Článek

Recenze: Shannarův meč je povědomé, ale ryzí fantasy

 
Války proměnily celý svět v trosky. Lidé jsou nuceni bojovat s gnómy, trolly, trpaslíky i elfy a Černý mág se vrací, aby zničil i to málo, co ze světa zbylo. Zastavit ho může jen Shannarův meč. V knize, která připomíná Pána prstenů, a přesto je v lecčems originální. Vítejte ve světě Terryho Brookse.
25.11.2016 09:35 |

podobné články

Osobnosti: Terry Brooks (1 článek)
Podobné články

Kuřecí křídla na medu s kokosovou rýží

 
Kuřecí maso se dá připravit na mnoho způsobů. Z každé jeho části se dá vykouzlit jiná specialita. Zatímco kuřecí prsa jsou spíše sušší – stehýnka hezky šťavnatá. Mnoho lidí buď upeče celé kuře, nebo si jej naporcuje a poté vymýšlí různé pokrmy. Nazmar nepřijdou ani kuřecí křídla, která se na první dojem zdají vhodná jen do polévky, protože příliš moc masa nenabízí. Ovšem opak je pravdou, protože se z křidélek mohou připravit úžasné recepty. Jejich výhodou je i nižší pořizovací cena, takže si skutečný gurmánský zážitek lze připravit už za pár korun. Nebudeme vás dlouze napínat a jdeme na to. Jako bonus jsme si připravili ještě druhý recept na kokosovou rýži. Potřebné ingredience Přibližně 8 kuřecích křidélek/mohou být i spodní stehna Sojová omáčka 1dcl Med 1dcl Česnek – kdo jak má rád Špetka zázvoru Postup přípravy Smícháme med a sojovou omáčku, přidáme prolisovaný česnek Křidélka vložíme do pekáčku a jemně zasypeme zázvorem Přelijeme připravenou směsí a přikryjeme pokličkou Před dopečením sundáme pokličku a pečeme do zlatohněda Příloha Jako příloha se hodí bramborová kaše, rýže nebo pečivo. Chcete-li si dopřát skutečný gurmánský zážitek, připravte si jako přílohu kokosovou rýži. Na přípravu není složitá. Rýži propereme ve studené vodě. Poté v hrnci s nepřilnavým dnem smícháme trošku vody a neslazeného kokosového mléka a špetkou soli. Vmícháme rýži a přiklopíme pokličkou. Jakmile voda začne vařit, stáhneme plamen a na minimum dovaříme dalších 15 až 20 minut. Hlídáme, aby se rýže nepřipálila – v případě potřeby dolijeme trochu kokosového mléka a vody. Po dovaření hrnec odstavíme na 10 minut a necháme jej stát přikrytý utěrkou. Následně promícháme a nakládáme na talíř. Takto připravená kokosová rýže se hodí k masu a zelenině. Příspěvek Kuřecí křídla na medu s kokosovou rýží pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
03.05.2016 03:05 |

podobné články

Final Fantasy XV recenze: Fantastická nedokonalost!

 
Mytickým světem Eos zmítá neklid. Císařství Niflheim se snaží podmanit království Lucis. Zdá se, že jedinou nadějí na smír je sňatek potoků vládců dvou znesvářených národů. Nekonečná sága Final Fantasy je zpět s patnáctým dílem, který byl ve vývoji dlouhých deset let. Čekání se ale vyplatilo. I když nejde o dokonalé dílo, je Final Fantasy XV fantasticky zábavná a vtahující videohra.
16.12.2016 12:55 |

podobné články

Recenze: Bodycount je ryzí střílečkou, ničím více a ničím méně

 
Střílečky z první osoby patří stále k nejpopulárnějším žánrům videoher. Novinka Bodycount je ryzí akcí až do morku kosti. Sází na slušný arzenál zbraní, speciální schopnosti a zejména nekončící zástupy nepřátel, kteří vám půjdou po krku. Stačí to ale na dobrou videohru?
02.09.2011 00:15 |

podobné články

Lightning Returns uzavře ságu Final Fantasy XIII

 
Square Enix využila právě probíhajícího PAXU k představení „třetího dílu“ Final Fantasy XIII, jehož hlavní a jedinou hrdinou bude Lightning, celý jménem Claire Farron. Lightning Returns: Final Fantasy XIII sice uzavře miniságu FFXIII, ale jinak se bude tvářit jako zcela samostatný titul, který na předchozí dvě hry příliš nenaváže, hlavně herním konceptem ne....
01.09.2012 18:50 |

podobné články

Fantasy Hra o trůny začíná

 
V pondělí ve 22.00 chystá televize HBO premiéru velkorozpočtové americké fantasy Hra o trůny. Seriál vznikl podle bestsellerové fantasy ságy Píseň ohně a ledu od George R. R. Martina.
18.04.2011 17:10 |

podobné články

Osobnosti: George Martin (29 článků) , George Martin (29 článků) , George Martin (29 článků)

Spekulace: Final Fantasy Versus XIII bylo zrušeno

 
Už pár chvilek zní internetem tamtamy bez jistého zdroje, které říkají, že projekt Final Fantasy Versus XIII po šesti letech končí. Na počátku stál server Kotaku, který napsal následující: „Zjistili jsme od několika zdrojů, že hra ve své dosavadní podobě je mrtvá. Náš zdroj sdělil Kotaku, že Final Fantasy Versus XIII bylo před několika týdny oficiálně zrušeno....
23.07.2012 11:25 |

podobné články

Dvě tváře Britney Spears: Zpěvačka se v reklamě na parfém předvedla jako něžná blondýnka i sexy bruneta

 
Popová diva Britney Spears  (30) předvedla svůj nový parfém s názvem Fantasy Twist, který je kombinací vůní Fantasy a Midnight Fantasy. Proto také v nové reklamě propagující daný výrobek ukázala dvě tváře - jednu jako blondýnka, druhou coby brunetka.
13.10.2012 10:30 |

podobné články

Osobnosti: Britney Spears (769 článků)

Výsledky hry Fantasy Volby: Který politik získal nejvíce bodů a kdo vyhrál poslanecký plat?

 
Volby do Poslanecké sněmovny skončily. Během těch letošních se naši čtenáři mohli zapojit do Fantasy soutěže o poslanecký plat. Jaká byla vítězná strana, který politik získal nejvíce bodů a jak jste dopadli vy? Přinášíme vám výsledky Fantasy Voleb 2013.
29.10.2013 11:05 |

podobné články

Hra o meč! Archeologové pronikli na tajný web hledačů pokladů a zachránili 800 let starou zbraň

 
Jen necelé dva dny se nejmenovaný lovec pokladů mohl radovat z vzácného nálezu, než se díky své domýšlivosti prozradil. Cenný meč z přelomu 12. a 13. století už ale mají právoplatní majitelé v Prácheňském muzeu. A to díky mazanému zásahu jednoho z archeologů!
25.07.2014 14:00 |

podobné články

Záhadu středověkého meče řeší milovníci šifer z celého světa

 
Středověký meč je hlavní výzvou milovníků šifer pro toto léto. A ne, nejde o žádnou novinku. Meč byl nalezen v řece Witham v britském hrabství Lincolnshire v roce 1825. Říká se, že zbraň původně patřila nějakému středověkému králi. Kód, který na sobě nese, ale nedokáže nikdo rozluštit.
09.08.2015 15:20 |

podobné články

Lamborghini Urus – první živé záběry

 
Na večer pro vás máme video z oficiální premiéry nového super-prémiového SUV od Lamborghini. Model Urus představil osobně - jak jinak - šéf automobilky Stephan Winkelmann. No, konzervativní fanoušci značky asi tohle německému vedení jen tak neodpustí. Nicméně to bude podobně jako u Porsche s modelem Cayenne. Díky němu se budou moci i následnujících letech vyrábět skvělé a ryzí supersporty a ryzí řidičské nástroje... Urus je víceméně nutným zlem a takto ho zkrátka vnímáme. Tradice a filozofie značky ale samozřejmě trpí...
23.04.2012 20:45 |

podobné články

Obchodník s rýží zázračně zbohatl. Koupil neexistující americkou firmu

 
V současné době již nikoho nepřekvapí falešné čínské iPhony, pirátská čínská DVD či čínské napodobeniny luxusních kabelek Louis Vuitton. Čínský obchodník s rýží Lin Čchun-pching ale dovedl podvodné jednání na novou úroveň, když si vymyslel koupi neexistující americké banky, informovala dnes agentura AP.
18.06.2012 13:45 |

podobné články

Osobnosti: Louis Vuitton (81 článků) , Lin Lin (51 článků)

Muž, který vzal meč na taxikáře: Je to rytíř Aragorn!

 
VIDEO: Aragorn a Červená Karkulka. Dvě přezdívky, které pohotoví čtenáři udělili účastníkům pouličního souboje. Aragorn použil meč. Taxikář Červená Karkulka si přezdívku vysloužil barvou své teplákové soupravy. Blesk.cz vypátral, čemu se šermíř věnuje a nezbývá než konstatovat, že taxikář měl velké štěstí, že Aragorn nevzal do boje i svého koně!
06.10.2010 05:10 |

podobné články

Muž vytáhl meč na taxikáře. Policie hledá svědky incidentu

 
Policie hledá svědky incidentu mezi dvěma řidiči na pražských Vinohradech ze středy 29. září. Jeden z mužů použil dokonce meč. Celý incident je přitom zachycen na videu (viz článek).
06.10.2010 13:30 |

podobné články

Vloupal se do auta. Měl u sebe samurajský meč

 
Strážníci v Mostě dopadli muže, který vykrádal auta. Napomohla tomu náhoda, kdy zloděje v autě přistihl sám majitel vozu. Pachatel měl u sebe kromě pistole také samurajský meč.
11.10.2010 19:45 |

podobné články

Strážník taserem sestřelil slepce. Jeho hůl považoval za meč

 
Anglický policista asi příliš koukal na Hvězdné války. Jedině tak se dá vysvětlit jeho chování, když taserem skolil jednašedesátiletého slepce. Jeho bílou hůl považoval za meč.
18.10.2012 23:00 |

podobné články

S korunovačními klenoty bude vystaven i relikviářový kříž a meč

 
České korunovační klenoty, které budou od 10. do 19. května vystaveny ve Vladislavském sále Pražského hradu, doplní i části Svatovítského pokladu, tedy korunovační meč a zlatý relikviářový kříž. Ty se používaly i při korunovacích českých panovníků.
09.05.2013 12:35 |

podobné články

Mačeta, meč, nože a železné tyče. Tak se chystali náckové na Romy v Duchcově

 
Nebýt policie, nemusela včerejší demonstrace v Duchcově skončit tak klidně. Svědčí o tom i arzenál zbraní, které policisté zabavili radikálům. Byly mezi nimi železné tyče, nože, mačeta i meč.
30.05.2013 09:20 |

podobné články

Frodův meč vydražen za 156 tisíc dolarů, trpasličí sekyra vynesla 180 tisíc

 
Za 156 tisíc dolarů (cca 3,1 miliónu Kč) se v aukci prodal meč Froda Pytlíka z Pána prstenů, uvedla agentura DPA. Některé jiné rekvizity však nenašly zájemce.
06.12.2013 11:05 |

podobné články