Článek

RECENZE: S padesáti Eichmanny bychom válku vyhráli

 
Jako žádné jiné divadlo v Česku umí ostravská Aréna otevřít kontroverzní témata z nedávné minulosti. Děje se tak přičiněním důsledně otázky kladoucích a pravdu hledajících Tomáše Vůjtka a režiséra Ivana Krejčího, jejichž Slyšení právě vstoupilo do zápasu o diváckou přízeň.
04.03.2015 13:01 |

podobné články

Podobné články

OBRAZEM: Favorité na sexuchtivého milionáře z Padesáti odstínů šedi

 
Po oznámení, že Charlie Hunnam nebude hrát postavu Christiana Greye v Padesáti odstínech šedi, se opět rozjelo hledání hlavního představitele. Většinou jde o tipy a přání fanoušků knižního bestselleru, jehož filmové zpracování se má do kin dostat 1. srpna 2014. Další články k tématu: Film Padesát odstínů šedi znovu hledá herce, Charlie Hunnam roli vzdal RECENZE: Sex na pláži i v letadle. A padesát odstínů klišé Padesát odstínů zná své hvězdy. Erotiku předvedou Hunnam a Johnsonová Hvězda Padesáti odstínů šedi: Sexuální scény nebudou žádný problém
15.10.2013 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Charlie Hunnam (30 článků)

Pět afrických zemí vyhlásilo totální válku Boko Haram

 
Africké země jsou odhodlány vyhlásit totální válku islamistickému hnutí Boko Haram. "Jsme zde, abychom vyhlásili válku Boko Haram," shrnul výsledky setkání kamerunský prezident Paul Biya. Prezident Čadu Idriss Déby zase hovořil o odhodlání zahájit "totální válku proti Boko Haram". Plán boje proti tomuto hnutí přijali prezidenti celkem pěti afrických států.
17.05.2014 18:45 |

podobné články

Náckové vyhráli druhou světovou válku: Legendární střílečka Wolfenstein se vrátí!

 
Nacisté vyhráli druhou světovou válku, vyhladili většinu Židů a podrobili se téměř celý svět. Vy se ale nevzdáváte a v alternativní minulosti roku 1960 chystáte protiúder. Herní legenda Wolfenstein se vrátí s novým dílem The New Order.
16.05.2013 09:30 |

podobné články

Osobnosti: New Order (14 článků)

Wolfenstein: The New Order – jak nacisté vyhráli válku

 
Kultovní střílečka se vrací v moderní podobě a odhaluje alternativní minulost, v níž nacisté vyhráli válku.
05.06.2014 11:25 |

podobné články

Osobnosti: New Order (14 článků)

Wolfenstein: The New Order – jak nacisté vyhráli válku

 
Kultovní střílečka se vrací v moderní podobě a odhaluje alternativní minulost, v níž nacisté vyhráli válku.
12.06.2014 12:10 |

podobné články

Osobnosti: New Order (14 článků)

Vyhlašte Norsku válku, nacionalisti, posmívá se Bohumil Doležal

 
Politolog Bohumil Doležal se ironicky ptá českých politiků, zda by nebylo nejlepší, kdybychom upálili norskou velvyslankyni na Staroměstském náměstí a Norskému království vyhlásili válku. „Soudcovat“ by mohly další státy NATO a kdybychom náhodou vyhráli, mohli bychom svrhnout dosavadního krále a na jeho místo dosadit Miloše Zemana.
10.10.2015 16:46 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (17451 článků)

„Život začíná v padesáti“. Alternativa 50+ spouští projekt pro nezaměstnané po padesátce

 
Obecně prospěšná společnost Alternativa 50+ v dubnu letošního roku spustila projekt Život začíná v padesáti: motivace a vzdělávání lidí 50+ zvyšující uplatnitelnost na trhu práce. Cílem je podpořit a rozvinout dovednosti nezaměstnaných osob starších padesáti let, které potřebují k získání nového zaměstnání, jeho výběru, ke komunikaci se zaměstnavateli ze soukromé či veřejné sféry a k jeho udržení.
20.04.2015 19:06 |

podobné články

Jak na bakterie v kuchyni

 
Proč nemáme krájet maso na stejném prkénku jako zeleninu? Proč je lepší nechat nádobí oschnout, než ho vysušit utěrkou? Záměr těchto rad je jasný, udržet hygienicky čistou a zdravou domácnost. Jak se můžete bránit nežádoucím breberkám v kuchyni? Kuchyň je místnost s nejvyšším rizikem bujení bakterií v důsledku nedodržování hygienických návyků. Správnou hygienu bychom neměli podceňovat. Mohli bychom ohrozit mnoha nepříjemnými onemocněními jak sebe, tak i své děti, u nichž bývá průběh těchto nemocí závažnější. Důležitá je čistá pracovní plocha Jedním z častých bakteriálních onemocnění, se kterým se můžeme v kuchyni setkat, je salmonelóza. Pochází nejčastěji z vajec, syrového masa či mléčných výrobků. Mezi hlavní příznaky patří akutní průjem, bolesti břicha a časté zvracení. Dalším podobným bakteriálním onemocněním je kampylobakter. Bakterie tohoto typu se vyskytují v syrovém mase, drůbeži, v nepasterovaném mléce a ve vodě. Následkem je opět akutní průjem, křeče v břiše, ale i bolesti hlavy a horečka. Šíření bakterií v kuchyni vzniká především fyzickým kontaktem, kdy dochází ke křížení potravin. Děje se tak jak v důsledku kontaminace z našich rukou, kdy si je neumyjeme při kontaktu s různými druhy potravin, tak i v důsledku kontaminace z pracovní plochy, na které připravujeme různé druhy potravin bez toho, abychom plochu průběžně omývali. Pokud tedy krájíme maso a pak se chystáme krájet zeleninu, měli bychom si vždy mezitím umýt ruce i pracovní plochu. Čistá pracovní plocha je velice důležitá, ale bohužel často opomíjená. Měli bychom správně využívat více pracovních prkének. Na jednom krájet pouze maso a na druhém zeleninu a vše ostatní. Pokud se ovšem rozhodneme využívat pouze jedno prkénko na veškeré potraviny, pak je důležité zvolit správný materiál, ze kterého bude prkénko vyrobeno. Mnoho domácností dnes stále využívá klasická dřevěná prkénka. Tento materiál však není moc vhodný. Na prkénku se mohou vlivem užívání objevit rýhy či třísky, ve kterých se... Čtěte více Příspěvek Jak na bakterie v kuchyni pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
18.02.2015 17:45 |

podobné články

Když se komunisté chystali na válku, chtěli evakuovat tři miliony Čechů

 
Když před padesáti lety komunisté očekávali válku se západním světem, plánovali mimo jiné evakuovat téměř tři miliony Čechů z velkých měst. Technicky to ale neměli zvládnuté úplně na jedničku - chyběly dopravní prostředky, ochranné masky apod.
14.08.2011 18:35 |

podobné články

Personál v kině je ZNECHUCEN: Tohle zůstává v kinech po Padesáti odstínech temnoty!

 
Úderem svatého Valentýna vypukly po celém světě premiéry Padesáti odstínů temnoty. I když má film hodně negativní recenze, tak si ho fanynky nenechají ujít. Jenomže po skončení filmu nacházejí uklízeči pod sedadly něco velmi znepokojujícího.
15.02.2017 13:25 |

podobné články

Severní Korea: Jsme připraveni na totální válku

 
Severokorejská armáda a lid jsou připraveny jak na omezenou, tak na totální válku. Podle severokorejské agentury KCNA to dnes prohlásil v komuniké severokorejský národní mírový výbor, který zároveň obvinil USA a Jižní Koreu, že situaci na Korejském poloostrově svými vojenskými manévry vyostřují natolik, že totální válku samy vyvolají.
11.12.2010 16:30 |

podobné články

Západ tajně chystá válku, postaví nás před hotovou věc. Syn ministra Baudyše našel na internetu množství důkazů

 
JINÝMA OČIMA Nikdo z nás to nechce říci nahlas, ale náš kontinent se připravuje na válku - to jsou slova Antonína Baudyše, syna bývalého stejnojmenného ministra obrany, současného člena Pirátů, teologa, filozofa i astrologa. Podle něj důkazy pro to, co říká, jsou viditelné. Proto předstírat, že se to neděje, aby to nedopadlo, se mu prý příčí. Doslova pak i v pátek ve svém blogu napsal: Západ chystá válku.
22.08.2014 17:40 |

podobné články

Osobnosti: Antonín Baudyš (54 článků)

Gorbačov se obává nejhoršího: Studená válka by mohla přerůst ve válku horkou

 
Bývalý sovětský prezident Michail Gorbačov varoval, aby nová "studená válka", která vypukla ve vztazích mezi Západem a Ruskem kvůli ukrajinské krizi, nepřerostla ve válku "horkou". Amerika podle Gorbačova "zabloudila v džungli" a je prý s to riskovat skutečnou válku.
29.01.2015 11:40 |

podobné články

„ISIS prohrává, válku žene do Evropy. Kvůli poslední bitvě,“ říká český expert

 
Prohrávají, jsou však o to nebezpečnější. Jako poraněná šelma. Islámský stát ztrácí v Sýrii a Iráku pevnou půdu pod nohama. Přichází o území, a tak se pokouší přenést válku jinam. Do ulic Evropy. Stále častějšími útoky provokuje, jeho stoupenci již zabili i katolického kněze přímo v kostele. Džihádistům jde o konfesijní válku, říká doktor Miloš Balabán, bezpečnostní analytik. Chtějí vyprovokovat ještě větší konflikt.
30.07.2016 05:10 |

podobné články

Petra Procházková z Mariupolu: Většina obyvatel válku proti separatistům nepodporuje. Žije zde pestrá směs názorů. Rusy bychom vítali květinami, řekl organizátor modlitby za padlé

 
Reportérka Lidových novin Petra Procházková se dostala do ukrajinského přístavu Mariupol, který se nachází na linii bojů mezi proruskými separatisty a ukrajinskou armádou. I když je město kontrolováno ukrajinskou armádou, většina obyvatel prý válku proti separatistům, respektive proti Rusku rozhodně nepodporuje.
09.02.2015 08:26 |

podobné články

Osobnosti: Petra Procházková (107 článků)

Petra Procházková z Mariupolu: Většina obyvatel válku proti separatistům nepodporuje. Žije zde pestrá názorová směs. Rusy bychom vítali květinami, řekl organizátor modlitby za padlé

 
Reportérka Lidových novin Petra Procházková se dostala do ukrajinského přístavu Mariupol, který se nachází na linii bojů mezi proruskými separatisty a ukrajinskou armádou. I když je město kontrolováno ukrajinskou armádou, většina obyvatel prý válku proti separatistům, respektive proti Rusku rozhodně nepodporuje.
09.02.2015 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Petra Procházková (107 článků)

Dostal mírovou Nobelovku, a pak jako první prezident celé funkční období válčil. Erik Best ukazuje, jak moc je Obama podobný Bushovi

 
OČIMA EXPERTA Prezident, který získal Nobelovu cenu míru a vedl sedm válek, bude prvním prezidentem Spojených států, který celé osmileté funkční období vedl válku. Prohlásil to americký novinář Erik Best na odborném semináři o Sýrii. Přestože Obama byl zvolen s tím, že všechno změní, je prý ve skutečnosti jen Bush light. USA vedou permanentní válku a Evropa je toho součástí. Zájem a sílu to změnit zatím nemá nikdo. Když prezident Miloš Zeman řekl, že bychom neměli být vůči USA tak submisivní, snesla se za to na něj velká kritika.
26.05.2016 04:55 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (17451 článků)

Dostal mírovou Nobelovku, a pak jako první prezident celé funkční období válčil. Erik Best ukazuje, jak moc je Obama podobný Bushovi

 
OČIMA EXPERTA Prezident, který získal Nobelovu cenu míru a vedl sedm válek, bude prvním prezidentem Spojených států, který celé osmileté funkční období vedl válku. Prohlásil to americký novinář Erik Best na odborném semináři o Sýrii. Přestože Obama byl zvolen s tím, že všechno změní, je prý ve skutečnosti jen Bush light. USA vedou permanentní válku a Evropa je toho součástí. Zájem a sílu to změnit zatím nemá nikdo. Když prezident Miloš Zeman řekl, že bychom neměli být vůči USA tak submisivní, snesla se za to na něj velká kritika.
26.05.2016 06:30 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (17451 článků)

Erik Best otevřeně o politice, neustálých válkách USA a zákulisí: Jsem Američan, ale...

 
OČIMA EXPERTA Prezident, který získal Nobelovu cenu míru a vedl sedm válek, bude prvním prezidentem Spojených států, který celé osmileté funkční období vedl válku. Prohlásil to americký novinář Erik Best na odborném semináři o Sýrii. Přestože Obama byl zvolen s tím, že všechno změní, je prý ve skutečnosti jen Bush light. USA vedou permanentní válku a Evropa je toho součástí. Zájem a sílu to změnit zatím nemá nikdo. Když prezident Miloš Zeman řekl, že bychom neměli být vůči USA tak submisivní, snesla se za to na něj velká kritika.
26.05.2016 06:35 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (17451 článků)