Článek

RECENZE: Těžkopádný Boris Godunov v Národním budí rozpaky

 
Musorgského monumentální opera Boris Godunov se vrátila na scénu Národního divadla v hudebním nastudování uměleckého ředitele opery Petra Kofroně a v režii Lindy Keprtové.
27.03.2015 15:21 |

podobné články

Podobné články

Národní nabízí v Godunovovi návrat k ruské klasice

 
Musorgského opera Boris Godunov bude mít v pražském Národním divadle premiéry ve čtvrtek a v neděli. Do zlaté kapličky se tak po dlouhých letech vrací velká ruská opera.
23.03.2015 15:15 |

podobné články

Role Paroubkové budí ve straně rozpaky, říká šéfka soc. dem. žen

 
Šéfka hnutí Sociálnědemokratických žen Jindřiška Maršová se kriticky zamýšlí nad úlohou Petry Paroubkové, ženy šéfa ČSSD Jiřího Paroubka. Její zapojení do předvolební kampaně budí podle ní ve straně rozpaky, řekla pro ParlamentniListy.cz.
01.02.2010 13:30 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Paroubek (3346 článků) , Petra Paroubková (474 článků)

Film Železná lady budí rozpaky v řadách kritiků, Meryl Streep je však oceňována

 
Životopisný snímek Železná lady o bývalé britské ministerské předsedkyni Margaret Thatcher budí rozpaky v řadách britských filmových kritiků. Světlou stránkou filmu je dle nich výkon představitelky hl...
09.01.2012 06:20 |

podobné články

Osobnosti: Meryl Streep (174 článků) , Margaret Thatcher (129 článků)

Dovolená podle Borise Beckera: děti, manželka i ex, všichni najednou

 
Čtyřiačtyřicetiletý tenista Boris Becker si to umí zařídit. Na dovolenou do Španělska vzal celou svou rodinu. Kromě manželky a jejich syna jim dělala společnost také jeho bývalá žena s dětmi. Další články k tématu: Borise Beckera žaluje pastor, bývalý tenista mu nezaplatil za svatbu Bývalý tenista Boris Becker podstoupil plastiku obličeje Bývalý tenista Boris Becker má čtvrté dítě Dárek oslavenci Beckerovi: Gott mu na plese tenistů zazpíval Máju Bývalý tenista Boris Becker se podruhé oženil Becker se stěhuje do Švýcarska
22.08.2012 14:35 |

podobné články

Osobnosti: Boris Becker (48 článků)

Fraška jménem prezidentská volba: Podepsali Kačer Donald, Pepek námořník i gorila Moja!

 
Pokud vám vrtá hlavou, kdo mohl podpořit některé až exotické kandidáty na prezidenta, pak vězte, že odpověď vlastně nepřekvapí. Zatímco Táně Fischerové (65, nezávislá) podle petičních archů fandí již čtyři sta let mrtvý ruský car Boris Godunov, Janu Bobošíkovou (48, Suverenita) by na Hradě rád viděl docent Chocholoušek, proslulý psychiatr z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje. Jak může kandidát dopustit, aby se pod peticí objevila spousta falešných podpisů? O tom by mohl vyprávět i Tomio Okamura (40, nezávislý).
14.11.2012 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Jana Bobošíková (598 článků) , Tomio Okamura (1719 článků) , Kačer Donald (14 článků) , Jana Fischerová (32 článků)

Druhé premiéře Borise Godunova dominoval Vitalij Jefanov

 
K novému nastudování Musorgského opery Boris Godunov přizvalo pražské Národní divadlo dva ruské pěvce.
30.03.2015 16:46 |

podobné články

Jedeme na Rusko. Čechů se ptát nemusíme, navrhl NATO americký generál nový režim pohybu vojsk. Vzbudil rozpaky

 
Návrh velitele pozemních sil americké armády v Evropě Bena Hodgese, aby byla v Evropě vytvořena jakási „vojenská schengenská zóna“, budí u českých bezpečnostních analytiků rozpaky a vyvolává spíš otázky, zda je postup NATO koordinován a v souladu s celkovou alianční koncepcí.
22.06.2016 19:45 |

podobné články

Boris Becker: Sakra, proč mi je ta holka tak podobná!

 
Tenista Boris Becker (41) je bez sebe vzteky. Rozzuřila ho matka jeho nemanželské dcery Angela Jermakovová (41). "Sprostě využívá toho, že každý hned pozná, že holčička, která ji sedí na klině, je moje dcera!" durdí se Boris. "Vůbec jí nedochází, že tím mé dítě zneužívá. Proto se obracím na soud."
28.05.2009 12:25 |

podobné články

Osobnosti: Boris Becker (48 článků)

Djokovič konečně vyhrál turnaj! Asi proto, že u toho nebyl Boris

 
Prestižní turnaj v Indian Wells se stal kořistí Novaka Djokoviče. V minulých letech by to nebyl žádný zázrak. Jenže fakt je ten, že srbský borec vyhrál turnaj ATP poprvé od doby, co ho vede Boris Becker. Možná proto, že Boris v Kalifornii vůbec nebyl...
18.03.2014 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Novak Djokovič (533 článků) , Boris Becker (48 článků)

Léky mají složité oceňování - co nabízejí jednotlivé strany?

 
Většina odborníků se shodne na tom, že současná česká léková politika je příliš složitá, systém oceňování léků těžkopádný a změna více než nutná.
02.05.2010 09:15 |

podobné články

Hovorka (KDU-ČSL): Kam se ztrácejí miliardy korun z léčiv?

 
Státní ústav pro kontrolu léčiv tak vlastně již třetí rok porušuje zákon, protože každý rok měla proběhnout u všech léčiv revize referenčních skupin, tj. přehodnocení výše úhrad léčiv. Zákon je těžkopádný, systém umožňuje výrobcům opakované účelové odvolávání proti rozhodnutí a tím oddalování změn úhrad.
19.07.2011 10:00 |

podobné články

Z dotací se stal těžkopádný moloch, který ignoruje potřeby obcí, říká Jana Křižková ze SaS

 
ROZHOVOR Kraj si našel vzor v byrokratických postupech Evropské unie a neustále vymýšlí náročnější způsoby, jak přerozdělovat peníze vybrané na daních. Papírování roste a na složitost systému doplácejí především ty nejmenší obce. Své zkušenosti s neefektivním přerozdělováním peněz má i starostka Komni Jana Křižková.
22.06.2016 16:25 |

podobné články

Ruské tanky umí i balet! Předvedly ho v Moskvě

 
Historie ruského baletu je plná slavných jmen: Baryšnikov, Godunov neboMaximová. Teď k nim přibylo další: těžký tank T-90.
28.07.2010 00:45 |

podobné články

RECENZE: Komedie podle Monyové? Trapno bez vtipu

 
Filmy natočené na základě předlohy spisovatelky Simony Monyové, které právě vysílá Česká televize, zatím budí jen rozpaky. Po textu této autorky sáhla ČT poprvé už před lety, před týdnem byl reprízován film Tchyně a uzený z roku 2011, v neděli přišla na řadu premiéra komedie na motivy její další předlohy Roznese tě na kopytech a příští neděli to bude Sebemilenec, v němž se odráží spisovatelčino vlastní nešťastné manželství plné domácího násilí i jeho tragický konec.
09.12.2013 10:15 |

podobné články

Osobnosti: Simona Monyová (131 článků)

RECENZE: Lucie Bílá vystavuje svůj fenomenální hlas

 
Zpěvačka Lucie Bílá je na české hudební scéně ve zvláštní pozici. Zatímco není možné pochybovat o jejích nepochybných a mnohokrát již prokázaných hlasových kvalitách, její repertoár a jiné aktivity budí často rozpaky.
01.03.2014 17:05 |

podobné články

Osobnosti: Lucie Bílá (2168 článků)

RECENZE: Karamazovci v Činoherním klubu budí rozpaky

 
V sezóně 50. výročí svého vzniku se pražský Činoherní klub rozhodl uvést Dostojevského Bratry Karamazovy. Po Dejvickém divadle je to již druhý návrat k dramatizaci Evalda Schorma, která dala v roce 1979 vzniknout dnes již legendární inscenaci Divadla Na zábradlí.
23.02.2015 13:31 |

podobné články

Osobnosti: Evald Schorm (11 článků)

Michal Viewegh: Funkci českého vyslance UNICEF jsem přijímal s rozpaky

 
Spisovatel Michal Viewegh ve středu přijal funkci českého vyslance dobré vůle Dětského fondu OSN UNICEF. V rozhovoru přiznal rozpaky, jež jmenování provázely. Jmenoval i aktivitu pro UNICEF, jež mu je nejbližší.
18.02.2011 10:00 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (166 článků)

Film o železné lady vzbuzuje rozpaky, Streep je ale oceňována

 
Britští filmoví kritici netají rozpaky nad životopisným snímkem Železná lady o bývalé britské ministerské předsedkyni Margaret Thatcher, který měl v Londýně předpremiéru. Za jeho světlou stránku ale shodně považují výkon americké herečky Meryl Streep (62), která ve filmu hraje hlavní roli a která by podle množících se spekulací mohla za něj dostat svého třetího Oscara.
05.01.2012 10:45 |

podobné články

Osobnosti: Meryl Streep (174 článků) , Margaret Thatcher (129 článků)

Meryl Streep v roli Železné lady: Filmoví kritici netají rozpaky

 
Britští filmoví kritici netají rozpaky nad životopisným snímkem Železná lady o bývalé britské ministerské předsedkyni Margaret Thatcherové, který má dnes v Londýně předpremiéru. Za jeho světlou stránku ale shodně považují výkon americké herečky Meryl Streepové, která ve filmu hraje hlavní roli a která by podle množících se spekulací mohla za něj dostat svého třetího Oscara.
08.01.2012 07:45 |

podobné články

Osobnosti: Meryl Streep (174 článků) , Margaret Thatcher (129 článků)