Článek

Recenze: Temná věž je Kingovo brilantní dílo, v komiksu však tvrdě selhává

 
Komiksová adaptace kultovní ságy spisovatele Stephena Kinga není pouhým převyprávěním jeho slavných knih, ale vypráví děj z mládí pistolníka Rolanda.
18.07.2016 22:30 |

podobné články

Osobnosti: Stephen King (52 článků)
Podobné články

Série Temná věž od Stephena Kinga bude zfilmována

 
Filmové studio Universal a televizní stanice NBC spojily síly, aby do filmové a televizní podoby převedly epickou fantasy sérii Stephena Kinga Temná věž.
10.09.2010 10:05 |

podobné články

Osobnosti: Stephen King (52 článků)

V Temné věži Stephena Kinga si zahrají Matthew McConaughey a Idris Elba

 
Spisovatel Stephen King potvrdil obsazení hlavních rolí pro filmovou adaptaci prvního dílu své knižní série Temná věž. Waltera Padicka a Rolanda Deschaina si zahrají Matthew McConaughey a Idris Elba. Režisérem filmu je Nikolaj Arcel, který natočil historické drama Královská aféra. Temná věž dorazí do kin v lednu 2017.
03.03.2016 09:35 |

podobné články

Osobnosti: Stephen King (52 článků) , Idris Elba (32 článků) , Nikolaj Arcel (1 článek) , Matthew King (1 článek) , Matthew King (1 článek)

Vrchovský (SZ): Okamžitě přijdete o končetinu nebo se můžete otrávit

 
Podivné machinace se skládkou odpadu z ostravských lagun, který je pravděpodobně toxický neřeší nikdo již 4 roky. Selhává místní samospráva, selhává stát, selhává celý systém. Naučí se někdy obyvatelé Ostravy, kterým lokální politici doporučují, aby v jedovatém prostředí neplodili děti, bránit? A je to vůbec v prostředí absolutní dystopie možné? Podívejte se na reportáž České televize, na celý případ upozorňuje Ladislav Vrchovský z ostravské Strany zelených.
21.12.2015 14:10 |

podobné články

Vrchovský (SZ): Podivné machinace se skládkou odpadu z ostravských lagun nikdo neřeší

 
Podivné machinace se skládkou odpadu z ostravských lagun, který je pravděpodobně toxický neřeší nikdo již 4 roky. Selhává místní samospráva, selhává stát, selhává celý systém.
23.12.2015 10:20 |

podobné články

Krasavec Shia LaBeouf má velký problém: Jeho film je prý kompletně plagiátem známého komiksu

 
Herec Shia LaBeouf (27) se stal terčem útoku fanoušků amerického grafika Daniela Clowese. Podle nich totiž hollywoodská hvězda nevytvořila žádný originální krátký film, ale vykradla dílo slavného autora komiksů. LaBeouf přitom svůj krátkometrážní snímek Howard Cantour předvedl jako své originální dílo na festivalu v Cannes a tento týden jej zveřejnil na internetu.
20.12.2013 23:12 |

podobné články

VIDEO: Exploze rozpůlila mrakodrap. Je z něj šikmá věž

 
Šikmou věž už nemají jen v italské Pise. Odteď už šikmou věž mají i v Číně, ale radost z toho nemají.
02.01.2010 16:00 |

podobné články

Nejšikmější věž již není v Pise, překonal ji mrakodrap v Abú Zabí

 
Nový mrakodrap v Abú Zabí byl uznán Guinnessovou knihou rekordů za nejšikmější věž na světě. Moderní stavba s názvem Capital Gate připravila o primát starobylou věž v italské Pise. Informoval o tom v neděli tisk ve Spojených arabských emirátech.
06.06.2010 16:45 |

podobné články

Alžbětina věž: Slavný londýnský Big Ben se přejmenuje po královně

 
Věž britského parlamentu v Londýně známá jako Big Ben se bude oficiálně jmenovat Elizabeth Tower, tedy Alžbětina věž na počest královny Alžběty II. a jejích 60 let na trůnu. Oznámil to dnes mluvčí Dolní sněmovny.
26.06.2012 16:20 |

podobné články

Ultima Vez se vrátila k tanci na hraně plnému rizika

 
Slavný vlámský taneční soubor Ultima Vez choreografa Wima Vandekeybuse nastudoval znovu své první průlomové představení What The Body Does Not Remember (Co si tělo nepamatuje) z roku 1987. Ultima Vez s ním vystoupí 28. a 29. května v pražském Divadle Archa.
25.05.2013 08:10 |

podobné články

Nejvyšší věž z lega na světě měřila jako desetipatrový panelák

 
V maďarské Budapešti vyrostla nejvyšší věž postavená ze stavebnice Lego. Její výška dosahovala 34,76 metru, což odpovídá zhruba desetipatrovému panelovému domu. Věž z lega se tak zapsala do Guinnessovy knihy rekordů, uvedla agentura Reuters.
29.05.2014 18:31 |

podobné články

The Darkness II je povedená akce, ale málo temná

 
Strach ze tmy je někdy opodstatněný. Své o tom ví Jackie Estacado, mafián a taktéž hrdina kultovního komiksu The Darkness. V 18 letech ho pohltila temnota o udělala si z něj svou loutku. Jackie se ale rozhodnul s ní bojovat a pokusit se temnotu ovládnout. V roce 2007 vznikla na motivy komiksu stejnojmenná videohra, která přinesla akci, horor, otevřenější svět a speciální schopnosti temnoty. Jednalo se o jednu z nejlepších komiksových her, teď je tu pokračování.
29.02.2012 20:25 |

podobné články

Superhrdinové měli sraz v Holešovicích. Crwecon přilákal fanoušky komiksu

 
Superhrdinové, přednášky ze světa komiksu, knihy a setkání s umělci, kteří se věnují komiksové tvorbě. Takové menu přilákalo v sobotu milovníky komiksu do pražských Holešovic do klub Cross. Na festival Crwecon.
12.06.2016 13:50 |

podobné články

Demoliční experti selhali, místo suti po sobě zanechali šikmou věž

 
Nedělní demolici sila v australském městě Redbank si tamní demoliční experti za rámeček nedají. Stavba se totiž po explozi propadla jen o kousek a zůstala stát nakloněná, čímž vzdáleně připomínala šikmou věž v Pise. Nakonec musela dílo dokonat těžká technika.
13.05.2013 15:50 |

podobné články

Recenze: Temná Praha podle Šabacha, Tučkové či Soukupové není tak úplně temná

 
Nová povídková sbírka Praha noir nabízí zajímavý průřez současnými prozaiky. Někteří spisovatelé se však žánru drželi, mírně řečeno, velmi volně.
21.10.2016 10:35 |

podobné články

Recenze: Temná Praha podle Šabacha, Tučkové či Soukupové není tak úplně temná

 
Nová povídková sbírka Praha noir nabízí zajímavý průřez současnými prozaiky. Někteří spisovatelé se však žánru drželi, mírně řečeno, velmi volně.
21.10.2016 15:35 |

podobné články

Recenze: Temná Praha podle Šabacha, Tučkové či Soukupové není tak úplně temná

 
Nová povídková sbírka Praha noir nabízí zajímavý průřez současnými prozaiky. Někteří spisovatelé se však žánru drželi, mírně řečeno, velmi volně.
21.10.2016 20:40 |

podobné články

Recenze: Temná Praha podle Šabacha, Tučkové či Soukupové není tak úplně temná

 
Nová povídková sbírka Praha noir nabízí zajímavý průřez současnými prozaiky. Někteří spisovatelé se však žánru drželi, mírně řečeno, velmi volně.
22.10.2016 01:40 |

podobné články

Recenze: Temná Praha podle Šabacha, Tučkové či Soukupové není tak úplně temná

 
Nová povídková sbírka Praha noir nabízí zajímavý průřez současnými prozaiky. Někteří spisovatelé se však žánru drželi, mírně řečeno, velmi volně.
22.10.2016 06:40 |

podobné články

Recenze: Temná Praha podle Šabacha, Tučkové či Soukupové není tak úplně temná

 
Nová povídková sbírka Praha noir nabízí zajímavý průřez současnými prozaiky. Někteří spisovatelé se však žánru drželi, mírně řečeno, velmi volně.
22.10.2016 11:45 |

podobné články