Článek

RECENZE: Sedm dlouhých dní Deona Meyera

 
Po knihách Ďáblova hora a 13 hodin se na náš trh dostal překlad třetího dílu knižní série jihoafrického spisovatele Deona Meyera, ve které se vyšetřování kriminálních případů ujal detektiv Benny Griessel.
04.03.2016 11:55 |

podobné články

Podobné články

Nové knihy: Gerstner, Meyer, Scarrow, Vácha i Céline

 
Pestrá nabídka se týká románu Miloše Gerstnera o Krkonoších, detektivky Deona Meyera, životopisného příběhu Pavlíny Pořízkové i historického příběhu ze starého Říma od Simona Scarrowa. Zapomenout nesmíme na nový pohled na čs. legie v Rusku od Dalibora Váchy a samozřejmě i na nový komiks.
27.03.2015 07:15 |

podobné články

Recenze: Stránky světa vás zavedou do fantaskního světa, kde z knih prýští magie

 
Kniha stránky světa v sobě spojuje příběh o magii, knihách a fantastických dobrodružstvích v nich. Ač se může zdát, že dílo z pera Kaie Meyera je určené pro děti a mladistvé, rozhodně si ho užijí i dospělí milovníci knih.
18.09.2016 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Kai Meyer (1 článek)

Bravo! Maslák obhájil světový titul

 
Český sprinter Pavel Maslák dál drží halovou neporazitelnost. Český sprinter dnes v Portlandu obhájil titul mistra světa pod střechou, když v času 45,44 porazil Abdalelaha Harúna z Kataru (45,59) a Deona Lendoreho z Trinidadu (46,17).
20.03.2016 08:20 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Maslák (10 článků)

Smutná zpráva: Ve věku 67 let zemřela herečka a exotická tanečnice Haji

 
Jako herečka působila rodačka z kanadského Québecu, známá jako Haji, až na dvě výjimky pouze mezi lety 1965 - 1978, ale i tak se dočkala životní role, která z ní pro mnohé muže udělala nezapomenutelný sexsymbol. Díky akčnímu thrilleru s prvky komedie od Russe Meyera 'Faster, Pussycat! Kill! Kill!' se z ní stala téměř kultovní postava. Haji, rozená jako Barbarella Catton, v pátek odešla na věčnost. Bylo jí 67 let.
13.08.2013 17:00 |

podobné články

Osobnosti: Russ Meyer (1 článek) , Russ Meyer (1 článek)

Nové knihy: Geislerová, Ulická, Meyer i Cieslar

 
Z novinek vybíráme román ruské autorky Ljudmily Ulické, detektivky Dona Meyera i Adlera-Olsena. Připomenutí si zasluhuje deníkový záznam Jiřího Cieslara Matouš, audiokniha Ani Geislerové i komiks Ganz 10.
05.02.2016 07:10 |

podobné články

RECENZE: Úterní ženy sedm dní bez, píše Monika Peetzová

 
Sedm dní bez, rozumějme bez jídla (ale fantazii se meze nekladou), se jmenuje druhá kniha německé prozaičky a scenáristky Moniky Peetzové. Volně navazuje na prvotinu Úterní ženy, příběh pětice kamarádek scházejících se každé první úterý v měsíci v oblíbené restauraci.
29.07.2013 10:40 |

podobné články

Ťok: Na silnicích by se mělo pracovat sedm dní v týdnu i v noci

 
Skluz při výstavbě silnic a dálnic chce ministerstvo dopravy řešit nařízením prací i v noci a sedm dní v týdnu. Dalším řešením by mělo být zapojení privátního kapitálu do výstavby dopravní infrastruktury, takzvaných PPP projektů. Na dnešním setkání s novináři u příležitosti sta dní ve funkci to řekl ministr dopravy Dan Ťok.
11.03.2015 12:40 |

podobné články

Tisk: Soudy rozhodují stále pomaleji. Průměrné civilní řízení trvá 398 dní

 
Průměrná délka civilního řízení u tuzemských soudů se stále prodlužuje. Zatímco v roce 2012 byla 369 dní, loni to už bylo 398 dní. Výjimkou ale není, že u soudů leží deset a více let staré případy. Upozorňuje na to páteční MF Dnes s tím, že jde jen o celostátní průměr. Nejhůře jsou na tom Okresní soud Ústí nad Labem, kde je průměrná délka řízení dokonce 876 dní. Naopak nejrychlejší je Okresní soud Náchod, kde řízení v průměru trvá „jen“ 122 dní.
22.08.2014 09:15 |

podobné články

Prase přežilo pod sutinami 36 dní, občané ho uctívají jako božstvo

 
Prase jménem Ťien-čchiang Ču, které v roce 2008 přežilo zemětřesení v Číně a zapadlé pod sutinami svého chlívku přežilo dlouhých 36 dní, bylo prohlášeno za čestného občana. Zároveň ho tato událost ušetřila od jasného konce, měl totiž za pár dní skončit na talíři. Prase vydrželo téměř pět týdnů pouze díky tomu, že pilo dešťovou vodu. Pro místní občany je od té doby velkým hrdinou a uctívají ho jako božstvo.
16.06.2010 12:01 |

podobné články

Basiková zhubla za sedm týdnů sedm kilo

 
Zpěvačka Bára Basiková se ztrácí před očima. Třikrát týdně cvičí v posilovně, má speciální jídelníček a nepije alkohol. Za sedm týdnů už dokázala zhubnout sedm kilogramů. A s váhou dolů chce jít dál.
09.12.2010 11:25 |

podobné články

Osobnosti: Bára Basiková (555 článků)

POŽÁR V MOSKVĚ! Sedm mrtvých a sedm zraněných

 
Sedm lidí zahynulo a dalších sedm utrpělo zranění při požáru obytného domu v Moskvě. Informují o tom v úterý agentura RIA-Novosti a webový portál Ferghana.
17.05.2011 10:35 |

podobné články

Sedm statečných a ti druzí: 4 remaky, které nepochopily pointu své předlohy

 
Další kultovní film se dočkal předělávky - Sedm statečných z roku 1960 se totiž tento týden pokusí překonat Sedm statečných z roku 2016. Díky režii Antoine Fuqui (akční drsňárny Equalizer, Bojovník, Training Day) se od filmu tuší dobrá akce. Nakonec, již původní Sedm statečných bylo remakem Sedmi samurajů, filmu o šest let staršího. Přesto je nutno mít se na pozoru. Díky moderní vlně remaků světem kráčí mnoho remaků, které duši a pointu své předlohy vůbec nepochopily.
22.09.2016 10:10 |

podobné články

Recenze: Böhmigovo Zahradničení den po dni fascinuje komplexností a stovkami kreseb

 
Hned první březnový víkend, kdy shodou okolností vznikala i tato recenze, se rtuť teploměru vyšplhala nad patnáct stupňů Celsia a po poměrně tuhé zimě přišel první opravdu jarní víkend. Na českých zahradách vypuklo doslova šílenství. Zahradničení den po dni, informačně jedinečný rádce nakladatelství Esence, teď bude velmi platným pomocníkem, který eliminuje tápání i časté chyby zahrádkářů.
09.03.2017 14:15 |

podobné články

Uvařte si vlastní pivo za sedm dní

 
Tak jako Bůh stvořil za sedm dní Zemi a život na ní, můžete vy za týden s pomocí domácí várnice uvařit lahodné pivo.
11.05.2011 11:05 |

podobné články

Hokejisté Los Angeles přišli na sedm až deset dní o zraněného Doughtyho

 
Obránce hokejového klubu Los Angeles Kings Drew Doughty bude vinou zranění z utkání NHL s Philadelphií sedm až deset dní mimo hru.
16.10.2011 10:25 |

podobné články

Osobnosti: Drew Doughty (2 články)

Filmové premiéry - Sedm dní hříchů, Zvonilka: Tajemství křídel a Yuma

 
Nový český film Sedm dní hříchů se odehrává v pohraničí v květnu 1945. Další vílí dobrodružství uvidí děti ve filmu Zvonilka: Tajemství křídel. Na letošním MFF Karlovy Vary byl s dobrým ohlasem uveden polský film Yuma.
01.11.2012 08:30 |

podobné články

Otcovská dovolená bude na čtyři dny. Marksová couvla kvůli stamilionům Babišovi

 
Po narození dítěte budou moci otcové zůstat čtyři dny na placené „otcovské“ dovolené. Počítá s tím návrh ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové (ČSSD). Ta sice původně plánovala pro čerstvé otce dokonce sedm dní volna, nakonec ale ustoupila ministru financí Andreji Babišovi (ANO) kvůli nákladům. Sedm dní placené dovolené by vyšlo na 700 milionů korun ročně, čtyři dny budou stát zhruba polovinu. Informace přinesly Hospodářské noviny.
14.03.2016 10:50 |

podobné články

Dny senátora Miloše Vystrčila: 7 měst za 23 dní

 
Sedm měst, sedm veřejných debat. Senátor Miloš Vystrčil už potřetí uspořádá sérii veřejných setkání. Pod názvem „Den senátora Miloše Vystrčila“ během 23 dní v dubnu a květnu postupně navštíví všechna města v senátním obvodu 52 – Jihlava. Po první debatě ve středu 13. dubna v Telči zavítá Miloš Vystrčil hned následující den do Brtnice. Postupně pak bude diskutovat také s obyvateli Polné, Třeště, Dačic a Slavonic. Veřejné debaty zakončí 5. května v Jihlavě.
08.04.2016 08:40 |

podobné články

V Čestlicích vyrostou obří farmářské trhy! Otevřeno bude sedm dní v týdnu

 
Největší farmářské trhy otevřou od poloviny září v Čestlicích. Obsadí nepřehlédnutelnou halu připomínající horské masivy, která byla roky opuštěná. V provozu budou trhy za každého počasí, sedm dní v týdnu.
15.08.2016 19:55 |

podobné články