Článek

RECENZE Syrový dokument ukazuje Cobaina jako vyděděnce

 
Recenze hudebního dokumentu Kurt Cobain: Montage of Heck, který mapuje život zpěváka kultovní Nirvany.
12.05.2015 15:17 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků)
Podobné články

Recenze: Sólová deska Kurta Cobaina je podivná voyeurská nekrofilie

 
Recenze "nové" desky Kurta Cobaina, na které zní jeho podomácku nahraná dema a nedodělky z nově objevených pásek.
16.11.2015 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků)

Vyšly nezveřejněné demosnímky Kurta Cobaina

 
Na americkém filmovém festivalu Sundance měl letos v lednu premiéru dokument o životě Kurta Cobaina, zpěváka a kytaristy americké skupiny Nirvana. Film Kurt Cobain: Montage of Heck, jenž režíroval Brett Morgen a spoluprodukovala Cobainova dcera Frances Bean, měl úspěch. Nyní vychází jeho soundtrack.
14.11.2015 09:55 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků) , Brett Morgen (3 články)

Nový RECEPT Ládi Hrušky: Super slaninovo-sýrový koláč!

 
Gurmánský experimentátor Láďa Hruška si pro vás připravil další lahůdku. Jeho slaninovo-sýrový koláč si zamilujete.
19.01.2015 19:31 |

podobné články

Recept na cheesecake z tvarohu

 
Cheesecake – v doslovném překladu sýrový koláč – je hitem, který by neznal opravdu jen málokdo. Právem se řadí mezi nejoblíbenější sladké dezerty, jehož příprava není vůbec složitá, i když si to většina lidí myslí. Popularita cheesecake roste i díky neskutečnému množství způsobů, na které lze připravit – velice oblíbenou alternativou je citronový, vanilkový, čokoládový nebo ovocný cheesecake. Náplň tohoto dezertu může být připravena buď z mascarpone, což je klasika, ale rovněž i z ricotty nebo tvarohu. Sýrový koláč je známý po celém světě a v tomto případě nutno zmínit známé rčení: jiný kraj, jiný mrav. Každá země má svou vlastní alternativu tohoto dezertu, zatímco Američané nedají dopustit na náplň připravenou z termizovaného sýra, Francouzi naopak sází na sýr Neufchâtel, Řekové si jej neumí představit bez oblíbeného sýra feta a my Češi si jej nejčastěji připravujeme z tvarohu. I my vám dnes představíme recept na cheesecake z tvarohu, na kterém si zaručeně pochutnáte. Recept na cheesecake z tvarohu Na přípravu dezertu budete potřebovat: 300 g máslových sušenek 150 g másla 500 g tvarohu 3 vejce 2 polévkové lžíce škrobu 120 g cukru krupice Postup přípravy: Máslové sušenky rozdrťte buď pomocí válečku v pytlíku nebo pomocí mixéru. Mezitím si v hrnci nechte rozpustit máslo, do kterého přidejte rozdrcené sušenky a vytvořte směs. Tu poté namačkejte do formy vyložené pečicím papírem. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky společně s cukrem, škrobem a tvarohem dejte do misky a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a pomaličku jej vmíchejte do připravené tvarohové směsi. Hotový krém nalijte do dortové formy a pomocí lžíce uhlaďte do rovna. Tvarohový cheesecake pečte na 160°C cca 50 minut. Jakmile se koláč upeče, nechte jej alespoň 3 hodiny odpočinout v troubě, kterou necháte jen mírně pootevřenou. Poté jej ještě nechte vychladit v lednici. Tip: Tvarohový cheesecake lze na závěr... Čtěte více Příspěvek Recept na cheesecake z tvarohu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
24.03.2016 01:15 |

podobné články

10 lží o srpnu 1968. Rozebrali jsme skandální dokument ruské televize

 
Dokument ruské televize „Varšavská smlouva – odtajněné dokumenty“ způsobil mezinárodní poprask. Prezident republiky Miloš Zeman (70) tvůrce pořadu obvinil ze lži. Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD, 58) reagoval též rázně. Kvůli tvrzením, že NATO chystalo invazi a Češi připravovali ozbrojené povstání, si dokonce pozval na „kobereček“ ruského velvyslance Sergeje Kiseljova. Tvůrci pořadu ale trvají na tom, že dokument naopak odhaluje do té doby neznámá fakta. „Pořad je v souladu se všemi principy novinářské etiky. Vznikl na základě třístránkového dokumentu, který byl nedávno odtajněn. Jiná věc je, že některá fakta, která zazní ve filmu, se nelíbí současným elitám ve střední Evropě. Jsou to ale fakta, byť i nepohodlná,“ tvrdí Petr Fjodorov, šéf mezinárodních vztahů ve státním mediálním koncernu VGTRK, kde film vznikl. Blesk proto požádal renomovanou historičku Muriel Blaive z Ústavu pro studium totalitních režimů, aby se k dokumentu vyjádřila. Ta si dokonce myslí, že tvůrci pořadu nakonec chtějí svalit vinu za invazi v roce 1968 na občany tehdejšího Československa. Dokument měla letos vysílat Česká televize, ale Rusové nakonec práva na vysílání bez udání důvodu neprodali. Blesk ale pro vás dokument zhlédl a vybral 10 kontroverzních výroků, které v něm zazněly. Jsou to lži, nebo fakta, jak tvrdí tvůrci pořadu?
21.08.2015 06:15 |

podobné články

Osobnosti: Lubomír Zaorálek (2163 článků) , Miloš Zeman (17456 článků) , Sergej Fjodorov (6 článků)

Drsný dokument o jednom městečku, které obsadili neonacisté. Chtěli zde vybudovat árijskou kolonii

 
Ospalá "díra" - venkovské městečko Leith kdesi v Severní Dakotě. Uličkami pochodují náckové, v rukou brokovnice, vyvěšují prapory s hákovými kříži a vykřikují rasistická hesla. Místní obyvatelstvo se jim však postaví na odpor. Celou tuto událost zachycuje syrový filmový dokument, který se právě v těchto dnech dokončuje.
10.02.2014 13:25 |

podobné články

Dcera Kurta Cobaina z Nirvany: Přes noc milionářkou!

 
Večer ulehla ke spánku a ráno se probudila jako milionářka! Ptáte se, o kom je řeč? No přece o dceři amerického zpěváka Kurta Cobaina (†27) a zpěvačky Courtney Love (46) Frances (18)! Ta právě oslavila osmnácté narozeniny a o nejlepší dárek se jí postaral tatínek, na kterého si stěží pamatuje...
23.08.2010 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků) , Courtney Love (161 článků)

Dcera Kurta Cobaina se zasnoubila. Její kluk je rocker jako táta

 
Dívky si hledají partnera podobného svému otci. To platí i pro devatenáctiletou dceru zpěváka Kurta Cobaina, který v roce 1994 spáchal sebevraždu. France Bean se zasnoubila s klukem, který je neuvěřitelně podobný slavnému rockerovi.
01.11.2011 19:15 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků)

Courtney Love v módní kampani vypadá jako její manžel Kurt Cobain

 
Osmačtyřicetiletá Courtney Love je spolu s dalšími hudebníky tváří nové reklamní kampaně. Na jedné fotce se plazí po zemi s korunkou na hlavě a na další připomíná svého zesnulého manžela Kurta Cobaina. Další články k tématu: Courtney Love předvedla striptýz a ukázala piercing v bradavce Courtney Love chystá paměti. Bude psát o manželství s Kurtem Cobainem Dcera Kurta Cobaina a Courtney Love se změnila. Dospěla a zkrásněla Souboj výstřihů: Courtney Love se také ukázala bez podprsenky
04.04.2013 11:10 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků) , Courtney Love (161 článků)

Dcera Kurta Cobaina a Courtney Love se změnila. Dospěla a zkrásněla

 
Osmnáctiletá Frances Bean Cobainová se proměnila z ošklivého kačátka v krásnou labuť. Dcera zpěváka Kurta Cobaina a Courtney Love je sice potetovaná rebelka s cigaretou, ale dokáže být také cudná. Přestože se před třemi lety objevila na titulce magazínu Harper's Bazaar coby baculatá teenagerka, na nových fotkách je z ní smyslná žena.
06.08.2011 09:05 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků) , Courtney Love (161 článků) , Frances Bean Cobain (8 článků)

To budete koukat: Tahle krásná rebelka v otrhaném triku je dcerou Curta Cobaina a Courtney Love

 
Z bouřlivého vztahu zesnulého frontmana legendární Nirvany Kurta Cobaina a zpěvačky skupiny Hole Courtney Love vzešlo před lety roztomilé dítko, které si však většina lidí vybaví jen ze slavné fotografie, kde se Kurt s Courtney líbají a malou holčičku drží v náručí mezi sebou. Od té doby však uplynulo již devatenáct let a dcera slavné dvojice Frances Bean Cobain je dnes mladou ženou, která rebelské geny po rodičích rozhodně nezapře.
19.10.2011 17:20 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků) , Courtney Love (161 článků) , Frances Bean Cobain (8 článků)

Neuvěřitelné: Dcera Kurta Cobaina se zasnoubila za dvojníka svého otce

 
Dcera frontmana legendární kapely Nirvana Kurta Cobaina (†27) Frances Bean Cobain (19) se zasnoubila. Jejím vyvoleným je podle deníku The Daily Mail málo známý rockový muzikant Isaiah Silva, který vystupuje se skupinou The Rambles.
30.10.2011 15:35 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků) , Frances Bean Cobain (8 článků)

Heroin, jehly, cigára, dolary: Dosud neznámé fotky z domu Kurta Cobaina focené po jeho smrti!

 
Smrt Kurta Cobaina (†27) byla vždy tak trochu opředena tajemstvím. Zpráva hovořila o sebevraždě, fanoušci Nirvany plakali, nevěřili a hledali vraha! Policie po dlouhých 20 letech nyní zveřejnila fotky z místa činu a je to podívaná, z níž mrazí...
21.03.2014 11:00 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků)

Objevily se zcela nové fotografie ze sebevraždy Kurta Cobaina a policie znovu případ zkoumá! Podívejte se na ně!

 
Sice je tomu už dvacet let, co "Kurt Cobain":http://www.extra.cz/tema/kurt-cobain spáchal "sebevraždu":http://www.extra.cz/tema/sebevrazda, ale po celou tu dobu existují divoké teorie o tom, že to žádná sebevražda vůbec být nemusela. V očích spousty lidí šlo o vraždu a pravděpodobnou pachatelkou je bývalá přítelkyně Kurta Cobaina, zpěvačka Courtney Love.
21.03.2014 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků) , Courtney Love (161 článků)

Nirvana se dočká "svatořečení" 20 let po smrti Cobaina

 
Kapela Nirvana vstoupí do Rokenrolové síně slávy. Dvacet let po rozpadu v souvislosti se sebevraždou Kurta Cobaina stále její hudba zajímá další a další fanoušky.
03.04.2014 13:50 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků)

Nirvana se dočká "svatořečení" 20 let po smrti Cobaina

 
Kapela Nirvana vstoupí do Rokenrolové síně slávy. Dvacet let po rozpadu v souvislosti se sebevraždou Kurta Cobaina stále její hudba zajímá další a další fanoušky.
03.04.2014 13:50 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků)

V peněžence Curta Cobaina našli vzkaz o Courtney Love: Je to uhrovatá čubka a vysává moje prachy!

 
V březnu letošního roku policie státu Washington našla ve složce k případu úmrtí Kurta Cobaina nevyvolané kinofilmy. A případ tedy policisté ze Seattlu znova otevřeli. Krom obrázků policisté získali také dosud nepublikovanou poznámku z peněženky frontmana skupiny Nirvana, v níž v parodii na svatební slib píše dost hanlivě o své manželce Courtney Love.
05.05.2014 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků) , Courtney Love (161 článků)

Drew Barrymore plánuje svatbu dceři Kurta Cobaina

 
Herečka Drew Barrymore se stala plánovačkou svateb. Tedy tuhle práci dělá pro dceru zpěváka Kurta Cobaina, již má s herečkou a zpěvačkou Courtney Love. Jednadvacetiletá Frances Bean Cobain si chce brát umělce Isaiaha Silvu a hvězda Charlieho andílků se rozhodla, že jim veselku uspořádá a naplánuje do posledního detailu.
20.05.2014 13:45 |

podobné články

Osobnosti: Drew Barrymore (162 článků) , Kurt Cobain (158 článků) , Courtney Love (161 článků)

Objevují se neznámé nahrávky Hendrixe i Cobaina

 
Nečekaně se vynořila zapomenutá nahrávka Jimiho Hendrixe Station break, která pochází z doby, kdy ho ještě téměř nikdo neznal. Další kuriozita pochází od Kurta Cobaina a má vyjít na soundtracku dokumentárního filmu Montage of Heck.
10.03.2015 10:00 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků)