Článek

Recenze: Support Lesbiens natočili jedno z nejlepších poprockových alb roku. Jen nesmí zpomalit

 
Melodikou tíhne víc k popu, zvukem k rocku, nabízí ale silné skladby dokazující, že současné Support Lesbiens baví hrát, píše v recenzi Jarda Konáš.
09.11.2015 10:40 |

podobné články

Podobné články

Support Lesbiens: Válčí se tisíckrát víc a tisíckrát blíž

 
Česká skupina Support Lesbiens vydává album Homobot. "My si musíme uvědomit, že všechna zásadní rozhodnutí ovlivňuje ekonomika. Není to politika, není to zdravý rozum, je to ekonomika. Přestože tedy politici vědí, že jejich rozhodnutí je špatné, kvůli ekonomickému zisku ho provedou," řekl v rozhovoru pro Právo Kryštof Michal ze skupiny Support Lesbiens.
10.10.2011 14:05 |

podobné články

Osobnosti: Kryštof Michal (51 článků)

Bon Jovi v Praze: Předskokanem budou Support Lesbiens

 
Pražský koncert americké skupiny Bon Jovi, který se uskuteční 24.června v Synot Tip Aréně v pražském Edenu, zahájí v roli předskokana Support Lesbiens. Do metropole zavítají Bon Jovi v rámci světového turné Because We Can, které začalo v únoru v Severní Americe. Support Lesbiens se představí v nové sestavě. 
05.04.2013 17:35 |

podobné články

Support Lesbiens: V podstatě jsme nová kapela

 
Loni na podzim odešli z tehdejší sestavy Support Lesbiens čtyři členové a založili novou skupinu. Kytarista a zakladatel Hynek Toman zůstal sám a stál před rozhodnutím, zda kapelu pohřbít, nebo jí vdechnout nový život. Rozhodl se pro to druhé, a tak jméno Support Lesbiens z české hudební mapy nemizí.
25.04.2013 13:11 |

podobné články

RECENZE: Support Lesbiens změna neublížila

 
Loni přišel kytarista Hynek Toman ve skupině Support Lesbiens o čtyři své spoluhráče. Ti založili novou formaci Portless a on si k sobě musel najít nové hudební kolegy.
10.11.2013 13:21 |

podobné články

RECENZE: Support Lesbiens jinak, zajímavěji

 
Před třemi lety se tehdejší sestava skupiny Support Lesbiens rozpadla na dva tábory. Ten, který se rozhodl pod stejným názvem vést kytarista Hynek Toman, vydal v roce 2013 album Leave A Message a konstatoval jím, že chce žít a nejspíš se i odpoutat od dosavadního historicky snadno rozeznatelného zvuku více než dvacet let existující formace.
30.10.2015 12:20 |

podobné články

Hynek Toman už má nové Support Lesbiens

 
Na konci loňského roku ohlásila tehdejší sestava skupiny Support Lesbiens rozchod. Kytarista a spoluzakladatel skupiny Hynek Toman zůstal sám, další čtyři členové kapely odešli a založili novou formaci Portless. Toman nyní odtajnil novou sestavu své kapely.
13.03.2013 13:40 |

podobné články

Support Lesbiens jsou zpět a vyrážejí na turné!

 
Legendární kapela Support Lesbiens oznámila koncem loňského roku svůj konec. Členové, v čele s frontmanem Kryštofem Michalem, opustili kytaristu Hynka Tomana a založili si vlastní skupinu. Hynek nelenil a Supportům dal zbrusu novou tvář.
13.03.2013 14:35 |

podobné články

Osobnosti: Kryštof Michal (51 článků)

Skupina Portless začala psát historii

 
Skupina Portless, kterou po loňské roztržce s kytaristou Hynkem Tomanem založili na konci roku 2012 zbývající členové skupiny Support Lesbiens, minulý týden ve středu poprvé koncertovala. Představila několik nových písní, většinu repertoáru však tvořily skladby Support Lesbiens.
02.05.2013 11:05 |

podobné články

Support Lesbiens: Obhajoba hudby občas bolí

 
Pražská poprocková skupina Support Lesbiens poslala před několika dny na trh dvojalbum K. I. D. První cédéčko nabízí skladby nazpívané v angličtině, na druhém je několik s českými texty. Je to poprvé, kdy tato kapela, jež existuje od roku 1992, pracuje více s českými texty. Novou desku pokřtí v sobotu 31. října v pražském Paláci Akropolis.
30.10.2015 15:25 |

podobné články

Support Lesbiens: Naše jméno je známka kvality

 
Je to jen pár dní, co znovuzrozená partička Support Lesbiens pustila do světa desku Leave a Message. Během rozhovoru o albu s Hynkem Tomanem, Czendou Urbánkem a Filipem Fendrychem znělo nejčastěji slovo "radost". Došlo však také na politiku, současné dění i na tvorbu Portless...
08.11.2013 11:16 |

podobné články

Kryštof Michal ze Support Lesbiens: Spor s Kalouskem za 200 tisíc!

 
Před několika měsíci uznal soud, že kytarista Support Lesbiens Jaromír Helešic musí zpěvákovi Janu Kalouskovi (47) zaplatit dvě stě tisíc korun za údajné použití motivů jeho písně. Leader kapely Kryštof Michal (35) si ale myslí, že šlo o mediální tah.
01.07.2009 08:00 |

podobné články

Osobnosti: Kryštof Michal (51 článků)

Support Lesbiens: Musíme přesvědčit hudbou

 
O novém turné, charitativním koncertu a dalších věcech si s námi povídali zpěvák Kryštof Michal (35) a kytarista Hynek Toman ze skupiny Support Lesbiens.
30.10.2009 11:05 |

podobné články

Osobnosti: Kryštof Michal (51 článků)

Support Lesbiens nevystoupili: Zpěvák Michal zkolaboval!

 
Skupina Support Lesbiens měla být jedním z hlavních taháků letošního ročníku festivalu Votvírák v Milovicích u Prahy, nakonec ale nevystoupila. Frontman kapely Kryštof Michal (36) totiž v sobotu dostal ledvinovou koliku!
15.06.2010 08:15 |

podobné články

Osobnosti: Kryštof Michal (51 článků)

Helešic ze Support Lesbiens musí zaplatit Kalouskovi za použitý motiv písně

 
Bývalý kytarista kapely Support Lesbiens Jaromír Helešic musí zaplatit zpěvákovi Janu Kalouskovi 200 tisíc korun a úroky za použití motivu písně Chodím ulicí v díle In Da Yard, rozhodl definitivně odvolací Vrchní soud v Praze. Helešic se hájil tím, že podobnost několika taktů v obou písních je pouze náhodná.
07.09.2010 12:25 |

podobné články

AUDIO: Support Lesbiens vstoupili do války

 
Do rádiového éteru zamířila kontroverzní novinka od skupiny Support Lesbiens „Bombs and Lies“ reflektující konflikt v Libyi. Blesk.cz získal její nahrávku a je zřejmé, že to bude hit.
19.05.2011 18:15 |

podobné články

VIDEO: Support Lesbiens vstoupili do války

 
Kapela Support Lesbiens v kritice války pokračuje a svůj vyhraněný postoj ostře demonstruje i v novém videoklipu k singlu Bombs and Lies. Hudebníci se navlékli do vojenských uniforem a v prostoru, kde Bruce Willis natáčel film Hartova válka, to řádně rozjeli.
18.07.2011 12:50 |

podobné články

Osobnosti: Bruce Willis (310 článků)

Support Lesbiens ulítávají na ženských tělech

 
Skupina Support Lesbiens dostala šílený nápad. Na přebal nového alba Homobot se nechala nafotit s hlavami na ženských figurínách. Hudebníci v čele se zpěvákem Kryštofem Michalem (37) by prý neváhali si vyzkoušet život v ženském těle.
24.08.2011 10:40 |

podobné články

Osobnosti: Kryštof Michal (51 článků)

Support Lesbiens zahrají v Londýně: Pojedou rovnou z festivalu

 
Skupina Support Lesbiens v posledních dnech neví, kam dřív skočit. Dnes vystoupila na festivalu Benátská noc a hned v sobotu ráno se přesune do Londýna. Tam zahrají sportovcům, kteří reprezentují naši zem.
27.07.2012 22:15 |

podobné články

Zpěvák Kryštof Michal ze Support Lesbiens: Tohle je jeho roztomilá dcera Elsa (2)!

 
Vyrazili spolu na Benátskou noc. Premiérově na velký koncert vzal svou dceru Elsu (2) frontman skupiny Support Lesbiens Kryštof Michal (38).
03.08.2012 08:10 |

podobné články

Osobnosti: Kryštof Michal (51 článků)