Článek

RECENZE: Temná pavučina je detektivka, která nikam nespěchá

 
Označení „Irská detektivka“ na obalu nové knihy Benjamina Blacka Temná pavučina je sice konkrétní, leč o kvalitě a atmosféře díla mnoho nevypovídá. Kromě několika málo popisů reálií Dublinu nic tak typicky irského nepřináší.
26.09.2013 16:30 |

podobné články

Podobné články

Pavučina je jeden velký hudební nástroj

 
Pavučina je jeden velký hudební nástroj. Jednotlivá vlákna totiž slouží jako struny, které dohromady produkují různou směsici vibrací. Lapená kořist zmítající se na lepkavých vláknech poskytují pavoukovi řadu informací přesně podle toho, jak rozehrají jeho originální hudební nástroj. On sám pak na jednotlivá vlákna umí drnkat a poslouchat jejich „zvuk“.
07.06.2014 08:05 |

podobné články

Co je pevnější než pavučina?

 
Dosud byla pavučina v očích fyziků považována za nejpevnější materiál biologického původu, který znali. Jenže biofyzikové z Británie teď přišli s tvrzením, že objevili materiál ještě pevnější než je výměšek snovacích žláz pavouků. Nachází se v trávicím traktu mořských plžů přílipek miskových.
19.02.2015 20:05 |

podobné články

RECENZE: Pořádná detektivka ještě neumřela

 
Jake Gyllenhaal a Hugh Jackman v hlavních rolích detektiva a muže, jenž vzal spravedlnost do vlastních rukou, jsou hlavními, ale nikoli jedinými tahouny dramatu Zmizení, které dokazuje, že pořádná detektivka má pořád na velkém plátně místo.
10.10.2013 14:50 |

podobné články

Osobnosti: Hugh Jackman (174 článků) , Jake Gyllenhaal (75 článků)

Recenze: Pes Baskervillský – dětinská, ale krásná detektivka

 
Detektivka Pes Baskervillský od legendárního sira Arthura Conana Doylea je vlajkovou lodí příběhů o ještě legendárnějším detektivovi Sherlocku Holmesovi. Je to nádherná kniha s tajuplnou atmosférou a skvělým řemeslným zpracováním, takže jí čtenář odpustí i to, že je jednoduchá, někdy naivní a že často sám předběhne v pátrání světoznámého detektiva a jeho pomocníka Watsona.
20.10.2016 09:15 |

podobné články

Osobnosti: Sherlock Holmes (138 článků)

Koupili jste k Vánocům sim O2? Možná se nikam nedovoláte!

 
Všichni noví majitelé předplacených sim karet s kachničkou pozor! Možná se nikam nedovoláte! Telefónica O2 totiž vůbec poprvé v historii změnila životnost svých »předplacenek« a je tak dost dobře možné, že i s novu simkou s kreditem 50 Kč se nikam nedovoláte! Potom co Blesk na tento problém upozornil, Telefónica slíbila nápravu.
22.12.2011 10:40 |

podobné články

Recenze: Temná hmota potěší milovníky romance i sci-fi, film by ale mohl být lepší

 
Jak by náš život vypadal, kdybychom se kdysi rozhodli jinak? Byli bychom nyní šťastnější? To je otázka, která nejméně jednou v živote napadne každého. Včetně Jasona Dessena, fiktivního hrdiny knihy Temná hmota. V jeho případě má ale tato úvaha fatální důsledky.
19.06.2017 09:30 |

podobné články

Česká detektivka v edici již postopadesáté

 
Je to jedenáct let, co se brněnské nakladatelství MOBA rozhodlo vydávat edici Původní česká detektivka, svou zelenou barvou připomínající populární řadu nakladatelství Mladá fronta. Za pozornost rozhodně stojí dva z posledních titulů. První se jmenuje Stařec a mord a je od Pavla Jansy (240 stran, 229 Kč), druhý Krásná netýkavka a jeho autorkou je Inna Rottová (224 stran, 229 Kč).
25.10.2011 10:25 |

podobné články

Ondříčkova detektivka Ve stínu vede tabulku návštěvnosti

 
Detektivka Davida Ondříčka Ve stínu je už potřetí v čele návštěvnosti českých kin. O víkendu jí k tomu stačilo 18.555 diváků. Druhé místo obsadil s bilancí 7640 lidí americký akční snímek Expendables:...
02.10.2012 09:45 |

podobné články

Osobnosti: David Ondříček (136 článků)

Detektivka táhla více než SuperStar

 
Z nedělních televizních programů přilákala diváky nejvíce detektivka Všichni musí zemřít na programu ČT 1 s Janem Kanyzou v hlavní roli. Dívalo se na ni 1,28 mil. diváků. Porazila tak další pokračování SuperStar na Nově.
11.02.2013 09:55 |

podobné články

Osobnosti: Jan Kanyza (75 článků)

Dechberoucí detektivka pokračuje, Džambulka prosí Rychtáře: Vysvoboď mě!

 
Dechberoucí detektivka a zvrácená lovestory pokračuje! Iveta Bartošová je stále v Itálii se svým samozvaným ochráncem Zdeňkem Macurou, který prchá před jejím (ex)přítelem Josefem Rychtářem. Má strach, že ho zbije, a proto hledá veřejné místo, kde by mu Džambulku předal.
10.07.2013 22:00 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6694 článků)

Recenze: Temná Praha podle Šabacha, Tučkové či Soukupové není tak úplně temná

 
Nová povídková sbírka Praha noir nabízí zajímavý průřez současnými prozaiky. Někteří spisovatelé se však žánru drželi, mírně řečeno, velmi volně.
21.10.2016 10:35 |

podobné články

Recenze: Temná Praha podle Šabacha, Tučkové či Soukupové není tak úplně temná

 
Nová povídková sbírka Praha noir nabízí zajímavý průřez současnými prozaiky. Někteří spisovatelé se však žánru drželi, mírně řečeno, velmi volně.
21.10.2016 15:35 |

podobné články

Recenze: Temná Praha podle Šabacha, Tučkové či Soukupové není tak úplně temná

 
Nová povídková sbírka Praha noir nabízí zajímavý průřez současnými prozaiky. Někteří spisovatelé se však žánru drželi, mírně řečeno, velmi volně.
21.10.2016 20:40 |

podobné články

Recenze: Temná Praha podle Šabacha, Tučkové či Soukupové není tak úplně temná

 
Nová povídková sbírka Praha noir nabízí zajímavý průřez současnými prozaiky. Někteří spisovatelé se však žánru drželi, mírně řečeno, velmi volně.
22.10.2016 01:40 |

podobné články

Recenze: Temná Praha podle Šabacha, Tučkové či Soukupové není tak úplně temná

 
Nová povídková sbírka Praha noir nabízí zajímavý průřez současnými prozaiky. Někteří spisovatelé se však žánru drželi, mírně řečeno, velmi volně.
22.10.2016 06:40 |

podobné články

Recenze: Temná Praha podle Šabacha, Tučkové či Soukupové není tak úplně temná

 
Nová povídková sbírka Praha noir nabízí zajímavý průřez současnými prozaiky. Někteří spisovatelé se však žánru drželi, mírně řečeno, velmi volně.
22.10.2016 11:45 |

podobné články

Recenze: Temná Praha podle Šabacha, Tučkové či Soukupové není tak úplně temná

 
Nová povídková sbírka Praha noir nabízí zajímavý průřez současnými prozaiky. Někteří spisovatelé se však žánru drželi, mírně řečeno, velmi volně.
22.10.2016 16:45 |

podobné články

Recenze: Temná Praha podle Šabacha, Tučkové či Soukupové není tak úplně temná

 
Nová povídková sbírka Praha noir nabízí zajímavý průřez současnými prozaiky. Někteří spisovatelé se však žánru drželi, mírně řečeno, velmi volně.
22.10.2016 21:45 |

podobné články

Recenze: Temná Praha podle Šabacha, Tučkové či Soukupové není tak úplně temná

 
Nová povídková sbírka Praha noir nabízí zajímavý průřez současnými prozaiky. Někteří spisovatelé se však žánru drželi, mírně řečeno, velmi volně.
23.10.2016 02:50 |

podobné články