Článek

RECENZE: Sex a smrt jsou dvě strany jedné mince

 
Gotický interiér pražské Staroměstské radnice hostí do začátku září obrazy, kresby i skulptury výtvarnice Evy Švankmajerové (1940–2005). Ta byla členkou surrealistické skupiny, spolupracovala se svým manželem Janem Švankmajerem na jeho filmech a spolupracovala i s jinými režiséry.
27.08.2015 17:25 |

podobné články

Osobnosti: Jan Švankmajer (32 článků) , Eva Švankmajerová (2 články)
Podobné články

Největší zlatá mince světa je na prodej, její vlastník zbankrotoval

 
Největší zlatá mince na světě, která váží rovných sto kilogramů a je vyrobena z nejryzejšího zlata, se bude 25. června dražit v aukčním domě Dorotheum ve Vídni. Cenná mince znázorňující na jedné straně portrét královny Alžběty II. a na druhé tři javorové listy, je jednou z celkově pěti kusů, jež byly před třemi lety vyraženy. Společnost vlastnící minci zkrachovala, a proto je nucena ji prodat.
19.06.2010 21:16 |

podobné články

Jak získat zpět ztracenou chuť na sex?

 
Chuť na sex se tu a tam vytratí ze života snad každé ženy. Ne vždy je ale na místě svádět tento stav na stres v práci, únavu ze všech povinností či nepříznivé počasí. Faktorů, díky kterým doslova ze dne na den ztratíte chuť na sex či jakékoli jiné intimní aktivity, je daleko více a pokud tuto situaci chcete řešit, je potřeba jim přijít na kloub. Pokud i vy postrádáte chuť na sex, určitě si nenechte ujít následující řádky. Prostřednictvím dnešního článku vám poradíme, jak ztracenou chuť na intimnosti s přítelem, partnerem, manželem či milencem znovu objevit a třeba se i po dlouhé době konečně oddat nekonečné rozkoši. Jdete s námi do toho? Co nejčastěji zabije chuť na sex? Antikoncepce! Antikoncepce by se jinak dala nazvat i největší zabiják jakýchkoli sexuálních chutí. V dnešní době je užívání pilulek velice moderní a tento způsob ochrany před nechtěným početím volí nespočet žen či dívek. Pokud chuť na sex postrádáte, vaše pozornost by se měla v první řadě ubírat směrem antikoncepčního platíčka. Podívejte se na nežádoucí účinky a pokud vás nechuť k sexu trápí již delší dobu, rozhodně nebude od věci poradit se s gynekologem o jiné variantě. Sex jako políčko na seznamu Napsat si sex na seznam? Jasně, proč ne! Samozřejmě po vás nechceme, abyste si tuto příjemnou povinnost zaznamenali jako upozornění do mobilu či diáře – co kdyby si toho někdo všiml – ale určitě není špatné na něj pamatovat. Zkuste se jeden den dostat do postele o něco dříve – nebudete tak unavené a možná, že si s partnerem užijete tolik očekávané chvilky ve dvou. Nestresujte se O chuť na sex můžete přijít i tehdy, kdy se vystavíte zbytečnému stresu. Nejlepší, co můžete udělat, je dopřát si příjemný relax před sexem s partnerem. Ať už to bude vana plné horké vody, chvilka strávená... Čtěte více Příspěvek Jak získat zpět ztracenou chuť na sex? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.11.2015 07:25 |

podobné články

Stokilová zlatá mince se na den přikutálela do Prahy

 
V pražském Obecním domě je během úterního odpoledne vystavena největší a nejtěžší zlatá mince světa. Mince nazvaná Maple Leaf (Javorový list) má průměr 50 centimetrů a je vyrobena ze 100 kilogramů ryzího zlata. V Praze bude k vidění jen jeden den a poté poputuje do dalších evropských měst.
01.09.2009 14:00 |

podobné články

Sáblíková se Samkovou mají své mince. Snowboardistka má na ní holá záda

 
Zlaté a stříbrné mince s portréty českých olympijských vítězek z nedávných her v Soči dnes v Jablonci nad Nisou razila Česká mincovna. Svůj portrét na rubovou stranu zlaté mince si osobně vyrazila rychlobruslařka Martina Sáblíková, zraněnou snowboardistku Evu Samkovou zastoupil při ražbě její trenér Jakub Flejšar.
29.03.2014 08:20 |

podobné články

Osobnosti: Martina Sáblíková (399 článků) , Eva Samková (69 článků) , Eva Martino (76 článků)

Zmizení historické mince. Zaměstnanci muzea zavolali policii až po 2 měsících

 
Celé dva měsíce hledali zaměstnanci opavského muzea na vlastní pěst ztracenou historickou minci. Až koncem května oznámili její zmizení na policii, která zahájila intenzivní pátrání. Vzácná mince Guldier pochází z roku 1508 a patřila vratislavskému biskupovi Jánu IV. Turzovi. Policie zatím nevylučuje, že mince mohla být ukradena.
11.06.2014 14:40 |

podobné články

Nejdražší mince světa poprvé v České republice! Na výstavě v Nové budově Národního muzea

 
Národní Pokladnice ve spolupráci s Národním muzeem představí ve dnech 9. až 12. února 2016 v Nové budově Národního muzea unikátní minci Flowing Hair Dollar. Tato jedinečná mince z roku 1794, v hodnotě více než 10 milionů dolarů, je vůbec nejdražší mincí na světě, která se kdy objevila na světových aukcích. Návštěvníci budou moci vedle této vzácné mince zhlédnout také bostonskou originální kopii Deklarace nezávislosti USA. Výstava v Nové budově Národního muzea bude přístupná zdarma.
07.02.2016 09:45 |

podobné články

Nejdražší mince světa poprvé zavítala do České republiky

 
Za více než 10 miliónů dolarů se vydražila mince, která se tak stala tou nejdražší na světě. Nejdražší mince světa je tento týden k vidění v prostorách Národního muzea v Praze. Nese název Flowing Hair Dollar a vydražena byla za více než 10 miliónů dolarů (250 miliónů korun). Spolu s ní je vystaven také jeden z originálních exemplářů Deklarace nezávislosti USA.
11.02.2016 18:05 |

podobné články

Stojí nezávazný sex skutečně za to?

 
Nezávazný sex je častým snem nejen mužů, ale i žen. Stojí ale sex na jednu noc skutečně za to? Možná se i vám tu a tam zdá o sexu s mužem, kterého sotva znáte – ráno se probudíte plná rozpačitých dojmů a s myšlenkou v hlavě, zda byste se odvážila podobnou zkušenost zažít. Pravdou je, že nezávazný sex má něco do sebe, ale ne v případě, kdy se k němu přistoupí zodpovědně. Jestliže máte nutkavou chuť tento zážitek okusit na vlastní kůži, pak si rozhodně nenechte ujít dnešní článek! Troufnete si na nezávazný sex? Mnoho žen o sexu na jednu noc sní, často o něm mluví s kamarádkami, ale pokud by mělo dojít na věc, vystrašeně by vycouvaly. A teď ruku na srdce: našla byste v sobě dostatek odvahy odvázat se s neznámým mužem, jehož jméno byste ani nemusela znát, nebo byste vyplašeně zařadila zpátečku? Nezávazný sex totiž není pro každého a byť se to zdá banální, ne každý na to dokáže najít dostatek odvahy… Chce to myslet na zodpovědnost I přesto, že se s dotyčným uvidíte jen jeden večer případně s ním strávíte jen jednu noc a ráno se oba dva rozejdete bez svých domovů, neměla byste zapomínat na zodpovědnost. Váš vyvolený se může jevit jako solidní muž, ale i zdání mnohdy klame. Jestli se k nezávaznému sexu rozhodnete, myslete na ochranu – bez kondomu nespěte s mužem, o kterém nic nevíte. Mohla byste na to šeredně doplatit… I nezávazný sex má svá pravidla Nezávazný sex razí jasné heslo: nezávazně! To znamená, že do této zkušenosti nesmíte vkládat city, na to se v tomto případě rozhodně nehraje. Uvědomte si, že jde jen o pokušení a ukojení tělesných potřeb, láska zde nemá co dělat. Jestliže si nejste jistá sama sebou, že se zvládnete do dotyčného muže nezakoukat, pak do nezávazného... Čtěte více Příspěvek Stojí nezávazný sex skutečně za to? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
06.12.2015 06:35 |

podobné články

Sex po porodu – znáte nejdůležitější pravidla?

 
Dlouho očekávaný uzlíček štěstí už máte konečně u sebe a stejně jako si zvykáte na nové povinnosti a starosti, přichází mezi vámi a partnerem i řeč na sex po porodu. Mnoho čerstvých maminek má s touto manželskou povinností tak trochu problémy. Přeci jen se jejich tělo během dlouhých devíti měsíců značně změnilo a co si budeme nalhávat – sexuální aktivita během tohoto období ženy u mnoha párů značně poklesne. Sex po porodu má svá určitá pravidla, kterých je třeba se držet, aby vaše opětovné znovuzrození sexuchtivé ženy, která dokáže vyslyšet své potřeby a která se nestydí za své tělo. Pojďte si je společně s námi představit! Pravidlo první: Předehra Sex po porodu má jednu nevýhodu: dítě spící ve vedlejší místnosti. Nejedna maminka si prostě neumí představit, že by se s manželem či přítelem v jedné místnosti snažila navodit tu správnou atmosféru, zatímco by miminko plakalo ve vedlejší místnosti. Proč tedy na předehře nezapracovat přes den? Jedna SMS zpráva či příjemně naladěný email a půjde to samo! Pravidlo druhé: Plán Sex po porodu nezná slovo jako „nahodilost“ nebo „náhoda“. Jestliže si chcete společně užít pár příjemných chvilek, pak si to budete chtě nechte muset naplánovat. Ano, na jednu stranu je to zvláštní dávat si erotiku na plán dne, ale jestliže budete spoléhat jen na souhru náhod a budete doufat, že během dne dostanete příležitost jen tak, pak váš sexuální život bude stejně vyhaslý, jako během těhotenství. Pravidlo třetí: Forma sexu Jestliže jste během těhotenství ztratila veškerou chuť na sex, nezlobte se sama na sebe. Hormony dokážou hotové divy. Podobné je to i s ženskou lubrikací, která po porodu není taková, jaká bývala dříve. Sex po porodu proto může být nepříjemný, ovšem vy se rozhodně nemusíte omezovat pouze na klasiku. Nežli se situace uklidní, užívejte si navzájem orálního sexu, který bude pro... Čtěte více Příspěvek Sex po porodu – znáte nejdůležitější pravidla? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.12.2015 22:06 |

podobné články

VIDEO: Sex s ex? Marek Ztracený říká ano

 
Sex, sex, sex, rozchod, sex, alkohol, alkohol, sex, sex... To je stručný přehled hlavních témat posledního alba Marka Ztraceného V opilosti. Potvrzuje to i jeho nový videoklip ke skladbě Sex s ex .
02.04.2013 14:05 |

podobné články

Osobnosti: Marek Ztracený (177 článků)

Mladou Carrie v Sexu ve městě bude hrát Fialka z Burtonova Karlíka

 
Osmnáctiletá AnnaSophia Robbová si zahraje středoškolačku Carrie Bradshawovou. Půjde o příběhy, které dějově předcházejí seriálu Sex ve městě, tedy době, než Carrie objevila Manhattan a stala se novinářkou. Robbová si zahrála rozmazlenou přebornici ve žvýkání ve filmu Tima Burtona Karlík a továrna na čokoládu. Další články k tématu: Kristin Davisová ze Sexu ve městě adoptovala holčičku Decentní Kim Cattrallová: Samantha ze Sexu ve městě je minulostí Miranda ze Sexu ve městě: Být lesbou jsem si zvolila RECENZE: Kdepak komedie s Parkerovou, spíše Sex ve městě bez sexu Filmovým průšvihem roku je Poslední vládce větru i Sex ve městě 2 OBRAZEM: Sex je zase ve městě. Tentokrát dorazil do Londýna Recenze před evropskou premiérou: Sex ve městě dospěl, jen Carrie pořád blázní
28.06.2010 12:24 |

podobné články

Osobnosti: Tim Burton (139 článků) , Jakub Prachař (701 článků) , Kim Kim (989 článků)

Mladou Carrie v Sexu ve městě bude hrát Fialka z Burtonova Karlíka

 
Osmnáctiletá AnnaSophia Robbová si zahraje středoškolačku Carrie Bradshawovou. Půjde o příběhy, které dějově předcházejí seriálu Sex ve městě, tedy době, než Carrie objevila Manhattan a stala se novinářkou. Robbová si zahrála rozmazlenou přebornici ve žvýkání ve filmu Tima Burtona Karlík a továrna na čokoládu. Další články k tématu: Kristin Davisová ze Sexu ve městě adoptovala holčičku Decentní Kim Cattrallová: Samantha ze Sexu ve městě je minulostí Miranda ze Sexu ve městě: Být lesbou jsem si zvolila RECENZE: Kdepak komedie s Parkerovou, spíše Sex ve městě bez sexu Filmovým průšvihem roku je Poslední vládce větru i Sex ve městě 2 OBRAZEM: Sex je zase ve městě. Tentokrát dorazil do Londýna Recenze před evropskou premiérou: Sex ve městě dospěl, jen Carrie pořád blázní
01.03.2012 14:41 |

podobné články

Osobnosti: Kim Cattrall (58 článků) , Tim Burton (139 článků) , Kristin Davis (25 článků) , AnnaSophia Robb (5 článků) , Kim Kim (989 článků)

Toto asi nebude paní Kaslové příjemné. Promlouvá Petr Žantovský

 
Kauza novináře Ferdinanda Peroutky žije dál. Soud nařídil Kanceláři prezidenta republiky omluvit se, jelikož Peroutka nenapsal článek Hitler je gentleman, který slavnému novináři přiřkl prezident Miloš Zeman. Analytik Petr Žantovský k tématu dodává, že každá mince má dvě strany a ona pomyslná druhá strana mince by se nemusela líbit Peroutkově vnučce Terezii Kaslové.
07.10.2016 21:00 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (15957 článků) , Ferdinand Peroutka (178 článků)

V zazděné schránce měly být historické mince. Kam zmizely?

 
Velkou záhadu řeší v Břestku na Uhersko-hradišťsku. Při opravě jedné staré budovy tam ze stěny vyndali 75 let zazděnou obecní schránku, ve které měly být podle záznamů historické mince.
23.08.2010 19:45 |

podobné články

Jednopencová mince se prodala za 2,5 miliónu

 
Vzácná britská mince v hodnotě jedné pence z roku 1933 se prodala na londýnské aukci za rekordní sumu 72 tisíc liber (2,5 miliónu Kč). Na celém světě existují pouze čtyři, píše na svých stránkách BBC.
11.05.2016 13:10 |

podobné články

To je frajer! Karel Gott má svoje vlastní mince, přijdou i na padesát pět tisíc korun

 
Karel Gott  (74) dostal předčasný dárek k pětasedmdesátinám! Ty sice slaví až téměř za rok, ale oficiální razírna českých mincí se rozhodla udělat pamětní mince k jeho jubileu už s předstihem. Však také stojí některé i přes padesát tisíc korun, a tak se možná tvůrci báli, aby se vyprodaly. Přesto jsou však už teď na začátku téměř nedostatkovým zbožím. Podívejte se na video, v němž Mistr sám vyrazil první minci. A byl z toho úplně vedle!
14.11.2013 16:06 |

podobné články

Osobnosti: Karel Gott (4018 článků)

VAROVÁNÍ! Levné pamětní mince vám rozhodně nevydělají

 
Pamětní medaile, které se tváří jako mince, jsou další pastí na důvěřivé lidi. Na jejich výhodnou koupi lákají mnohé inzeráty. Kupující - velmi často starší lidé, si je přitom mnohdy pořizují s vírou, že jejich hodnota časem stoupne.
29.09.2014 21:40 |

podobné články

Mince Malého prince, netradiční dárek nejen pro milovníky literatury

 
Každý z nás má nutkání či touhu se obklopovat pěknými věcmi a dělat si radost. Takoví už lidé jsou. Nakupováním tato potřeba začíná a sbíráním cenných věcí často končí. Při slově sbírka si téměř každý z nás představí knihu plnou známek. Sbírat se dá ale cokoli, panenky, porcelán, knihy… Tak proč by to nemohly být zrovna mince? Je to skvělý netradiční dárek a zároveň investice do budoucna. Exkluzivní nabídku investičních mincí najdete na webu zlataky.cz, nově například krásnou kolekci Malý princ.
17.05.2016 00:10 |

podobné články

V Británii vyrazili desítky tisíc vadných mincí, chybu udělali po 300 letech

 
Numismatici ve Velké Británii a potažmo celé Evropě mají obrovskou radost. Britská královská mincovna totiž udělala po třech stoletích chybu. Při obměně dvacetipencové mince (hodnota cca šest korun) totiž vyrazila jednu sérii, která si zachovala jednu starou stranu a jednu má již novou. Vzhledem k přesunu data na druhou stranu je však mince vyražena bez roku výroby, a stává se tak sběratelskou raritou.
30.06.2009 20:55 |

podobné články