Článek

RECENZE: Soudní proces jako akční komiks

 
Výstava, kterou je možné vidět v pražském Centru současného umění DOX, není typickou uměleckou expozicí. Je inspirována druhým soudním procesem s Michailem Chodorkovským a jeho společníkem Platonem Lebeděvem.
26.08.2015 13:46 |

podobné články

Podobné články

NÁZOR: Soudní proces roku začíná. Rathova vazba je už delší, než Norimberský proces

 
Jeho vazba trvá déle než soud s hlavními nacistickými zločinci, ale nejostřeji sledovaný soudní proces tohoto roku konečně začíná. Nejznámější český vězeň současnosti poslanec David Rath předstoupí ve středu 7. srpna poprvé v rámci soudního líčení před Krajský soud v Praze.
05.08.2013 11:20 |

podobné články

Osobnosti: David Rath (4272 článků)

Kája Saudek komiks Muriel a andělé neprodal, tvrdí jeho rodina

 
Kája Saudek prý komiks Muriel a andělé, zabavený v pátek policií, nikdy neprodal, nedaroval ani nedal do zástavy. Policie zabavila komiks na základě trestního oznámení v pražském Topičově salonu, kde mělo být dílo vystaveno a za několik dní vydraženo.
09.02.2014 16:10 |

podobné články

Osobnosti: Karel Saudek (111 článků)

Akční letáky aneb: Jak opravdu ušetřit?

 
Tištěné akční letáky nám zahlcují domovní schránky. Ty v elektronické podobě zase naše e-mailové. Připravují je odborníci, takže je pravděpodobné, že řada z nabídek nás přece jen upoutá dříve, než je vyhodíme, popřípadě smažeme. Jsou ale akční letáky opravdu tak akční?
15.01.2015 11:11 |

podobné články

Rath rozděluje ČSSD. Uškodí straně jeho proces?

 
Podle předvolebních průzkumů je jasným favoritem příštích voleb sociální demokracie. Jejich konečný výsledek by ale mohl ohrozit soudní proces s exhejtmanem Davidem Rathem, který je obviněný z přijímání úplatků. Podle on-line deníku Týden.cz se toho obává senátor ČSSD Zdeněk Škromach. Naproti tomu předseda Senátu Milan Štěch se domnívá, že Rathův proces by mohl straně paradoxně prospět.
08.02.2013 08:00 |

podobné články

Osobnosti: Milan Štěch (537 článků) , Zdeněk Škromach (561 článků) , David Rath (4272 článků)

Soud s Rathem: Zeman řekl, že je zloděj, Paroubkovi zas, že jde o totalitní proces!

 
Monster-proces s exhejtmanem Davidem Rathem se vyvíjí zajímavým směrem. Ani ne tolik tím, co by kdo řekl u soudu, ale spíš událostmi okolo. Do soudní síně přišli poslance podpořit třeba i manželé Paroubkovi, kteří se nechali slyšet, že jde o totalitní proces. Korunku tomu nasadil prezident Miloš Zeman, když Ratha označil za zloděje.
17.10.2013 14:15 |

podobné články

Osobnosti: David Rath (4272 článků) , Miloš Zeman (16417 článků)

Recenze: Nebuď jak gádžo, říkali mu… Černobílý komiks odhaluje pohnutý osud mladého Roma

 
Narození v sociálně slabé romské rodině v pohraničí, dětství i dospívání strávené po dětských domovech s minimálním zájmem rodičů… Kdyby si Michal (nyní 28) začal stěžovat, hned tak by nepřestal. Místo toho vystudoval vysokou školu. Jeho příběh vypráví komiks Nebuď jak gádžo. Tuto větu prý doma chlapci říkali, když si stěžoval.
11.03.2017 17:55 |

podobné články

Proces roku pokračuje. Doženou advokáti Ratha a spol. svědky znovu k slzám?

 
Soudní proces roku napíše čtvrté pokračování, od pondělního rána bude opět pokračovat soudní přelíčení s poslancem a středočeským exhejtmanem Davidem Rathem. Měl by pokračovat výslech podnikatelky Ivany Salačové, která je v kauze jednou z hlavních svědkyní.
12.08.2013 07:45 |

podobné články

Osobnosti: David Rath (4272 článků)

V Brně začal soudní proces se třemi obviněnými z brutální vraždy dívky z Jihlavy

 
U brněnského krajského soudu dnes začal proces s třemi mladíky obžalovanými z brutální vraždy dívky z Jihlavy. Jednání se koná za zvýšených bezpečnostních opatření, soudní síň veřejnost téměř zaplnila. Rozsudek by mohl senát vedený soudcem Milošem Žďárským vynést už dnes.
07.02.2014 10:15 |

podobné články

Začal soud s vrahem Michala a Aničky. Albánec se přiznal a chtěl nižší trest

 
V albánské metropoli Tiraně dnes odpoledne začal za přísných bezpečnostních opatření soudní proces se Sokolem Mjacajem, obžalovaným z vraždy dvou českých turistů. Během prvního dne jednání obhájkyně obžalovaného uvedla, že muž svého činu lituje, přiznává se k němu, a žádá proto o zkrácené soudní řízení. Soud ale zkrácený proces zamítl.
29.10.2015 17:35 |

podobné články

Tlačenice u soudu: 52 obžalovaných, právníci na protest odešli

 
Největší soudní proces v Česku začal dost neslavně. Do soudní síně pro šest desítek lidí se našlapalo kolem stovky obžalovaných a jejich obhájců. Po devadesáti minutách desítky advokátů na protest proti nedůstojným podmínkám opustily soudní síň!
10.09.2012 12:50 |

podobné články

Recenze: Zpomalení bolestného stroje a svižný Proces vzniku

 
Recenze dvou výjimečných tanečních představení - Phrasing the Pain od souboru 420people a Proces tanečnice a choreografky Dory Sulženko Hoštové.
16.01.2015 14:22 |

podobné články

Punkový komiks o rozervaných Sex Pistols

 
Punk není mrtev! Stejně jako dobrý komiks – alespoň ten o jedné z nejdivočejších kapel v dějinách nazvaný Sex Pistols: Grafický román.
29.10.2009 13:30 |

podobné články

Život Madonny vyjde jako komiks

 
Popová královna Madonna prožila velmi zajímavý život. Co ji stála cesta za úspěchem? Již v srpnu vyjde o její životní dráze komiks.
24.06.2011 22:00 |

podobné články

Osobnosti: Madonna (950 článků)

Američané prodávají komiks mapující život Steva Jobse

 
Zmapovat život bývalého ředitele a jednoho ze spoluzakladatelů společnosti Apple se snaží nový komiks, který se minulý týden začal prodávat na americkém trhu. Publikace, která obsahuje celkem 32 stránek, dokumentuje život tohoto vizionáře od narození, kdy byl jako dítě adoptován, až po založení firmy Apple.
16.01.2012 11:05 |

podobné články

Tahákem veletrhu Svět knihy budou Rumunsko i komiks

 
Rumunsko jako hlavní host a komiks coby důležité téma jsou lákadlem 18. ročníku mezinárodního veletrhu Svět knihy, který se uskuteční ve dnech 17. až 20. května na Výstavišti v Praze. Novinářům to ve čtvrtek sdělila Dana Kalinová, ředitelka akce.
04.05.2012 17:55 |

podobné články

Katy Perry bude mít vlastní komiks

 
Popová hvězda Katy Perry (27) sklízí jeden úspěch za druhým. Půvabná brunetka, známá hlavně svým hitem I Kissed a Girl se přidá ke hvězdám jako je Lady Gaga  (26) nebo Britney Spears  (30) - bude mít vlastní životopisný komiks.
23.06.2012 14:20 |

podobné články

Osobnosti: Britney Spears (760 článků) , Katy Perry (493 článků) , Lady Gaga (1263 článků)

Splinter Cell komiks osvětlí osudy Sama Fishera

 
Pokud se chcete dozvědět, jak se ze Sama Fishera vyděděnce a samotáře, kterak byl prezentován ve Splinter Cell: Conviction, stal vůdce Echelonu a de facto smrtící zbraň USA ve Splinter Cell: Blacklist, tak vám nezbyde nic jiného, než si příští rok sehnat připravovaný komiks Splinter Cell: Echoes. Ubisoft, stejně jako v případě série Assassin’s Creed, hodlá slávu své...
11.10.2012 15:20 |

podobné články

Nové knihy: McDermidová, komiks, Fuks i debut Prestona

 
V tomto týdnu se na trh dostávají knihy s různorodou tematikou. Komiks vypráví o známých hrdinech, Konec hry je napínavý thriller, Fuks se připomíná jako skvělý autor a Preston píše o biologické hrozbě.
09.08.2013 10:50 |

podobné články

Bob Klepl při scéně doslova vyhořel!

 
„Pozor, přichází akční hrdina Tom Cruise!“ Tak se kasal při nástupu na natáčení akční scény v seriálu Svatby v Benátkách představitel doktora Jonáše a dobrovolného hasiče Bob Klepl (57). Jako akční hrdina ale zklamal.
14.05.2015 05:11 |

podobné články

Osobnosti: Tom Cruise (852 článků)