Článek

Recenze: Šest autorů napsalo detektivku za 72 hodin. Z experimentu se vyklubalo zábavné čtení

 
Detektivka Šest nevinných vznikla v tandemu šesti českých autorů, kteří se střídali v psaní lidem na očích. Recenze Borise Hokra.
18.11.2015 11:00 |

podobné články

Podobné články

Nakladatelství Host vydává další detektivku - Ženy v kleci

 
Nakladatelství Host vydalo další severskou detektivku, které se dostalo velkorysé reklamní kampaně. Ženu v kleci od dánského autora Jussiho Adler-Olsena představují plakáty coby „krimi čtení na léto“.
05.08.2011 09:05 |

podobné články

Liberec: Čtení důležité i zábavné

 
Že je čtení nejen poučné, ale může být i zábavné nás už devět let přesvědčuje Veletrh dětské knihy v Liberci. Jeho pořadatelka Dagmar Helšusová včera ve vědecké knihovně zahájila výstavu ilustrací dětských knih.
13.03.2011 10:35 |

podobné články

Nejvnadnější česká operní diva šokovala Dejdara: Podívejte se, jak v zábavné show bez přípravy zazpívala Carmen

 
V zábavné show Souboj národů, ve které se střetávají hvězdné týmy Čechů a Slováků, není nouze o zábavné okamžiky.
19.04.2014 08:50 |

podobné články

Kellnerova PPF koupila 300 obrazů českých autorů

 
Skupina PPF miliardáře Petra Kellnera rozšířila svoji uměleckou sbírku o téměř 300 obrazů a dalších děl českých autorů. Od České pojišťovny, která přešla do rukou italského vlastníka, PPF odkoupila část sbírky označovanou jako Zlatý fond. Jde například o obrazy Alfonse Muchy, Vojtěcha Hynaise, Václava Brožíka, ale také žijících autorů Jaroslava Róny či Petra Nikla. PPF o tom ve středu informovala v tiskové zprávě, cenu koupených děl ale tají.
30.04.2014 10:50 |

podobné články

Osobnosti: Petr Kellner (206 článků) , Alfons Mucha (189 článků) , Václav Brožík (4 články)

Šest spisovatelů začalo psát společný román. Mají na to pouze tři dny

 
Šest autorů začalo v Praze online psát román. Během 72 hodin psaní má do 17. září vzniknout detektivní příběh s názvem Šest nevinných aneb Román na šest nádechů. Do tří týdnů po ukončení psaní...
14.09.2015 17:01 |

podobné články

Rowlingová vydá další detektivku pod pseudonymem Galbraith

 
Britská spisovatelka J. K. Rowlingová vydá v červnu již druhou detektivku. Knihu nazvanou The Silkworm bude publikovat opět pod pseudonymem Robert Galbraith. Oznámilo to nakladatelství Little, Brown.
17.02.2014 15:35 |

podobné články

Osobnosti: Robert Little (1 článek) , Robert Brown (1 článek) , Robert Brown (1 článek) , Robert Little (1 článek)

Recenze: Islámský stát očima vědců. O propagandě i pozadí fanatiků

 
Oddychové čtení pod vánoční stromeček v knize Islámský stát: Blízký východ na konci časů zřejmě najdou jen největší nadšenci. Pokud se chcete ale také něco dozvědět o pozadí či původu mužů s kalašnikovy pod černými vlajkami ISIS, máte jedinečnou šanci. Kolektiv autorů zaštítěný editory Bronislavem Ostřanským a Ondřejem Beránkem z Akademie věd vám zaručí jeden z nejméně zkreslených pohledů. Vaším ústupkem musí být určitý návrat do vysokoškolských lavic ke čtení odbornějších statí.
23.12.2016 15:20 |

podobné články

Bývalý náměstek Babiše napíše knihu. Bude to prý „zábavné“ čtení

 
Někdejší náměstek Andreje Babiše Lukáš Wagenknecht si v tuto chvíli užívá volno poté, co odmítl dělat ministru financí z ANO politického náměstka, Je to totiž podle jeho názoru zbytečná funkce. Místo toho se možná bude věnovat psaní, třeba i o tom, jak zábavné bylo dělat audit v pražském dopravním podniku, Krajské zdravotní a Ministerstvu financí.
17.07.2015 19:31 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (8287 článků)

Mezinárodní setkání experimentu STAR na ČVUT v Praze

 
Na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské Českého vysokého učení technického v Praze proběhne ve dnech 9. - 11. února 2015 mezinárodní setkání vědců, kteří pracují v americké Brookhavenské národní laboratoři (BNL - Brookhaven National Laboratory) na experimentálním výzkumu kvark-gluonového plazmatu. Setkání experimentu STAR se bude konat v budově fakulty na adrese Trojanova 13, Praha 2, denně od 9.00 do 17.00 hodin.
05.02.2015 16:25 |

podobné články

Sedm učitelů napsalo Dobešovi: Jste příklad náckovství

 
Sedm rozezlených středoškolských kantorů napsalo otevřený dopis ministrovi školství Josefu Dobešovi (VV). Do běla je rozpálila Dobešova výzva, aby ve svých studentech důsledně pěstovali národní hrdost. S panem Bátorou můžete vydat i seznam povolených a zakázaných knih, odpovídají učitelé.
12.10.2011 17:00 |

podobné články

Ministr Fiala: Experimentů s maturitami už bylo dost

 
Ministr školství Petr Fiala si myslí, že ohledně státních maturit už bylo příliš experimentů, proto je třeba vycházet ze současného systému aprovádět změny jen úvážlivě. Není prý dál možné, aby se prosazoval názor jednoho člověka. Je třeba hledat shodu všech, kterých se maturita dotýká. K tomu by měla posloužit i ministrem sestavená komise.
21.06.2012 18:30 |

podobné články

Osobnosti: Petr Fiala (991 článků)

Český vědecky skandál: Profesor Bezouška manipuloval s výsledky experimentů

 
Největší český vědecký skandál moderní doby. Takhle odborníci hodnotí případ známého českého biochemika Karla Bezoušky. Ten opakovaně porušil vědeckou etiku, když údajně zmanipuloval výsledky experimentů. Při činu se vzorky ho zachytily kamery, které ústav nechal do laboratoře nainstalovat po upozornění tří studentek.
25.01.2013 21:00 |

podobné články

"Ztratila jsem se," testovala holčička reakce Čechů. Jak jsme v experimentu dopadli?

 
Malá holčička bloudila v ulicích Prahy. "Neviděli jste moji maminku?" ptala se kolemjdoucích Čechů. Dívenka se naštěstí neztratila opravdu, ale byla součástí experimentu Linky bezpečí.
16.05.2013 17:00 |

podobné články

Konec nadstandardů je zasloužený krach nespravedlivého experimentu, soudí Sobotka

 
Bohuslav Sobotka, předseda sociálních demokratů, kteří u Ústavního soudu uspěli se svým podnětem ohledně zdravotnické reformy, vítá rozhodnutí zrušit zdravotní nadstandardy a vyšší poplatek za pobyt v nemocnici. Podle něj se jedná o „zasloužený krach dalšího nespravedlivého experimentu Nečasovy vlády“.
02.07.2013 15:20 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (8211 článků)

ČVUT se i letos podílí na „kouzelném experimentu“ Stratocaching

 
Po úspěchu loňského prvního ročníku vědeckého experimentu Stratocaching se i nadále na jeho dalším rozvoji podílí experti z Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze.
01.10.2014 15:00 |

podobné články

10 nejděsivějších experimentů na lidech v USA: Tuto šílenost nepochopíte!

 
V Americe se dříve dělaly experimenty, které teď nikdo nechápe. Za prvé, nikam nevedly, a za druhé, byly prostě úplně nesmyslné. Ve Spojených státech byly prováděny experimenty na lidech. Byly považovány za neetické, často se prováděly nelegálně a bez vědomí nebo souhlasu jednotlivců. Americké úřady přiznaly, že byly v USA uskutečněny desítky experimentů. Spousta předních vědců považovala za legitimní provádět pokusy na lidech, kteří neměli plná práva.
15.02.2016 19:45 |

podobné články

Co se stane s vaším tělem, když se na měsíc vzdáte cukru a alkoholu?

 
Dvaadvacetiletý Sacha Harland z města Hague v Holandsku se pustil do zajímavého experimentu. Chtěl zjistit, jak se bude cítit, když úplně vynechá cukr a alkohol. Výsledky jeho měsíčního experimentu jsou opravdu překvapivé.
26.02.2016 19:01 |

podobné články

Ztracené město Z, thriller plný bizarních experimentů a další trailery uplynulého týdne

 
V uplynulém týdnu se opět objevila spousta filmových trailerů všech možných žánrů. Velkou dávku dobrodružství přinese Ztracené město Z a Král Artuš: Legenda o meči. Fanoušky ponuré atmosféry jistě nezklame thriller The Institute, který se odehrává v 19. století a je plný bizarních experimentů. Jak se dá provozovat ilegální kasíno v suterénu domu? To nám ukáže komedie The House. Určitě mrkněte i na další zajímavé trailery z našeho článku.
23.02.2017 11:10 |

podobné články

Veleúspěšný český spisovatel Vlastimil Vondruška pokřtil nový román. Podepisoval se tak dlouho, až ho bolela ruka

 
Na kontě má přes milion prodaných knih a teď k nim přibudou další. Jeden z nejoblíbenějších autorů českých knihoven Vlastimil Vondruška pokřtil na zámku v Ostrově knihu Jáchymovští démoni. Už samotný křest potvrdil, že o zbrusu novou historickou detektivku bude zájem, a to jak mezi českými, tak německými čtenáři.
12.09.2016 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Vlastimil Vondruška (84 článků)