Článek

RECENZE: S padesáti Eichmanny bychom válku vyhráli

 
Jako žádné jiné divadlo v Česku umí ostravská Aréna otevřít kontroverzní témata z nedávné minulosti. Děje se tak přičiněním důsledně otázky kladoucích a pravdu hledajících Tomáše Vůjtka a režiséra Ivana Krejčího, jejichž Slyšení právě vstoupilo do zápasu o diváckou přízeň.
04.03.2015 13:01 |

podobné články

Podobné články

OBRAZEM: Favorité na sexuchtivého milionáře z Padesáti odstínů šedi

 
Po oznámení, že Charlie Hunnam nebude hrát postavu Christiana Greye v Padesáti odstínech šedi, se opět rozjelo hledání hlavního představitele. Většinou jde o tipy a přání fanoušků knižního bestselleru, jehož filmové zpracování se má do kin dostat 1. srpna 2014. Další články k tématu: Film Padesát odstínů šedi znovu hledá herce, Charlie Hunnam roli vzdal RECENZE: Sex na pláži i v letadle. A padesát odstínů klišé Padesát odstínů zná své hvězdy. Erotiku předvedou Hunnam a Johnsonová Hvězda Padesáti odstínů šedi: Sexuální scény nebudou žádný problém
15.10.2013 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Charlie Hunnam (31 článků)

Pět afrických zemí vyhlásilo totální válku Boko Haram

 
Africké země jsou odhodlány vyhlásit totální válku islamistickému hnutí Boko Haram. "Jsme zde, abychom vyhlásili válku Boko Haram," shrnul výsledky setkání kamerunský prezident Paul Biya. Prezident Čadu Idriss Déby zase hovořil o odhodlání zahájit "totální válku proti Boko Haram". Plán boje proti tomuto hnutí přijali prezidenti celkem pěti afrických států.
17.05.2014 18:45 |

podobné články

Náckové vyhráli druhou světovou válku: Legendární střílečka Wolfenstein se vrátí!

 
Nacisté vyhráli druhou světovou válku, vyhladili většinu Židů a podrobili se téměř celý svět. Vy se ale nevzdáváte a v alternativní minulosti roku 1960 chystáte protiúder. Herní legenda Wolfenstein se vrátí s novým dílem The New Order.
16.05.2013 09:30 |

podobné články

Osobnosti: New Order (14 článků)

Wolfenstein: The New Order – jak nacisté vyhráli válku

 
Kultovní střílečka se vrací v moderní podobě a odhaluje alternativní minulost, v níž nacisté vyhráli válku.
05.06.2014 11:25 |

podobné články

Osobnosti: New Order (14 článků)

Wolfenstein: The New Order – jak nacisté vyhráli válku

 
Kultovní střílečka se vrací v moderní podobě a odhaluje alternativní minulost, v níž nacisté vyhráli válku.
12.06.2014 12:10 |

podobné články

Osobnosti: New Order (14 článků)

Vyhlašte Norsku válku, nacionalisti, posmívá se Bohumil Doležal

 
Politolog Bohumil Doležal se ironicky ptá českých politiků, zda by nebylo nejlepší, kdybychom upálili norskou velvyslankyni na Staroměstském náměstí a Norskému království vyhlásili válku. „Soudcovat“ by mohly další státy NATO a kdybychom náhodou vyhráli, mohli bychom svrhnout dosavadního krále a na jeho místo dosadit Miloše Zemana.
10.10.2015 16:46 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (20977 článků)

„Život začíná v padesáti“. Alternativa 50+ spouští projekt pro nezaměstnané po padesátce

 
Obecně prospěšná společnost Alternativa 50+ v dubnu letošního roku spustila projekt Život začíná v padesáti: motivace a vzdělávání lidí 50+ zvyšující uplatnitelnost na trhu práce. Cílem je podpořit a rozvinout dovednosti nezaměstnaných osob starších padesáti let, které potřebují k získání nového zaměstnání, jeho výběru, ke komunikaci se zaměstnavateli ze soukromé či veřejné sféry a k jeho udržení.
20.04.2015 19:06 |

podobné články

Jak na bakterie v kuchyni

 
Proč nemáme krájet maso na stejném prkénku jako zeleninu? Proč je lepší nechat nádobí oschnout, než ho vysušit utěrkou? Záměr těchto rad je jasný, udržet hygienicky čistou a zdravou domácnost. Jak se můžete bránit nežádoucím breberkám v kuchyni? Kuchyň je místnost s nejvyšším rizikem bujení bakterií v důsledku nedodržování hygienických návyků. Správnou hygienu bychom neměli podceňovat. Mohli bychom ohrozit mnoha nepříjemnými onemocněními jak sebe, tak i své děti, u nichž bývá průběh těchto nemocí závažnější. Důležitá je čistá pracovní plocha Jedním z častých bakteriálních onemocnění, se kterým se můžeme v kuchyni setkat, je salmonelóza. Pochází nejčastěji z vajec, syrového masa či mléčných výrobků. Mezi hlavní příznaky patří akutní průjem, bolesti břicha a časté zvracení. Dalším podobným bakteriálním onemocněním je kampylobakter. Bakterie tohoto typu se vyskytují v syrovém mase, drůbeži, v nepasterovaném mléce a ve vodě. Následkem je opět akutní průjem, křeče v břiše, ale i bolesti hlavy a horečka. Šíření bakterií v kuchyni vzniká především fyzickým kontaktem, kdy dochází ke křížení potravin. Děje se tak jak v důsledku kontaminace z našich rukou, kdy si je neumyjeme při kontaktu s různými druhy potravin, tak i v důsledku kontaminace z pracovní plochy, na které připravujeme různé druhy potravin bez toho, abychom plochu průběžně omývali. Pokud tedy krájíme maso a pak se chystáme krájet zeleninu, měli bychom si vždy mezitím umýt ruce i pracovní plochu. Čistá pracovní plocha je velice důležitá, ale bohužel často opomíjená. Měli bychom správně využívat více pracovních prkének. Na jednom krájet pouze maso a na druhém zeleninu a vše ostatní. Pokud se ovšem rozhodneme využívat pouze jedno prkénko na veškeré potraviny, pak je důležité zvolit správný materiál, ze kterého bude prkénko vyrobeno. Mnoho domácností dnes stále využívá klasická dřevěná prkénka. Tento materiál však není moc vhodný. Na prkénku se mohou vlivem užívání objevit rýhy či třísky, ve kterých se... Čtěte více Příspěvek Jak na bakterie v kuchyni pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
18.02.2015 17:45 |

podobné články

Nedovolte svému okolí, aby vás ovládalo

 
Až žalostně mnoho lidí se nechává ovlivnit a spoustu rozhodnutí činí s ohledem, co by na to asi řeklo jejich okolí. Děláte to taky? V tom případě jste tady správně a dnešní článek byste si neměli nechat ujít! Co by lidi řekli na to, kdybych si hlavu obarvila na zeleno? Jak by se moje okolí tvářilo na zjištění, že jsem lesbička? Dívali by se na mě lidi skrze prsty jen proto, že mám profil na erotické seznamce? Každý den se spousta lidí ptá samo sebe, co by asi lidé okolo nich řekli na to či ono. Zkrátka se rozhodují podle svého okolí, nikoli však podle sebe a podle toho, co by skutečně chtěli. Dovolujete, aby vás okolí řídilo? Možná to děláte i vy. Ještě než něco uděláte nebo o něčem rozhodnete, v hlavě se tiše zamyslíte nad tím, co na to řeknou lidé okolo vás. Jak si budou reagovat? Jak se na to budou dívat? Budou souhlasit? Nebo vás naopak odsoudí? A víte, že tím škodíte jen sami sobě? Každý z nás dostaneme jeden život. A záleží jen na nás, jak se rozhodneme se svým životem naložit. Proto bychom se měli řídit tím, co chceme my, měli bychom naslouchat svým pocitům a následovat svoje rozhodnutí. Neměli bychom pokaždé váhat, zda nás sousedka přestane zdravit jen proto, že nosíme hluboký výstřih, zatímco ona má na hrudníku jen dva malé kopečky. Neměli bychom se trápit, jestli na nás kolegové budou naštvaní, když dostaneme přidáno nebo vás povýší. Proč myslet jen na sebe? Protože jste to vy, kdo řídí vaše cesty. Tedy, správně byste to měli být vy. Přestaňte se ohlížet na to, jestli lidem okolo vás bude vadit, že vaše vlasy září zeleně, že nosíte výstřihy až k pupíku nebo že vůbec nenosíte podprsenku. Nestyďte se přiznat, že vaše orientace je jiná,... Čtěte více Příspěvek Nedovolte svému okolí, aby vás ovládalo pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.09.2017 08:35 |

podobné články

Profesor Keller: Kdyby Schwarzenberg před pěti lety porazil Zemana, už bychom tady měli vysoký počet migrantů a Kocáb by tu vítal spřátelené armády. A drzost Topolánka…

 
ROZHOVOR „Domnívám se, že kdyby před pěti lety zvítězil místo Miloše Zemana Karel Schwarzenberg, měli bychom už nyní potíže s vysokými počty migrantů na našem území, byli bychom považováni za vazala ať už Německa, anebo USA a z Česka by zbyl jen polozapomenutý geografický pojem. Patrně bychom opět hostili posádky spřátelených armád, které by na hranicích vítal pan Kocáb. Při jakkoliv oprávněné kritice některých Zemanových názorů a výroků je nutno mít tyto detaily na paměti,“ říká europoslanec Jan Keller.
23.12.2017 05:15 |

podobné články

Osobnosti: Karel Zeman (285 článků) , Karel Schwarzenberg (3728 článků) , Miloš Zeman (20977 článků) , Karel Schwarzenberg (524 článků)

Když se komunisté chystali na válku, chtěli evakuovat tři miliony Čechů

 
Když před padesáti lety komunisté očekávali válku se západním světem, plánovali mimo jiné evakuovat téměř tři miliony Čechů z velkých měst. Technicky to ale neměli zvládnuté úplně na jedničku - chyběly dopravní prostředky, ochranné masky apod.
14.08.2011 18:35 |

podobné články

Personál v kině je ZNECHUCEN: Tohle zůstává v kinech po Padesáti odstínech temnoty!

 
Úderem svatého Valentýna vypukly po celém světě premiéry Padesáti odstínů temnoty. I když má film hodně negativní recenze, tak si ho fanynky nenechají ujít. Jenomže po skončení filmu nacházejí uklízeči pod sedadly něco velmi znepokojujícího.
15.02.2017 13:25 |

podobné články

Severní Korea: Jsme připraveni na totální válku

 
Severokorejská armáda a lid jsou připraveny jak na omezenou, tak na totální válku. Podle severokorejské agentury KCNA to dnes prohlásil v komuniké severokorejský národní mírový výbor, který zároveň obvinil USA a Jižní Koreu, že situaci na Korejském poloostrově svými vojenskými manévry vyostřují natolik, že totální válku samy vyvolají.
11.12.2010 16:30 |

podobné články

Západ tajně chystá válku, postaví nás před hotovou věc. Syn ministra Baudyše našel na internetu množství důkazů

 
JINÝMA OČIMA Nikdo z nás to nechce říci nahlas, ale náš kontinent se připravuje na válku - to jsou slova Antonína Baudyše, syna bývalého stejnojmenného ministra obrany, současného člena Pirátů, teologa, filozofa i astrologa. Podle něj důkazy pro to, co říká, jsou viditelné. Proto předstírat, že se to neděje, aby to nedopadlo, se mu prý příčí. Doslova pak i v pátek ve svém blogu napsal: Západ chystá válku.
22.08.2014 17:40 |

podobné články

Osobnosti: Antonín Baudyš (56 článků)

Gorbačov se obává nejhoršího: Studená válka by mohla přerůst ve válku horkou

 
Bývalý sovětský prezident Michail Gorbačov varoval, aby nová "studená válka", která vypukla ve vztazích mezi Západem a Ruskem kvůli ukrajinské krizi, nepřerostla ve válku "horkou". Amerika podle Gorbačova "zabloudila v džungli" a je prý s to riskovat skutečnou válku.
29.01.2015 11:40 |

podobné články

„ISIS prohrává, válku žene do Evropy. Kvůli poslední bitvě,“ říká český expert

 
Prohrávají, jsou však o to nebezpečnější. Jako poraněná šelma. Islámský stát ztrácí v Sýrii a Iráku pevnou půdu pod nohama. Přichází o území, a tak se pokouší přenést válku jinam. Do ulic Evropy. Stále častějšími útoky provokuje, jeho stoupenci již zabili i katolického kněze přímo v kostele. Džihádistům jde o konfesijní válku, říká doktor Miloš Balabán, bezpečnostní analytik. Chtějí vyprovokovat ještě větší konflikt.
30.07.2016 05:10 |

podobné články

KLDR hrozí Trumpovi sestřelením letadel: Vyhlásil nám válku. Bílý dům to odmítá

 
Prezident Spojených států Donald Trump vyhlásil Pchjongjangu válku, KLDR si proto vyhrazuje právo sestřelit americké strategické bombardéry i mimo severokorejský vzdušný prostor. V pondělí to v New Yorku, kde končí všeobecná rozprava 72. Valného shromáždění OSN, sdělil novinářům severokorejský ministr zahraničí Ri Jong-ho. Bílý dům v prohlášení uvedl, že USA žádnou válku KLDR nevyhlásily.
25.09.2017 22:20 |

podobné články

Osobnosti: Donald Trump (3863 článků)

Pan kongresman přivezl zpěváčkům noty. Kauza Skripal jede přesně podle doktora Goebbelse. Šílenci z NATO chtějí válku za každou cenu, varuje režisér Dvořák

 
ROZHOVOR „Žijeme v nebezpečné době, šílenci z NATO chtějí válku, sebezničující válku s Ruskem. Chtějí nás do ní zatáhnout...,“ říká k aféře novičok režisér Václav Dvořák, jemuž se nelíbila návštěva kongresmana Paula Ryana v Česku. Proč? „On sem přijel především zatlačit na naše ministry v demisi, aby vydali ruského hackera do Států, a ne do Ruska, aby naše armáda nakoupila americké helikoptéry a další zbraně, aby americké firmy dostavěly naše jaderné elektrárny atd. atd. a v neposlední řadě aby izoloval prezidenta Zemana od vlády a Parlamentu. Zeman je války chtivým politikům, kteří používají propagandu a šíří lži a nenávist, velmi nepohodlný.“
03.04.2018 18:10 |

podobné články

Osobnosti: Paul Ryan (40 článků) , Paul Ryan (39 článků) , Paul Ryan (39 článků)

Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů

 
Vysněnou dovolenou, na kterou celý rok šetříte, může pokazit počasí. To člověk jen stěží ovlivní, dalším věcem v podobě špinavého pokoje, špatného jídla a nefungující klimatizace lze ale předejít. V dnešním článku vám poradíme, jak si koupit zájezd snů a užít si pár dní volna na dokonalém místě po všech stránkách. Už se nemůžete dočkat toho, až si konečně odpočinete na lehátku na pláži, dáte si drink a zaplavete v moři? Vyspíte se v pohodlném hotelovém lůžku a po ránu si zaplavete v bazénu? Celý den si budete dopřávat chutné jídlo, dostatek ovoce a vychlazené limonády. Ano, představa je to krásná, avšak dokonalou dovolenou může cokoliv pokazit. Hotelový bazén bude špinavý, jídlo nepoživatelné, moře plné řas a lehátek sotva pro třetinu hostů. Během chvilky se tak z dovolené snů, může stát pár dní hrůzy. Jak tomu předejít? Recenzemi! Fotografie i popis v katalogu mohou klamat. Uživatelské recenze nikoliv Tištěné i online katalogy nabízí vždy jen to nejlepší. Překrásné fotografie, popis plný lákadel. Avšak realita je mnohdy odlišná, a to nejen v tom, že moře je méně modré a tráva je méně zelená. Pokoje mohou být špinavé, personál nepříjemný, okolí rušné, klimatizace nefungující. A vám zbudou jen oči pro pláč. Předejít velkému zklamání z letní dovolené můžete tím, že si přečtete recenze hotelů a díky ostatním hostům zjistíte, zda hotel a služby stojí za to či nikoliv. V uživatelských recenzích si obvykle lidé neberou servítky, a tak se můžete dočíst skutečnou realitu. Čím víc hvězdiček, tím lépe. V Egyptě volte hotel minimálně s pěti To, že je hotel ohodnocen, jako čtyřhvězdičkový nezaručuje, že vás čeká luxusní dovolená. Především hotely v Egyptě vás mohou nemile překvapit. V Afrických zemích se vyplatí vybírat z hotelů, které mají pět hvězd a špatně neuděláte ani s šestihvězdičkovým komplexem. Ano, čtete správně. Nejen v Egyptě, ale i třeba v Tunisku a v Turecku se můžete setkat i s šesti hvězdami. Také ty... Čtěte více Příspěvek Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.06.2018 16:25 |

podobné články