Článek

RECENZE: Skupině Mandrage sázka na nejistotu vyšla

 
Zatímco na dva roky starém albu Siluety dospěli Mandrage v silnou poprockovou kapelu, na novém Potmě jsou všechny kočky černý si více hrají. Evoluce přitom pokračuje. Týká se vyzrálé melodičnosti (stala se přirozenou součástí písniček), zvuku, stylu a částečně textů.
28.11.2015 10:20 |

podobné články

Podobné články

Fotograf Jan Saudek: Vždy jsem snil o tom, být ženou

 
Sedmasedmdesátiletý Jan Saudek má jeden nesplněný sen. Vždy toužil být ženou. Protože se mu to nepovedlo a zřejmě už ani nepovede, dívky a ženy alespoň fotografuje. Nedávno udělal výjimku, když pro charitativní projekt Art for Life fotil chlapeckou kapelu Mandrage. I tam ale svůj dosud tajný sen propašoval. Další články k tématu: Saudek se obul do kolegů fotografů, LaChapelle je podle něj chudák Šperky pro železnobrodské skláře navrhne slavný fotograf Saudek Jan Saudek vyhrál nad expartnerkou soud. Jeho snímky mu opět patří Jan Saudek už zase maluje na klapky, pomůže studentům filmu Hradní hraní má super atmosféru, těší se Mandrage na koncert na Točníku Bravo TV: Mandrage prozradí, jestli už našli ženu, kterou hledali Mandrage jsou mladí a neklidní
08.07.2012 11:15 |

podobné články

Osobnosti: Jan Saudek (316 článků)

RECENZE: Vydělat na finanční krizi, to je Sázka na nejistotu

 
V amerických finančních kruzích se odehrává nový film Sázka na nejistotu režiséra Adama McKaye, známého dosud především úspěšnými komediemi včetně tak bláznivých jako třeba Benga v záloze.
09.01.2016 15:30 |

podobné články

Filmové premiéry: Osm hrozných, Zkáza krásou, Sázka na nejistotu a další

 
Nejen k tématu lovců lidí se ve svém novém filmu Osm hrozných vrací Quentin Tarantino. Na základě rozhovoru z roku 1995 s tehdy osmdesátiletou Lídou Baarovou natočili Helena Třeštíková a Jakub Hejna dokument Zkáza krásou. Sázka na nejistotu vypráví příběh čtyř outsiderů, kteří vlky z Wall Street proměnili v obětní beránky. Joy je příběhem životní cesty, na níž byl klíčovým momentem vynález zázračného mopu.
07.01.2016 07:10 |

podobné články

Osobnosti: Quentin Tarantino (166 článků) , Lída Baarová (391 článků) , Helena Třeštíková (59 článků) , Jakub Hejna (1 článek) , Jakub Hejna (1 článek)

Nová DVD: Sázka na nejistotu, Revenant: Zmrtvýchvstání a další

 
Sázka na nejistotu vypráví příběh čtyř outsiderů, kteří vlky z Wall Street proměnili v obětní beránky. Oscara za nejlepší herecký výkon dostal letos Leonardo di Caprio za film Revenant: Zmrtvýchvstání. Ke slavným Starcům na chmelu se vrací český Muzikál aneb Cesty ke štěstí. Že Bůh existuje a žije v Bruselu, tvrdí film Zbrusu Nový zákon.
17.05.2016 07:05 |

podobné články

Peake: Odložení občanského zákoníku by vyvolalo právní nejistotu

 
Za největší problém naší „právotvorby" považuji neustálou právní nejistotu. Odložení účinnosti občanského zákoníku by takovou nejistotu vyvolalo.
27.02.2013 11:10 |

podobné články

Skupina Mandrage: Prý existuje manuál, jak složit hit

 
Skupina Mandrage vydala album Moje krevní skupina. "Údajně existuje nějaký manuál, jak složit hit. Já ho nikdy nečetl a na jeho existenci mám podobný názor jako ateista na Boha. Nevím, jestli si to pamatuju přesně, ale Robert Kodym údajně pokládá ruce na nějaké staré kly a paroží a jejich energii pak přenáší pomocí rukou do kytary," řekl v rozhovoru pro Právo kytarista Pepa Bolan ze skupiny Mandrage.
30.01.2012 14:00 |

podobné články

Osobnosti: Robert Kodym (53 článků) , Josef Bolan (11 článků)

Mandrage akusticky: v pražském divadle Hybernia si zazpívali i Tomáš Klus a Xindl X

 
Mandrage vůbec poprvé ve své historii vyrazili na akustické turné. Šňůra O(d) začátku dospěla ve své polovině do pražského divadla Hybernia, kde kapela za doprovodu orchestru představila také dva vzácné hosty: Xindla X a Tomáše Kluse. V závěru koncertu si s Mandrage přímo na pódiu zazpívali také diváci.
04.04.2015 12:41 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Klus (686 článků)

RECENZE: Evoluce Mandrage má smysl

 
Plzeňská poprocková skupina Mandrage podnikla v minulých letech z klubového undergroundu frontální útok do všeobecného povědomí a tím pádem i k hudebním cenám, popularitě a tuzemské slávě. Smysluplné je, že postupuje dál.
18.11.2013 16:36 |

podobné články

RECENZE: Mandrage mají na novém turné zajímavou scénu i přehršel hitů

 
Plzeňská skupina Mandrage patří k nejpracovitějším na tuzemské scéně. Její schopnost a vůle svůj status posunovat se vynořuje vždy v cyklech, s novou deskou nebo novým turné. To aktuální k loňskému albu Siluety odstartovalo v sobotu večer v KD Peklo v Plzni. Rázně a ambiciózně.
02.03.2014 09:40 |

podobné články

RECENZE: Mandrage na párty ve stříbře

 
Plzeňská poprocková kapela Mandrage vydala loni velmi dobrou desku Potmě jsou všechny kočky černý a letos na jaře se vypravila na turné, jehož motivem je kolekci propagovat. Jak jsme u ní zvyklí, činí tak profesionálně a nápaditě. Předvedla to i ve čtvrtek večer ve vyprodaném brněnském Sono Centru.
08.04.2016 11:35 |

podobné články

Podle britského premiéra výsledek voleb v Řecku zvýší ekonomickou nejistotu v EU

 
Vítězství krajně levicové strany SYRIZA v řeckých volbách přivítali portugalští socialisté, kteří jsou nyní v opozici. Ti v úspěchu řecké levice vidí znamení pozitivních změn v Evropě. Naopak britský premiér David Cameron varoval, že nedělní vítězství radikální levice v parlamentních volbách v Řecku zvýší ekonomickou nejistotu v celé Evropě. První zprávy ze světových burz hovoří v souvislosti s řeckými volbami o poklesu ceny eura, a to na nejnižší úroveň vůči dolaru za posledních 11 let.
26.01.2015 07:42 |

podobné články

Osobnosti: David Cameron (313 článků) , David Cameron (313 článků) , David Cameron (178 článků)

Vítězství krajní levice v Řecku zvýší v EU ekonomickou nejistotu, varoval britský premiér

 
Britský premiér David Cameron varoval, že nedělní vítězství radikální levice v parlamentních volbách v Řecku zvýší ekonomickou nejistotu v celé Evropě. První zprávy ze světových burz hovoří v souvislosti s řeckými volbami o poklesu ceny eura, a to na nejnižší úroveň vůči dolaru za posledních 11 let.
26.01.2015 07:36 |

podobné články

Osobnosti: David Cameron (313 článků) , David Cameron (313 článků) , David Cameron (178 článků)

Podle ekonomů může vítězství Camerona přinést na trhy nejistotu

 
Vítězství konzervativců v britských volbách bude znamenat nejistotu ve vztahu Británie k Evropské unii. Shodli se na tom ekonomové dotázaní ČTK. Lídr vítězné strany David Cameron slíbil, že v případě vítězství uspořádá referendum o setrvání Británie v EU. "Trhy tak budou čelit zvýšené míře nejistoty ohledně dalšího vztahu Británie a Evropské unie," uvedl hlavní ekonom skupiny Roklen Lukáš Kovanda.
08.05.2015 17:40 |

podobné články

Osobnosti: David Cameron (313 článků) , David Cameron (313 článků) , David Cameron (178 článků)

Udženija (ODS): Vláda velmi zvyšuje nejistotu OKD. Mládek se pere s Babišem, Sobotka radši dělá, že neexistuje

 
Situace kolem OKD je kritická, ale vláda nemá a nemůže zvýhodňovat jednu soukromou a vytunelovanou společnost a vybranou skupinu zaměstnanců. Nejhorší na tom je, že vláda každým dnem zvyšuje nejistotu lidí v regionu protichůdnými prohlášeními. Za problémy těžební společnosti OKD, která je jediným těžařem černého uhlí v Česku, není pouze předlužení firmy, ale i celosvětový propad cen.
19.05.2016 14:55 |

podobné články

Skupina Mandrage: Nejsme žádný teenagerský projekt

 
Hudební skupina Mandrage vydala nové album Hledá se žena. "Každého muzikanta potěší, když si lidé zpívají i písničky, které nejsou mediálně profláklé. Věřím, že nám fanoušci rozumějí. Jsme především koncertní kapela, to je naše hlavní cesta, ale když se koncertní aktivity setkají s mediálními, je to bonus," řekl v rozhovoru Pepa Bolan kytarista skupiny.
07.12.2009 10:15 |

podobné články

Osobnosti: Josef Bolan (11 článků)

Mandrage porazili Vojtka!

 
Skupina Mandrage vyhrála na Hudebních cenách Óčko kategorii rock a porazila tak favorizované Kabáty v čele s Pepou Vojtkem.
26.02.2010 12:35 |

podobné články

Osobnosti: Josef Vojtek (539 článků)

Mandrage se těší, že se na Sázavafestu zamknou do stanu

 
Plzenští Mandrage, kteří nedávno ukončili velmi úspěšnou „Hledá se žena“  tour, mají v současné době pěkně nabitý program. Kromě koncertování se pilně věnují i svým fanynkám! Důvodem je ukončení celorepublikové soutěže v rámci zmíněného turné, v níž hledali ženy a dívky, které dostaly možnost poznat celou kapelu osobně.
27.07.2010 16:40 |

podobné články

Plzeňští Mandrage vyrážejí na evropské turné

 
Plzeňská skupina Mandrage, která na sebe upozornila hitem Hledá se žena i stejnojmenným druhým albem, letos slaví deset let existence. 7. dubna je připomene na koncertě, který se uskuteční v klubu Buena Vista v rodném městě kapely.
22.03.2011 13:05 |

podobné články

Kytarista kapely Mandrage je pohřešován!

 
Autoři hitu Hledá se žena - kapela Mandrage - mají problém. Už několik dní marně pátrají po svém kytaristovi a bez něho nemůžou hrát.
15.08.2011 14:05 |

podobné články