Článek

RECENZE: Skupině Mandrage sázka na nejistotu vyšla

 
Zatímco na dva roky starém albu Siluety dospěli Mandrage v silnou poprockovou kapelu, na novém Potmě jsou všechny kočky černý si více hrají. Evoluce přitom pokračuje. Týká se vyzrálé melodičnosti (stala se přirozenou součástí písniček), zvuku, stylu a částečně textů.
28.11.2015 10:20 |

podobné články

Podobné články

Fotograf Jan Saudek: Vždy jsem snil o tom, být ženou

 
Sedmasedmdesátiletý Jan Saudek má jeden nesplněný sen. Vždy toužil být ženou. Protože se mu to nepovedlo a zřejmě už ani nepovede, dívky a ženy alespoň fotografuje. Nedávno udělal výjimku, když pro charitativní projekt Art for Life fotil chlapeckou kapelu Mandrage. I tam ale svůj dosud tajný sen propašoval. Další články k tématu: Saudek se obul do kolegů fotografů, LaChapelle je podle něj chudák Šperky pro železnobrodské skláře navrhne slavný fotograf Saudek Jan Saudek vyhrál nad expartnerkou soud. Jeho snímky mu opět patří Jan Saudek už zase maluje na klapky, pomůže studentům filmu Hradní hraní má super atmosféru, těší se Mandrage na koncert na Točníku Bravo TV: Mandrage prozradí, jestli už našli ženu, kterou hledali Mandrage jsou mladí a neklidní
08.07.2012 11:15 |

podobné články

Osobnosti: Jan Saudek (328 článků)

RECENZE: Vydělat na finanční krizi, to je Sázka na nejistotu

 
V amerických finančních kruzích se odehrává nový film Sázka na nejistotu režiséra Adama McKaye, známého dosud především úspěšnými komediemi včetně tak bláznivých jako třeba Benga v záloze.
09.01.2016 15:30 |

podobné články

Filmové premiéry: Osm hrozných, Zkáza krásou, Sázka na nejistotu a další

 
Nejen k tématu lovců lidí se ve svém novém filmu Osm hrozných vrací Quentin Tarantino. Na základě rozhovoru z roku 1995 s tehdy osmdesátiletou Lídou Baarovou natočili Helena Třeštíková a Jakub Hejna dokument Zkáza krásou. Sázka na nejistotu vypráví příběh čtyř outsiderů, kteří vlky z Wall Street proměnili v obětní beránky. Joy je příběhem životní cesty, na níž byl klíčovým momentem vynález zázračného mopu.
07.01.2016 07:10 |

podobné články

Osobnosti: Quentin Tarantino (175 článků) , Lída Baarová (415 článků) , Helena Třeštíková (79 článků) , Jakub Hejna (1 článek) , Jakub Hejna (1 článek)

Nová DVD: Sázka na nejistotu, Revenant: Zmrtvýchvstání a další

 
Sázka na nejistotu vypráví příběh čtyř outsiderů, kteří vlky z Wall Street proměnili v obětní beránky. Oscara za nejlepší herecký výkon dostal letos Leonardo di Caprio za film Revenant: Zmrtvýchvstání. Ke slavným Starcům na chmelu se vrací český Muzikál aneb Cesty ke štěstí. Že Bůh existuje a žije v Bruselu, tvrdí film Zbrusu Nový zákon.
17.05.2016 07:05 |

podobné články

Skupina Mandrage: Prý existuje manuál, jak složit hit

 
Skupina Mandrage vydala album Moje krevní skupina. "Údajně existuje nějaký manuál, jak složit hit. Já ho nikdy nečetl a na jeho existenci mám podobný názor jako ateista na Boha. Nevím, jestli si to pamatuju přesně, ale Robert Kodym údajně pokládá ruce na nějaké staré kly a paroží a jejich energii pak přenáší pomocí rukou do kytary," řekl v rozhovoru pro Právo kytarista Pepa Bolan ze skupiny Mandrage.
30.01.2012 14:00 |

podobné články

Osobnosti: Robert Kodym (55 článků) , Josef Bolan (11 článků)

Mandrage akusticky: v pražském divadle Hybernia si zazpívali i Tomáš Klus a Xindl X

 
Mandrage vůbec poprvé ve své historii vyrazili na akustické turné. Šňůra O(d) začátku dospěla ve své polovině do pražského divadla Hybernia, kde kapela za doprovodu orchestru představila také dva vzácné hosty: Xindla X a Tomáše Kluse. V závěru koncertu si s Mandrage přímo na pódiu zazpívali také diváci.
04.04.2015 12:41 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Klus (757 článků)

Peake: Odložení občanského zákoníku by vyvolalo právní nejistotu

 
Za největší problém naší „právotvorby" považuji neustálou právní nejistotu. Odložení účinnosti občanského zákoníku by takovou nejistotu vyvolalo.
27.02.2013 11:10 |

podobné články

RECENZE: Evoluce Mandrage má smysl

 
Plzeňská poprocková skupina Mandrage podnikla v minulých letech z klubového undergroundu frontální útok do všeobecného povědomí a tím pádem i k hudebním cenám, popularitě a tuzemské slávě. Smysluplné je, že postupuje dál.
18.11.2013 16:36 |

podobné články

RECENZE: Mandrage mají na novém turné zajímavou scénu i přehršel hitů

 
Plzeňská skupina Mandrage patří k nejpracovitějším na tuzemské scéně. Její schopnost a vůle svůj status posunovat se vynořuje vždy v cyklech, s novou deskou nebo novým turné. To aktuální k loňskému albu Siluety odstartovalo v sobotu večer v KD Peklo v Plzni. Rázně a ambiciózně.
02.03.2014 09:40 |

podobné články

RECENZE: Mandrage na párty ve stříbře

 
Plzeňská poprocková kapela Mandrage vydala loni velmi dobrou desku Potmě jsou všechny kočky černý a letos na jaře se vypravila na turné, jehož motivem je kolekci propagovat. Jak jsme u ní zvyklí, činí tak profesionálně a nápaditě. Předvedla to i ve čtvrtek večer ve vyprodaném brněnském Sono Centru.
08.04.2016 11:35 |

podobné články

Skupina Mandrage: Nejsme žádný teenagerský projekt

 
Hudební skupina Mandrage vydala nové album Hledá se žena. "Každého muzikanta potěší, když si lidé zpívají i písničky, které nejsou mediálně profláklé. Věřím, že nám fanoušci rozumějí. Jsme především koncertní kapela, to je naše hlavní cesta, ale když se koncertní aktivity setkají s mediálními, je to bonus," řekl v rozhovoru Pepa Bolan kytarista skupiny.
07.12.2009 10:15 |

podobné články

Osobnosti: Josef Bolan (11 článků)

Mandrage porazili Vojtka!

 
Skupina Mandrage vyhrála na Hudebních cenách Óčko kategorii rock a porazila tak favorizované Kabáty v čele s Pepou Vojtkem.
26.02.2010 12:35 |

podobné články

Osobnosti: Josef Vojtek (559 článků)

Mandrage se těší, že se na Sázavafestu zamknou do stanu

 
Plzenští Mandrage, kteří nedávno ukončili velmi úspěšnou „Hledá se žena“  tour, mají v současné době pěkně nabitý program. Kromě koncertování se pilně věnují i svým fanynkám! Důvodem je ukončení celorepublikové soutěže v rámci zmíněného turné, v níž hledali ženy a dívky, které dostaly možnost poznat celou kapelu osobně.
27.07.2010 16:40 |

podobné články

Plzeňští Mandrage vyrážejí na evropské turné

 
Plzeňská skupina Mandrage, která na sebe upozornila hitem Hledá se žena i stejnojmenným druhým albem, letos slaví deset let existence. 7. dubna je připomene na koncertě, který se uskuteční v klubu Buena Vista v rodném městě kapely.
22.03.2011 13:05 |

podobné články

Kytarista kapely Mandrage je pohřešován!

 
Autoři hitu Hledá se žena - kapela Mandrage - mají problém. Už několik dní marně pátrají po svém kytaristovi a bez něho nemůžou hrát.
15.08.2011 14:05 |

podobné články

Mandrage: Po koncertech se nikdy nesprchujeme

 
Zpocení členové kapely Mandrage prozradili, že převlékání do kostýmů je jejich koncertní rituál. A zatímco mokré kostýmy po koncertě umyjí a usuší, sami se nikdy nevysprchují. Důvod je prozaický a objasnil ho bubeník Mates: „Většinou na festivalu nejsou sprchy, takže my se nesprchujeme.“
07.10.2011 15:15 |

podobné články

Osobnosti: Brad Pitt (1586 článků) , George Clooney (726 článků) , Arnold Schwarzenegger (536 článků)

Nová alba: Gorillaz, Anna K, Mandrage a jiní

 
Česká smršť, tak by se dal charakterizovat výběr z alb, které uzřely světlo světa v poslední listopadový týden. V čele zájmu je nesporně novinka Anny K nebo plzeňské skupiny Mandrage. Své posluchače si získá i debut zpěvaček Gabriely Gunčíkové a Alžběty Kolečkářové, obou to úspěšných soutěžících z poslední ČeskoSlovenské SuperStar.
30.11.2011 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Anna K (213 článků) , Gabriela Gunčíková (269 článků) , Alžběta Kolečkářová (41 článků)

CENY ANDĚL: V kategorii skupina roku získali sošku Mandrage

 
Nejlepší skupinou loňského roku se stali mladí Mandrage. Rozhodli o tom v živém hlasování akademici na slavnostním předávání hudebních cen Anděl 2011 v Incheba Aréně v Praze.
08.03.2012 22:05 |

podobné články

Exkluzivní premiéra nového klipu Mandrage: Ve videu si zahrál i rybář Vágner

 
Pouze na Super.cz dnes můžete poprvé vidět zbrusu nový videoklip kapely Mandrage. V úsměvném dílku se opětovně projevuje romantika a laskavý humor díky dvornímu režisérovi kapely Pavlu Sadílkovi.
09.05.2012 15:45 |

podobné články