Článek

Recenze: Rychlopalba je vtipný, syrový a hlavně skvělý román

 
Volání po velkém společenském románu bylo vyslyšeno. Rychlopalba Štěpána Kopřivy nabízí fascinující čtení, které kouše a zarývá se pod kůži, píše v recenzi Boris Hokr.
05.06.2015 14:31 |

podobné články

Podobné články

Nový RECEPT Ládi Hrušky: Super slaninovo-sýrový koláč!

 
Gurmánský experimentátor Láďa Hruška si pro vás připravil další lahůdku. Jeho slaninovo-sýrový koláč si zamilujete.
19.01.2015 19:31 |

podobné články

Recept na cheesecake z tvarohu

 
Cheesecake – v doslovném překladu sýrový koláč – je hitem, který by neznal opravdu jen málokdo. Právem se řadí mezi nejoblíbenější sladké dezerty, jehož příprava není vůbec složitá, i když si to většina lidí myslí. Popularita cheesecake roste i díky neskutečnému množství způsobů, na které lze připravit – velice oblíbenou alternativou je citronový, vanilkový, čokoládový nebo ovocný cheesecake. Náplň tohoto dezertu může být připravena buď z mascarpone, což je klasika, ale rovněž i z ricotty nebo tvarohu. Sýrový koláč je známý po celém světě a v tomto případě nutno zmínit známé rčení: jiný kraj, jiný mrav. Každá země má svou vlastní alternativu tohoto dezertu, zatímco Američané nedají dopustit na náplň připravenou z termizovaného sýra, Francouzi naopak sází na sýr Neufchâtel, Řekové si jej neumí představit bez oblíbeného sýra feta a my Češi si jej nejčastěji připravujeme z tvarohu. I my vám dnes představíme recept na cheesecake z tvarohu, na kterém si zaručeně pochutnáte. Recept na cheesecake z tvarohu Na přípravu dezertu budete potřebovat: 300 g máslových sušenek 150 g másla 500 g tvarohu 3 vejce 2 polévkové lžíce škrobu 120 g cukru krupice Postup přípravy: Máslové sušenky rozdrťte buď pomocí válečku v pytlíku nebo pomocí mixéru. Mezitím si v hrnci nechte rozpustit máslo, do kterého přidejte rozdrcené sušenky a vytvořte směs. Tu poté namačkejte do formy vyložené pečicím papírem. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky společně s cukrem, škrobem a tvarohem dejte do misky a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a pomaličku jej vmíchejte do připravené tvarohové směsi. Hotový krém nalijte do dortové formy a pomocí lžíce uhlaďte do rovna. Tvarohový cheesecake pečte na 160°C cca 50 minut. Jakmile se koláč upeče, nechte jej alespoň 3 hodiny odpočinout v troubě, kterou necháte jen mírně pootevřenou. Poté jej ještě nechte vychladit v lednici. Tip: Tvarohový cheesecake lze na závěr... Čtěte více Příspěvek Recept na cheesecake z tvarohu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
24.03.2016 01:15 |

podobné články

RECENZE: Kopřivova syrová detektivka z Vysočan nepřináší katarzi

 
Štěpán Kopřiva si získal jméno v oblasti komiksu a drsné fantasy a science-fiction tituly Nitro těžkne glycerinem, Asfalt a Zabíjení. V novince Rychlopalba udělal stylový úkrok stranou k detektivce. Změnil kulisy příběhů, peklo - ať už to klasické, nebo mimozemské na Terranii IL či Saturnu - vystřídaly Vysočany a superhrdinu pražský policista.
28.03.2015 06:50 |

podobné články

Osobnosti: Štěpán Kučera (1 článek) , Štěpán Kučera (1 článek)

RECENZE Syrový dokument ukazuje Cobaina jako vyděděnce

 
Recenze hudebního dokumentu Kurt Cobain: Montage of Heck, který mapuje život zpěváka kultovní Nirvany.
12.05.2015 15:17 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (152 článků)

Prosinec 2010

 
Vtipný dudlík, recept na nejlepší tresku, jakou jste kdy jedli, poslední výkřik módy a spousta další zábavy Vtipný dudlík Zaručený recept na tresku Potřebujeme: tresku, olivový olej, papriku, česnek, cibuli, sůl, pivo a  ženu. Způsob přípravy: Postavíme ženu s ingrediencemi do kuchyně a zavřeme za ní dveře. Otevřeme si pivo a za hodinu je jídlo hotové. Je to chuťovka a nedá skoro [...]
06.12.2010 07:00 |

podobné články

Kylie Minogue: Muž musí být krásný, vtipný a dobrý v posteli

 
Španělský model Andreas Velencoso je nejen krásný, ale také vtipný a dobrý v posteli. Tedy měl by být, jinak by s ním totiž Kylie Minogue  (43) nežila. Na otázku novinářů, čemu dává u muže přednost, zda kráse, vtipu či skvělému sexu, odpověděla: „A mohla bych si vybrat kombinaci všech tří vlastností?“
17.02.2012 09:45 |

podobné články

Osobnosti: Kylie Minogue (318 článků)

Poslanec: Vtipný projev, pane prezidente. Ale...

 
Poslanec ČSSD Jiří Koskuba ParlamentnímListům.cz přiznal, že projev Miloše Zemana ve sněmovně považuje za kvalitní i vtipný. A naznačil některé momenty, které ho k tomu vedly.
18.02.2014 14:35 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (15925 článků) , Jiří Koskuba (187 článků)

Martin Roman rezignoval na šéfa ČEZ

 
Generální ředitel energetického gigantu ČEZ Martin Roman definitivně skončil. Potvrdil to v ČT šéf poradců premiéra a předseda dozorčí rady ČEZ Martin Říman (ODS), podle nějž Roman podal rezignaci a dozorčí rada ji přijala. Roman skončil i v čele představenstva energetického gigantu. Říman zdůraznil, že Roman odchází z vlastní vůle.
15.09.2011 13:10 |

podobné články

Osobnosti: Martin Roman (266 článků) , Martin Říman (28 článků)

Exmanželka Seana Penna: Doteď jsem netušila, že sex může být tak skvělý

 
Jak se pomstít manželovi, s nímž žijete čtrnáct let a který vás na konci podvádí? Rozvedete se s ním, najdete si nového muže a jste šťastní jako nikdy. A k tomu všemu pak médiím oznámíte, že jste nikdy předtím – myšleno s bývalým manželem – neměli tak skvělý sex a že jste ani – kvůli němu – netušili, že tak skvělý být může. Udělala to přesně tak herečka Robin Wright.
12.03.2015 09:05 |

podobné články

Osobnosti: Sean Penn (199 článků)

RECENZE: Máš-li kulomet, právníci nejsou třeba. Syrový thriller Sicario

 
Režisér Denis Villeneuve, který má za sebou podařené thrillery jako Zmizení či Požáry, natočil extrémně temný příběh Sicario. Dobře vystavěný scénář Taylora Sheridana se odehrává na pomezí Mexika a USA.
26.10.2015 14:30 |

podobné články

Osobnosti: Denis Villeneuve (5 článků)

Recenze: Zeměplocha vstoupila do věku páry. A ztratila humor

 
Nový román Terryho Pratchetta je problematický. Je těžko zařaditelný, málo vtipný a připomíná spíše dovětek k jiným zeměplošským románům, píše o knize Pod parou Boris Hokr.
01.06.2015 17:15 |

podobné články

Osobnosti: Terry Pratchett (23 článků)

Retro návrat do 50. let: Rockabilly Rumble v Řevnicích

 
Veterány, retro móda ve stylu „pin-up girls“, divoké taneční kreace, načesané vlny, tetování, námořnický rum a hlavně syrový rock’n’roll. To je festival Rockabilly Rumble, který se v sobotu vrací do Řevnic. Prohlédněte si, jak návrat do 50. let tradičně vypadá!
29.07.2016 18:40 |

podobné články

Fotbalista Petr Čech je muž mnoha talentů

 
"Pamatujete si ještě, jak byl v červnu u nás na Evropě 2 Petr Čech a zkoušel si, jak by mu to šlo jako moderátorovi? Byl fakt skvělý a určitě hodně lidí překvapil. A teď překvapí i další. Kromě toho že je bravurní fotbalový virtuos, talentovaný moderátor a hlavně skvělý chlapík, je navíc zdatný muzikant," vzpomíná Pavel Cejnar, moderátor Evropy 2.
10.10.2011 15:40 |

podobné články

Osobnosti: Petr Čech (1005 článků) , Pavel Cejnar (85 článků)

RECENZE: Román pro ženy, který je zbavený sladkobolných stereotypů

 
Román německé literární vědkyně a novinářky Luisy Bureschové na první pohled „klame tělem“. Pod triviálním názvem Když je láska slepá, provázeným sladce vypadající obálkou s motivem jahod, se navzdory očekávání sladkobolný milostný román neskrývá. Kniha v sobě naopak ukrývá jeden z nejzdařilejších a nejsilnějších ženských románů, jaký se v poslední době na knižním trhu objevil.
06.03.2015 17:31 |

podobné články

Recenze: Masivní román ve stylu 19. století přináší záhadné vraždy v rozbředlém příběhu

 
Když v roce 2013 román Nebeská tělesa (v originále The Luminaries) od prakticky neznámé mladičké autorky Eleanor Catton vyhrál Man Booker Prize, přepsal tak historii této prestižní ceny. Jde o nejdelší román od doposud nejmladší autorky, který tuto cenu vyhrál. Masivní kniha ovšem může být pro mnohé nadšence zklamáním.
15.12.2016 14:00 |

podobné články

Man Bookerovu cenu získal Jacobson za román o Židech v Británii

 
Anglický spisovatel a novinář Howard Jacobson v úterý v Londýně získal za humoristický román The Finkler Question (Finklerova otázka) Man Bookerovu cenu, která je považována za nejprestižnější ocenění pro anglicky psaný román. Podle poroty se Jacobsonův román o "přátelství, ztrátě a lásce zabývá tím, co to znamená být dnes v Británii Židem".
13.10.2010 01:25 |

podobné články

Roman vedl ČEZ bez bezpečnostní prověrky! Kryl vazby na Škodu

 
Bývalý šéf ČEZ Martin Roman státem kontrolovanou firmu řídil, přestože neměl bezpečnostní prověrku. Ta přitom byla v roce 2004, kdy se Roman o místo ucházel, jednou z podmínek účasti ve výběrovém řízení. Roman tvrdí, že prověrku nikdy nepotřeboval, informují Hospodářské noviny (HN).
18.10.2011 08:25 |

podobné články

Osobnosti: Martin Roman (266 článků)

Roman Skamene: Kvůli dluhům mě chtěli vyhodit z okna

 
Buď zažije další úspěch ve svém životě, nebo další velký pád. Roman Skamene se totiž pustil do natáčení pokračování filmu Bony a klid. Hraje v něm, ale také na něj shání další finance. Ve čtvrtečním Magazínu DNES zavzpomínal také na časy, kdy jej pronásledovali lichváři. Další články k tématu: Bony a klid po letech: Roman Skamene si nechal do Prahy přivézt sníh Přiopilý Skamene řádil s nahou Krampolovou. Podívejte se Skamene šokoval kolegy, na kurtu dostal záchvat Roman Skamene: Pití už mám pod kontrolou!
11.09.2013 10:05 |

podobné články

Osobnosti: Roman Skamene (100 článků)

Cenu Josefa Škvoreckého získal Vladimír Poštulka za román Hřbitovní kvítí na smetaně

 
Cenu Josefa Škvoreckého pro nejlepší českou literární prózu za rok 2015 získal Vladimír Poštulka za román Hřbitovní kvítí na smetaně. Poštulka, devátý držitel skleněné trofeje pro nejlepší české prozaiky, je známý také jako textař populární hudby. Mimo jiné je autorem textu Sladké mámení pro Helenu Vondráčkovou nebo pro hit Pavla Bobka Veď mě dál cesto má, "Jsem rád, že Cenu Josefa Škvoreckého získal román, román o životě, soukromí a vzájemných vztazích. Je radost ho číst," uvedl tajemník poroty a zároveň předseda Společnosti Josefa Škvoreckého Václav Krištof. Do finálového výběru se letos dostalo šest titulů.
05.11.2015 09:55 |

podobné články

Osobnosti: Helena Vondráčková (819 článků) , Pavel Bobek (113 článků) , Josef Škvorecký (63 článků)