Článek

Recenze: Rowlingová alias Galbraith potřetí - Cormoran Strike chytá vraha a řeší svůj vztah k Robin

 
Čeští čtenáři se potřetí mohou ponořit do světa soukromého detektiva Cormorana Strika a jeho asistentky Robin, který vytvořila pod pseudonymem Robert Galbraith duchovní matka Harryho Pottera Joanne Rowlingová. Tentokrát pátrá Cormoran po vrahovi, který posílá na adresu Robin části ženského těla, a snaží se vypořádat se svou minulostí.
29.04.2016 15:10 |

podobné články

Osobnosti: Harry Potter (1202 článků)
Podobné články

RECENZE Rowlingová krouží, kde by se měla vrhat střemhlav

 
Cormoran Strike odhaluje v Hedvábníkovi zákulisí papírových vražd. Druhá detektivka J. K. Rowlingové pod pseudonymem Robert Galbraith extrémně baví, i když je poněkud rozvleklá.
24.02.2015 07:25 |

podobné články

Rowlingová vydá další detektivku pod pseudonymem Galbraith

 
Britská spisovatelka J. K. Rowlingová vydá v červnu již druhou detektivku. Knihu nazvanou The Silkworm bude publikovat opět pod pseudonymem Robert Galbraith. Oznámilo to nakladatelství Little, Brown.
17.02.2014 15:35 |

podobné články

Osobnosti: Robert Little (1 článek) , Robert Brown (1 článek) , Robert Brown (1 článek) , Robert Little (1 článek)

Robin Williams se po 30 letech vrátí do televize, potřebuje peníze

 
Herec Robin Williams chtěl už točit jen filmy. Nouze ho ale vrátí k práci v televizi. Mohou za to dva rozvody, které ho stály v přepočtu 610 milionů korun. Další články k tématu: Herec Robin Williams se potřetí oženil Robin Williams má dceru Zeldu Robin Williams se rozvádí Robin Williams začal po 20 letech znovu pít
16.09.2013 10:25 |

podobné články

Osobnosti: Robin Williams (152 článků) , Zelda Williams (7 článků)

Rowlingová udělá radost dětem, píše pro ně knihu. Kdy ji vydá, zatím neví

 
Milovníci příběhů o čarodějnickém učni Harrym Potterovi se mohou začít těšit na zbrusu novou knihu britské spisovatelky J. K. Rowlingové určenou dětem. Čekání na ni bude podle agentury Reuters ale zřejmě dlouhé. Ačkoli je Rowlingová v současnosti zaneprázdněná psaním detektivních románů, které uveřejňuje pod pseudonymem Robert Galbraith, i prací na scénáři k filmové adaptaci své knihy Fantastická zvířata a kde je najít, psaní knížek pro děti se úplně nevzdala. "Napsala jsem část knihy pro děti, která se mi opravdu velmi líbí. Určitě ji dokončím," uvedla Rowlingová v rozhovoru poskytnutém britské televizní stanici BBC. Její vydání prý ale zatím není na pořadu dne.
05.11.2015 09:40 |

podobné články

Osobnosti: Harry Potter (1202 článků)

Bute to hit jako Harry Potter?! Natáčí romány Joanne K. Rowling, které napsala jako chlap

 
I když by díky románům o Harrym Potterovi nemusela Joanne K. Rowling už nikdy v životě ani ťuknout do klávesnice, protože knihy a práva na filmové adaptace jí vynesly stovky milionů, toužila stále psát. Aby obelhala kritiky, kteří by ji neustále škatulkovali, vydala krimi román pod pseudonymem Robert Galbraith. Její identita byla vyzrazena dříve, než si přála. Ale to na úspěchu díla a jeho pokračování nic nezměnilo. Televize BBC teď koupila práva ke všem třem knihám a natočí podle nich mini sérii Cormoran Strike Mysteries – Mystéria Cormorana Strika.
24.09.2015 18:00 |

podobné články

Osobnosti: Harry Potter (1202 článků) , Joanne Rowling (58 článků) , Robert Rowling (2 články)

V květnu vyjde Rowlingové v Česku další kniha: Cormoran Strike se ocitne Ve službách zla

 
Čeští čtenáři se 2. května dočkají dalšího dílu detektivní série se svérázným hrdinou, válečným veteránem Cormoranem Strikem, z pera britské autorky J. K. Rowlingové. Dosud nejtemnější z případů, které spisovatelka píše pod pseudonymem Robert Galbraith, má název Ve službách zla a vyjde opět v překladu Ladislava Šenkyříka v nakladatelství Plus ze skupiny Albatros Media. ČTK to dnes řekla jeho zástupkyně Veronika Sonnková.
09.04.2016 17:45 |

podobné články

Robin Gibb z Bee Gees upadl do kómatu

 
Bývalý zpěvák britské skupiny Bee Gees Robin Gibb, který dlouhodobě bojuje s rakovinou zažívacího ústrojí, je v kómatu. S odvoláním na rodinné příslušníky o tom informoval britský bulvární list The Sun. Další články k tématu: Robin Gibb z Bee Gees má za sebou další operaci tlustého střeva Robin Gibb z Bee Gees: Rakovina je pryč, cítím se skvěle Robin Gibb z Bee Gees má rakovinu jater, ale nevzdává se Robin Gibb z Bee Gees je zničený nemocí, přesto se vrací k práci
14.04.2012 16:20 |

podobné články

Osobnosti: Robin Gibb (50 článků)

Zpěvák Robin Gibb se probral z kómatu, prý komunikuje s rodinou

 
Dvaašedesátiletý bývalý zpěvák Bee Gees Robin Gibb se po týdnu probral z kómatu a jeho zdravotní stav se zlepšuje. Hudebník údajně už dokáže komunikovat s rodinou, která je s ním v nemocnici. Další články k tématu: Robin Gibb z Bee Gees upadl do kómatu Robin Gibb z Bee Gees má za sebou další operaci tlustého střeva Robin Gibb z Bee Gees: Rakovina je pryč, cítím se skvěle Robin Gibb z Bee Gees má rakovinu jater, ale nevzdává se
22.04.2012 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Robin Gibb (50 článků)

Rowlingová tajně vydala detektivku. Maskovala se jako muž

 
Autorka potterovské ságy J. K. Rowlingová vydala detektivní román The Cuckoo's Calling. Podepsala se jako Robert Galbraith, její krytí se ale po několika dnech prozradilo.
15.07.2013 09:05 |

podobné články

Prozradil, že Rowlingová psala pod pseudonymem, a dostal pokutu

 
Právník, který prozradil, že autor detektivky Robert Galbraith je ve skutečnosti slavná J. K. Rowlingová, dostal pokutu 1000 liber (asi 33 000 korun).
03.01.2014 16:15 |

podobné články

J. K. Rowlingová vydává pod pseudonymem další román

 
Po Volání kukačky a Hedvábníkovi nabízí J. K. Rowlingová pod pseudonymem Robert Galbraith už třetí detektivní román.
22.10.2015 12:20 |

podobné články

BOWLING, jeden z mála sportů, v němž ženy PORÁŽEJÍ MUŽE

 
Strike, strike, strike! Přeloženo do češtiny: třikrát shozených všech 10 kuželek prvním pokusem. I tím nás šokovala Kateřina během bowlingové reportáže v hotelu Duo, kde postupně (nebo potupně?) oba mužské protějšky porazila.
01.04.2010 01:00 |

podobné články

Strike Suit Zero vás nechá prožit bitvy jako z Homeworldu

 
Jednou z her, které si na letošním Gamescomu prohlédneme a popovídáme si s jejich tvůrci, bude i Strike Suit Zero. Vesmírná střílečka s modulárními mecha jednotkami japonského střihu, které tak trošku připomínají transformery. Schopností proměnit se z robota do podoby vesmírné stíhačky však jakákoli podobnost s výše uvedenou značkou končí, protože Strike Suit...
16.12.2010 15:40 |

podobné články

Robin Gibb z Bee Gees má za sebou další operaci tlustého střeva

 
Zdravotní stav Robina Gibba se nevyvíjí tak dobře, jak se zdálo v únoru. V neděli musel zpěvák, který dlouhodobě bojuje s rakovinou zažívacího ústrojí, podstoupit novou operaci tlustého střeva. Médiím to sdělil Gibbův mluvčí Doug Wright. Další články k tématu: Robin Gibb z Bee Gees: Rakovina je pryč, cítím se skvěle Robin Gibb z Bee Gees má rakovinu jater, ale nevzdává se Robin Gibb z Bee Gees je zničený nemocí, přesto se vrací k práci Robin Gibb: Můžu dát mladým šanci
29.03.2012 11:10 |

podobné články

Osobnosti: Robin Gibb (50 článků)

Robin Gibb z Bee Gees má za sebou další operaci tlustého střeva

 
Zdravotní stav Robina Gibba se nevyvíjí tak dobře, jak se zdálo v únoru. V neděli musel zpěvák, který dlouhodobě bojuje s rakovinou zažívacího ústrojí, podstoupit novou operaci tlustého střeva. Médiím to sdělil Gibbův mluvčí Doug Wright. Další články k tématu: Robin Gibb z Bee Gees: Rakovina je pryč, cítím se skvěle Robin Gibb z Bee Gees má rakovinu jater, ale nevzdává se Robin Gibb z Bee Gees je zničený nemocí, přesto se vrací k práci Robin Gibb: Můžu dát mladým šanci
01.04.2012 20:50 |

podobné články

Osobnosti: Robin Gibb (50 článků)

RECENZE: „Prvotina“ bez humbuku

 
Je škoda, že český čtenář si knihu Volání kukačky nepřečte tak, jak ji autorka Joanne Kathleen Rowlingová (alias David Galbraith) zamýšlela – totiž jako detektivní prvotinu neznámého spisovatele. Není to poprvé, co se uchýlila ke hře se jmény. První díl Harryho Pottera podepsala iniciálami J. K. proto, aby coby ženská autorka neodradila čtenáře chlapce.
30.01.2014 08:25 |

podobné články

Osobnosti: Harry Potter (1202 článků) , David (23 článků) , Joanne Rowling (58 článků)

Fanoušci Harryho Pottera zbystřete! J. K. Rowlingová chystá scénář pro další film s potterovskou tematikou

 
Když se před dvěma lety v kinech odvysílal poslední díl potterovské ságy, pro jeho fanoušky to byl konec jedné významné éry jejich života. Autorka knih o Potterovi "J. K. Rowlingová":http://www.extra.cz/tema/rowlingova (44) se nechala několikrát slyšet, že na superúspěšnou sérii rozhodně nebude navazovat a chce se věnovat psaní pro dospělé.
14.09.2013 15:45 |

podobné články

Osobnosti: Harry Potter (1202 článků)

Rowlingová si myslí, že měla dát dohromady Pottera a Hermionu

 
Spisovatelka J. K. Rowlingová si myslí, že udělala chybu, když na konci své čarodějnické ságy dala dohromady Hermionu Grangerovou s Ronem Weasleym a ne s titulním hrdinou Harrym Potterem. Rowlingová řekla v rozhovoru s časopisem Wonderland, že tak učinila z „velmi osobních důvodů, než že by to bylo věrohodné”.
03.02.2014 10:15 |

podobné články

Osobnosti: Harry Potter (1202 článků)

Fanoušky Harryho Pottera čeká nová filmová trilogie. Potvrdila to sama Rowlingová

 
Příběhy Harryho Pottera se dočkají dalšího filmového zpracování, potvrdila to sama autorka J. K. Rowlingová na svém Twitteru. Kromě divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě a stejnojmenné knihy se fanoušci dočkají i filmové trilogie, jejíž předlohou se stala kniha Fantastická zvířata a kde je najít. „Slyšeli jste špatně. Prokleté dítě je divadelní hra. Zato Fantastická zvířata se stanou filmovou trilogií,“ informovala Rowlingová na svém Twitteru. Vyvrátila tak dosavadní spekulace o zfilmování divadelní hry. První díl z plánované trilogie dorazil do kin 18. listopadu, režie se ujal David Yates.
02.03.2016 14:15 |

podobné články

Osobnosti: David Yates (9 článků) , Harry Potter (1202 článků) , David Yates (4 články) , David Yates (4 články)