Článek

Recenze: Stránky světa vás zavedou do fantaskního světa, kde z knih prýští magie

 
Kniha stránky světa v sobě spojuje příběh o magii, knihách a fantastických dobrodružstvích v nich. Ač se může zdát, že dílo z pera Kaie Meyera je určené pro děti a mladistvé, rozhodně si ho užijí i dospělí milovníci knih.
18.09.2016 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Kai Meyer (1 článek)
Podobné články

Výhody a nevýhody e-knížek

 
Ve světě moderních technologií je více než jasné, že pokrok se nedá jen tak zastavit. Postupně se některé věci stávají zastaralými a jsou nahrazeny novými postupy. To však neplatí ve všech případech. Někdy mohou vedle sebe existovat staré i nové metody a obě mají něco do sebe. To se týká například knih. V dnešním článku si popíšeme výhody a nevýhody elektronických knih. Zatímco jeden dává přednost modernímu pojetí, druhý má pocit, že nic nenahradí starou dobrou tištěnou knihu. Osobně preferuji obě varianty, podle situace. Jak jste na tom se čtením knih vy? A ke které verzi se přikláníte? Stručný popis e-knihy Tento pojem je dost obsáhlý, protože pojem elektronické knihy se od sebe liší v mnohém. Pojem e-kniha může představovat podobu knihy, kterou si přečtete například v PDF na svém počítači, tabletu, chytrém telefonu, ale také zařízení, které slouží k četbě knih v digitální podobě. Při nákupu e-knihy musíme mít na paměti především formát, ve kterém bude. Ty nejenže nemusí na některých čtecích zařízeních fungovat, protože daný formát nepodporují, ale ovlivněn je i vzhled textu – požitek s četby. Formáty e-knih lze rozdělit do několika skupin. Do první se řadí speciální formáty určené právě pro e-čtečky. Výhodou tady je, že dokážou přizpůsobit rozložení textu podle velikosti displeje. Mezi nevýhody patří, že e-čtečky nepodporují zároveň všechny formáty, a je tady nutné hlídat si daný formát. Další skupinu tvoří běžné formáty DOC, DOCX, RTF, TXT, HTML. I tady platí, že se umí přizpůsobit velikosti displeje. Poslední skupinu tvoří nejběžněji využívaný formát PDF. Ten má tu výhodu, že jej otevřete téměř všude, pokud však není kódovaný a nemusí se zobrazovat v plné kvalitě. Je dobré si hlídat, zda PDF není opatřeno DRM kódem či jiným. Pokud jej vaše čtečka nepodporuje – knihu si nepřečtete. Výhody a nevýhody e-knih Mezi nevýhody patří to, že jen stěží si někde na pláži přečtete... Čtěte více Příspěvek Výhody a nevýhody e-knížek pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.10.2015 21:00 |

podobné články

Recenze: Temnější tvář magie otvírá dveře do čtyř alternativních Londýnů

 
Temnější tvář magie představuje dokonalé propojení historického románu a klasické fantasy s příměsí toho nejvýbušnějšího dobrodružství. Kell je mocný čaroděj, který dokáže otvírat „dveře“ do alternativních Londýnů. Slouží jako cestovatel, který mezi městy předává zprávy jejich králům. Když ale do svého domova přinese zhoubný kámen, plný té nejtemnější magie, jeho doposud snadný život se od základů změní.
07.12.2016 15:20 |

podobné články

USA zavedou nové poplatky i pro Čechy. Skrytá víza, tvrdí Okamura

 
USA zavedou od 8. září 2010 poplatek za registraci do elektronického systému cestovní autorizace (ESTA); poplatek se ročně dotkne více než 50 tisíc českých turistů.
25.08.2010 11:15 |

podobné články

Microsoft a Toyota zavedou do aut společné internetové služby

 
Americký Microsoft a japonská Toyota Motor budou spolupracovat a do toyot zavedou služby s připojením na internet.
07.04.2011 13:30 |

podobné články

Zástupce seniorů: Začíná totální bída. Jestli ti debilové zavedou euro, Bůh nám pomáhej

 
„Začíná totální bída… Pokud tady ti debilové zavedou euro, tak nám pánbůh pomáhej,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz v reakci na zdražování potravin Pavel Ján Buvala, který provozuje web na pomoc seniorům. Podle něj hrozí nárůst počtu bezdomovců a sebevražd. K situaci se vyjádřil i prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Zdeněk Juračka.
21.01.2014 14:15 |

podobné články

ČD od nového grafikonu zavedou přímé noční spojení z Prahy přes České Budějovice do Curychu

 
Od nového jízdního řádu 2016/17, který začne platit od 11. prosince 2016, zavedou České dráhy přímé noční spojení z Prahy přes České Budějovice a Linec do švýcarského Curychu. Tento spoj nahradí dosavadní noční vlak trasovaný přes Drážďany a Frankfurt nad Mohanem. Jízdenky z Prahy do Curychu budou stát od 497 Kč, s rezervací do lůžkového vozu od 994 Kč.
22.09.2016 16:10 |

podobné články

Apokalypsa v krabici od bot

 
Kdo si hraje, nezlobí. Pokud to opravdu platí, tak musí být Graeme Webb (60) ten nejhodnější muž v Londýně. Všechen volný čas věnuje výrobě takzvaných dioramat, detailně propracovaných výjevů z fantaskního světa. Doma v zájmu svého umění sebere všechno, na co přijde. Dětem zabavil hračky, manželce kuchyňské přísady…
11.10.2012 11:15 |

podobné články

Malá škola magie: Trápí vás nespavost a noční můry? Klidný spánek si přičarujte!

 
Chybí vám energie? Cítíte se každé ráno vyčerpaní, ale prášky na spaní odmítáte? Dobře děláte! Pomoci vám může trocha magie. Vyzkoušejte některý z rituálů, lektvarů, kouzel či zaříkávadel pro klidný spánek a načerpání nové síly.
14.10.2013 15:45 |

podobné články

Sexuální magie v praxi: Umíte čarovat v posteli? A opravdu víte, co chcete?

 
Zajímá vás, co je to sexuální magie? Víte o tom, že máte tu moc přičarovat si větší a intenzivnější prožívání svých orgasmů? Jak na to? Odpověď hledejte v sexuální magii a magických školách.
07.11.2015 23:16 |

podobné články

Karlovarský festival zahájí Michel Gondry svou všemi vyhlíženou Pěnou dní

 
Zahajovacím snímkem 48. ročníku MFF v Karlových Varech bude 28. června Pěna dní, jehož projekci uvede oscarový francouzský scenárista a režisér Michel Gondry. V hlavních rolích poetického a fantaskního příběhu o schopnosti a odhodlání přinést pro lásku jakoukoliv oběť se objeví Audrey Tautouová a Romain Duris. Na setkání s novináři v Praze to dnes oznámil prezident přehlídky Jiří Bartoška. Tato přehlídka potrvá do 6. července.
04.06.2013 14:00 |

podobné články

Osobnosti: Audrey Tautou (21 článků) , Jiří Bartoška (488 článků) , Michel Gondry (19 článků) , Romain Duris (3 články)

Anonymous splnili hrozby a zablokovali stránky čtyř politických stran

 
VÍME PRVNÍ Slibovali, že zablokují v 11 hodin v sobotu stránky politickým stranám jako podporu protestu, jež v sobotu dopoledne začala. Slib dávala skupina Anonymous, která podporuje akci Occupy Prague. Jak se ParlamentnímListům.cz podařilo zjistit, dopoledne opravdu byly zablokovány stránky čtyř politických stran - ODS, TOP 09, ČSSD a KSČM. Stránky Věcí veřejných a NS-LEV21 zablokovány nebyly.
28.04.2012 11:20 |

podobné články

Drtí vás letošní vedra? S Electro Antiperspirantem budete v suchu celé léto na 1 použití!

 
Celé léto z vás prýští pot a nedá vám pokoj nejen v podpaží, ale ani na dlaních, chodidlech, čele, zádech a dalších částech těla? Teploty překračující 30°C způsobují problémy nemalému procentu populace. Přitom být v suchu nejen v podpaží, ale v podstatě kdekoli na těle je snadné. Nejen na pár hodin, ale i na celé měsíce! Stačí jen přestat používat konvenční antiperspiranty a vyzkoušet Electro Antiperspirant.
09.06.2015 09:00 |

podobné články

RECENZE: Royal Republic hrají rock s lehkostí a nadhledem

 
Švédská čtveřice Royal Republic je zábavná. Na svém novém řadovém albu Weekend Man přináší lehké rockové písně, ze kterých prýští nečekaný nadhled, lehkost provedení a stejně tak schopnost napsat pasáže i celé kusy melodické, úderné a zapamatovatelné.
21.04.2016 16:00 |

podobné články

Černá magie mě zničila, tvrdí kandidát na prezidenta

 
Za těsnými výsledky prezidentských voleb by mohla být temná magie, spekulují Rumuni.
23.01.2010 12:35 |

podobné články

Tajemství židovské magie odhaluje kabalistická výstava

 
"Důrazně se doporučuje vkročit do expozice pravou nohou," nabádá nápis u vstupu na výstavu Andělé a démoni, židovská magie v průběhu staletí.
05.05.2010 00:40 |

podobné články

Zemřela vdova po Bicanovi: Magie čísel, odešla na den přesně po 10 letech!

 
Je v tom cosi nadpozemského, podivná magie a zvláštní význam čísel. Paní Jarmila Bicanová (†87) opustila tento svět přesně deset let poté, co odešel legendární fotbalový kanonýr Josef Bican (†88).
13.12.2011 12:20 |

podobné články

Osobnosti: Josef Bican (14 článků)

Křeček (ČSSD): Porušení magie cestou do Rozmarýna

 
Ještě jsem se ani nestačil v Brně pořádně rozkoukat, a již jsem byl Břetislavem Rychlíkem v glose „Černá magie trafikanta Křečka“ (MfD, 13. 9. 2013) obviněn, že za temných brněnských nocí bloudím bývalým varietem Rozmarýn.
18.09.2013 12:30 |

podobné články

Osobnosti: Břetislav Rychlík (25 článků)

Čarodějce Regině nepomohla magie ani koupací hábit: Její mohutné ňadro už nepatří jen do říše kouzel

 
Při stěhování do vily VyVolených se soutěžící musí smířit s tím, že své soukromí neochrání. Zdena Regina si myslela, že kamery přelstí, ale v koupelně na chviličku zaváhala a na světě je snímek, na jehož zneškodnění nestačí ani černá magie.
25.10.2013 21:00 |

podobné články

Čarujeme se svíčkami: Co symbolizují barvy svíček, k jakým rituálům slouží a kdy je zapálit?

 
"Magie":http://www.extra.cz/tema/magie a svíce k sobě patří odjakživa. Plameny svíčky ukrývají velkou moc, předávají naše požadavky a přání "vesmíru":http://www.extra.cz/den-narozeni-v-tydnu-prozradi-jakou-mate-povahu-podle-planety-ktera-jemu-i-vam-vladne.
21.12.2013 07:32 |

podobné články