Článek

Recenze: Robert Holdstock nalezl les plný kostí a mýtů

 
Les mytág neztratil ani po třech desetiletích nic ze své síly a nové vydání v nakladatelství Argo pracuje s jeho kouzlem rozhodně stylově, píše o knize Roberta Holdstocka v recenzi Boris Hokr.
30.08.2015 10:00 |

podobné články

Osobnosti: Robert Holdstock (1 článek)
Podobné články

Vápník a vitamíny K2 a D3 – důležitá kombinace nejen pro naše kosti. Radí ortoped

 
Vápník je základní stavební složkou kostí, stejně důležitou roli však hraje i pro správnou činnost srdce, svalů, nervů a srážlivost krve. Kosti jsou zásobárnou vápníku, odkud si ho v případě potřeby tělo odebírá. Pokud spotřeba vápníku dlouhodobě převládá nad jeho příjmem, dochází k poklesu hladiny vápníku v krvi a tělo si ho doplňuje z kostí. To způsobuje, že kosti jsou poréznější, křehčí a zvyšuje se tak riziko zlomenin. Důsledkem je osteoporóza. Příjem samotného vápníku ale není dostatečné řešení. Nejnovější výzkumy potvrzují důležitost kombinace vápníku s vitamíny K2 a D3. Tyto dva vitamíny jsou důležité nejen pro kosti, ale i v případě problémů s vysokým krevním tlakem či jako prevence srdečně-cévních onemocnění.
03.07.2016 18:35 |

podobné články

5 mýtů o vlasech

 
O vlasech kolují nejrůznější domněnky a povídačky, které se tradují z generace na generaci a lidé jim mnohdy věří i přesto, že vůbec nejsou založené na pravdě. Možná jste i vy zaslechli to či ono a teď si pohráváte s otázkou, zda je tomu skutečně tak. Co se o vlasech povídá a není to pravda? Čemu slepě věříme, aniž bychom museli? Zamysleli jsme se nad tím, hledali a hledali a níže vám představíme výsledek! 5 mýtů o vlasech Vlasy jsou naší vizitkou a jejich úkolem je reprezentovat nás v tom nejlepším světle. Jestliže i vy kladete důraz na správnou péči o vaše vlasy, pak se možná jako řada dalších lidí řídíte tipy a radami, které považujete za správné. Co když ale ne všechno je pravda? Následující řádky vám prozradí hned 5 mýtů a vlasech! Čím častěji si budete vlasy stříhat, tím více vám porostou! Omyl! Ačkoli není přesně známo, kdo a kdy s touhle povídačkou přišel na trh, vůbec se nezakládá na pravdě. Je sice pravda, že na krátko ostříhané vlasy působí na pohled silněji, ale ve skutečnosti stříháním biologickou strukturu nijak neovlivníte. Pokud máte slabé vlasy, rozhodně je neproměníte v silnější jen tím, že si je budete často stříhat. Pokud si budete vlas mýt každý den, vysušíte je Také jste slyšeli, že každodenní mytí vlasy vysušuje? Věřili jste tomu a díky tomuto tvrzení jste omezili mytí vašich kadeří? Pak věřte, že jste to udělali zbytečně! Studie ani výzkumy totiž nepotvrdily, že by se jednalo o pravdivé tvrzení. Samozřejmě záleží na tom, jaký používáte šampon. Časté česání vede k vypadávání vlasů Tohle je pravda tak napůl, hodně totiž záleží na tom, jaký kartáč k česání používáte. Pokud investujete do kvalitního kartáče, pak se nemusíte bát, že by jeho používáním byly vaše vlasy ohroženy. Naopak pokud si vlasy češete nekvalitním hřebenem... Čtěte více Příspěvek 5 mýtů o vlasech pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
15.01.2017 20:50 |

podobné články

Chcete mít zdravé a pevné kosti? Těchto 6 potravin vám k tomu pomůže

 
Každý chce mít pevné a zdravé kosti. K tomu nám samozřejmě nejlépe pomůže vápník a vitamin D. Navíc vápník podporuje kosti a zuby, zatímco vitamin D zlepšuje vstřebávání vápníku a růst kostí. Jenže tyto vitaminy spoustě lidem chybí. Nakonec se nemůžou hýbat, bolí je klouby a končetiny. Pokud budete jíst těchto 7 potravin, budou vaše kosti v úplném pořádku.
13.04.2016 07:05 |

podobné články

Nadšenec nalezl v protileteckém krytu lidské kosti

 
V úterý kolem šestnácté hodiny telefonoval na tísňovou linku pracovník vojenského muzea civilní obrany s tím, že během fotografování protileteckého krytu v parku Klamovka nalezl lidské kosti. Pětadvacetiletý mladík pak přivolaným policistům sdělil, že má zálibu v cestování po republice a pořizování fotografií vojenských krytů a bunkrů z druhé světové války. K místu nálezu přijeli nejen kriminalisté z výjezdové skupiny, ale i hasiči z HS2 – Petřiny, kteří museli pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení odstranit části železných mříží, aby pak mohli detektivové provést ohledání místa činu.
30.01.2014 10:20 |

podobné články

Rady odborníka, jak se vyvarovat zbytečných chyb: 5 mýtů o podzimní zahradě!

 
Myslíte si, že na podzimní zahradě nedá nic zkazit? Chyba! Mezi lidmi panuje řada mýtů, které můžou vaší zahrádce ublížit. 5 nejrozšířenějších mýtů odhaluje Eduard Chvosta, hlavní zahradník Botanické zahrady hlavního města Prahy.
10.10.2015 05:10 |

podobné články

RECENZE: Ardenský les Jaroslava Hořánka je plný překvapení

 
Výstavu Ardenský les složenou z prací grafika Jaroslava Hořánka (1925–1995) připravila pražská Galerie Hollar. Expozice prezentuje převážně méně známá a dosud nevystavená díla. Díky tomu čeká na milovníka kvalitní grafické tvorby mnoho překvapení.
15.07.2014 16:05 |

podobné články

Hledač pokladů nalezl džbán plný starořímských mincí za 100 miliónů

 
Padesát dva tisíc starořímských mincí ve 160kilogramovém džbánu nalezl britský hledač pokladů David Crisp. Hodnota mincí byla určena na 3,3 miliónu liber (v přepočtu 100 miliónů korun).
09.07.2010 09:35 |

podobné články

Kytarista Les Paul zemřel

 
Kytarista Les Paul, který významnou měrou inovoval podobu elektrické kytary, zemřel ve čtvrtek ve věku 94 let. Podle výrobce kytar Gibson, který používal Les Paulovy konstrukce, zemřel kytarista v nemocnici ve White Plains ve státě New York na komplikace provázející zápal plic. Uvedla to agentura AP.
13.08.2009 18:35 |

podobné články

Osobnosti: Les Paul (2 články)

Nalákal do honitby tisíc jelenů, teď musí zaplatit milión za zničený les

 
Mimořádně vysokou pokutu 1,1 miliónu korun vyměřila Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) uživateli honitby za les na Plzeňsku zničený zvěří. Uživatel honitby nosil do lesa nadměrné množství krmiva i v době, kdy to zvířata nepotřebovala, a tím na území přilákal až 1000 jelenů sika, kteří poškodili les.
17.09.2013 19:25 |

podobné články

Předsedou LES se podle očekávání stal Martin Bursík

 
Politik Martin Bursík se podle očekávání stal předsedou Liberálně ekologické strany (LES), kterou loni založil. Dnes jej na ustavujícím sněmu strany v pražské Národní technické knihovně v tajné volbě zvolilo všech 74 přítomných delegátů. Bývalý lídr Strany zelených neměl protikandidáta. První místopředsedkyní strany se stala známá filmová dokumentaristka Olga Sommerová, která získala 68 hlasů, řekl dnes ČTK Samuel Kašpar ze strany LES.
16.02.2014 15:15 |

podobné články

Osobnosti: Olga Sommerová (98 článků) , Martin Bursík (298 článků)

Předsedou LES se stal Bursík, místopředsedy Sommerová a Rynda

 
Politik Martin Bursík se podle očekávání stal předsedou Liberálně ekologické strany (LES), kterou loni založil. Dnes jej na ustavujícím sněmu strany v pražské Národní technické knihovně v tajné volbě zvolilo všech 74 přítomných delegátů. Bývalý lídr Strany zelených neměl protikandidáta. První místopředsedkyní strany se stala známá filmová dokumentaristka Olga Sommerová, která získala 68 hlasů, řekl dnes Samuel Kašpar ze strany LES. Strana přilákala řadu dalších osobností. 
16.02.2014 20:25 |

podobné články

Osobnosti: Olga Sommerová (98 článků) , Martin Bursík (298 článků)

Koalice LES a Pirátů slibuje v Praze 1 otevřenou radnici

 
Koalice Liberálně ekologické strany (LES), Pirátů a nezávislých, která ve volbách kandiduje v Praze 1, slibuje voličům otevřenou radnici, průhledné rozdělování peněz na kulturu a přívětivé ulice a parky ve vídeňském stylu. Zástupci to dnes řekli novinářům na tiskové konferenci. Za Piráty, jejichž vedení nedávno rozhodlo, že společně s LES kandidovat nebude, na nevolitelné pozici kandiduje jeden člen, v čele pak dva příznivci.
10.09.2014 14:15 |

podobné články

19 nejděsivějších míst na světě. Voodoo tržnice, les sebevrahů i hřbitov bláznů

 
Koncem října se anglosaské země připravují na Halloween, který se nese ve znamení sladkostí, kostýmů, ale hlavně strašení. Na některých místech světa, jako je například japonský les sebevrahů, kaple plná kostí nedaleko Kutné Hory nebo dům Winchesterů v Kalifornii, ale není třeba navozovat děsivou atmosféru. Ta je tam totiž přítomna neustále. Která místa stojí za to navštívit na Halloweena?
31.10.2015 09:15 |

podobné články

Robert Pattinson je pěkný žárlivec

 
Herec Robert Pattinson se ukázal jako pěkně žárlivý muž. Jeho přítelkyně Kristen Stewart právě natáčí nový film On the Road, jež je plný erotických scén, a právě u těch che Robert svoji přítelkyni sledovat a hlídat… Herec Robert Pattinson (24) je pěkný žárlivec. Svoji přítelkyni Kristen Stewart (20) chce mít pořád na očích a tak se [...]
04.09.2010 13:35 |

podobné články

Osobnosti: Robert Pattinson (363 článků) , Kristen Stewart (317 článků)

Nora Fridrichová a Robert Záruba mají dceru Dianu

 
Moderátorka Nora Fridrichová a sportovní komentátor Robert Záruba mají první společné dítě. Narodila se jim holčička, které dali jméno Diana. Další články k tématu: VIDEOSTŘÍPKY z Opery: Fridrichová a Záruba jako pár i vyděšená Maxová Nora Fridrichová a Robert Záruba čekají dítě Láska v České televizi: Záruba se dal dohromady s Fridrichovou Robert Záruba zvítězil v anketě o nejoblíbenějšího sporťáka Záruba vypadl ze StarDance týden po rozvodu Oslava teprve bude, říká šťastný otec Robert Záruba cestou na hokej
10.04.2012 00:10 |

podobné články

Osobnosti: Robert Záruba (143 článků) , Nora Fridrichová (176 článků)

Oslava teprve bude, říká šťastný otec Robert Záruba cestou na hokej

 
Velikonoční pondělí strávil Robert Záruba v porodnici a v úterý odpoledne už byl na cestě do Pardubic, aby tu komentoval finále hokejové extraligy. Nestihl tak zatím vůbec oslavit nový přírůstek do rodiny a to, že porod dle jeho slov proběhl až nad očekávání hladce. Další články k tématu: Nora Fridrichová a Robert Záruba mají dceru Dianu VIDEOSTŘÍPKY z Opery: Fridrichová a Záruba jako pár i vyděšená Maxová Nora Fridrichová a Robert Záruba čekají dítě Láska v České televizi: Záruba se dal dohromady s Fridrichovou Robert Záruba: Krásku bych našel i mezi kulturistkami Záruba vypadl ze StarDance týden po rozvodu
10.04.2012 17:45 |

podobné články

Osobnosti: Robert Záruba (143 článků) , Nora Fridrichová (176 článků)

RECENZE: Ostrovského Les jako béčkový film

 
Praha se téměř po roce dočkala už druhého nastudování Ostrovského komedie Les. Po Divadle na Vinohradech ji nyní uvedla činohra Národního divadla ve Stavovském divadle ND.
21.03.2014 12:20 |

podobné články

RECENZE: I mistr filmař se může utnout. Čarovný les je pohádkový muzikál, ale nikoli pro děti

 
Muzikály Chicago a Nine, z jiného soudku Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, to jsou nepochybné tvůrčí úspěchy amerického režiséra Roba Marshalla. Adaptace divadelního muzikálu Čarovný les je nerozhojní, byť má na kontě tři oscarové nominace za kostýmy, výpravu a výkon Meryl Streepové ve vedlejší roli čarodějnice.
02.04.2015 12:53 |

podobné články

Osobnosti: Rob Marshall (3 články)

Chůze chrání ženy před řídnutím kostí, lékaři radí chodit se psem

 
Chůze chrání ženy před řídnutím kostí, které se urychluje po padesátce, kdy přestávají působit ženské hormony. Pravidelný pohyb totiž zpevňuje svaly, a tím i kosti, které jsou pak méně náchylné ke zlomeninám.
06.08.2009 09:55 |

podobné články