Článek

RECENZE: Škoda lásky přinesla vyrovnanou trojici povídek

 
Poté, co minulý týden zahájila Česká televize pokračování komediálního cyklu Škoda lásky dvěma „retro“ povídkami režiséra Jana Pachla, s důrazem na dobovou i filmovou atmosféru, vrátil se nyní cyklus třemi komediemi režiséra Petra Zahrádky k televiznějšímu pojetí. Sice mu ubylo na působivosti, ale naštěstí zároveň nespadl pod průměr, což se s jistou pravidelností stávalo v loňské první části, takže se cyklus vyznačoval rozkolísanou kvalitou i neuspořádaným dojmem, bez známek hlubšího dramaturgického záměru.
09.03.2015 10:55 |

podobné články

Podobné články

RECENZE: Od Bakalářů až po černý humor. Česká televize včera odvysílala druhou část cyklu Škoda lásky

 
Komediální cyklus Škoda lásky, natočený podle povídek českých spisovatelů, pokračuje po stejnojmenném hodinovém filmu Jana Hřebejka snímky mnohem kratšími.
06.01.2014 12:20 |

podobné články

Osobnosti: Jan Hřebejk (305 článků)

RECENZE: Škoda lásky je za námi. Dobrého bylo pomálu

 
Cyklus Škoda lásky měli v ČT ještě před zařazením do vysílání radikálně prosít – udělali by líp. Divák by si ušetřil zklamání a viděl by dřív závěrečné Dobrodružství Zdeňka Jiráského, možná dokonce ve společnosti jeho Družičky – tedy tak, jak scenárista a režisér oba snímky podle předloh Jaroslava Havlíčka koncipoval. Jenže podobně zdařilých povídek v sérii moc nebylo, a tak dramaturgie nejspíše zasáhla ve prospěch větší vyrovnanosti a ty nejlepší rozložila mezi ostatní.
03.02.2014 15:30 |

podobné články

Osobnosti: Jaroslav Havlíček (10 článků)

Zaujala aspoň hořká dětská komedie

 
Ani po pátém díle nejsou zřejmé důvody, proč veřejnoprávní televize natočila cyklus komediálních povídek Škoda lásky a proč ho zařadila do tak prestižního vysílacího času, jako je zrovna neděle večer na ČT 1. Nejlíp ze tří povídek tentokrát vyzněla ta podle Petra Šabacha, která by se však vyjímala líp na Déčku.
27.01.2014 15:30 |

podobné články

Nic než pravda – Kolik podob může mít láska?

 
První květnový díl soutěže Nic než pravda je velice přiléhavě ve znamení těch nejrůznějších podob lásky – lásky manželské, lásky rodičovské, lásky první, lásky nenaplněné… Rozhodně ale nemůžeme citovat klasika, ve studiu totiž nepůjde vždy jen o „lásky čas“.
04.05.2009 13:25 |

podobné články

Škoda představí na Wörthersee designové novinky

 
Škoda představí na celosvětově největším setkání fanoušků tuningu vozů koncernu Volkswagen zajímavé studie. Na ploše více než 600 m2 budou mít svou premiéru studie ‚ŠKODA Citigo Rally’ a ‚ŠKODA Citigo DJ Car‘. Večer vystoupí na centrálním pódiu koncertního areálu značky ŠKODA špičkový světový DJ. Už zítra vyrazí sedm posádek ve vozech značky ŠKODA z Prahy k rakouskému jezeru Wörthersee.
15.05.2012 18:20 |

podobné články

Český rozhlas Vltava dává na web osm povídek Směšných lásek Milana Kundery

 
Český rozhlas Vltava připravil pro posluchače při příležitosti životního jubilea spisovatele Milana Kundery speciální nabídku ve vysílání i na svém webu. 1. dubna ve 22.10 uvede povídku Zlaté jablko věčné touhy v podání samotného autora a následně umístí celkem osm povídek ze souboru Směšné lásky na dva týdny na web stanice Vltava do rubriky Hry a četba. Posluchači zde najdou dokonce povídku Já truchlivý Bůh, kterou Kundera v poslední knižní verzi Směšných lásek vyřadil, uvolnil ji pouze pro rozhlas.
31.03.2014 16:15 |

podobné články

Osobnosti: Milan Kundera (61 článků)

RECENZE: Česká televize uvedla další tři příběhy. Škoda lásky, škoda neděle

 
Bakaláři musí být na Kavčích horách opravdu nezapomenutelnou metou, jinak by snad z povídkového cyklu Škoda lásky vzniklo víc než jen sbírka anekdot rozkolísané úrovně, kde tu a tam něco zaujme, ale na vylepšení celkového dojmu to nestačí – a na nedělní večer bohužel taky ne.
20.01.2014 13:20 |

podobné články

Recenze: Povídky servírují průřez Hemingwayovou tvorbou

 
Fanouškům amerického klasického prozaika Ernesta Hemingwaye by neměl v knihovnách chybět soubor jeho povídek z roku 1938. V Česku nyní nakladatelství Odeon vydalo novou verzi s překladem Jiřího Hanuše. V souboru téměř 70 povídek najde čtenář texty z autorova putování po Africe, z italské fronty, stejně jako z jeho domovských Spojených států.
09.12.2016 09:30 |

podobné články

Osobnosti: Ernest Hemingway (22 článků) , Jiří Hanuš (5 článků)

Reportérku a Všechny moje lásky nespojuje jen sledovanost

 
Až neuvěřitelně vyrovnanou sledovanost si vedle sebe držely dvě televizní novinky, třídílná minisérie Reportérka na jedničce, natočená podle skutečných novinářských kauz publicisty Josefa Klímy, a nový seriál na Primě Všechny moje lásky.
16.02.2015 11:25 |

podobné články

Osobnosti: Josef Klíma (156 článků)

RECENZE: Režisér Pachl okouzlil Zábranou i Hrabalem

 
Konec dobrý, všechno dobré? V případě cyklu Škoda lásky to bohužel neplatí. Lze totiž jen litovat, že se nedostal mnohem dřív na úroveň, kterou do komediálního cyklu podle povídek známých českých spisovatelů přinesl na rozloučenou režisér Jan Pachl. Tedy už loni, kdy ČT odvysílala jeho větší část.
16.03.2015 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Jan Zábrana (3 články)

11 nejhezčích květnových výroků o lásce

 
A je tu květen – měsíc, který je především o lásce. Zvláště dnes, na prvního máje, chodí zamilované dvojice pod rozkvetlý strom, aby se zde políbili. Možná i vy prožíváte velkou lásku a na první květnový den tak chystáte něco více, nežli jen romantickou procházku. Proč tedy své lásce neudělat radost a nenapsat jí milou smsku nebo vzkaz na ledničku? Pokud nemáte inspiraci, čtěte dál. Našli jsme pro vás 11 výroků o lásce, kterými se můžete inspirovat! Výroky o lásce, aneb udělejte své polovičce radost! Miluju tě a nemusí být Prvního máje, abychom se spolu vydali do ráje, pro mě je to totiž každá vteřina, která s tebou končí a další začíná. Láskou k tobě planu, snad jednou se stanu tím, co po tvém boku nejkrásnější den roku – První máj – bude stát a tvou něhou se hřát. Krásný První máj od někoho, kdo tě miluje. Je první máj, ten lásky čas, slyším teď svého srdce hlas a píši přání své princezně, ať se má dneska líbezně. Byl pozdní večer – první máj, večerní máj – byl lásky čas. Hrdliččin zval ku lásce hlas, kde borový zaváněl háj. O lásce šeptal tichý mech, kvetoucí strom lhal lásky žel, svou lásku slavík růži pěl, růžinu jevil vonný vzdech. Jezero hladké v křovích stinných, zvučelo temně tajný bol, břeh objímal kol a kol, a slunce jasná světů jiných bloudila blankytnými pásky planoucí tam, co slzy lásky. Jsem moc ráda, že tě mám, přání z lásky posílám, užívej si První máj, ať svět je pro tebe ráj. První máj se dneska slaví, tak ať tě to se mnou baví, já si neumím představit hezčí den, být s tebou je prostě sen. Ať na Prvního máje vaše láska zraje, nic ten plamen neuhasí, naopak, ať ho pěkné počasí pořádně rozdmýchá a koření přimíchá.... Čtěte více Příspěvek 11 nejhezčích květnových výroků o lásce pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.05.2017 17:55 |

podobné články

ŠKODA měla u Wörthersee dvě světové premiéry

 
Jak už jsme avizovali, ŠKODA představila u Wörthersee na 31. GTI srazu fanoušků tuningu vozů Volkswagen hned dvě světové premiéry. Obě studie vycházejí z nové nejmenší modelové řady ŠKODA Citigo. Designová studie ŠKODA Citigo Rally přenáší úspěchy v soutěžích na běžné silnice. ŠKODA Citigo DJ Car je velmi neobvyklý showcar, který slouží jako mixážní pult při večerní párty.
19.05.2012 13:10 |

podobné články

Sportovní historie značky ŠKODA v Goodwoodu

 
ŠKODA na Festivalu rychlosti v Goodwoodu představuje vedle nové Octavie RS i tři vozy ze své 112leté sportovní historie: ŠKODA 1101 Sport, ŠKODA 130 RS a soutěžní speciál ŠKODA Fabia WRC.
12.07.2013 14:00 |

podobné články

ŠKODA v únoru nadále rostla

 
V únoru ŠKODA dodala svým zákazníkům na celém světě 70 200 vozů . Ve srovnání s loňským rokem došlo k nárůstu o 4,6 %. (únor 2013: 67 100) ŠKODA AUTO i nadále udržuje růstový kurz. V únoru zvýšila česká automobilka své dodávky zákazníkům na celém světě o 4,6 procenta na 70 200 vozů (únor 2013: 67 100). V Evropě ŠKODA rostla opět dvouciferným tempem (16 procent). Trefou do černého se ukázala být nová ŠKODA Octavia se zhruba třetinovým nárůstem v západní a střední Evropě.
12.03.2014 21:30 |

podobné články

RECENZE: Třetí z cyklu detektivek napravila nevalný dojem

 
Nedělní premiérou Případu pro lyžaře uzavřela Česká televize trojici adaptací detektivních povídek Hany Proškové. Závěrečným titulem se jí povedlo vyhovět zákonitostem žánru mnohem líp než v předešlém příběhu, a tak do třetice aspoň částečně zachránila dosud nevalný dojem.
25.01.2016 10:40 |

podobné články

World of Warcraft povídka Charge of the Aspects

 
Kolegové z WoWfanu se krom aktuálního zpravodajství, podcastů a rozborů všeho možného věnují také psaní, překladu a vydávání oficiálních i fanouškovských povídek ze světa World of Warcraft. Archiv povídek v češtině i slovenštině je už nyní dosti bohatý, jako poslední mají na WoWfanu rozpracovanou oficiální mini sérii sérii Charge of the Aspects od Matta Burnse....
02.12.2010 10:50 |

podobné články

Miloň Čepelka oprášil sbírku hororových povídek

 
Herec, hudebník, básník a spisovatel Miloň Čepelka, známý zejména svým působením v Žižkovském divadle Járy Cimrmana, vydal novou sbírku povídek s názvem Svědectví inspektora Toufara. Obsahem knihy nicméně nejsou humorné, ale naopak hororové příběhy, které budou pro Čepelkovy čtenáře zřejmě překvapením.
16.09.2011 20:00 |

podobné články

Osobnosti: Miloň Čepelka (8 článků) , Jára Cimrman (262 článků)

Vlasta Rút Sidonová vydala soubor židovských povídek

 
Šestnáct povídek Vlasty Rút Sidonové začíná telefonátem k Bohu s otázkami, zda se zapojovat do nesvárů a třenic nebo jestli se sejdeme s těmi, které máme rádi.
23.07.2012 11:20 |

podobné články

Pozvánka: Urban, Tučková či Dousková pokřtí salonní sbírku povídek Miliónový časy

 
Dvaadvacet českých spisovatelů přispělo do sbírky povídek pro Adru Miliónový časy, kterou právě vydává nakladatelství Argo. S významnou částí z nich se můžete potkat na křtu, který proběhne již tuto neděli 18. května v 10 hodin na pražském Výstavišti (ve Velkém sále) v rámci veletrhu Svět knihy.
16.05.2014 12:30 |

podobné články