Článek

RECENZE: Šaráda v žebříčku maloměšťáckých hodnot

 
Nový román Michela Houellebecqa s názvem Podvolení je někdy označován jako antimuslimský a antifeministický. To je ovšem tendenční, zúžený, zjednodušující pohled. Stejně tak dobře by se kniha dala považovat za antimužskou, antizápadní a antikatolickou. A všechna označení by mohla platit.
06.11.2015 08:40 |

podobné články

Osobnosti: Michel Houellebecq (11 článků)
Podobné články

Ben Affleck a Jennifer Lopezová jsou nejhorším párem desetiletí

 
Rok 2010 vybízí nejen k bilanci uplynulého roku, ale celého desetiletí. A internetové seznamky Date.com, Matchmaker.com a Amor.com se v tomto případě zaměřili na slavné hollywoodské páry a zeptaly se několika tisícovek svých návštěvníků, který považují v minulých deseti letech za nejhorší a nejobdivovanější. V prvním případě na celé čáře zvítězili Ben Affleck a Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Barack Obama s první dámou.
02.01.2010 22:45 |

podobné články

Osobnosti: Ben Affleck (215 článků) , Jennifer Lopez (725 článků) , Barack Obama (2397 článků)

Nová DVD: Co by, kdyby, Šaráda a Falešní poldové

 
Co by, kdyby, tak se ptá název americké komedie s Jasonem Batemanem a Jane Fondovou. Na Caryho Granta a Audrey Hepburnovou lze zavzpomínat u filmu Šaráda z roku 1963. Akční komedie Falešní poldové je pořádně rychlá jízda.
06.04.2015 07:10 |

podobné články

Osobnosti: Jason Bateman (4 články) , Cary Grant (5 článků)

Štěpánek poskočil v žebříčku na čtrnácté místo

 
Jen nepatrných změn doznalo po uplynulém týdnu složení elitní desítky žebříčku ATP, čeští tenisté si v žebříčku polepšili
19.10.2009 09:05 |

podobné články

Žebříčku nejvlivnějších gayů a lesbiček kraluje Langerová

 
Nejvlivnější osobou v české gay a lesbické komunitě je zpěvačka Aneta Langerová. Na vrchol žebříčku, který letos podruhé sestavil portál Colour Planet, ji vynesl její nedávný coming out. Její partnerka Iva Milerová uzavírá v žebříčku první desítku.
15.04.2010 00:05 |

podobné články

Osobnosti: Aneta Langerová (493 článků) , Iva Langerová (26 článků)

Kvitová přes brzké vyřazení v Austrálii zůstala osmá v žebříčku

 
Česká tenistka Petra Kvitová zůstala navzdory vyřazení ve druhém kole Australian Open na osmém místě světového žebříčku WTA. Nejlepší Čech Tomáš Berdych si v žebříčku ATP udržel šestou pozici. 
28.01.2013 10:25 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Berdych (1386 článků) , Petra Kvitová (1477 článků) , Petr Čech (1047 článků)

Alkohol, cigarety, drogy a hazard. Češi jsou na prvním místě v žebříčku neřestí

 
Česká republika se ocitla na samém vrcholu žebříčku nejvíce neřestných zemí světa, který vypracovali analytici americké agentury Bloomberg. Pořadí sestavili s ohledem na konzumaci alkoholu, cigaret a drog a na rozšíření hazardu. Na opačné straně žebříčku 57 zemí je bezúhonná Zambie.
29.06.2013 15:10 |

podobné články

Drogy, alkohol a hazard: Češi kralují žebříčku neřestí

 
Česká republika se ocitla na samém vrcholu žebříčku nejvíce neřestných zemí světa, který vypracovali analytici americké agentury Bloomberg. Pořadí sestavili s ohledem na konzumaci alkoholu, cigaret a drog a na rozšíření hazardu. Na opačné straně žebříčku 57 zemí je bezúhonná Zambie.
29.06.2013 20:55 |

podobné články

Češi si v žebříčku FIFA pohoršili. Klesli na 26. místo

 
Čeští fotbalisté klesli v žebříčku FIFA o dvě místa na 26. příčku. V čele zůstávají mistři světa a Evropy Španělé, největší vzestup z týmů v popředí žebříčku zaznamenali čerství vítězové Poháru FIFA Brazilci, kteří si polepšili o třináct míst a jsou devátí.
04.07.2013 10:40 |

podobné články

Berdych zůstal ve světovém žebříčku šestý, pozici nezměnila ani Kvitová

 
Tomáš Berdych zůstává v tenisovém světovém žebříčku na šestém místě. Pozici nezměnila ani nejlepší česká hráčka Petra Kvitová, které patří osmé místo. V první desítce obou žebříčků nenastaly žádné změny, mezi ženami je nejlepší Američanka Serena Williamsová, mužům kraluje Srb Novak Djokovič. 
15.07.2013 09:10 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Berdych (1386 článků) , Novak Djokovič (533 článků) , Petra Kvitová (1477 článků) , Serena Williams (293 článků)

Česko se umístilo v dalším mezinárodním žebříčku až za Rwandou a Albánií

 
Česká republika je společně s Botswanou 52. nejsvobodnější zemí ze sledovaných 152 států světa. Vyplývá to z dnes zveřejněného žebříčku "Economic Freedom of the World Index" (index ekonomické svobody) kanadského institutu Fraser. Na tiskové konferenci o tom informovali zástupci Centra ekonomických a tržních analýz, který se na analýzách rovněž podílí. Nejsvobodnější zemí světa je podle žebříčku Hongkong, naopak nejméně svobodná je Venezuela.
19.09.2013 12:50 |

podobné články

ČR si polepšila a je 42. nejsvobodnější ze 152 ekonomik světa

 
Česká republika je 42. ekonomicky nejsvobodnější zemí ze sledovaných 152 států světa. Vyplývá to z žebříčku „Economic Freedom of the World Index" (index ekonomické svobody) kanadského institutu Fraser. V předchozím žebříčku se Česko umístilo na 52. pozici. Na tiskové konferenci o tom informovali zástupci Centra ekonomických a tržních analýz, které se na analýzách rovněž podílí. Nejsvobodnější zemí světa je podle žebříčku tradičně Hongkong, naopak nejméně svobodná je Venezuela.
07.10.2014 11:00 |

podobné články

Česko zůstává na 26. příčce v žebříčku FIFA, o místo se dělí se Slovenskem

 
Česká fotbalová reprezentace vstoupila do nového roku na 26. místě v žebříčku FIFA. Národní mužstvo se tak drží na stejné příčce, na které bylo v posledním loňském vydání. O současné místo se dělí s bývalým federálním partnerem Slovenskem. Celkovému žebříčku nadále vévodí Belgičané.
07.01.2016 12:05 |

podobné články

Česko je zkorumpovanější než dřív? V celosvětovém žebříčku propadlo

 
Česká republika si v celosvětovém žebříčku vnímání korupce pohoršila o deset míst a spolu s Kyprem a Maltou se umístila na 47. příčce. Vyplývá to ze zveřejněné zprávy organizace Transparency International (TI), která hodnotí korupci v 176 zemích a územích světa. O první příčku se dělí Dánsko a Nový Zéland, za nimi skončily další dvě severské země Finsko a Švédsko. Na opačné straně žebříčku skončilo Somálsko.
25.01.2017 07:45 |

podobné články

Univerzita Karlova boduje v žebříčku QS 2018 Graduate Employability Rankings

 
Univerzita Karlova dosáhla dalšího výborného hodnocení v žebříčku QS. Po březnovém úspěchu v oblasti hodnocení univerzitních pracovišť byla nyní pozitivně ohodnocena v žebříčku sledujícím zaměstnatelnost univerzitních absolventů.
01.10.2017 22:30 |

podobné články

Miss Válková se svým svaloušem: Konečně pořádná líbačka!

 
Milostná šaráda s modelku Hankou Svobodovou (22) udělala z Leoše Mareše (34) odborníka přes líbání. Školu filmových polibků nevynechala ani Česká Miss 2010 Jitka Válková (18) s přítelem Mirkem Ciprou (38).
06.07.2010 11:00 |

podobné články

Osobnosti: Leoš Mareš (2889 článků) , Jitka Válková (527 článků)

Mourinhova šaráda: UEFA prošetří kouče a čtyři hráče

 
Výsledek oznámí po úterním jednání komise
26.11.2010 10:05 |

podobné články

Bárta (VV): Kalouskova šaráda

 
Kalousek s námi odmítl jednat údajně proto, že pořád měníme názory. Pravdou je, že náš názor se nemění od února tohoto roku.
01.10.2011 09:05 |

podobné články

Šaráda vrcholí. Korupční kauzu znovu řeší disciplinárka

 
Sigma jde znovu před disciplinární komisi
06.10.2011 08:15 |

podobné články

Tévezova šaráda pokračuje, nepřijel na schůzku s klubem

 
Útočník zůstal doma v Argentině
14.11.2011 19:10 |

podobné články