Článek

RECENZE: Slza začala naplňovat své ambice

 
Dvojice Slza, tedy zpěvák Petr Lexa a kytarista Lukáš Bundil, je českým fenoménem doby. Přichází s popem, který čerpá z přehledných osmdesátek a přijímá moderní zvuk i aranže, aby byl ve výsledku takovým, jenž se dosud v českých končinách často netvořil. Kapela boduje na internetu, oslovuje především teenagery a v prvním týdnu po vydání se debutového alba Katarze prodaly dva tisíce kusů.
25.11.2015 16:46 |

podobné články

Osobnosti: Petr Lexa (36 článků) , Lukáš Bundil (16 článků)
Podobné články

Není slza jako slza! Slza bolesti, smíchu a po cibuli je vždy jiná, tvrdí vědci

 
Pro všechny, kteří pláčí dojetím u filmu nebo naopak při krájení cibule, máme novinku - roníte pokaždé jiné slzy! Jak je to možné? A je zdravé si občas poplakat?
23.07.2013 15:45 |

podobné články

Slza: Nepočítali jsme s tím, že nás budou poslouchat tak mladí lidé

 
Loňský rok byl pro popovou skupinu Slza nesporně úspěšný. Završila ho vydáním debutové desky Katarze, tituly Objev roku a Hvězda internetu v anketě Český slavík a nedávno i třemi nominacemi na výroční Ceny Anděl, v nichž rozhodují odborníci. Na začátku dubna vyrazí zpěvák Petr Lexa a kytarista Lukáš Bundil, tedy skupina Slza, na koncertní turné. Pokračovat v něm budou na podzim a nové album chystají na příští rok.
01.04.2016 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Petr Lexa (36 článků) , Lukáš Bundil (16 článků)

Fanynky kapely Slza mají smůlu: Lukáš i Petr jsou zadaní!

 
Kdekoliv se popová dvojice Slza objeví, okamžitě se srocují davy fanynek. Nejinak tomu bylo na křtu jejich fotoknihy Slza obratem v pražském Bontonlandu. Ale fanynky se musí smířit s tím, že Lukáš Bundil i Petr Lexa jsou zadaní!
03.11.2016 16:10 |

podobné články

Osobnosti: Petr Lexa (36 článků)

Fanynky mi nosí před barák snídani, říká Lexa ze skupiny Slza

 
Duo Lukáš Bundil (30) a Petr Lexa (25) alias youtuber Hoggy, které si říká Slza, pokřtilo svou první fotoknihu s názvem Slza Obrazem. Fanoušci v ní najdou nejen fotky z turné, ale i ze soukromí. Dívky však mají smůlu, oba hudebníci jsou zadaní a rozhodně na tom nechtěj nic měnit.
19.11.2016 10:25 |

podobné články

Osobnosti: Petr Lexa (36 článků) , Lukáš Bundil (16 článků)

Slza interview: Duší rockeři, kteří se chtějí přiblížit světovému popu

 
"Problém naší popové scény je ten, že se příliš nevyvíjí, není zde ambice přijít s něčím novým,"  stěžují si Lukáš Bundil a Petr Lexa aka Slza . A jejich pokukování po světových trendech nese své ovoce: jejich singl  Lhůta záruční  nasbíral za měsíc na Youtube přes 700 tisíc zhlédnutí.
10.12.2014 13:41 |

podobné články

Osobnosti: Petr Lexa (36 článků)

RECENZE: Skupina Slza začíná koncertně růst

 
Skupina Slza, podle hlasování fanoušků v anketě Český slavík loňský objev roku, se vypravila na první turné. Nazvala je Katarze Tour 2016, podle loňské debutové desky, začala v neděli v Jablonci nad Nisou a pokračovala v pondělí v Kladně.
05.04.2016 09:50 |

podobné články

RECENZE Robocop je fašisticky "cool". Vyšší ambice nenaplnil

 
Nový Robocop je dost odlišný od svého předobrazu a pokouší se naplňovat vyšší, ale značně různorodé ambice, což se mu moc nedaří.
12.02.2014 15:10 |

podobné články

RECENZE Robocop je fašisticky "cool". Vyšší ambice nenaplnil

 
Nový Robocop je dost odlišný od svého předobrazu a pokouší se naplňovat vyšší, ale značně různorodé ambice, což se mu moc nedaří.
12.02.2014 15:10 |

podobné články

Zelení: Klimatická dohoda už platí, Česko musí začít naplňovat sliby

 
V pátek vstupuje v platnost Pařížská dohoda, která má omezit postup klimatické změny. Klíčovou dohodu přijalo už téměř 200 zemí včetně ČR. Česká vláda ovšem stále otálí s tím, aby své sliby začala naplňovat.
03.11.2016 12:40 |

podobné články

Nominacím na Ceny Anděl vévodí kapela Kryštof a Bára Poláková

 
Hudební Ceny Anděl znají své favority. Nejvíce nominací získala kapela Kryštof, jejíž frontman Richard Krajčo má šanci zvítězit i mezi zpěváky. Tam mu konkurují David Koller a Miro Žbirka. Album roku vzejde z trojice ČeskosLOVEnsko (David Koller), Srdcebeat (Kryštof) a Katarze (Slza). Objevem roku se stane jeden z trojlístku Bára Poláková, Slza nebo Sebastian. Slavnostním vyhlášením, které proběhne 9. dubna v Hudebním divadle Karlín, provede moderátor Libor Bouček.
24.02.2016 16:45 |

podobné články

Osobnosti: Richard Krajčo (270 článků) , David Koller (284 článků) , Libor Bouček (386 článků) , Barbora Poláková (198 článků) , David Koller (115 článků)

Zlatá slza se v Číně nedražila

 
Jedna z atrakcí českého pavilonu na mezinárodní výstavě Expo 2010, zlatá slza LacrimAu, na aukci v Šanghaji vydražena nebyla. Informovala o tom zástupkyně autora díla Markéta Tintěrová. Originál celé instalace prý kvůli problémům s dopravou a s administrativou nedorazil na místo v požadovaném termínu a nemohl tak být představen. Organizátor aukce chce podle Tintěrové dražbu opakovat, aby se případní zájemci mohli podívat, jak dílo vypadá ve skutečnosti.
27.12.2010 11:30 |

podobné články

ZLATÁ slza z Expa v Ostravě! Nechybí u toho zlatá Špotáková

 
Unikátní zlatá slza, která byla magnetem české expozice na světové výstavě Expo 2010 v Šanghaji, je od středy k vidění v Ostravě. Pokud ji chce někdo vidět, musí si ale pospíšit, vystavena bude jen do soboty.
26.01.2011 18:55 |

podobné články

Nová skupina Slza představuje videoklip k písni Lhůta záruční

 
Na české scéně se objevuje nová skupina. Jmenuje se Slza, tvoří ji zpěvák a klávesista Petr Lexa a kytarista Lukáš Bundil a jejich první singl a videoklip se jmenuje Lhůta záruční.
20.10.2014 14:30 |

podobné články

Osobnosti: Petr Lexa (36 článků)

Slza: Ctíme západní zvuk i produkci

 
Slza je nové jméno na české hudební scéně. Popová dvojice vydala písničku Lhůta záruční a dostalo se jí dobré odezvy. Jejími členy jsou zpěvák Petr Lexa a kytarista Lukáš Bundil.
20.11.2014 17:51 |

podobné články

Osobnosti: Petr Lexa (36 článků)

Skupina Slza uvádí klip k písni Celibát

 
V loňském roce na sebe česká popová skupina Slza upozornila písní a videoklipem Lhůta záruční. V pondělí ráno uvedla v premiéře svůj druhý singl, Celibát. Premiéra proběhla na službě Mixer.cz.
23.03.2015 09:51 |

podobné články

Slza zveřejnila klip k písni Katarze

 
Skupina Slza přichází několik dnů před vydáním svého debutového alba s úplně novým videoklipem. Je ke skladbě Katarze, která je po Lhůtě záruční a Celibátu třetím singlem dvojice Petr Lexa a Lukáš Bundil. Premiéru měla v pondělí ráno na serveru Mixer.cz.
26.10.2015 09:36 |

podobné články

Osobnosti: Petr Lexa (36 článků) , Lukáš Bundil (16 článků)

SLZA: Největší český popový objev posledních let přichází s hodně odvážným videoklipem!

 
Slza, která po sotva roce existence už patří mezi jednu z nejúspěšnějších a nejžádanějších mladých kapel, jež se v poslední době objevily na české hudební scéně, přichází pár dní před vydáním svého debutového alba s novým videoklipem.
27.10.2015 11:36 |

podobné články

Holky, pozor: Zpěvák kapely Slza Petr Lexa je nezadaný a na internetu koluje jeho telefonní číslo!

 
Kapela Slza zažívá momentálně největší boom. Fanynky se můžou přetrhnout, aby se dostaly do blízkosti zpěváka a herce Petra Lexy. Navíc je zpěvák momentálně bez partnerky, a tak si řada fanynek dělá na fešného Lexu zálusk.
19.11.2015 06:00 |

podobné články

Osobnosti: Petr Lexa (36 článků)

Skupina Slza: Pop se dá dělat poctivě, moderně a dobře

 
Česká popová skupina Slza je na zdejší hudební scéně po dlouhé době opravdovým zjevením. Klip k písničce Lhůta záruční má na YouTubu více než osm miliónů zhlédnutí, klip ke skladbě Celibát více než pět miliónů. Nyní vydala debutové album Katarze. Jejími členy jsou zpěvák Petr Lexa a kytarista Lukáš Bundil.
20.11.2015 13:20 |

podobné články

Osobnosti: Petr Lexa (36 článků) , Lukáš Bundil (16 článků)