na pražské konferenci protiimigračních stran, frakce Evropa národů a svobody (ENF). Proti konferenci přišly protestovat stovky lidí. Pískali a skandovali "Hanba" na přicházející návštěvníky akce a zablokovali cesty k místu konání konference. Podle demonstrujících strany zneužívají vlny odporu k uprchlíkům. Na dění kolem místa konference dohlíželo několik desítek policistů, zasahovat ale nemuseli.
16.12.2017 20:30 |

podobné články

Česká televize je na konci s dechem. Poslanci, skončete už tu agónii, žádá bývalý televizní ředitel

 
ROZHOVOR Důvěryhodnost veřejnoprávní televize podle pravidelných analýz Centra pro výzkum veřejného mínění stagnuje od loňska na nejnižší hodnotě od vzniku České televize. Mediální analytik a bývalý ředitel Slovenské televize Radim Hreha je přesvědčen, že přes zákon o České televizi, kvalitní Kodex ČT, odborně vzdělané, zkušené zaměstnance včetně moderního technologického zázemí, je Česká televize na konci s dechem, protože její informační poslání nedokázal generální ředitel Petr Dvořák s podporou Rady ČT ochránit před havlistickými propagandisty všech druhů.
07.01.2018 11:05 |

podobné články

Osobnosti: Petr Dvořák (558 článků) , Petr Dvořák (553 článků)

ZPOVĚĎ NOVINÁŘE: Osm hodin jsem se schovával vedle teroristů

 
Se zatajeným dechem se čte příběh jednoho z mužů, kteří unikli smrti ze spáru teroristů, bratrů Kouachiových. Grafik, který se schoval do malé skříňky pod dřezem, popsal děsivé hodiny v úkrytu...
13.01.2015 10:46 |

podobné články

RECENZE: Thriller o dívce zneužité sektářem zaujme skvělým vizuálem

 
Psychologický thriller Martha Marcy May Marlene, který do Varů přivezla newyorská produkční skupina Borderline Films v čele s režisérem Seanem Durkinem, vás zřejmě nenadchne dějovou linkou, vizuální stránka si ale říká pozornost. A hlasitě. Snímek navíc za pár dnů odvysílá televize HBO 2, takže vidět ho budou moci i ti, co do Varů nepřijedou.
02.07.2013 07:55 |

podobné články

RECENZE: Dřív než půjdu spát. Poněkud ospalý thriller s Kidmanovou

 
Málo známý režisér Rowan Joffe se pokusil s mnohem slavnějšími a zkušenějšími herci natočit paranoidní thriller plný zvratů. V centru dění stojí žena, která nemá paměť.
15.09.2014 15:35 |

podobné články

Osobnosti: Rowan Joffe (1 článek)

RECENZE: Německý thriller jako drama pro tři postavy

 
Prozaička Juli Zeh patří k současné německé literární elitě. Thriller Pod vodou svou formou připomíná spíše drama než románové vyprávění. Tři hlavní postavy, dvě rozdílné verze výpovědí o totožných situacích, jeden lhář, žádné odpovědi.
19.07.2015 10:51 |

podobné články

Projekt Celé Česko čte dětem podpořili Václav Havel a 40 známých osobností

 
Čtěte dětem dvacet minut denně je heslo, jež provází projekt Celé Česko čte dětem. Odborníci totiž potvrdili, že pravidelné hlasité předčítání učí dítě jazyku a myšlení, rozvíjí jeho paměť a obrazotvornost. Obohacuje jej nejen o vědomosti, ale i o vzorce morálního chovaní. Projekt veřejným předčítáním podpořil také Václav Havel.
11.06.2009 12:20 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4806 článků)

Šok! Verešová čte filozofické knihy a věnuje se bojovému umění!

 
Modelka Andrea Verešová (29) už své tělo ukázala ze všech stran, a tak se rozhodla, že bude média oslňovat historkami o svém geniálním mozku. Od dvanácti let prý čte filozofické knihy a ovládá čínské bojové umění.
28.08.2009 15:25 |

podobné články

Osobnosti: Andrea Verešová (1170 článků)

Projekt Celé Česko čte dětem podpořily české osobnosti pohádkovým kalendářem

 
Pohádkové bytosti a pohádkové výjevy se objeví v uměleckém kalendáři pro rok 2010 Celé Česko čte dětem. Martin Dejdar je Kocourem v botách s nakroucenými hrdými kníry, Ivana Chýlková Sněhovou královnou a její synek Kajem, Arnošt Goldflam jako rytíř přemáhá draka a zachraňuje svoji vlastní rodinku.
11.09.2009 13:50 |

podobné články

Osobnosti: Ivana Chýlková (265 článků) , Martin Dejdar (430 článků)

Exkluzívní pohádkový kalendář: 12 osobností čte dětem

 
Pohádkové bytosti a pohádkové výjevy potěší na unikátním uměleckém kalendáři Celé Česko čte dětem.
14.09.2009 11:55 |

podobné články

Nejstarší obyvatelka ČR oslavila 107 let. Čte bez brýlí a chodí k volbám

 
Stosedmé narozeniny oslavila v sobotu Juliana Vašíčková z Prušánek na Hodonínsku, nejstarší obyvatelka České republiky. Když se narodila, svítilo se ještě petrolejkou a děti psaly ve škole na tabulky křídou. V důchodu je už neuvěřitelných pětačtyřicet let. Přesto čte noviny, chodí k volbám, zpívá a občas komanduje svoji jednasedmdesátiletou dceru.
09.05.2010 13:05 |

podobné články

Mukův táta čte dopisy plné bolesti

 
Zpěvákův otec Ladislav Muk je zahlcen poštou. Jsou to ale smutná psaní. Poslední dny před pohřbem svého syna Petra (†45) nedělá téměř nic jiného, než čte kondolence.
03.06.2010 07:25 |

podobné články

Osobnosti: Petr Muk (386 článků)

Moderátorka v rádiu čte nevidomým pravidelně Playboy

 
Rozhlasová moderátorka Suzi Hanksová předčítá jednou týdně z časopisu Playboy ve vysílání pro zrakově postižené lidi. Čte články, vtipy, ale barvitě popisuje i obrázky. Pomocí rozhlasové techniky i internetu ji poslouchají tisíce nevidomých.
10.09.2010 16:50 |

podobné články

Vojta Dyk načetl Haškovy povídky o zvířatech

 
Audioknihu Povídky o zvířatech právě vydal v jubilejním roce spisovatele Jaroslava Haška (1883-1923) Supraphon. Načetl ji herec a zpěvák roku 2012 Vojtěch Dyk. Podle producentky Nadi Dvorské čte Dyk čte humorný text s ironií a pochopením pro grotesknost příběhů, zároveň se svěžím zaujetím čtenáře. 
15.04.2013 16:45 |

podobné články

Osobnosti: Jaroslav Hašek (100 článků) , Vojtěch Dyk (702 článků) , Jaroslav Hašek (100 článků) , Jaroslav Vojta (11 článků)