Článek

RECENZE: Shaw přišel na Vinohradech dost zkrátka

 
Shawovu komedii Pygmalion o proměně květinářky Lízy Doolittleové proslavil broadwayský muzikál My Fair Lady víc než původní hru. Divadlo na Vinohradech se vrátilo k Shawově původnímu textu, byť v razantní úpravě a v překladu Jiřího Joska, který ovšem na první poslech nepředčí jazykově rafinovanější verzi Milana Lukeše.
23.04.2016 14:25 |

podobné články

Osobnosti: Milan Lukeš (2 články) , Jiří Lukeš (7 článků)
Podobné články

Neuvěřitelné fotky: Dramatik G. B. Shaw se před sto lety svlékl před objektivem

 
Jeden z nejznámějších britských dramatiků všech dob, držitel Nobelovy ceny za literaturu z roku 1925 a provokatér George Bernard Shaw, nafotil vlastní odvážné akty.
23.08.2011 17:40 |

podobné články

Osobnosti: George Bernard Shaw (1 článek)

BITKA! Rousell a Shaw to rozjeli, rozhodčí měli kliku, že nějakou nekoupili

 
V NHL se servali útočníci Antoine Roussel z Dallasu a Andrew Shaw z Chicaga. Rozhodčí se je snažili odtrhnout a byl skoro zázrak, že ani jeden z nich nějakou nekoupil.
05.12.2013 07:00 |

podobné články

Ve 106 letech zemřel mediální magnát Shaw

 
Ve věku úctyhodných 106 let zemřel v úterý hongkongský filmový producent a mediální magnát Run Run Shaw, který na Západě popularizoval filmy o asijských bojových uměních. Produkoval však také například americkou klasiku vědeckofantastického žánru Blade Runner z roku 1982.
07.01.2014 07:05 |

podobné články

Zemřel otec asijského Hollywoodu Run Shaw, dožil se 106 let

 
Ve 106 letech dnes zemřel hongkongský filmový producent a mediální magnát Run Run Shaw, který na Západě popularizoval filmy o asijských bojových umění. Produkoval však také například americkou klasiku vědeckofantastického žánru Blade Runner z roku 1982.
07.01.2014 08:55 |

podobné články

Chce být jako on! Luke Shaw už bydlí v domě Cristiana Ronalda

 
Luke Shaw se zhlédl ve hvězdě Realu Madrid Cristianu Ronaldovi. Obránce Manchesteru United si dokonce od portugalského útočníka pronajímá dům, ve kterém Ronaldo bydlel během angažmá v Manchesteru.
29.12.2014 18:41 |

podobné články

Osobnosti: Luke Shaw (1 článek) , Luke Shaw (1 článek)

„Když to bude černoch, střílejte,“ školil šéf policie nováčky. Amerika je v šoku

 
Americkou veřejnost šokoval případ policejního šéfa z Kentucky Todda Shawa (50), který své svěřence nabádal k rasismu. Potvrdily to i dokumenty předložené před soudem. Důkazy obsahují zprávy a záznamy školení, které Shaw provedl. „Kašlete na správnou věc, když to bude černoch, rovnou střílejte,“ vybízel nováčky. Shaw byl kvůli svým rasistickým výrokům suspendován a následně vyhozen od policie.
23.01.2018 21:35 |

podobné články

Pro maminky – jak přežít svátky bez stresu a v klidu?

 
Vánoce jsou sice nejkrásnějšími okamžiky v roce, jenže pokud máte malé děti, často si nedokážete dostatečně vychutnat jejich nezaměnitelnou atmosféru. Všechny povinnosti a starosti spojené s vánočními svátky padají na vaše bedra, do toho se ještě musíte starat minimálně o jednoho sviště, a není se tak čemu divit, že mnohdy před Vánoci propadáte zoufalství a ptáte se sami sebe, jak přežít svátky bez stresu a v klidu?! Určitě se shodneme na tom, že děti jsou radost. Každá máma ty svoje nade všechno miluje, ovšem v období před Vánoci, kdy musí kromě péče o drobečky ještě uklízet celou domácnost, zvládnout upéct několik druhů cukroví, sehnat dárky a ty samozřejmě zabalit, aby je děti neviděly, to na maminka zkrátka všechno doléhá. Chcete poradit, jak si přežít svátky bez stresu a v klidu, i když máte doma malé děti? V tom případě čtěte dál! Pár rad, jak přežít svátky bez stresu a v klidu – maminky, čtěte! Ještě než se do toho dáme, musíme zmínit jednu důležitou věc: mámy jsou zkrátka úžasné! Jen málokdo dokáže skutečně ocenit, co všechno zvládají, proto bychom chtěli těmito slovy všem maminkám sklonit poklonu a říci, že je obdivujeme za to, co všechno dokážou nejen před Vánoci, kdy je to opravdu náročné, ale i kdykoli během roku. Maminky, klobou dolů! A teď již pojďme k věci. Chceme vám poradit, jak přežít svátky bez stresu a v klidu, i když máte malé caparty nebo zkrátka jen náročné děti. Rada první: bordel v bytě, šťastné dítě Určitě jste tohle tvrzení už slyšely. Aplikovat jej můžete kdykoli během roku, ale klidně i na Vánoce. Domácnost, které velí malé děti, zkrátka nemůže být pořád jako ze škatulky. Takže nezoufejte, že tuhle je drobeček, tamhle jsou hračky. Rada druhá: stromeček z dosahu Pokud máte malé děti, nepřidělávejte si zbytečné starosti tím, že budete... Čtěte více Příspěvek Pro maminky – jak přežít svátky bez stresu a v klidu? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
21.12.2017 21:35 |

podobné články

Jirásková o Divadle na Vinohradech: Je mi z toho zle!

 
Jiřina Jirásková (80) je konsternována situací, která panuje v pražském Divadle na Vinohradech. Magistrát hlavního města Prahy vypsal konkurz na nového ředitele a v komisi chybí zástupce právě vinohradského divadla. „Tomu nerozumím. To je velice špatně. V komisi musí být zástupce instituce, o které se rozhoduje. Tak tomu vždycky bylo. Nelíbí se mi to. Připadá mi to jako nekalá hra,“ řekla Blesku Jirásková, exředitelka Divadla na Vinohradech s tím, že je jí z toho zle.
27.10.2011 08:00 |

podobné články

Osobnosti: Jiřina Jirásková (423 článků)

Hana Maciuchová zůstává na Vinohradech: Exkluzivní smlouva! Více peněz než Havlová?

 
Ještě na jaře to vypadalo, že Divadlo na Vinohradech opustí legendární herečka Hana Maciuchová (66). Také jí se totiž nezamlouval příchod nového ředitele Tomáše Töpfera (61). Deníku Aha! se ale podařilo zjistit, že Maciuchová se s divadlem nakonec dohodla na další spolupráci. A to za daleko lepších podmínek, než má na Vinohradech třeba Dagmar Havlová (59).
13.09.2012 12:15 |

podobné články

Osobnosti: Dagmar Havlová (1151 článků) , Tomáš Töpfer (167 článků) , Hana Maciuchová (308 článků)

Slavné herečky bez práce: Kolářovou, Štěpánkovou, Vránovou a Vančurovou už v Divadle na Vinohradech neuvidíte

 
Čtveřice hereček z Divadla na Vinohradech přišla o práci. Diváci mají smůlu. Od ledna totiž na prknech, která znamenají svět, na Vinohradech neuvidí ani jednu z těchto žen: Gabrielu Vránovou (76), Danielu Kolářovou (69), Martu Vančurovou (67) a Janu Štěpánkovou (81).
08.01.2016 21:30 |

podobné články

Osobnosti: Jana Štěpánková (104 článků) , Daniela Kolářová (138 článků) , Gabriela Vránová (133 článků) , Marta Vančurová (45 článků)

RECENZE: Na Vinohradech o jinakosti, identitě a strachu

 
Pro vstup do letošní sezóny si Divadlo na Vinohradech zvolilo hru švýcarského dramatika Maxe Frische (1911 až 1991), jehož odkaz žije ve stínu krajana Friedricha Dürrenmatta.
21.09.2013 11:00 |

podobné články

Osobnosti: Friedrich Dürrenmatt (3 články) , Max Frisch (2 články)

Recenze: Ach Romeo, pročpak jsi Romeo? To Julii na Vinohradech nezajímá. Místo lásky řeší rodiče

 
Divadlo na Vinohradech uvedlo před Vánoci premiéru inscenace Romeo a Julie, hru nastudoval režisér Juraj Deák.
21.12.2015 10:35 |

podobné články

Osobnosti: Juraj Deák (2 články)

Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů

 
Vysněnou dovolenou, na kterou celý rok šetříte, může pokazit počasí. To člověk jen stěží ovlivní, dalším věcem v podobě špinavého pokoje, špatného jídla a nefungující klimatizace lze ale předejít. V dnešním článku vám poradíme, jak si koupit zájezd snů a užít si pár dní volna na dokonalém místě po všech stránkách. Už se nemůžete dočkat toho, až si konečně odpočinete na lehátku na pláži, dáte si drink a zaplavete v moři? Vyspíte se v pohodlném hotelovém lůžku a po ránu si zaplavete v bazénu? Celý den si budete dopřávat chutné jídlo, dostatek ovoce a vychlazené limonády. Ano, představa je to krásná, avšak dokonalou dovolenou může cokoliv pokazit. Hotelový bazén bude špinavý, jídlo nepoživatelné, moře plné řas a lehátek sotva pro třetinu hostů. Během chvilky se tak z dovolené snů, může stát pár dní hrůzy. Jak tomu předejít? Recenzemi! Fotografie i popis v katalogu mohou klamat. Uživatelské recenze nikoliv Tištěné i online katalogy nabízí vždy jen to nejlepší. Překrásné fotografie, popis plný lákadel. Avšak realita je mnohdy odlišná, a to nejen v tom, že moře je méně modré a tráva je méně zelená. Pokoje mohou být špinavé, personál nepříjemný, okolí rušné, klimatizace nefungující. A vám zbudou jen oči pro pláč. Předejít velkému zklamání z letní dovolené můžete tím, že si přečtete recenze hotelů a díky ostatním hostům zjistíte, zda hotel a služby stojí za to či nikoliv. V uživatelských recenzích si obvykle lidé neberou servítky, a tak se můžete dočíst skutečnou realitu. Čím víc hvězdiček, tím lépe. V Egyptě volte hotel minimálně s pěti To, že je hotel ohodnocen, jako čtyřhvězdičkový nezaručuje, že vás čeká luxusní dovolená. Především hotely v Egyptě vás mohou nemile překvapit. V Afrických zemích se vyplatí vybírat z hotelů, které mají pět hvězd a špatně neuděláte ani s šestihvězdičkovým komplexem. Ano, čtete správně. Nejen v Egyptě, ale i třeba v Tunisku a v Turecku se můžete setkat i s šesti hvězdami. Také ty... Čtěte více Příspěvek Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.06.2018 16:25 |

podobné články

Skupina Nemůžeme: Stačí pár hodin a Zdi nářků jsou kompletně popsané

 
Nemůžeme se na to už dívat! Máme toho dost. Dost lží a polopravd. Dost přetvářky. Dost okrádání. Dost manipulace a omezování našeho života. Proto jsme se rozhodli založit skupinu, která nyní umožnila stěžovat si lidem veřejně.
24.08.2017 18:15 |

podobné články

Zpěvák Uriah Heep má ženu ze Slovácka!

 
Legenda světového hard rocku, britská kapela Uriah Heep koncertovala v zámeckém amfiteátru na Slovácku! Bylo to tak trochu z protekce. Zpěvák kapely Bernie Shaw (52) má totiž velmi půvabnou manželku Radku (33) z Uherského Brodu.
20.05.2009 05:05 |

podobné články

Osobnosti: Bernie Shaw (1 článek)

Jestli do mě ještě jednou píchneš, zabiju tě

 
Asi jenom legenda G. B. Shaw je autorem ještě brilantnějším, vtipnějším a proslulejším než Neil Simon. Znovu to ukázali jeho Zlatí chlapci, kteří se v Mahenově divadle NDB stali v režii Emila Horvátha příležitostí k hereckému koncertování Zdeňka Dvořáka a Bedřicha Výtiska.
19.12.2009 07:45 |

podobné články

Osobnosti: Simon Neil (7 článků) , Neil Simon (7 článků) , Emil Horváth (9 článků)

Měl jen 30 dolarů, vyhrál čtvrt miliardy

 
Prodavač Chris Shaw (29) z amerického Marchallu, asi 130 km od Kansasu, měl na bankovním účtu už jen 28,96 dolaru (550 Kč) a k tomu hromadu nezaplacených účtů. Zázraky se ale dějí: v loterii trefil jackpot a vyhrál 258,8 miliónu dolarů (4,9 miliardy Kč).
24.04.2010 10:35 |

podobné články

Utápěl se v dluzích, v momentě je z něj milionář

 
Věřte na zázraky i na to, že přicházejí v pravý čas. Vzkazuje vám to devětadvacetiletý americký prodavač Chris Shaw.
24.04.2010 21:15 |

podobné články

Afghánský soud osvobodil Brita obviněného z podplácení

 
Obviněný Bill Shaw pracoval jako ředitel bezpečnostní agentury G4S
04.07.2010 13:05 |

podobné články