Článek

Recenze: Rodina je základ oceánu. Nová pixarovka je zábavná, ale Dory není Nemo

 
Třináct let po natočení podivuhodně roztomilého animovaného filmu Hledá se Nemo přichází do kin snímek Hledá se Dory.
16.06.2016 09:55 |

podobné články

Podobné články

Pixar se vrací do hlubin moře. Místo Nema se bude hledat rybka Dory

 
Animační studio Pixar vydalo první ukázku filmu Hledá se Dory. Ten navazuje na úspěšný animák Hledá se Nemo (2003), který při rozpočtu 94 milionů dolarů celosvětově utržil téměř miliardu. Protagonistkou bude zapomnětlivá rybka Dory (Ellen DeGeneres), které bude oranžový Marlin (Albert Brooks) pomáhat nalézt její rodinu. V ukázce je k vidění také Marlinův syn Nemo. Režiséry filmu jsou Andrew Stanton, který pro Pixar natočil Hledá se Nemo nebo VALL-I (2008), a Angus MacLane, jenž má za sebou dva krátkometrážní snímky z univerza Toy Story. Hledá se Dory dorazí do českých kin 16. června 2016.
11.11.2015 16:05 |

podobné články

Osobnosti: Andrew Stanton (1 článek)

Dory vyzývá Nema na souboj! Který film je lepší?

 
Úspěšný animovaný rodinný film Hledá se Nemo se po třinácti letech dočkal svého pokračování v podobě Hledá se Dory. Už jste tento film viděli? Pokud ano, pak je tento článek určen právě vám. Zajímá nás, který z filmů se vám líbil více? Stařičký Nemo, nebo zbrusu nová Dory? Vyjádřete se nám v anketě na konci článku!
08.09.2016 17:15 |

podobné články

Pokračování animovaného trháku míří do kin: Nemo se našel, ale... hledá se Dory

 
Také jste před třinácti lety propadli kouzlu veleúspěšného animáku Hledá se Nemo? Tak už od zítra si přijdete na své. Do kin totiž míří jeho volné pokračování. Místo Nema se ale tentokrát bude hledat zapomnětlivá rybka Dory…
15.06.2016 13:20 |

podobné články

Animovaná rybka Dory trhá kasovní rekordy, překonala i zeleného zlobra Shreka

 
Filmová novinka Hledá se Dory utržila v červnu za první víkend přes 135 milionů dolarů a nyní překonala rekord, který držel animovaný snímek Shrek 2 (2004). Dory utržila v USA doposud přes 445 milionů dolarů, čímž překonala zeleného zlobra, který držel americký rekord s 441 miliony dolarů. Očekává se, že Hledá se Dory překoná v tržbách i film Temný rytíř povstal (448 milionů), a stane se tak desátým nejvýdělečnějším filmem v USA. Snímku o zapomnětlivé rybce se vede dobře i v ostatních zemích světa, kde film doposud utržil přes 276 milionů dolarů. Pixarovský animák ještě čeká premiéra v Německu, Velké Británii a Itálii, jak připomíná stránka Entertainment Weekly.
20.07.2016 08:35 |

podobné články

Film Hledá se Dory ovládl kina! Podívejte se na největší zajímavosti

 
Snímek Hledá se Nemo před lety zaplavil kina po celém světě a úspěšný byl i u akademiků, když tvůrcům poslali Oscara za nejlepší celovečerní animák. Po letech tvrdé práce animátorů nyní připlouvá jeho pokračování: Hledá se Dory. Co o kreslené novince nevíte?
19.06.2016 17:30 |

podobné články

Češi propadli Hledání Dory, animovaný film vede už měsíc žebříček návštěvnosti kin

 
Měsíc po tuzemské premiéře zůstává stále v čele víkendové návštěvnosti kin animovaný film pro děti Hledá se Dory. Podmořská dobrodružství zapomnětlivé nemocné rybky navazující na úspěšný film Hledá se Nemo dosud přilákala do kin přes 262 tisíc diváků. Na druhém místě do žebříčku vstupuje film Legenda o Tarzanovi. Na dobrodružství Tarzana, který zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, o víkendové premiéře dorazilo přes 12 tisíc lidí. Na třetí příčku z druhé v minulém týdnu sestoupil americký sci-fi velkofilm Den nezávislosti: Nový útok navazující po 20 letech na velmi úspěšný film. Na 11. místě je hudební dokument Lucie: Příběh jedný kapely.
11.07.2016 16:15 |

podobné články

Osobnosti: John Legend (22 článků)

Animák střídá animák. Návštěvnost českých kin vede Doba ledová, o víkendu předstihla hledání Dory

 
Pokračování kreslených dobrodružství mamutí rodiny Doba ledová: Mamutí drcnutí vystřídalo v čele víkendové návštěvnosti tuzemských kin jiný animovaný snímek Hledá se Dory. Pátý díl série s mamuty Manny, Ellie a Broskvičkou o premiérovém víkendu přilákal do kin bezmála 112 tisíc diváků, kteří v pokladnách kin nechali 15,7 milionu korun. Podmořská dobrodružství zapomnětlivé rybky navazující na úspěšný film Hledá se Nemo po měsíčním kralování žebříčku skončila na druhém místě. Na třetím místě je Legenda o Tarzanovi. Příběh Tarzana, který zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, za dva týdny vidělo téměř 32 tisíc diváků.
18.07.2016 16:10 |

podobné články

Osobnosti: John Legend (22 článků)

Letní animáky se blíží aneb když se hledá Dory v Době ledové a odhalí Tajný život mazlíčků

 
Léto brzy vtrhne do kin s náručí komedií, akčních trháků, ale také filmů pro vaše děti. Bude se jim víc líbit dobrodružství modré rybičky Dory, nový díl Doby ledové nebo příběh o tom, co dělají naši zvířecí mazlíčkové, když nejsme doma? Blesk.cz přináší přehled tří animáků s ochutnávkou navíc!
14.06.2016 14:05 |

podobné články

Po okny davy, ale... Trump hledal Dory!

 
Zatímco pod okny Bílého domu v neděli pochodovaly davy a protestovaly proti zavedení zákazu vstupu imigrantů do země, Donald Trump (70) pořádal ve svém sídle rodinnou párty s promítáním animovaného trháku Hledá se Dory...
03.02.2017 08:50 |

podobné články

Osobnosti: Donald Trump (2988 článků)

Nejúspěšnější animovaný debut všech dob: Dory skolila i Shreka

 
Na přemožení takového obra jako Shrek nepotřebujete ani extrémní sílu, ani závratnou inteligenci. Důkazem je sklerotická rybička Dory, která v kinech překonala rekord zeleného giganta!
22.06.2016 10:35 |

podobné články

Trailer: Pan Nikdo

 
V roce 2092 je Mars prázdninovým rezortem a Nemo Nobody 117letý muž, který je posledním smrtelníkem v době, kdy díky vědeckým poznatkům už nikdo neumírá. Na smrtelné posteli Nemo vzpomíná na své tři životy, které možná prožil se třemi různými ženami.
28.07.2010 11:40 |

podobné články

Steve Jobs: Díky němu se hledal Nemo, na jeho počítači vznikl web

 
SERÁL - 2. DÍL: Bývalý ředitel Apple nebyl pouze technologický vizionář. Díky němu se prosadilo studio Pixar, které má na kontě hity jako Příběh hraček, Auta nebo fenomenální Hledá se Nemo. Shodou okolností k tomu došlo, protože ho vyhodili z firmy, kterou založil – Apple.
31.08.2011 05:35 |

podobné články

Osobnosti: Steve Jobs (133 článků)

Lidé umírají kvůli kruté bouři Nemo, 13 mrtvých

 
Silná sněhová bouře Nemo, která v pátek a sobotu zasáhla severovýchod Spojených států, si vyžádala nejméně desítku životů, informovala agentura DPA. Další nejméně tři lidi blizard usmrtil v Kanadě.
10.02.2013 08:15 |

podobné články

Oběť sněhové bouře Nemo: 11letý chlapec se udusil v zavátém autě

 
Silná sněhová bouře Nemo, která v pátek a sobotu zasáhla severovýchod Spojených států, si  vyžádala nejméně desítku životů, informovala agentura DPA. Další nejméně tři lidi blizard usmrtil v Kanadě. Ochromena byla doprava. Za poslední dva dny bylo zrušeno přes 5800 letů. Zhruba 700.000 domácností zůstalo bez elektřiny.
10.02.2013 09:35 |

podobné články

Soutěžte s Nedělním Bleskem o 30 cen k filmu Hledá se Nemo

 
Hrajte s Nedělním Bleskem o 10 DVD, 10 Blu-ray, 5 knih Hledá se Nemo a 5x 2 vstupenky do Mořského světa!
10.03.2013 00:20 |

podobné články

Recenze: Emo animák V hlavě je nejlepší pixarovka desetiletí

 
Šimon Šafránek recenzuje přímo z Cannes nový film studia Pixar, V hlavě patří mezi to nejlepší animované dobrodružství posledních let.
24.05.2015 16:16 |

podobné články

Nová DVD - Rodina je základ státu, Czech Short Films 2012, Vol.III, Johnny English se vrací, Lady a Tramp 2

 
Tento týden vychází vítězný film 2. ročníku udílení Cen české filmové kritiky Rodina je základ státu režiséra Roberta Sedláčka. České filmové centrum vydalo DVD s 12 filmy posluchačů domácích filmových škol. Lady a Tramp prožijí další dobrodružství i se svými štěňaty a Půlnoc v paříži změní život Owenu Wilsonovi pod taktovkou Woodyho Allena.
31.01.2012 07:50 |

podobné články

Osobnosti: Owen Wilson (40 článků) , Woody Allen (240 článků) , Robert Sedláček (88 článků)

Nová DVD: Rodina je základ státu, Neřízená střela, Václav Havel - česká pohádka a Jeremiah Johnson

 
Tento týden vychází mimo jiné film režiséra Roberta sedláčka Rodina je základ o jednom neobvyklém útěku před spravedlností. Film vyhrál na letošním udílení Cen české filmové kritiky a v sobotu se bude ucházet o České lvy. Francouzsko-britská Neřízená střela je o špičkovém nájemného vrahovi, který se zamiluje do objektu svého zájmu. V roce 1993 natočil Ivan Fíla polohraný dokument Václav Havel – česká pohádka, jímž diváky provází Boris Rösner a úryvky z Dopisů Olze. A návrat do starých časů - titulní postavu v dramatickém westernu Jeremiah Johnson ztvárnil v roce 1972 Robert Redford.
28.02.2012 08:25 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4540 článků) , Robert Redford (53 článků) , Boris Rösner (7 článků) , Ivan Fíla (10 článků)

NOVÉ INFORMACE: V oceánu našli podezřelé předměty. Jsou to trosky ztraceného letadla?

 
Čínské pátrací letadlo zahlédlo "podezřelé" předměty v jižní oblasti Indického oceánu, kde satelitní snímky naznačovaly o víkendu možnost trosek zmizelého malajsijského letounu. Uvedla to dnes agentura Nová Čína. Australský úřad, který pátrání po letadle v Indickém oceánu koordinuje, sdělil, že se bude snažit o zjištění přesné polohy spatřených objektů.
24.03.2014 08:55 |

podobné články