Článek

RECENZE: Špinarův vydařený operní debut

 
Poslední Janáčkova opera Z mrtvého domu inspirovaná Dostojevského románem se po pětadvaceti letech vrátila na scénu pražského Národního divadla. Její režií debutuje v opeře nový šéf činohry ND Daniel Špinar.
15.05.2015 15:06 |

podobné články

Podobné články

RECENZE: Špinarův Othello v apartním balení

 
Othella Činohry Národního divadla propagovala fotka Magdalény Borové s ošklivými podlitinami na krku. Dalo se tedy očekávat, že půjde o brutální záležitost. Místo toho se divákům dostalo apartní, lehce nudící podívané bez objevnějšího výkladu i herectví. Velkou kvalitou inscenace je překlad Jiřího Joska, mluvný, srozumitelný a jevištně účinný. Razantní škrty podpořily jeho akčnost, na druhé straně oslabily poezii a obrazivost Shakespearova i Joskova jazyka.
20.12.2014 19:21 |

podobné články

Osobnosti: Magdaléna Borová (1 článek)

Hokejová disciplinárka trestala: Vydarený z Budějovic si nezahraje tři zápasy

 
Disciplinární komise APK LH se rozhodla v sobotu potrestat ve zkráceném řízení českobudějovického hokejistu Reného Vydareného za zákrok na libereckého Tomáše Klimentu, Vydarený nemůže nastoupit v následujících třech duelech.
11.03.2012 12:25 |

podobné články

Rosolův vydařený víkend: Zařídil semifinále a poskočil do padesátky

 
Nejen postup do semifinále Davis Cupu, ještě i významný posun do první padesátky světového žebříčku! Lukáš Rosol má za sebou vydařený víkend. Díky úspěšnému vystoupení ve čtvrtfinále Davisova poháru s Kazachstánem se posunul ve světovém žebříčku o 17 míst na 46. pozici. Tak vysoko ještě nikdy nebyl!
08.04.2013 10:40 |

podobné články

Osobnosti: Lukáš Rosol (525 článků)

Operní zpěvák Pape byl zážitkem

 
S počínající virózou přijel do Prahy německý operní zpěvák René Pape. Hvězda světových operních scén patří k nejlepším basistům a její pražský debut se nakonec konal, i když zpěvák nechal nahlásit indispozici.
19.06.2014 11:00 |

podobné články

Špinarův Vojcek a Pražské komorní divadlo získali Radokovu cenu

 
Inscenací roku 2009 se v 18. ročníku Cen Alfréda Radoka stal Büchnerův Vojcek, jak ho na jevišti pražského Divadla na Vinohradech nastudoval režisér Daniel Špinar. Titul Divadlo roku získalo už potřetí Pražské komorní divadlo (PKS). Ceny, o nichž rozhodli kritici v anketě časopisu Svět a divadlo, byly v sobotu předány v pražském Kolowratu, záznam odvysílá Česká televize 6. března na programu ČT2.
27.02.2010 17:30 |

podobné články

Osobnosti: Alfréd Radok (28 článků)

Špinarův mouřenín benátský se nenatřel černou tělkou

 
Ve Stavovském divadle má premiéru inscenace Shakespearova Othella v režii Davida Špinara.
20.12.2014 19:16 |

podobné články

Tuk rozhodně nerezonuje, říká operní pěvec Adam Plachetka

 
Už dávno neplatí, že operní pěvec nebo pěvkyně by měli mít kvůli lepšímu hlasu mohutné postavy. Kila navíc z vás dobrého zpěváka neudělají. Přesvědčený je o tom operní pěvec Adam Plachetka, který zpívá hlavně ve Vídni.
26.03.2010 12:20 |

podobné články

Osobnosti: Claudia Schiffer (98 článků) , Matthew Vaughn (13 článků)

Neskutečně smyslné křivky: Operní diva Andrea Kalivodová jen v plavkách

 
To, že jsou operní zpěvačky obtloustlé postarší matróny, už dávno neplatí. Super.cz získal snímky známé operní divy Andrey Kalivodové (34) z její dovolené na Menorce. A vypadá neskutečně. "Už i opera si teď žádá krásná těla," vysvětlila Andrea, která za poslední dva roky shodila asi deset kilo.
30.06.2011 12:30 |

podobné články

Osobnosti: Andrea Kalivodová (161 článků)

Mezinárodní operní ceny získali Němec Kaufmann a Švédka Stemmeová

 
V Londýně byly v pondělí večer rozdány vůbec první Mezinárodní operní ceny. Ocenění přezdívané "operní Oscary" obdrželi umělci ve 22. kategoriích. Nominováni byli i čeští dirigenti Jiří Bělohlávek a Jakub Hrůša, ani jeden z nich však cenu nezískal.
23.04.2013 08:45 |

podobné články

Opěrní pěvkyni trápí při zpěvu větry. Z divadla ji vyhodili

 
Americká operní pěvkyně Amy Herbstová, která vystupovala v operní společnosti v Nashvillu, přišla o práci. Důvod? Nedokáže zadržet větry při zpěvu.
29.01.2014 10:05 |

podobné články

Opěrní pěvkyni trápí při zpěvu větry. Z divadla ji vyhodili

 
Americká operní pěvkyně Amy Herbstová, která vystupovala v operní společnosti v Nashvillu, přišla o práci. Důvod? Nedokáže zadržet větry při zpěvu.
29.01.2014 10:05 |

podobné články

Jindy krásná česká operní pěvkyně šla na plastiku nosu, teď straší lidi

 
Maskou si kryje obličej Tereza Mátlová  (38) nejen během zkoušek muzikálu Fantom opery, kde bude hrát roli zákeřné operní subrety Carlotty Giudicelli, ale škrabošku nesundává ani v civilním životě. Půvabná operní a muzikálová zpěvačka prodělala před dvěma týdny plastickou operaci nosu, po které se jí následně rozlily modřiny po celém obličeji. Aby nestrašila svou dceru Emilly Ann a okolí, vyřešila to tímto způsobem.
26.06.2014 15:00 |

podobné články

Čtyři operní hvězdy k poctě Jarmily Novotné

 
Čtyři operní hvězdy - Martina Janková, Dagmar Pecková, Adam Plachetka a Štefan Margita - vystoupí v sobotu 30. srpna od 20 hodin na koncertě nazvaném Pocta Jarmile Novotné, který se uskuteční pod širým nebem na zámku Liteň u Berouna, kde světoznámá operní pěvkyně trávila své nejšťastnější chvíle.
29.08.2014 09:40 |

podobné články

Osobnosti: Jarmila Novotná (19 článků) , Adam Plachetka (11 článků) , Dagmar Pecková (31 článků) , Štefan Margita (152 článků)

Žádné tři brady a pneumatika kolem boků. Mrkněte na krásnou českou operní kočičku zpívající o vraždách

 
Když se o některé dámě řekne, že je operní pěvkyně, většina z nás si hned vybaví hřmotnou paní, která se kvůli desítkám kil navíc umí při zpěvu pořádně opřít do podlahy. Vycházející operní hvězdička Iveta Suchánková ale rozhodně nemá tři podbradky a pár pneumatik kolem boků. Naopak, je to holka k světu, ze které sálá živočišnost!
17.11.2014 21:50 |

podobné články

Roste jako z vody. Syn vnadné české operní divy Kalivodové se má čile k světu

 
Operní diva Andrea Tögel Kalivodová pokřtila své nové album s názvem Moje nej. Jedním z kmotrů alba se stal slovenský herec Juraj Kukura. Kromě sexsymbolu osmdesátých let dorazila na křest celá řada osobností, jako byli zpěvačka Tereza Mátlová, textař, zpěvák a skladatel David Deyl, modelka Aneta Vignerová, Nora Fridrichová s Robertem Zárubou nebo například operní pěvkyně Pavlína Senić.
27.11.2015 09:00 |

podobné články

Osobnosti: Juraj Kukura (32 článků) , David Deyl (34 článků) , Robert Záruba (139 článků) , Nora Fridrichová (163 článků) , Aneta Vignerová (471 článků) , Pavlína Senić (1 článek) , Andrea Kalivodová (161 článků)

Video: Wilfried se hned při svém debutu za Arnhem gólově prosadil

 
Bývalý fotbalista pražské Sparty Bony Wilfried má za sebou vydařený debut v nizozemské lize. Hned při svém prvním startu za Vitesse Arnhem se zapsal mezi střelce a pomohl svému novému týmu k vítězství 2:0 nad Graafschapem. Arnhem se po výhře dostal na rozdíl tří bodů od sestupových pozic.
21.02.2011 08:30 |

podobné články

RECENZE: Mádlův režijní debut neurazí

 
Jiří Mádl si splnil svůj sen a poprvé režíroval film. Bývalá teenagerská hvězdička míří výše, debut Pojedeme k moři je i přes některé neobratnosti posunem směrem nahoru.
03.04.2014 17:10 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Mádl (353 článků)

RECENZE: O čem a proč. Český debut Slobodanky Radunové MY 2 jde do kin

 
Pro svůj celovečerní hraný debut My 2 si třiačtyřicetiletá rodačka z bývalé Jugoslávie a absolventka pražské FAMU Slobodanka Radunová napsala scénář společně se spisovatelkou Radkou Denemarkovou.
20.11.2014 14:26 |

podobné články

Recenze: Adopce romské dcery jako vykoupení? Debut Anežka je sžíravá sonda do narušeného vztahu

 
Mimořádný debut Viktorie Hanišové je hlubokým ponorem do narušeného vztahu matky s dcerou.
10.12.2015 09:10 |

podobné články