Článek

Recenze: Radiohead natočili noční můry převlečené za ukolébavky

 
A Moon Shaped Pool je komplexní, vrstevnaté album, které umí točit jen Radiohead.
10.05.2016 15:15 |

podobné články

Podobné články

Umělec se rozhodl přetvořit noční můry dětí ve fotografie. Z těch výsledků nebudete klidně spát!

 
Když jste dospělí, "noční můry jsou o dost jiné":http://www.extra.cz/8-detskych-hororovych-hrdinu-kvuli-kterym-mate-dodnes-nocni-mury, než jak vypadaly, když jste byli dětmi. Dnes se vám zdá o tom, že jste ztratili peněženku se všemi doklady nebo přišli pozdě do práce. Noční můry dospělých se skládají spíše z praktických hrůz, které se mohou stát každému, zatímco "děti mají noční můry skutečně něco jako ryzí horory":http://www.extra.cz/20-panenek-ktere-byste-si-do-pokojicku-nedaly-o-tomhle-se-vam-bude-zdat.
13.07.2014 13:05 |

podobné články

Ukolébavka je evolučním základem veškeré hudby

 
Ukolébavky znají všechny kultury světa, i ty izolované. Je tedy jasné, že je to evoluční jev, který je vlastní lidskému druhu obecně. Vědci z Harvardovy univerzity se zabývali tím, proč lidé ukolébavky svým dětem zpívají. A došli k závěru, že dětská písnička či říkanka slouží k ujištění nejmenší lidské bytosti, že ji rodiče neignorují. A je také velmi pravděpodobné, že ukolébavky jsou díky svému evolučnímu významu důvodem, proč člověk začal produkovat svými hlasivkami melodie a hudbu.
06.03.2017 16:30 |

podobné články

Proč máme noční můry, a co znamenají?

 
Psychologové obvykle definují noční můru jako „děsivý sen“. Většina dětí zažila noční můru a některé z nich dokonce každou noc. Děsivé sny mají ale i dospělí. Rozdíl ovšem spočívá v tom, že noční můry dospělých mohou mít řadu racionálních příčin. 
11.09.2015 17:00 |

podobné články

Takhle Prince zpívá Radiohead. Slavná verze Creep je znovu na YouTube

 
„Řekněte mu, ať to odblokuje. Je to naše písnička,“ nechal se slyšet zpěvák Thom York z Radiohead, když se dozvěděl o rozhodnutí Prince blokovat na YouTube svůj koncert z roku 2008 na festivalu Coachella. Tam právě Prince zazpíval velmi osobitou interpretaci slavné skladby Creep od Radiohead, která se za tu dobu stala mezi jeho fanoušky takřka legendární, píše hudební web NME. Prince informoval o odblokování osmiminutového záznamu na svém Twitteru.
08.12.2015 12:40 |

podobné články

Radiohead zveřejnili zamítnutou skladbu k bondovce Spectre

 
Britská skupina Radiohead zveřejnila na svém facebookovém profilu skladbu, která byla zamítnutá coby song k nejnovější bondovce Spectre. Úvodní píseň nazvanou Writings on the Wall nakonec nazpíval Sam Smith. Zveřejnění songu skupina Radiohead doprovodila komentářem: "Minulý rok jsme byli požádání, ať uděláme titulní song k bondovce Spectre. Nevyšlo to, ale stalo se z toho něco našeho, co máme velmi rádi. Jak se rok blíží ke konci, mysleli jsme si, že byste si to rádi poslechli." Status doplnili pozdravem "Síla s vámi" ze ságy Star Wars, jejíž nejnovější epizoda s podtitulem Síla se probouzí právě běží v kinech.
30.12.2015 10:30 |

podobné články

Osobnosti: Sam Smith (20 článků) , Sam Smith (51 článků)

Adeliny hity budou přeměněny v ukolébavky

 
Hity Hello, Someone Like You nebo Set Fire To The Rain budou moci poslouchat i miminka, aniž je bude silný hlas zpěvačky Adele budit ze snů. Naopak by je melodie měly ukonejšit do sladkého limbu. Písně britské hvězdy se totiž promění v ukolébavky pro kojence v novém albu skupiny Rockabye Baby!.
22.04.2016 09:00 |

podobné články

Dvě sexbomby převlečené za zajíčky by vám rády popřály - Šťastné a veselé Velikonoce!

 
Německá celebritka Micaela Schäfer (31) si zase jednou dopřála pořádnou dávku pozornosti. Se svou neméně atraktivní kamarádkou si vyšly do centra Berlína a obě holky převlečené za sexy velikonoční zajíčky přály Berlíňanům krásné Velikonoce.
05.04.2015 13:01 |

podobné články

Bartošová i Hanychová: Noční můry Sámera Issy!

 
Zpěvák Sámer Issa oslavil 24. narozeniny. A pochvaluje si, že jeho dosavadní život funguje tak, že mu osud plní všechna přání. „Jen aby se to neotočilo a místo toho se nezačaly plnit moje nejhorší noční můry,“ míní oslavenec.
06.08.2009 05:15 |

podobné články

Osobnosti: Sámer Issa (601 článků)

Jiří Langmajer mívá noční můry!

 
Herec Jiří Langmajer (43) přiznal, že ho trápí noční můry. Jak ale tvrdí, naštěstí se nepříjemné sny týkají jen jeho samého a ne rodiny, jak tomu bývalo kdysi!
04.05.2010 17:00 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Langmajer (405 článků)

Agent 007 Roger Moore: Má noční můry!

 
Být agentem 007 není jen tak! Hollywoodský veterán sir Roger Moore (84) hrál neohroženého Jamese Bonda naposledy před 27 lety. Přesto ho dodnes trápí noční můry!
25.06.2012 05:20 |

podobné články

Osobnosti: Roger Moore (29 článků) , Roger Moore (27 článků) , James Bond (514 článků)

Straší vás hororové sny a noční můry? A víte, co znamenají? Zažeňte je indiánským amuletem!

 
Známe to asi všichni. Vzbudí nás zlý či přímo hororový sen. A myšlenky na něj nás provázejí ještě po celý den. Noční můry často přicházejí, když prožíváme náročnější období, stresujeme se.
31.07.2013 19:25 |

podobné články

10 nejčastějších snů: Zdálo se vám o smrti? Máte sny o sexu? Padáte ve snu nebo létáte? Víme, co to znamená, čtěte!

 
Sny mohou prozradit o našem životě mnohé, dokážou odhalit naše touhy, ale poukazují i na to, z čeho máme strach. Psali jsme, u "jakých snů":http://www.extra.cz/prorocke-sny-podle-znameni-zverokruhu-vnimejte-co-se-vam-snazi-rict-vase-podvedomi byste měli zpozornět – dle toho, ve kterém "slunečním znamení":www.extra.cz/horoskop jste se narodili. Víte už také, že noční můry vám pomůže odehnat "lapač snů":http://www.extra.cz/strasi-vas-hororove-sny-a-nocni-mury-a-vite-co-znamenaji-zazente-je-indianskym-amuletem. Dnes se podíváme na to, o čem se nám zdá nejčastěji a co na "vzkazy z podvědomí":www.extra.cz/poradna říká snář.
23.09.2013 07:35 |

podobné články

Z čeho mají největší strach? Známé české tváře prozradily na premiéře Godzilly své nejhorší noční můry

 
Natěšené jako malé děti. Tak vypadaly známé české tváře, když vyrazily na slavnostní předpremiéru remaku legendárního filmu Godzilla. Protože jde o film, po němž mohou mít citlivější povahy noční můry, zajímalo nás, z koho mívali, anebo ještě mají strach a nechtějí, aby vstoupil do jejich snů. A nemuselo jít jen o pohádkové bytosti.
13.05.2014 09:45 |

podobné články

Zemřel král hororů Wes Craven, režiséra Noční můry v Elm Street zabila rakovina

 
Byl mistrem hororů, uznávaným režisérem, který bavil diváky dlouhé dekády. To on dal světu Freddyho Krugera z Noční můry v Elm Street. Sklonek jeho života však byl děsivější než jakýkoliv horor. Wes Craven bojoval s rakovinou. Bohužel marně…
31.08.2015 06:10 |

podobné články

Osobnosti: Wes Craven (4 články)

Stojíte před tabulí a nevíte nic: Proč se dospělým zdají noční můry o škole?

 
Zdává se vám někdy, že stojíte před tabulí, jste zkoušeni a vůbec to neumíte? Takové noční můry jsou u školáků pochopitelné, ale proč se zdají lidem, kteří mají školní docházku dávno, dávno za sebou?
22.10.2016 17:25 |

podobné články

Zpověď unesených dětí z garáže: Noční můry a strach z lidí! U soudu ho ale chtějí vidět

 
Janu (13) a Daniela (17) unesl Zdeněk H. (36) ve chvíli, kdy se spolu procházeli podél řeky v Litoměřicích. S pistolí v ruce je donutil nastoupit do auta a odvezl je do Střekova, kde je deset dní držel v garáži. Díky rafinovanému dopisu s šiframi, který Dan poslal rodičům, se obě děti našly. Dodnes si v sobě ale nesou víc než jen noční můry.
20.02.2017 11:05 |

podobné články

Vědci objevili centrum snění, které produkuje fantazie i noční můry

 
Neurologové můžou dopsat učebnice týkající se jednotlivých funkčních center v mozku. Těm z Wisconsinu se totiž podařilo přesně lokalizovat tři malé oblasti, které jsou zodpovědné za sny. V nich se rodí nejšílenější fantazie, noční můry i různé propletence reality a fikce. Zmíněná část zadní kůry mozku při podráždění v bdělém stavu vyvolává pocit existence paralelního světa.
18.04.2017 16:30 |

podobné články

Recenze: Radiohead jsou v životní formě. V Berlíně oslavovali všechny odstíny melancholie

 
Radiohead zakončili v neděli večer festival Lollapalooza v Berlíně dvouhodinovým koncertem, kterému nechybělo nic.
12.09.2016 17:35 |

podobné články

Recenze: Radiohead jsou v životní formě. V Berlíně oslavovali všechny odstíny melancholie

 
Radiohead zakončili v neděli večer festival Lollapalooza v Berlíně dvouhodinovým koncertem, kterému nechybělo nic.
12.09.2016 22:35 |

podobné články