Článek

RECENZE: Thriller Děs dostál svému názvu, a to především provedením

 
Francouzsky píšící autor kanadského původu David Hidden se pravděpodobně zhlédl v některé z béčkových hororových sérií.
28.02.2016 07:15 |

podobné články

Podobné články

KDU-ČSL zvažuje změnu názvu. Vadí jim i termín "křesťanská"

 
Nad KDU-ČSL visí otázka změny názvu. Jejím členům se nelíbí, že dvacet let po rozpadu federace stále používá v názvu slovo „československá“, někteří vidí přítěž i v termínu „křesťanská“.
11.08.2012 07:00 |

podobné články

Změnu názvu svátku 17. listopadu poslanci zamítli

 
Poslanci ve čtvrtek hlasováním zamítli návrh KSČM na změnu názvu svátku vztahující se ke dni 17. listopadu. Podle komunistů měl být název pozměněn tak, že k názvu namísto „Den boje za svobodu“ mělo přibýt ještě „Mezinárodní den studentstva“. O normě se poslanci přeli dlouze ve středu a padaly převážně diskuse o ideologii návrhu KSČM.
13.02.2014 11:45 |

podobné články

Zaorálek chce v OSN prosadit jednotné překládání názvu Česko jako Czechia

 
Česká republika by měla mít v databázi OSN uvedené překlady jednoslovného názvu Česko, řekl v úterý ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). Úpravu záznamu v seznamu oficiálních názvů zemí podle něho ve čtvrtek podpoří i ostatní ústavní činitelé na další z pravidelných schůzek.
12.04.2016 18:25 |

podobné články

Osobnosti: Lubomír Zaorálek (1839 článků)

Konec komolení, z Česka se stane Czechia. Zaorálek jde lobbovat za změnu názvu

 
Česká republika by měla mít v databázi OSN uvedené překlady jednoslovného názvu Česko. Oznámil to ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). Úpravu záznamu v seznamu oficiálních názvů zemí podle jeho názoru ve čtvrtek podpoří i ostatní ústavní činitelé na další z pravidelných schůzek.
12.04.2016 19:35 |

podobné články

Osobnosti: Lubomír Zaorálek (1839 článků)

Lubomír Zaorálek přejmenoval naši republiku

 
Česká republika by měla mít v databázi OSN uvedené překlady jednoslovného názvu Česko, řekl novinářům ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). Úpravu záznamu v seznamu oficiálních názvů zemí podle jeho názoru ve čtvrtek podpoří i ostatní ústavní činitelé na další z pravidelných schůzek. Kromě debaty o překladu názvu Česko do šesti jazyků OSN budou tématem schůzky také migrační krize nebo dění v EU, sdělil ČTK mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.
13.04.2016 08:50 |

podobné články

Osobnosti: Lubomír Zaorálek (1839 článků)

Ministerstvo zahraničních věcí vysvětluje doplnění překladů krátkého názvu "Česko/Czechia" do databází OSN

 
Název Czechia - nejedná se o přejmenování České republiky jako státu, ale pouze o doplnění překladů krátkého názvu "Česko" do databází OSN. Standardizace krátkého názvu Česko proběhla již v roce 1993 publikací Českého úřadu katastrálního a zeměměřičského a jazyková správnost byla potvrzena Ústavem pro jazyk český.
24.04.2016 16:40 |

podobné články

RECENZE: Britney Spearsové byla producentská esa k ničemu

 
Na první pohled by se mohlo zdát, že se Britney Spearsová dožaduje pozornosti už skrz slovní hříčku v názvu nového alba, kde své jméno spojila s hitem Michaela Jacksona Billie Jean. Skutečnost je ale prostší. Civilní jméno americké zpěvačky je Britney Jean Spearsová, a tak prostě do názvu v pořadí osmého studiového alba vetkla jeho méně známou část.
07.12.2013 13:40 |

podobné články

Osobnosti: Britney Spears (754 článků) , Michael Jackson (1582 článků)

RECENZE: Samota v banálně omšelém balení

 
Činohra pražského Národního divadla uvedla tři krátké texty německé dramatičky Anji Hillingové. Z původního názvu Protection je inscenátoři překřtili na Spolu / Sami ve snaze postihnout v názvu téma hry i inscenace, bohužel je to ale snaha stejně popisná jako hra i inscenace sama.
13.11.2015 18:25 |

podobné články

Chinaski, Mandrage, Kabát, Kryštof a další. Jak vznikly jejich názvy?

 
Některé české kapely k nalezení názvu inspirovaly literární postavy, jiné vlastní písně, další neznámá slova, některé to, co lze přečíst smysluplně z jedné i druhé strany, jinde sehrála roli náhoda. Vybrali jsme deset skupin, které Právu prozradily, jak přišly ke svému názvu.
03.01.2016 07:15 |

podobné články

RECENZE: Thriller o dívce zneužité sektářem zaujme skvělým vizuálem

 
Psychologický thriller Martha Marcy May Marlene, který do Varů přivezla newyorská produkční skupina Borderline Films v čele s režisérem Seanem Durkinem, vás zřejmě nenadchne dějovou linkou, vizuální stránka si ale říká pozornost. A hlasitě. Snímek navíc za pár dnů odvysílá televize HBO 2, takže vidět ho budou moci i ti, co do Varů nepřijedou.
02.07.2013 07:55 |

podobné články

RECENZE: Dřív než půjdu spát. Poněkud ospalý thriller s Kidmanovou

 
Málo známý režisér Rowan Joffe se pokusil s mnohem slavnějšími a zkušenějšími herci natočit paranoidní thriller plný zvratů. V centru dění stojí žena, která nemá paměť.
15.09.2014 15:35 |

podobné články

Osobnosti: Rowan Joffe (1 článek)

RECENZE: Německý thriller jako drama pro tři postavy

 
Prozaička Juli Zeh patří k současné německé literární elitě. Thriller Pod vodou svou formou připomíná spíše drama než románové vyprávění. Tři hlavní postavy, dvě rozdílné verze výpovědí o totožných situacích, jeden lhář, žádné odpovědi.
19.07.2015 10:51 |

podobné články

RECENZE: Thriller, který se čte jedním dechem

 
Novinář Richard Sklář napsal druhý thriller s hrdinkou Robertou s názvem Anděl smrti. Tato spolumajitelka největší ostravské realitní kanceláře Flat & House dostane tip na prodej vily, kterou obývá ing. arch. Zastrčilík.
03.03.2016 08:25 |

podobné články

Rytíři Jim Carrey a Ewan McGregor se líbali na francouzském ministerstvu kultury

 
Herci Jim Carrey a Ewan McGregor se stali francouzskými rytíři. Ministr kultury země galského kohouta jim udělil řád Chevalier Des Arts Et Des Lettres a pozval je na banket. Hollywoodští herci se tam vrátili do rolí, které si spolu zahráli ve filmu I love you Phillip Morris , v němž představují milence z vězení. A na ministerstvu novinářům předvedli několik láskyplných polibků.
03.02.2010 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Jim Carrey (176 článků)

Kdo odstranil z pařížského mostu Pont des Arts "zámky lásky"?

 
Zamilovaní v Paříži jsou zklamaní, protože tento týden záhadně zmizely důkazy jejich vášně z jednoho z nejromantičtějších míst ve městě. Na mostě Umění (Pont des Arts) zamilované páry z domova i ze zahraničí zavěšují už léta svoje "zámky lásky" se svými iniciálami a několika láskyplnými slovy a klíče od nich házejí do Seiny pod mostem.
17.05.2010 06:10 |

podobné články

ON-LINE: Velkou Pardubickou vyhrála ORPHEE DES BLINS, Váňa dojel až třetí

 
Velká Pardubická, nejslavnější český dostih, odpočítal poslední minuty do startu. Josefu Váňovi se vyhrát nepodařilo. Systémem Start - cíl vyhrál ORPHEE DES BLINS s žokejem Janem Faltejskem. Sledovali jsme ON-LINE.
13.10.2012 15:45 |

podobné články

Osobnosti: Josef Váňa (178 článků)

Orphee des Blins vypálila Váňovi rybník. Faltejsek vyhrál Velkou poprvé

 
Velkou pardubickou vyhrála Orphee des Blins s žokejem Janem Faltejskem. Legendární žokej Josef Váňa s Tiumenem skončil až na třetím místě. Bělka Sixteen svůj poslední dostih kariéry nedokončila.
13.10.2012 17:05 |

podobné články

Osobnosti: Josef Váňa (178 článků)

Pardubickou vyhrál outsider. Orphee des Blins nikdo nečekal

 
Vítězkou 122. Velké pardubické se stala klisna Orphee des Blins ze stáje DS Pegas. Na její vítězství přitom byl kurs 50:1!
13.10.2012 18:30 |

podobné články

Časopis HOME říjen 2012 v prodeji

 
Nevím proč, ale můj textový editor vytrvale opravuje jakoukoli zmínku o designu na „desén“. Upřímně se přiznávám, že jeho pohnutkám nerozumím. Respektive úradkům neznámého programátora, který dal při počešťování nejužívanějšího kancelářského programu na světě přednost motoristické terminologii před tou, ehm, desénovou (Vidíte? Už zas!).
15.10.2012 09:35 |

podobné články