Článek

Recenze: Šílenství léčené sluncem aneb život Nietzscheho ve Francii

 
Magor? Šílenec? Filosof Friedrich Nietzsche nebyl za svého života úplně chápán, poté se stal ale uznávanou osobností. Velice mu v sepisování myšlenek pomohl i pobyt na Francouzské riviéře, o němž vypráví kniha Nietzsche v Nice.
28.12.2015 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Friedrich Nietzsche (3 články)
Podobné články

Jak a proč se chránit před jarním sluncem?

 
Jaro je konečně tady! Zima se vzdává kralujícího žezla a o slovo se tak hlásí teplotně přívětivější období plné veselých barev. Možná si i vy plnými doušky užíváte dny zalité jarním sluncem, kterému ochotně nastavujete tvář a čerpáte nejen hřejivé teplo, ale i  energii – a té je po letošní dlouhé zimě potřeba opravdu dostatek. Většina lidí se jarním sluncem nechává doslova učarovat. Není se čemu divit, vždyť v zimě je sluníčko nedostatkovým zbožím, zvláště trvá-li tak dlouho, jako letos. Málokdo ale ví, že vystavit se sluníčku bez ochrany v domnění, že přece ještě není tak silné a nemůže vám ublížit, je velice nerozumné. V dnešním článku vám řekneme proč. Proč bychom se měli chránit před jarním sluncem? Jakmile se mraky rozestoupí a počasí nám dopřeje první jarní paprsky, máme ihned lepší náladu. Pocitově se nám zdá, že jarní slunce ještě nemá takovou sílu, a proto často nemáme tendenci se před ním chránit. Chyba! Jarní sluníčko totiž může napáchat nepěkné škody. Věřte nebo ne, ale i když se vám to nezdá, jarní slunce má mnohdy daleko větší sílu, nežli to letní. Vznik nepříjemných a bolestivých spálenin je tak velmi častým jevem, stejně jako časné stárnutí kůže nebo zvýšení rizika rakoviny kůže. Jak se chránit před sluníčkem? A teď k tomu nejdůležitějšímu – odpovězme na otázku: jak se chránit před jarním sluncem? V první řadě je potřeba myslet na pokrývku hlavy. Sluníčko vás možná nepálí, ale tiše dělá paseku. Samozřejmostí jsou i sluneční brýle, které hodně lidí podceňuje. Přitom chránit zrak by měla být nepsaná povinnost. Pamatujte, že jarní slunce je hodně ostré a pro vaše oči tak nebezpečné a zrádné. Opomenout nesmíme ani krémy s ochranným faktorem, jež byste měli používat nejen na obličej, který je po zimě nejnáchylnější a také nejvíce odhalený, ale i na kůži, pokud se rozhodnete vyjít... Čtěte více Příspěvek Jak a proč se chránit před jarním sluncem? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.03.2017 03:15 |

podobné články

Skandální případ: O dceru se řádně staral čtyři roky, úřady ji teď daly psychicky léčené matce

 
Pan Jedlička z Brna se bojí o život své dcery, o kterou se čtyři roky staral. Matka se po pokusech o sebevraždu ocitla v psychiatrické léčebně, ale v roce 2010 se jí podařilo za pomoci sociálních pracovnic získat dítě zpět.
07.07.2011 06:15 |

podobné články

Konec chlapů?! Vědci vypěstovali spermie ve zkumavce!

 
Vědci z Francie oznámili, že se jim podařilo vypěstovat první zralé spermie in vitro – tedy v laboratorních podmínkách bez použití živého organismu. Hovoří tak o průlomu, který by mohl jednou zajistit produkci spermií těm mužům, kteří jsou neplodní nebo po léčené rakovině varlat. Skeptikové ale dodávají, že k cíli vede ještě mnohaletá cesta a že je navíc nejistá.
22.09.2015 21:00 |

podobné články

Nová DVD - Přežít svůj život, Květ pouště i Unaveni sluncem 2: Odpor

 
Na stříbrných discích s filmovým obsahem právě vychází film Jana Švankmajera Přežít svůj život, životopisný snímek Květ pouště nebo epické drama Nikity Michalkova Unaveni sluncem 2: Odpor.
24.05.2011 04:25 |

podobné články

Osobnosti: Jan Švankmajer (33 článků)

Jablíčkové šílenství je tu! Vyhrajte s námi iPhone 6!

 
Lavina šílenství, bláznovství či ztráta rozumu, které spustilo uvedení nového iPhonu 6 po celém světě, se přelila i do ČR. Jelikož ale vykutálená firma Apple ráda napíná nervy českých fanoušků téhle zatraceně vymakané značky, tak si na oficiální uvedení musíme počkat. Kdo ale čekat nemusí, jsou čtenáři Extra.cz a zákazníci e-shopu "Mironet.cz":http://www.extra.cz/cesko-zachvatilo-silenstvi-iphone-6-je-konecne-v-prodeji-kde-a-jak-ho-muzete-ziskat, který jako první uvedl „šestku“ na český trh.
26.09.2014 14:06 |

podobné články

Proč by mateřství mělo být nejhezčím obdobím v životě ženy

 
Odjakživa v nás společnost buduje myšlenku, že mateřství je nejkrásnějším obdobím v životě každé ženy. Jakmile se tedy ženě blíží datum porodu a tím pádem příchodu jejího miminka na svět, začne se okamžitě těšit na nadcházející měsíce, které by podle všeho měly být těmi nejúžasnějšími, jenž za svůj život vůbec bude moci prožít. Teď ale ruku na srdce milé dámy, je tomu i ve skutečnosti opravdu tak, jak se všude kolem nás říká, nebo je pravda úplně, ale úplně někde jinde? Opravdu je mateřství tak úžasným obdobím, které si chtě nechtě musíte užívat plnými doušky? Mateřství není vždy zalité sluncem Snad každá maminka nám bez rozmyslu potvrdí, že domněnka, že je mateřství období zalité sluníčkem, je opravdu mylná. Ačkoli si celé těhotenství představujeme něco jiného, realita je tak úplně o něčem jiném. Před porodem si v myšlenkách barvitě vykreslujeme čas strávený s naším miminkem, sníme o tom, že to bude to nejhodnější dítko pod sluncem a nad články kolující mi na internetu, které píšou o mateřské bezmoci, jen nevěřícně vezme hlavou. Tohle se přece zrovna nám rozhodně stát nemůže – nebo ano? Pořád jen pláče a pláče Miminka jsou uplakaná, to je dávno známý fakt. Tato malá stvoření zatím neumí dát najevo, že mají hlad, chtějí spinkat, mají počůranou plenku nebo je jim zima, jinak nežli právě pláčem. Je sice pravda, že některá miminka jsou více plačtivá a některá naopak méně, ale pláčou úplně všechna.  A právě neutichající a neutišitelný pláč bývá tím prvním kamenem úrazu, na který čerstvé maminky narazí. Prosím, já chci spát! Že mateřství rozhodně není procházkou růžovým sadem se přesvědčíte i ve chvíli, kdy se několik prvních měsíců prakticky vůbec nevyspíte a po bytě tak budete ploužit doslova jako mrtvola. Některé maminky se nevyspí ani tehdy, kdy jsou jejich dítku třeba tři nebo čtyři roky, protože... Čtěte více Příspěvek Proč by mateřství mělo být nejhezčím obdobím v životě ženy pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.06.2017 18:25 |

podobné články

Nacházíme se na hraně propasti šílenství, konstatoval po útoku v Nice bývalý český velvyslanec

 
Bývalý velvyslanec ve Francii Pavel Fischer se domnívá, že jsme na hraně určité propasti šílenství. V souvislosti s útokem v Nice, při němž zemřelo 84 lidí, to uvedl pro server Rozhlas.cz.
15.07.2016 18:55 |

podobné články

Internetem se šíří nové bizarní šílenství aneb risknete mobil?

 
Po plankingu, kdy se lidé snažili vyfotit ležící rovně jako prkno na co nejnebezpečnějším či nejzajímavějším místě, nebo polévání vodou s kostkami ledu v rámci „ice bucket challenge“ se internetem šíří nové bizarní šílenství. Dostalo název „extreme phone pinching“ – a toho, kdo se rozhodne ho vyzkoušet, může přijít hodně draho. Jde totiž o pokus udržet svůj iPhone jen za růžek nad místem, odkud by ho už nebylo možné dostat zpátky.
06.10.2015 03:25 |

podobné články

Marcela Košanová: Po čem ženy touží aneb Láska i magie existují

 
Nedávné názorové přepršky kolem roztomilé básničky Jiřího Žáčka o maminkách ukázaly znovu labilitu současného rozvržení sociálních rolí. Nevíme, čí jsme. Vír proměnných identit znemožňuje základní životní orientaci. Mluvit v takovém chaosu o tradičních hodnotách se podobá šílenství a šílenství dovolí brát vážně jakýkoli názor. Ale nesuďme unáhleně a naslouchejme.
17.03.2017 19:15 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Žáček (53 článků)

Heroes of Ruin - recenze

 
Vydat hru, která si za největší vzor bere Diablo, právě v době, kdy se třetí díl pekelné legendy vřítil do obchodů a většinu hráčů ještě (pořád) nepustil ze svých osidel, je šílenství a zároveň geniální marketingový plán. Šílenství proto, že vaši hru s ním budou všichni přímo porovnávat a zákonitě tak budete mít velice silnou konkurenci. Geniální plán...
16.07.2012 20:15 |

podobné články

RECENZE: Will Self ukazuje pokřivený svět plný šílenství

 
Will Self patří k uznávaným britským autorům, jeho román Umbrella byl nominován na Man Bookerovu cenu. Přestože jeho povídková sbírka Kvantitativní teorie šílenství vyšel v Británii už v roce 1991 a od té doby vydal deset románů, český čtenář se mohl seznámit s jeho tvorbou až loni, kdy Maťa vydal právě debutové povídky.
24.03.2015 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Will Self (1 článek)

Praha zažila další davové šílenství kolem Bendiga, Chodúra, Šmajdy a spol. Tady šlo o život!

 
Slovenské SuperStar způsobily další davové šílenství! Včera vpodvečer šlo na pražském Chodově doslova o život! Minikoncert doprovázely obrovské zmatky. Ztratilo se několik desítek dětí, další desítky kolabovaly, hrozilo jim ušlapání a některé zraněné dokonce museli odvézt sanitkou! V několikatisícovém davu navíc řádili kapsáři. Na místo proto musela vyjet i kriminálka.
02.12.2009 09:15 |

podobné články

Ve Francii testovali léky na lidech. 6 z nich bojuje o život!

 
Šest lidí, co pozřelo testovací lék, je ve vážném stavu a bojují o život. V západní Francii pro jednu soukromou laboratoř testovali nový lék. Jenže jejich počin je může stát život. Jeden člověk upadl do k=omatu a další bojují o holý život. Lék si vzalo 90 testujících lidí!
15.01.2016 20:16 |

podobné články

Potraviny do ložnice, aneb co okoření váš sexuální život?

 
Potraviny do ložnice – zní to možná divně, ale příroda rozhodně věděla, co dělá, a proto vaše životy okořenila pochoutkami, které přirozeně působí jako afrodiziaka. Jestliže máte pocit, že vás sexuální život tak trochu upadá do stereotypu, sex se stává pouze povinností a vášeň z vás vyprchává, pak je náš dnešní článek určený právě vám. Následující řádky vám prozradí, jaké potraviny by s vámi měli sdílet jedno lože. Věřte tomu nebo ne, ale i zdánlivé maličkosti mohou okořenit váš sexuální život a po přečtení posledního článku vezmete nákup s potravinami útokem! Pojďte se společně s námi mrknou na potraviny do ložnice, jež na první pohled působí nevinně, ale dokážou vaše těla i mysl pořádně rozproudit. Pochutnejte si! Čokoláda Čokoláda je považována za jedno s nejvíce sexy jídel a my tohle tvrzení rozhodně nebudeme vyvracet. Potvrzuje to i věda, která říká, že konzumace čokolády v těle uvolní endorfiny a dopamin, díky kterým se dostanete do té správné nálady. Jahody Mezi potraviny do ložnice patří i jahody, které jsou momentálně v sezoně, tak proč jejich schopností trochu nevyužít? Nejenže samy o sobě vypadají velice sexy – přeci jen červená barva je odjakživa spojována se vzrušením – ale navíc obsahují antioxidanty, které podporují krevní oběh. A to znamená jediné – krev se dostane do těch správných míst! Česnek Co se česneku týče, je to trochu sporné – jeho aroma je velice silné a dokáže veškeré milostné rozpoložení a touhu doslova pohřbít, ovšem na druhou stranu se pyšní pozitivními účinky v podobě podpory krevního oběhu a rozšiřování cév. Ne nadarmo se proto řadí mezi potraviny do ložnice. Pomeranče Jakékoli potraviny do ložnice s obsahem vitamínu C byste rozhodně neměli opomíjet. Vitamin C působí preventivně proti nachlazení a navíc v těle zvyšuje hladinu oxytocinu – a to je mrška zodpovědná za skutečnost, že se tak rádi... Čtěte více Příspěvek Potraviny do ložnice, aneb co okoření váš sexuální život? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.11.2015 18:45 |

podobné články

Oscarový film Unaveni sluncem bude mít pokračování, prohlásil režisér Michalkov

 
Na 9. května ohlásil ruský hvězdný režisér Nikita Michalkov s napětím očekávané pokračování svého oscarového filmu Unaveni sluncem (1994). Pětašedesátiletý režisér považuje 65. výročí evropského konce druhé světové války za důstojný rámec pro údajně nejdražší produkci v ruské filmové historii za 40 miliónů eur (asi 1,5 miliardy korun).
29.01.2010 12:30 |

podobné články

VIDEO: Kometa se srazila se Sluncem

 
Astronomové vůbec poprvé nahráli kolizi komety se Sluncem. Objekt složený z ledu, kamení a prachu chvíli vzdoroval tepelným účinkům sluneční koróny, ale už nepřežil žhavý útok, který jej čekal ve chromosféře.
07.06.2010 00:35 |

podobné články

Loučení sluncem unaveného festivalového běžce

 
Snad to zní banálně, ale doufám, že ne příliš cynicky: nemohu si pomoci a tváří tvář filmu Nikity Michalkova prostě musím poznamenat, že Unaveni sluncem nejsou jen lidé z jeho nového filmu, který v pátek ve Varech ruský režisér osobně uvedl, ale také prakticky všichni návštěvníci festivalu.
10.07.2010 14:30 |

podobné články

Kam ještě letět za sluncem?

 
Chtěli byste si prodloužit léto? Počasí na koupání už v Česku moc nebude. Leteckých zájezdů za sluncem je ale i mimo hlavní sezonu nepřeberné množství. Kam ještě můžete vyrazit? A kolik vás to letos bude stát?
21.09.2011 05:35 |

podobné články

V Jihlavě bodoval snímek Pod sluncem tma

 
Udílením cen skončil v sobotu Mezinárodní festival dokumentárních filmů v Jihlavě. Nejlepším českým dokumentem se stal snímek Pod sluncem tma režiséra Martina Marečka.
31.10.2011 11:40 |

podobné články

Osobnosti: Martin Mareček (5 článků)