Článek

RECENZE: Svět divnosti v podání Šmidrů

 
Pražské Muzeum Kampa představuje do 31. ledna 2016 výstavu věnovanou Šmidrům, což bylo volné a recesistické sdružení bývalých studentů pražských uměleckých škol, kteří se v padesátých letech sešli během vojenské přípravy vysokoškoláků.
13.11.2015 08:25 |

podobné články

Podobné články

RECENZE: Přehlídka úchylů ve filmu Fízlové, hajzlové

 
Režisér a DJ Quentin Dupieux se postaral o režii i hudbu snímku Fízlové, hajzlové, spíše hříčky než filmového příběhu. Dupieux se do něj snaží koncentrovat co nejvíce divnosti, zvrhlosti a poťouchlých fórků, aniž by se nějak zvlášť namáhal přimět diváka, aby tomu všemu uvěřil.
19.09.2014 13:10 |

podobné články

Osobnosti: Quentin Dupieux (2 články)

Co má tohle být? Úplně nahý Zac Efron provádí v novém filmu tyhle divnosti na záchodové míse

 
Podobně jako Miley Cyrus i Zac Efron (25) chtěl udělat tečku za svým Disney obdobím. Poté, co se nedávno provalila jeho drogová minulost, kvůli které musel podstoupit několikaměsíční odvykací léčbu, přijal roli ve filmu That Awkward Moment. Efron v něm dělá řadu podivných věcí, tím ‚nej‘ momentem je jeho nahé balancování na záchodové míse.
16.10.2013 21:55 |

podobné články

Osobnosti: Zac Efron (146 článků) , Miley Cyrus (817 článků)

Další a nechutné pokračování divností v MHD: Žena masturbovala v metru jakoby nic

 
Jeden měsíc se celebritou pražského MHD stala Julča, která má právo sedět, další měsíc to byla Anča, která má právo jezdit na černo a tento měsíc je to žena beze jména, která má právo na mnohem horší – lépe řečeno otřesnější – věci.
25.10.2013 22:30 |

podobné články

Seriál Městečko Twin Peaks se po 25 letech vrátí: Jak vypadají jeho hvězdy?

 
David Lynch – známý režisér divností – se po 25 letech vrátí i se svým populárním seriálem Městečko Twin Peaks. Podle předběžných informací bude natočeno devět nových dílů. Ale jak po 25 letech vypadají herci – už jejich obsazení místy přetvoří mysteriózní seriál v horor.
19.10.2014 07:00 |

podobné články

Osobnosti: David Lynch (63 článků) , David Lynch (63 článků)

Důkazů pro obžaloby je dost, tvrdí advokát o zakázkách dopravního podniku

 
Advokát Václav Láska, který pro pražský dopravní podnik (DPP) pod vedení odvolaného ředitele Vladimíra Liche připravoval podklady pro podání trestních oznámení v souvislosti s nevýhodnými smlouvami, tvrdí, že policie má dostatek důkazů pro podání obžalob. Láska označuje zjištění, která vedla k podání trestních oznámení, za velmi závažná.
23.08.2012 11:20 |

podobné články

TaxVision: Čtvrtletní plátci DPH poprvé otestují elektronická podání.

 
Jak podat přiznání k DPH elektronicky? Novinku letošního roku poprvé uplatní čtvrtletní plátci DPH při podání přiznání za první čtvrtletí 2014 – termín pro podání přiznání je 25. 4. 2014.
10.04.2014 13:35 |

podobné články

Začíná čas na podání Přehledu o příjmech a výdajích podnikatelů a živnostníků

 
Už jen dva týdny zbývají drobným podnikatelům a živnostníkům, kteří ani nepodávají daňové přiznání, na Podání přehledu o příjmech a výdajích ze samostatné výdělečné činnosti. Ostatní mají ještě čas – nejvíce ti, kdo mají daňového poradce. Všem klientům VZP bez rozdílu nicméně usnadní podání Přehledu a výpočet pojistného interaktivní formulář na webu.
23.03.2016 18:21 |

podobné články

Státní zemědělský intervenční fond: Podání Jednotných žádostí končí již 16. května

 
Dne 16. května končí řádné podání Jednotných žádostí 2016. K dnešnímu dni jich Státní zemědělský intervenční fond, který žádosti administruje, přijal necelých 20 tisíc. Objem podaných žádostí odpovídá přibližně dvěma třetinám očekávaného množství. Je patrné, že hodně zemědělců nechává jejich podání na poslední chvíli.
13.05.2016 15:55 |

podobné články

Zdeněk Koudelka: Soudce-nesoudce Matula a nečinný ministr

 
Ústavní soud 19. 7. 2016 vyhověl ústavní stížnosti Vlastimila Matuly, který jako soudce Okresního soudu v Kladně byl 2010 na stáži na Ministerstvu spravedlnosti, kde zpracoval poklady k podání stížností pro porušení zákona. Právo podání stížnosti proti porušení zákona v trestních věcech přísluší ministrovi spravedlnosti a rozhoduje o ní Nejvyšší soud. V případě jedné stížnosti, kdy Vlastimil Matula připravil podklady dle pokynu nadřízených, byl odsouzen obecnými soudy za údajné nadržování pachateli trestního činu. Odsouzení postihlo jen referenta Vlastimila Matulu a jeho ředitele odboru. Ani jeden nerozhodoval. O podání stížnosti rozhoduje ministr spravedlnosti.
14.12.2016 17:05 |

podobné články

MIRD: Podnět k podání návrhu na zahájení kárného řízení

 
Dnešního dne byl podán prezidentu republiky, ministru spravedlnosti, předsedovi Nejvyššího soudu, předsedovi Vrchního soudu v Praze a předsedovi Krajského soudu v Plzni podnět k podání návrhu na zahájení kárného řízení o kárné odpovědnosti tří soudkyň Krajského soudu v Plzni. V podrobnostech odkazuji na níže uvedený text podání.
22.12.2016 20:55 |

podobné články

RECENZE: Šéfové 2. Přitroublí byznysmeni a ještě přitroublejší únosci

 
Parta roztržitých šašků, kteří si chtějí hrát na zločince, ale zoufale jim to nejde, se vrátila v komedii Šéfové na zabití 2. Jason Bateman, Charlie Day a Jason Sudeikis se opět střetnou se sexuálně zvrácenou Jennifer Anistonovou a rádoby zkušeným zločincem Jamiem Foxxem, ale hlavně s novým zloduchem - slizce vypočítavým miliardářem v podání Christopha Waltze – a jeho rozmazleným synem v podání Chrise Pinea.
26.11.2014 16:17 |

podobné články

Osobnosti: Jason Bateman (4 články) , Jamie Foxx (35 článků) , Charlie Day (2 články) , Christoph Waltz (24 článků) , Jason Sudeikis (15 článků)

Od Jurského parku až po Jurský svět: Recenze LEGO Jurassic World

 
„Život si vždycky najde cestičku,“ říkal už v prvním Jurském parku Ian Malcolm v podání herce Jeffa Goldbluma a měl zatraceně pravdu. Nejen že dinosauři pláchli a množili se, jejich řádění se dočkalo už tří pokračování, z nichž to poslední s názvem Jurský svět stále boduje v kinech. A navíc pravěcí ještěři zmutovali do kostičkové podoby. Další LEGO videohra je tu.
11.07.2015 17:30 |

podobné články

Osobnosti: Jeff Goldblum (25 článků)

Recenze: Vymlátit ze sebe strasti v Klubu rváčů

 
Klub rváčů, nestárnoucí klasika v podání amerického autora Chucka Palahniuka, neztrácí svůj šmrnc ani po letech, a ani poté, co svět dávno obletěla úspěšná filmová adaptace s Bradem Pittem v hlavní roli. Schizofrenní příběh prací a insomnií rozvráceného jedince balancuje na pomezí reality a absurdního snu.
26.03.2016 10:55 |

podobné články

Osobnosti: Brad Pitt (1521 článků) , Chuck Palahniuk (31 článků)

Masakr na poušti a brutality na čtyřech kolech: Recenze herního Šíleného Maxe

 
Svět, jak ho známe, už neexistuje. Pokrývají ho písečné a nehostinné planiny, které drancují gangy nájezdníků vybavených nejrůznějšími buginami, náklaďáky a dalšími vozy. Tohle je svět, v němž se platí benzinem a vodou. Tohle je svět Šíleného Maxe, který se konečně po mnoha odkladech dostává na naše konzole a počítače. Čekání se v tomto případě vyplatilo.
12.09.2015 08:10 |

podobné články

Recenze Fallout 4: Postapokalyptický svět si žádá vzkříšení

 
Milovali jste svého partnera, milovali jste svého syna, ale jaderné detonace vám vzaly vše. Svět, jak ho znáte, už neexistuje. Píše se rok 2287 a vše, co jste znali a milovali, je pryč. Příbuzní a přátelé jsou mrtví, svět je zničený a nehostinný a obývají ho krvelační mutanti. Vaším jediným hnacím motorem, proč se prát s nepřízní osudu a vše nevzdat, je unesený syn. Chcete ho vypátrat za každou cenu. Byť vše zní jako ta nejhorší noční můra, pro hráče začínají ty pravé herní orgie.
22.12.2015 20:15 |

podobné články

Recenze: Když vám nechtěné dítě rozřežou na náhradní díly pro potřebné

 
Představte si svět bez potratů, kde nechtěné dítě buď odložíte na prahu domu zámožné rodiny, nebo ho v pozdějším věku „zrecyklujete“ doslova na náhradní díly. Představte si svět bez nemocí a zbytečné smrti, kde části rozdělených dětí pomáhají žít nespočtu dalších lidí. Přesně takový svět nabízí jedna z neuznávanějších moderních dystopií Bez šance.
23.03.2016 15:50 |

podobné články

Daňové přiznání: Na podání zbývají necelé dva týdny

 
Do konce března, kdy vyprší termín pro podání daňového přiznání k dani z příjmů za rok 2009, zbývají už jen necelé dva týdny.
24.03.2010 08:40 |

podobné články

Ukradla Britney Spears song Lady GaGa?

 
Na internetu se objevila píseň Lady GaGa a Beyoncé – Telephone v podání Britney Spears. Ukradla snad tento úspěšný song Britney? Internetem nyní koluje píseň Telephone nazpívaná Briney Spears, kterou známe v podání Lady GaGa a Beyoncé.  Původně GaGa tuto píseň opravdu napsala pro Britney Spears, která jí také nazpívala, ale na svoje album ji nezařadila. [...]
04.05.2010 19:15 |

podobné články

Osobnosti: Britney Spears (759 článků)

Třicet tisíc lidí na festivalu Pohoda opěvovalo Scissor Sisters i Leftfield

 
Emotivní nedělní ranní bohoslužbou skončil největší slovenský festival Pohoda, který na letišti u Trenčína přivítal 29 950 návštěvníků a byl tak téměř vyprodán. Hlavní vzpomínkovou událostí na loňský tragický ročník byl koncert Vivaldiho Čtyři roční období v podání komorního orchestru. Hvězdami večera byli britští Leftfield, písničkář José Gonzáles, elektronická dvojice Crystal Castles i show v podání Scissor Sisters.
11.07.2010 19:50 |

podobné články

Osobnosti: José José (283 článků)