Článek

Recenze: Šílenství léčené sluncem aneb život Nietzscheho ve Francii

 
Magor? Šílenec? Filosof Friedrich Nietzsche nebyl za svého života úplně chápán, poté se stal ale uznávanou osobností. Velice mu v sepisování myšlenek pomohl i pobyt na Francouzské riviéře, o němž vypráví kniha Nietzsche v Nice.
28.12.2015 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Friedrich Nietzsche (3 články)
Podobné články

Skandální případ: O dceru se řádně staral čtyři roky, úřady ji teď daly psychicky léčené matce

 
Pan Jedlička z Brna se bojí o život své dcery, o kterou se čtyři roky staral. Matka se po pokusech o sebevraždu ocitla v psychiatrické léčebně, ale v roce 2010 se jí podařilo za pomoci sociálních pracovnic získat dítě zpět.
07.07.2011 06:15 |

podobné články

Konec chlapů?! Vědci vypěstovali spermie ve zkumavce!

 
Vědci z Francie oznámili, že se jim podařilo vypěstovat první zralé spermie in vitro – tedy v laboratorních podmínkách bez použití živého organismu. Hovoří tak o průlomu, který by mohl jednou zajistit produkci spermií těm mužům, kteří jsou neplodní nebo po léčené rakovině varlat. Skeptikové ale dodávají, že k cíli vede ještě mnohaletá cesta a že je navíc nejistá.
22.09.2015 21:00 |

podobné články

Nová DVD - Přežít svůj život, Květ pouště i Unaveni sluncem 2: Odpor

 
Na stříbrných discích s filmovým obsahem právě vychází film Jana Švankmajera Přežít svůj život, životopisný snímek Květ pouště nebo epické drama Nikity Michalkova Unaveni sluncem 2: Odpor.
24.05.2011 04:25 |

podobné články

Osobnosti: Jan Švankmajer (32 článků)

Jablíčkové šílenství je tu! Vyhrajte s námi iPhone 6!

 
Lavina šílenství, bláznovství či ztráta rozumu, které spustilo uvedení nového iPhonu 6 po celém světě, se přelila i do ČR. Jelikož ale vykutálená firma Apple ráda napíná nervy českých fanoušků téhle zatraceně vymakané značky, tak si na oficiální uvedení musíme počkat. Kdo ale čekat nemusí, jsou čtenáři Extra.cz a zákazníci e-shopu "Mironet.cz":http://www.extra.cz/cesko-zachvatilo-silenstvi-iphone-6-je-konecne-v-prodeji-kde-a-jak-ho-muzete-ziskat, který jako první uvedl „šestku“ na český trh.
26.09.2014 14:06 |

podobné články

Nacházíme se na hraně propasti šílenství, konstatoval po útoku v Nice bývalý český velvyslanec

 
Bývalý velvyslanec ve Francii Pavel Fischer se domnívá, že jsme na hraně určité propasti šílenství. V souvislosti s útokem v Nice, při němž zemřelo 84 lidí, to uvedl pro server Rozhlas.cz.
15.07.2016 18:55 |

podobné články

Internetem se šíří nové bizarní šílenství aneb risknete mobil?

 
Po plankingu, kdy se lidé snažili vyfotit ležící rovně jako prkno na co nejnebezpečnějším či nejzajímavějším místě, nebo polévání vodou s kostkami ledu v rámci „ice bucket challenge“ se internetem šíří nové bizarní šílenství. Dostalo název „extreme phone pinching“ – a toho, kdo se rozhodne ho vyzkoušet, může přijít hodně draho. Jde totiž o pokus udržet svůj iPhone jen za růžek nad místem, odkud by ho už nebylo možné dostat zpátky.
06.10.2015 03:25 |

podobné články

Heroes of Ruin - recenze

 
Vydat hru, která si za největší vzor bere Diablo, právě v době, kdy se třetí díl pekelné legendy vřítil do obchodů a většinu hráčů ještě (pořád) nepustil ze svých osidel, je šílenství a zároveň geniální marketingový plán. Šílenství proto, že vaši hru s ním budou všichni přímo porovnávat a zákonitě tak budete mít velice silnou konkurenci. Geniální plán...
16.07.2012 20:15 |

podobné články

RECENZE: Will Self ukazuje pokřivený svět plný šílenství

 
Will Self patří k uznávaným britským autorům, jeho román Umbrella byl nominován na Man Bookerovu cenu. Přestože jeho povídková sbírka Kvantitativní teorie šílenství vyšel v Británii už v roce 1991 a od té doby vydal deset románů, český čtenář se mohl seznámit s jeho tvorbou až loni, kdy Maťa vydal právě debutové povídky.
24.03.2015 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Will Self (1 článek)

Oscarový film Unaveni sluncem bude mít pokračování, prohlásil režisér Michalkov

 
Na 9. května ohlásil ruský hvězdný režisér Nikita Michalkov s napětím očekávané pokračování svého oscarového filmu Unaveni sluncem (1994). Pětašedesátiletý režisér považuje 65. výročí evropského konce druhé světové války za důstojný rámec pro údajně nejdražší produkci v ruské filmové historii za 40 miliónů eur (asi 1,5 miliardy korun).
29.01.2010 12:30 |

podobné články

VIDEO: Kometa se srazila se Sluncem

 
Astronomové vůbec poprvé nahráli kolizi komety se Sluncem. Objekt složený z ledu, kamení a prachu chvíli vzdoroval tepelným účinkům sluneční koróny, ale už nepřežil žhavý útok, který jej čekal ve chromosféře.
07.06.2010 00:35 |

podobné články

Loučení sluncem unaveného festivalového běžce

 
Snad to zní banálně, ale doufám, že ne příliš cynicky: nemohu si pomoci a tváří tvář filmu Nikity Michalkova prostě musím poznamenat, že Unaveni sluncem nejsou jen lidé z jeho nového filmu, který v pátek ve Varech ruský režisér osobně uvedl, ale také prakticky všichni návštěvníci festivalu.
10.07.2010 14:30 |

podobné články

Kam ještě letět za sluncem?

 
Chtěli byste si prodloužit léto? Počasí na koupání už v Česku moc nebude. Leteckých zájezdů za sluncem je ale i mimo hlavní sezonu nepřeberné množství. Kam ještě můžete vyrazit? A kolik vás to letos bude stát?
21.09.2011 05:35 |

podobné články

V Jihlavě bodoval snímek Pod sluncem tma

 
Udílením cen skončil v sobotu Mezinárodní festival dokumentárních filmů v Jihlavě. Nejlepším českým dokumentem se stal snímek Pod sluncem tma režiséra Martina Marečka.
31.10.2011 11:40 |

podobné články

Osobnosti: Martin Mareček (5 článků)

Český dokument Pod sluncem tma zvítězil na festivalu v Kišiněvě

 
Dokument Martina Marečka Pod sluncem tma zvítězil na mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Cronograf v moldavském hlavním městě Kišiněvě. Pětičlenná odborná porota ho vybrala v konkurenci dalších šestnácti soutěžních snímků z Evropy, Asie i Ameriky.
16.05.2012 12:25 |

podobné články

Osobnosti: Martin Mareček (5 článků)

9 domácích prostředků na zklidnění sluncem spálené pleti

 
Zde naleznete 9 přírodních látek, které mohou pomoci od sluncem spálené pleti:...
02.07.2012 00:10 |

podobné články

Jak bojovat proti všetečným slunečním paprskům a otravným mouchám?

 
Sluníčko je velice příjemným společníkem našich dnů, ovšem když je ho moc, je to také nepříjemné. Proto se musíme zejména v horkých letních měsících, ale i v ostatních obdobích roku před ním v bytě či domě chránit. Příliš mnoho slunečního žáru zahřívá obytné prostory, které jsou potom obtížně obyvatelné. Proto je nezbytné prostory domu a bytu efektivně odstínit. Jednoduché ovládání a maximální účinnost Vyberte si vhodné žaluzie, které vám pomohou snížit oslnění sluncem. K dispozici jsou žaluzie horizontální i vertikální. Podle potřeby si můžete zvolit, jaké chcete. K dostání jsou i v různých barvách, takže se mohou stát i příjemným designovým doplňkem interiéru. Ovládání může být různé, nejjednodušší je pomocí šňůry (vytahování a stahování) a paličky (natáčení). Je možné žaluzie montovat do stavebních otvorů i před ně. Rolety pohlcují světlo Jestliže vám ale žaluzie k odstínění z nějakých důvodů nevyhovují, potom doporučujeme rolety. Kromě praktické ochrany před sluncem jsou totiž velmi atraktivním bytovým doplňkem a dekoračním prvkem. Jde-li o látkové provedení rolet, mohou být dokonale vyladěny s bytovým interiérem a dokreslit jeho podobu. Určitou nevýhodou je, že sluneční světlo pohlcují a tím dochází k jejich zahřívání, zatímco žaluzie světlo z velké části odráží a tudíž se zahřívají mnohem méně. V důsledku pohlcování světla se přitom také zvyšuje teplota v místnosti. Účinná ochrana proti hmyzu Okenní výbava ale ještě není kompletní. Nabízíme sítě proti hmyzu, které ochrání interiér bytu a domu před obtěžováním komáry, mouchami. Sítě je možné velice jednoduše namontovat na okenní rám a odmontovat z něj pryč. Je přitom naprosto lhostejné, jde-li o rámy vyrobené z plastu, hliníku nebo dřeva.  Jde o naprosto funkční doplněk bytu. Příspěvek Jak bojovat proti všetečným slunečním paprskům a otravným mouchám? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.09.2015 09:35 |

podobné články

Češi se dočkají vzácné nebeské podívané. Merkur bude přecházet před Sluncem

 
V pondělí 9. května 2016 odpoledne se odehraje nad územím České republiky v téměř celém průběhu poměrně vzácný přechod Merkuru před Sluncem. Úkaz nastává průměrně třináctkrát za století a v Česku byl naposledy pozorovatelný v květnu roku 2003. Jde tedy o mimořádný přírodní jev. K pozorování je však třeba přistupovat obezřetně s ohledem na bezpečnost, neboť nechráněný pohled na Slunce s Merkurem může vážně poškodit zrak. Z toho důvodu zvou širokou veřejnost na pozorování raritního jevu desítky vhodně vybavených hvězdáren na celém území Česka.
06.05.2016 09:00 |

podobné články

Merkur »projde« Sluncem! Astrologové: Hvězdy vám přejí, přání se splní!

 
V pondělí 9. května 2016 dojde ke konjunkci, tedy spojení Merkuru se Sluncem. Podle astrologických konstelací se to odehraje ve znamení Býka. S použitím speciálních filtrů se dá tento jev pozorovat nebo i fotografovat.
07.05.2016 12:10 |

podobné články

Češi pozorovali vzácný astronomický úkaz, Merkur přechází před Sluncem 13krát za století

 
Češi mohli v pondělí na obloze sledovat netradiční přírodní úkaz - přechod planety Merkur před Sluncem. Mimořádný přírodní jev vzniká tehdy, pokud se seřadí Země, Merkur a Slunce do jedné přímky. Úkaz se opakuje zhruba 13krát za sto let. Jev byl v Česku pozorovatelný od 13:00 do 20:34, tedy do západu Slunce.
09.05.2016 18:20 |

podobné články