Článek

Recenze: Sherlock střižený fantasy se jmenuje Jackaby, seznamte se

 
Tři dílky detektivky, jeden dílek fantasy - takovou skládačku připravil pro čtenáře ve své prvotině americký spisovatel William Ritter. Ze všeho nejvíc připomíná příběh Jackabyho Sherlocka Holmese. Ale spíše než klasického detektiva Sira Arthura Conana Doylea se Jackaby podobá tomu novodobému filmovému nebo seriálovému Sherlockovi.
04.01.2016 11:25 |

podobné články

Osobnosti: Sherlock Holmes (133 článků) , William Holmes (1 článek) , William Holmes (1 článek) , William Holmes (1 článek)
Podobné články

RECENZE: Kombinace fantasy a historické detektivky

 
Tradičně se žánr Young Adult literatury tematicky točí kolem mladých lásek a hledání sebe sama. Americký spisovatel William Ritter vsadil na v této oblasti dosud neprozkoumané vody a spojil historickou detektivku s fantasy prvky. Román Jackaby je půvabný a vcelku prostý příběh s historicky laděnou záhadou a dotykem pohádky.
22.12.2015 13:20 |

podobné články

Osobnosti: William Young (1 článek)

Nové zpracování filmu: Sherlock Holmes + TRAILER

 
Nové dynamické zpracování nejznámějšího díla Sira Arthura Conana Doyla "Sherlock Holmes" přináší Holmesovi a jeho věrnému partnerovi Watsonovi poslední výzvu. Ukáže se, že Holmesovi bojové schopnosti jsou stejně tak smrtící jako jeho pověstný intelekt. Obojího bude zapotřebí při odhalování smrtelného spiknutí, které by mohlo zničit celou zemi. Akční a dobrodužný film “Sherlock Holmes” natočil známý režisér Guy Ritchie pro společnost Warner Bros. Pictures a Village Roadshow Pictures. Robert ...
04.01.2010 11:00 |

podobné články

Osobnosti: Guy Ritchie (81 článků) , Sherlock Holmes (133 článků) , Robert Arthur (3 články) , Robert Arthur (3 články) , Robert Arthur (3 články) , Robert Holmes (24 článků) , Robert Arthur (3 články)

Filmové premiéry - Sherlock Holmes: Hra stínů, Le Havre, Lurdy, Konec Roberta Mitchuma a Black Power

 
Tento týden přichází do kin Sherlock Holmes: Hra stínů, tedy druhé pokračování úspěšného filmu Sherlock Holmes. Tentokrát se slavný detektiv utká se svým úhlavním nepřítelem profesorem Moriartym. Novinka slavného Fina Akiho Kaurismäkiho se odehrává v titulním francouzském přístavním městě Le Havre a dotýká se s citem i humorem problematiky přistěhovalců.
05.01.2012 07:45 |

podobné články

Osobnosti: Robert Mitchum (1 článek) , Sherlock Holmes (133 článků)

Sherlock Holmes: Hra stínů

 
Robert Downey mladší hraje roli nejslavnějšího detektiva na světě Sherlocka Holmese. Ve filmu „Sherlock Holmes: Hra stínů.“ Jude Law se vrací jako jeho úžasný kolega Dr. Watson., Sherlock Holmes býva...
05.01.2012 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Jude Law (189 článků) , Sherlock Holmes (133 článků) , Robert Holmes (24 článků)

Sherlock Holmes v moderním kabátu: Downeyho strčí do kapsy jako nic!

 
Sherlock Holmes je oblíbenou postavou pro filmaře i diváky. Že jdou jeho příběhy zachytit jinak, než na co jsme zvyklí, ukazuje jak v hollywoodském trháku Robert Downey Jr., tak především o něco méně nápadný britský seriál Sherlock, který populárního detektiva přesouvá do mladšího těla a současného, moderního prostředí.
03.02.2012 10:30 |

podobné články

Osobnosti: Robert Downey Jr. (39 článků) , Sherlock Holmes (133 článků) , Robert Holmes (24 článků)

Final Fantasy XV recenze: Fantastická nedokonalost!

 
Mytickým světem Eos zmítá neklid. Císařství Niflheim se snaží podmanit království Lucis. Zdá se, že jedinou nadějí na smír je sňatek potoků vládců dvou znesvářených národů. Nekonečná sága Final Fantasy je zpět s patnáctým dílem, který byl ve vývoji dlouhých deset let. Čekání se ale vyplatilo. I když nejde o dokonalé dílo, je Final Fantasy XV fantasticky zábavná a vtahující videohra.
16.12.2016 12:55 |

podobné články

RECENZE Sherlock se stal vlastní fan fiction. Už není návrat

 
Sherlock Holmes si hraje s fanoušky, místo aby řešil zločiny.
14.01.2014 12:15 |

podobné články

Osobnosti: Sherlock Holmes (133 článků)

RECENZE Sherlock se stal vlastní fan fiction. Už není návrat

 
Sherlock Holmes si hraje s fanoušky, místo aby řešil zločiny.
14.01.2014 12:15 |

podobné články

Osobnosti: Sherlock Holmes (133 článků)

Recenze: Legendární Sherlock Holmes v Americe odhaluje Páté srdce

 
Sherlock Holmes, tisíckrát skloňovaný, milovaný i obdivovaný detektiv. V roce 2016, pardon – 1893 se objevuje v Americe, kam ho na stránkách své knihy vyslal Dan Simmons v románu, který baví, i když si s postavou britského vyšetřovatele pohrává.
10.01.2017 10:05 |

podobné články

Osobnosti: Dan Simmons (3 články) , Sherlock Holmes (133 článků)

Fantasy Hra o trůny začíná

 
V pondělí ve 22.00 chystá televize HBO premiéru velkorozpočtové americké fantasy Hra o trůny. Seriál vznikl podle bestsellerové fantasy ságy Píseň ohně a ledu od George R. R. Martina.
18.04.2011 17:10 |

podobné články

Osobnosti: George Martin (28 článků) , George Martin (28 článků) , George Martin (28 článků)

Spekulace: Final Fantasy Versus XIII bylo zrušeno

 
Už pár chvilek zní internetem tamtamy bez jistého zdroje, které říkají, že projekt Final Fantasy Versus XIII po šesti letech končí. Na počátku stál server Kotaku, který napsal následující: „Zjistili jsme od několika zdrojů, že hra ve své dosavadní podobě je mrtvá. Náš zdroj sdělil Kotaku, že Final Fantasy Versus XIII bylo před několika týdny oficiálně zrušeno....
23.07.2012 11:25 |

podobné články

Lightning Returns uzavře ságu Final Fantasy XIII

 
Square Enix využila právě probíhajícího PAXU k představení „třetího dílu“ Final Fantasy XIII, jehož hlavní a jedinou hrdinou bude Lightning, celý jménem Claire Farron. Lightning Returns: Final Fantasy XIII sice uzavře miniságu FFXIII, ale jinak se bude tvářit jako zcela samostatný titul, který na předchozí dvě hry příliš nenaváže, hlavně herním konceptem ne....
01.09.2012 18:50 |

podobné články

Dvě tváře Britney Spears: Zpěvačka se v reklamě na parfém předvedla jako něžná blondýnka i sexy bruneta

 
Popová diva Britney Spears  (30) předvedla svůj nový parfém s názvem Fantasy Twist, který je kombinací vůní Fantasy a Midnight Fantasy. Proto také v nové reklamě propagující daný výrobek ukázala dvě tváře - jednu jako blondýnka, druhou coby brunetka.
13.10.2012 10:30 |

podobné články

Osobnosti: Britney Spears (760 článků)

Výsledky hry Fantasy Volby: Který politik získal nejvíce bodů a kdo vyhrál poslanecký plat?

 
Volby do Poslanecké sněmovny skončily. Během těch letošních se naši čtenáři mohli zapojit do Fantasy soutěže o poslanecký plat. Jaká byla vítězná strana, který politik získal nejvíce bodů a jak jste dopadli vy? Přinášíme vám výsledky Fantasy Voleb 2013.
29.10.2013 11:05 |

podobné články

Downey se jako Sherlock Holmes převlékl za ženu

 
VIDEO: Herci Robert Downey Jr. a Jude Law se vrací jako Sherlock Holmes a doktor Watson v pokračování filmu o legendárním detektivovi od režiséra Guye Ritchieho. Snímek slibuje mnoho akčních, ale i vtipných scén. Downey se převlékne za ženu a Law se ožení...
13.07.2011 16:15 |

podobné články

Osobnosti: Robert Downey Jr. (39 článků) , Jude Law (189 článků) , Sherlock Holmes (133 článků) , Robert Holmes (24 článků)

Sherlock se vrací s Robertem Downeym Jr. v hlavní roli

 
V lednu přijde do kin film Sherlock Holmes: Hra stínů. Robert Downey mladší hraje nejslavnějšího detektiva světa Sherlocka Holmese a Jude Law se vrací jako jeho kolega Dr. Watson.
20.10.2011 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Jude Law (189 článků) , Sherlock Holmes (133 článků) , Robert Holmes (24 článků)

Ladislav Frej vs. Robert Downey Jr.: Kdo je lepší Sherlock Holmes?

 
Legendární detektiv Sherlock Holmes je i na počátku 21. století žádaným zbožím. Svou tvář mu propůjčil nejen Robert Downey Jr. (46), ale i Ladislav Frej (70).
12.12.2011 05:10 |

podobné články

Osobnosti: Robert Downey Jr. (39 článků) , Ladislav Frej (175 článků) , Sherlock Holmes (133 článků) , Robert Holmes (24 článků)

Nový Sherlock Holmes v kinech již 5. ledna

 
Začátkem roku se v kinech objeví americký film Sherlock Holmes s podtitulem Hra stínů, ve kterém si zahráli například Robert Downey Jr., Jude Law, Jared Harris, Eddie Marsan, Rachel McAdamsová, Noomi ...
24.12.2011 16:05 |

podobné články

Osobnosti: Jared Harris (1 článek) , Robert Downey Jr. (39 článků) , Jude Law (189 článků) , Eddie Marsan (1 článek) , Sherlock Holmes (133 článků) , Robert Harris (2 články) , Robert Harris (2 články) , Robert Harris (2 články) , Robert Harris (2 články) , Robert Holmes (24 článků)

Sherlock Holmes a doktor Watson se vracejí v novém filmu Hra stínů

 
Ještě než před dvěma lety vtrhli do kin Sherlock Holmes a jeho nerozlučný přítel a rádce dr. Watson, bylo jasné, že to nebudou žádní usedlí pánové anglického střihu. To vylučovalo už herecké obsazení: Robert Downey jr. jako Holmes a Jude Law v roli Watsona se hodí ke všemu lépe než k hloubavému posedávání s lulkou.
05.01.2012 10:15 |

podobné články

Osobnosti: Jude Law (189 článků) , Sherlock Holmes (133 článků) , Robert Holmes (24 článků)