Článek

Recenze: Tahle kniha odhalí medicínské techniky, o kterých byste radši nevěděli

 
Podivná medicína je cestou do hlubin lékařovy duše. Ale hlavně do technik všech těch řezníků, kteří si v lidské historii dovolovali léčit své nemocné spoluobčany. Nad většinou technik v této knize se budete křenit odporem, u mnohých se možná i oklepete hnusem nebo fantomovou bolestí. V tomto případě je to ovšem přípustné.
16.03.2016 22:30 |

podobné články

Podobné články

Slastný polibek – 8 věcí, které jste o něm nevěděli!

 
Polibek – pro někoho naprosto obyčejná věc, pro jiného důkaz lásky a důvěry mezi dvěma lidmi. Ať už pro vás polibek znamená cokoli, existují věci, které jste o něm možná nevěděli. Pojďte si společně s námi užít dnešní článek, ve kterém vám nejzajímavější fakta o polibku představíme. Nechte se překvapit, nechte se udivit, nechte se pobavit. Není totiž polibek jako polibek a ačkoli si možná myslíte, že jej znáte od A po Z, následující řádky vás pravděpodobně přesvědčí o úplném opaku. Začínáme! Polibek a co jste o něm možná nevěděli: Nejdelší polibek V Guinessově knize rekordů je zapsán nejdelší polibek. Záznam pochází z roku 2004 a o onen nejdelší polibek se postarala italská dvojice. Pár se vydržel nepřetržitě líbat dlouhých 38 hodin a 18 minut. Vědní obor Věděli jste, že existuje obor, který se zabývá líbáním? Ačkoli to zní neuvěřitelně, tento vědní obor se jmenuje filematologie. Trojice polibků Že se různě ve světě lidé zdraví polibkem není nic, co by vás překvapilo. Tento zvyk se drží především ve Francii. O zajímavost se ale postarali Nizozemci, kteří se zdraví třemi políbeními na tvář. Proč? Aby skončili na té tváři, na které začali. Doba strávená líbáním Kolik času byste si tipli, že strávíte líbáním? Statistiky mají na tuto otázku jasnou odpověď. V průměru líbáním strávíte celí dva týdny svého života. Zajímavé, viďte? Pověstný francouzský polibek Francouzský polibek znají snad všichni. Až na Francouze. Je to sice překvapení, neboť by člověk řekl, že když se polibku říká francouzský, měli by jej Frantíci znát, ale není tomu tak. Oni sami takový polibek popisují jako polibek jazyky. Polibek ve tmě Další zajímavostí je, že lidský mozek má takovou vlastnost, díky které najdete rty toho druhého i v naprosté tmě. V Nepálu se nelíbají Kdo by to byl řekl – v Nepálu se lidé vůbec nelíbají! Proč?... Čtěte více Příspěvek Slastný polibek – 8 věcí, které jste o něm nevěděli! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
07.08.2015 08:30 |

podobné články

Skupina ČEZ je generálním partnerem Týdne vědy a techniky 2012

 
Týden vědy a techniky je nejrozsáhlejším vědeckým festivalem v České republice. Letos se koná již 12. ročník. Energetická společnost ČEZ je tradičním partnerem Akademie věd ČR při Týdnu vědy a techniky, neboť popularizaci vědy a techniky považuje za klíčovou při podpoře zájmu mládeže o technické obory.
01.11.2012 09:25 |

podobné články

Recenze: Lou Reed, Waiting for the Man – Legendární kniha o legendárním muži

 
Blíž už se rockovému fenoménu Lou Reedovi dostat nemůžete. Kniha, která je podle odborníků jeho nejlepším životopisem, vás dostane nejen do zákulisí jeho koncertů, odhalí okolnosti vzniku jeho nejlepších songů, ale dostane nás i do nejtemnějších zákoutí jeho života.
22.03.2016 21:15 |

podobné články

Osobnosti: Lou Reed (39 článků)

Stojí nezávazný sex skutečně za to?

 
Nezávazný sex je častým snem nejen mužů, ale i žen. Stojí ale sex na jednu noc skutečně za to? Možná se i vám tu a tam zdá o sexu s mužem, kterého sotva znáte – ráno se probudíte plná rozpačitých dojmů a s myšlenkou v hlavě, zda byste se odvážila podobnou zkušenost zažít. Pravdou je, že nezávazný sex má něco do sebe, ale ne v případě, kdy se k němu přistoupí zodpovědně. Jestliže máte nutkavou chuť tento zážitek okusit na vlastní kůži, pak si rozhodně nenechte ujít dnešní článek! Troufnete si na nezávazný sex? Mnoho žen o sexu na jednu noc sní, často o něm mluví s kamarádkami, ale pokud by mělo dojít na věc, vystrašeně by vycouvaly. A teď ruku na srdce: našla byste v sobě dostatek odvahy odvázat se s neznámým mužem, jehož jméno byste ani nemusela znát, nebo byste vyplašeně zařadila zpátečku? Nezávazný sex totiž není pro každého a byť se to zdá banální, ne každý na to dokáže najít dostatek odvahy… Chce to myslet na zodpovědnost I přesto, že se s dotyčným uvidíte jen jeden večer případně s ním strávíte jen jednu noc a ráno se oba dva rozejdete bez svých domovů, neměla byste zapomínat na zodpovědnost. Váš vyvolený se může jevit jako solidní muž, ale i zdání mnohdy klame. Jestli se k nezávaznému sexu rozhodnete, myslete na ochranu – bez kondomu nespěte s mužem, o kterém nic nevíte. Mohla byste na to šeredně doplatit… I nezávazný sex má svá pravidla Nezávazný sex razí jasné heslo: nezávazně! To znamená, že do této zkušenosti nesmíte vkládat city, na to se v tomto případě rozhodně nehraje. Uvědomte si, že jde jen o pokušení a ukojení tělesných potřeb, láska zde nemá co dělat. Jestliže si nejste jistá sama sebou, že se zvládnete do dotyčného muže nezakoukat, pak do nezávazného... Čtěte více Příspěvek Stojí nezávazný sex skutečně za to? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
06.12.2015 06:35 |

podobné články

10 věcí, o kterých jste nevěděli, že vůbec existují!

 
Lidská fantazie nezná mezí. Chcete se o tom přesvědčit? Vybrali jsme pro vás 10 věcí, o kterých jste dosud nevěděli, že existují.
05.12.2015 20:11 |

podobné články

Česká armáda na veletrhu IDET v Brně představí 43 kusů techniky

 
Česká armáda na veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET v Brně představí 43 kusů své techniky. K vidění bude například radiolokátor Arthur, vrtulník W3A Sokol nebo kanónová houfnice Dana. Expozice armády bude jednou z největších na veletrhu, zaujme plochu 7580 metrů čtverečních. Vyplývá to z dnešní tiskové zprávy ministerstva obrany. Třídenní veletrh začíná v úterý v Brně.
15.05.2015 10:41 |

podobné články

Cenu ministra vnitra za mimořádné výsledky v oblasti bezpečnostního výzkumu získal tým Ústavu výpočetní techniky Masarykovy univerzity

 
Ve středu 2. listopadu 2016 předala náměstkyně ministra vnitra Mgr. Monika Pálková, MPA na Masarykově univerzita v Brně Cenu za mimořádné výsledky dosažené v oblasti bezpečnostního výzkumu za rok 2016 výzkumnému týmu Ústavu výpočetní techniky Masarykovy univerzity za přítomnosti reprezentace Masarykovy univerzity a Ústavu výpočetní techniky Masarykovy univerzity, zástupců Ministerstva vnitra, zástupce Národního bezpečnostního úřadu a dalších hostů.
06.11.2016 10:45 |

podobné články

Kniha Výhod pro rok 2017 je již v prodeji

 
Druhé vydaní Knihy Výhod je již v prodeji. Jedná se o českou mutaci celosvětově oblíbeného konceptu a bestselleru, i když s klasickou knihou nemá nic společného. Tzv. Coupon Book, tedy kniha plná slevových kupónů, je kalendářní ročenka s platností po celý rok. Kniha je jedinečná jak svým rozsahem, tak i obsahem. Celkem nabízí 276 slevových kupónů, ze kterých si vybere opravdu každý.
21.11.2016 17:55 |

podobné články

Dezerty, po kterých neztloustnete

 
Držíte dietu nebo se snažíte stravovat zdravě, abyste si zpevnili tělo a shodili nějaké to přebytečné kilo? Nutnost vzdát se kvůli redukci hmotnosti oblíbených laskomin, mezi které patří především sladké všeho druhu, bývá jedním z nejčastějších důvodů, proč většina lidí u zdravého stravování nezůstane, poruší diety a vzdá se tak veškerých snů o postavičce jako lusk. Jestliže i vy pro sebe chcete něco udělat, ale je pro vás těžké omezovat se v konzumaci sladkého, pak vyzkoušejte naše dezerty, po kterých neztloustnete! I když chcete zhubnout, nemusíte se sladkých pochoutek vzdávat úplně. Našli jsme pro vás dva chutné sladké dezerty, po kterých neztloustnete, ale báječně si pochutnáte! Vyzkoušejte výborné dezerty, po kterých neztloustnete. Mlsejte bez výčitek! Milujete sladké, rádi si na něm pochutnáte, ale již vás nebaví, že nemůžete dopnout džíny, vaše oblíbená sukně je vám najednou malá a v obchodě jsou ty nejlepší kousky vždycky o dvě čísla menší? Pak právě pro vás následující řádky ukrývají recept na dva dezerty, po kterých neztloustnete, ale zaženete chuť na tolik oblíbené sladké, bez kterého se upřímně nedá žít! 1. Nepečené ovesné tyčinky plné rozinek a vlašských ořechů Potřebujete: 80 g rozinek 40 g ovesných vloček 40 g vlašských ořechů špetku soli Postup: Vločky dejte do mixéru a nechte je rozdrtit na co nejjemnější kousíčky. Poté k nim přidejte rozinky s vlašskými ořechy a všechny suroviny dobře rozmixujte. Ze vzniklé hmoty, která by měla být dobře vláčná (pokud ne, přidejte trošku vody) vytvarujte obdélník o tloušťce cca 1 cm a pomocí válečku jej přes potravinářskou folii nebo pečicí papír stlačte. Měla by vám vzniknout pevná hmota, ze které následně nakrájejte libovolně velké tyčinky. 2. Sezamové tyčinky s medovým nádechem Potřebujete: 500 g sezamových semínek 250 g medu Postup: Nejlépe nepřilnavou pánev nechte na plotně rozpálit a orestujte na ní sezamová semínka pěkně do... Čtěte více Příspěvek Dezerty, po kterých neztloustnete pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.09.2016 17:50 |

podobné články

Armádu čekají hubené roky, říká Bílá kniha. Představil ji náměstek Šedivý

 
Přísná bezpečnostní opatření. Osobní kontrolou a bezpečnostním rámem při příchodu i odchodu musí projít každý návštěvník pavilonu P na brněnském výstavišti, kde se koná veletrh zbrojní techniky Idet. Opatření jsou na místě. Nejen pro množství zbraní a různé speciální techniky, která je v expozici k vidění a zájemci si ji často mohou i osahat či odzkoušet, ale i kvůli množství různých vrcholných představitelů armád mnoha zemí světa.
11.05.2011 13:00 |

podobné články

Recenze: Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala – romantika bez kýče, po které se vám bude stýskat

 
Jestli letos Bridget Jones poslala dopis Ježíškovi, tahle kniha v něm rozhodně nechyběla! Kniha autorů Jimmyho Rice a Laury Tait totiž disponuje stejně skvělým humorem jako její deník.
10.12.2015 12:45 |

podobné články

Osobnosti: Laura Jones (1 článek)

Recenze: Nepřehlédnutelná kniha plná kreativních nápadů do každého počasí

 
Knih o doma vyráběných dárcích přibývá jak hub po dešti. Láskominy Denisy Bartošové mají ovšem jednu skvělou výhodu – jejich grafická úprava chytne za oko. Navíc tahle kniha nabízí od každého trošku – dekorace, jídlo, pochutiny, potřeby do domácnosti i doplňky oblečení.
29.02.2016 09:35 |

podobné články

Osobnosti: Denisa Bartošová (12 článků)

Prasata, klobásy a sto litrů krve! 10 věcí, které jste nevěděli o kultovní Ordinaci

 
Dnes již kultovní seriál, který české diváky chytl natolik, že se na obrazovkách objevuje téměř devět let a má dvě řady. Přestože byste se mohli považovat za experty tohoto seriálu, tyhle věci jste určitě nevěděli! Které to jsou?
01.04.2014 14:40 |

podobné články

Takové foto byste od ministra Hermana a předsedy Fialy nečekali. Nevěděli jsme, o co jde, namítají

 
Za společné fotografie s ruskými Nočními vlky sklidil v týdnu ostrou kritiku jihomoravský hejtman Michal Hašek. Teď ale vyšlo najevo, že s gangem, který podporuje ruského prezidenta Vladimira Putina, se v minulosti setkal i ministr kultury Daniel Herman nebo předseda ODS Petr Fiala. Oba se ale hájí tím, že nevěděli, o koho jde. Informovala o tom televize Nova.
09.05.2016 16:10 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (2650 článků) , Petr Fiala (995 článků) , Michal Hašek (2257 článků) , Daniel Herman (442 článků) , Daniel Herman (846 článků)

Výhodná koupě nebo klamání zákazníka? Co byste měli vědět o výprodejích

 
Povánoční výprodeje jsou v plném proudu, další vlna nás čeká hned po Novém roce. Rok co rok ale Česká obchodní inspekce odhalí řadu chyb, kterých se obchodníci při slevách záměrně i neúmyslně dopouštějí. Přeštěte si, na co byste měli myslet, pokud se vrháte do obchodu s nápisem „totální výprodej“.
30.12.2015 19:20 |

podobné články

Jablka jsou všelék:10 věcí, které jste o nich nevěděli

 
Červené, zelené, žluté, je mnoho druhů jablek a všechny dokáží léčit i zkrášlovat. Našli jsme pro vás deset pozitivních účinků, které přináší konzumace jablek, o kterých jste možná ani nevěděli.
27.02.2013 07:10 |

podobné články

REMA Systém: 5 věcí, které jste nevěděli o mobilních telefonech

 
Mobilní telefony jsou v dnešní době již naprosto běžnou, ba až nepostradatelnou součástí našeho každodenního života. Používáme je v práci i ve volném čase a řada z nás si myslí, že o svém mobilním telefonu ví prakticky vše. Co má mobilní telefon společného s gorilami, kolik kilometrů urazí jeho součástky a kolik ukrývá zlata? Představujeme vám 5 zajímavostí o mobilních telefonech, o kterých jste možná dosud nevěděli.
21.10.2013 09:00 |

podobné články

Sex vědecky! 20 věcí, které jste o sexu nevěděli a které vás šokují

 
Sex a milování je nedílnou součástí života každého z nás. Někdo bez něj dokáže žít a někdo ne. Každopádně o něm každý mluví. Je ale spoustu věcí, které o sexu doteď nevíte. Obohaťte si svoje znalosti a podívejte se na 20 faktů o sexu, o kterých jste nevěděli.
13.02.2014 17:00 |

podobné články

6 věcí, které jste zaručeně nevěděli o komediích Slunce, seno... U toho puknete smíchy!

 
Komedie Slunce, seno patří už k české klasice, která se vysílá několikrát ročně a vždy si své diváky najde. Ještě aby ne. Uvolněný humor vás dostane do kolen, zapomenete na všední problémy a pořádně se zasmějete. Určitě jste tuto komedii viděli snad stokrát, ale existují ještě věci, o kterých jste zaručeně nevěděli.
13.08.2016 20:50 |

podobné články